Vplyv toxického vzťahu na moje rozhodnutia
Stretavala som sa s jednym muzom ale potom som zistila, ze su v tom alkohol, drogy. Xy krat sa zachoval zle ale aj tak som mu odpustila. Preco si to robim? Xy krat som si hovorila racionalne, ze ten muz nie je pre mna, ze mi ublizuje svojim spravanim. Ze to nema buducnost on sa zmenit nechce.. aj tak ked mam slabu chvilu sa mu ozvem alebo ked on mne a ideme sa stretnut.... Inak sme sa stretavali iba na sxx. :(((
Zostaň s ním, ideálne aj otehotnieť by si mohla, aby si mohla mať námet na ďalšie témy, v ktorých budeš potrebovať poradiť, hoci každý iný má v odpovedi jasno už po prvých dvoch úvodných vetách.
to ti je načo tento chlap... na sex nájdeš chlapa hoc - kde...
a možno ani taký tĺk nepodarený nebude....
To, co prezivas, je bolestiva, ale velmi ludska skusenost. A nie, nie si v tom sama. A nie, nie je to tvoja vina, ze sa k nemu stale vracias.
Ked sa k niekomu priputame – aj ked nam ublizuje – casto to nie je len o nom, ale o niecom v nas. O potrebe citit blizkost, o tuzbe byt chcenou, o nadeji, ze tentokrat to bude ine. Mozno racionalne vies, ze ten muz nie je pre teba, ze sa nezmeni, ze si zasluzis viac. Ale emocie nefunguju podla logiky. Niekedy staci jedna sprava, jeden zablesk spomienky a clovek je znova tam, kde nechcel byt.
Sex s nim moze byt pre teba sposob, ako citit aspon na chvilu nieco intenzivne. Dotyk, blizkost, potvrdenie. Ale za tu chvilu platit bolavym srdcom je prilis vysoka cena.
To, ze si mu xy krat odpustila, neznamena, ze si slaba. Znamená to, ze mas srdce. Ale mozno je teraz cas ho konecne chranit – pred nim aj pred sebou samou. Pretoze odpustenie nie je to iste ako nechat niekoho, aby ta nicil znova a znova.
Skus si polozit otazku: Kto by som bola, keby som si dovolila nevracat sa k niekomu, kto ma nici? Kto by som bola, keby som si vybrala seba?
Odpoved bude boliet. Ale menej, nez cakat, ze sa zmeni niekto, kto nechce. A ty si zasluzis viac. Ovela viac.
Sex s alkoholikom a narkomanov? No si mu podobná. Nepoznáš svoju hodnotu, ako dieťa si nezazila lásku, prijatie, bezpecie a preto sa vracias do toxickrjo vzťahu.
Sex s alkoholikom a narkomanov? No si mu podobná. Nepoznáš svoju hodnotu, ako dieťa si nezazila lásku, prijatie, bezpecie a preto sa vracias do toxickrjo vzťahu.
@zmrzlinka2021 Aha, tak ty si diagnostik? Alebo len mas volnu chvilku a potrebu posudzovat zivoty druhych bez toho, aby si poznala co i len zlomok ich pribehu? Neuveritelne, s akou lahkostou niektori ludia rozdavaju nalepky a psychologicke diagnozy na zaklade jedneho statusu. Odkedy sa empaticke pocuvanie nahradilo tymto sudno-senzitivnym vestenim?
Ked uz mas chut pomahat, skus najprv pochopit – nie utocit. Lebo to, co robis, nie je zaujem, ale povysenecke trepanie nezmyslov. A na to nikto nie je zvedavy.
@zmrzlinka2021 som mu podobna? Nikdy som nepila a nemala v sebe ziadnu drogu, ale mile ze si hned zo mna urobila narkomana a alkoholika
@zmrzlinka2021 Aha, tak ty si diagnostik? Alebo len mas volnu chvilku a potrebu posudzovat zivoty druhych bez toho, aby si poznala co i len zlomok ich pribehu? Neuveritelne, s akou lahkostou niektori ludia rozdavaju nalepky a psychologicke diagnozy na zaklade jedneho statusu. Odkedy sa empaticke pocuvanie nahradilo tymto sudno-senzitivnym vestenim?
Ked uz mas chut pomahat, skus najprv pochopit – nie utocit. Lebo to, co robis, nie je zaujem, ale povysenecke trepanie nezmyslov. A na to nikto nie je zvedavy.
@julia_romeo odpovedala som na otázku. Hádam nám je tu všetkým jasné, že toto nie je sedenie u psychológa, na to sú terapie.
Autorka
Keďže nechápeš vysvetlím. Ani jeden z vás nemá vo svojom vnútri vyrovnanosť, pokoj, pocit bezpečia. On to hľadá v drogách, ty to hľadáš v človeku ako je on. Už sa rozumieme?
@julia_romeo odpovedala som na otázku. Hádam nám je tu všetkým jasné, že toto nie je sedenie u psychológa, na to sú terapie.
@zmrzlinka2021 nie. ty si na otazku neodpovedala. ty si si vymyslela vlastne bludy ktore predkladas ako fakty.

Lebo sa nemas rada.