Výčitky svedomia po bežeckom zážitku s priateľom
Ahojte, asi sa potrebujem len vypísať lebo mám neskutočné výčitky svedomia a nemám to komu povedať (mužovi som to povedala ale len mykol plechom že stáva sa).
Dnes sme si šli s mužom zabehať. Je to dosť frekventovaná trasa a aj dnes bolo dosť ľudí. Keďže muž beží rýchlejšie, tak mi vždy ubehne a za zákrutami ma čaká a keď ho dobehbem zas bežíme kus spolu a potom mi ubehne a za zákrutou ma počká.
Niekde v strede trasy sme dobehli kamaráta ktorého sme spoznali dávnejšie práve vďaka behu. Je starší a má problém s tlakom a beží pomalšie ako ja ale bežne ho stretávame a skúša moje tempo, a rovnako aj dnes povedal že skúsi bežať s nami a tak sa na mňa nalepil a makal. Ja som bežala ďalej svojim tempom, muž chvíľu s nami, potom ubehol a kamarát sa ma slušne držal kus cesty a bežal kúsok za mnou a občas sme si niečo povedali. Ešte hovoril ako si dnes dá s nami pivo v bufete. V podstate už bežal so mnou.
Tesne pred zákrutou kde ma čakáva muž už som počula ako kamarát spomaľuje, fučí, ale videla som ho tak som neriešila, veď normálna vec že spomalí (ako vždy), dobehla som muža a zas sme bežali kúsok spolu. Asi po 50 metroch sme spomalili že ho ešte potiahneme, ale na naše prekvapenie stále nevyšiel spoza zákruty. Ešte sme kúsok pobehli a stále ho nebolo. Vravím - fučal ako parník, asi oddychuje. A keďže chodilo dosť ľudí tak sme bežali ďalej, už spolu. Ešte párkrát som sa obzrela ale videla som len cudzích ľudí, jeho nie, ešte som si pomyslela že možno to otočil.
Keď sme dobehli do nášho cieľa, sadli sme si do bufetu na pivo a čakali či príde kamarát. A už mi slušne vŕtalo v hlave či sa mu niečo nestalo. Prišiel.
Odpadol mi kameň zo srdca, až som vyskočila zo stoličky šťastná že ho vidím.
Usmial sa, povedal že dostal slabšiu hypoglykémiu a že si musel oddýchnuť a že si nejde dávať pivo ale beží ďalej. A šiel.
Takže - nič sa nestalo ale mám neskutočné výčitky že som ho nešla aspoň skontrolovať. Vedela som že spomalil, nejako som nerátala s tým že by mu mohlo prísť až tak zle, až neskôr mi to začalo vŕtať hlavou. Ani neviem ako by som mu pomohla keby som sa vrátila, ale aspoň by som mu dala cukrík. No stále naňho musím myslieť že asi sa cítil hrozne keď mu prišlo zle a my sme ho tam nechali (mysliac si že oddychuje alebo šiel naspäť). Hrozne si to vyčítam.
V podstate ani nechcem aby ste ma upokojovali, ľutovali alebo ma hejtovali. Ani neviem čo vlastne chcem. Možno keď ho nabudúce stretnem tak sa mu ospravedlním že som ho tam tak nechala a nešla ho skontrolovať.
@anonym_autor on urobil chybu ze skusal tvoje tempo a ty si ho mala skontrolovat. Nabuduce budete obaja mudrejsi
už s tým neurobíš nič. ako povedal muž - stáva sa. nabudúce budeš obozretnejšia…
btw, ak mal ľahšiu hypoglykémiu - naozaj ju vedel zvládnuť sám. ak by ju mal horšiu, kričal by na teba hneď ako by to na neho prišlo…
Ozvalo aa ti svedomie, ved to je dobre. Nabuduce uz budes viac obozretna, duplom ak ma zdravotne problemy a ste blizki kamarati
@majlo1234 nie sme blízki ale mám ho rada a vyčítam si to bez ohľadu na to ako mi je blízky... Nabudúce už určite budem múdrejšia, fakt sa cítim blbo za to...
@anonym_autor on urobil chybu ze skusal tvoje tempo a ty si ho mala skontrolovat. Nabuduce budete obaja mudrejsi
@zabka79 veď áno, on má poznať svoje limity ale aj tak ma to zamrzelo voči nemu že som sa mohla aspoň vrátiť ho skontrolovať no mne to začalo vŕtať v hlave v čase keď už isto šli aj iní ľudia okolo... Mám to tak v sebe nejako že pomáhať pomáhať a toto ma zakončilo na samej sebe že som bola tak povrchná.
@anonym_autor teraz to vidis inak ako ked si tam priamo bola, dolezite je, ze si to uvedomujes a myslis na to, nabuduce budes vediet, ak by sa nieco podobne stalo, dolezite je ze je v poriadku.
už s tým neurobíš nič. ako povedal muž - stáva sa. nabudúce budeš obozretnejšia…
btw, ak mal ľahšiu hypoglykémiu - naozaj ju vedel zvládnuť sám. ak by ju mal horšiu, kričal by na teba hneď ako by to na neho prišlo…
@biba_18 už minule som mu hovorila nech si kúpi glukózové cukríky keď mu tak lieta tlak hore dole, tak možno sa poučil. Teraz si ma ale vystrašila ešte viac s tou ťažkou hypo, muž ju mal raz tiež a nebol schopný vydať zo seba ani hlásku. No nabudúce už si dám ozaj bacha na to a vrátim sa
@anonym_autor teraz to vidis inak ako ked si tam priamo bola, dolezite je, ze si to uvedomujes a myslis na to, nabuduce budes vediet, ak by sa nieco podobne stalo, dolezite je ze je v poriadku.
@domkakvet áno vtedy v tom tempe som to videla tak že - asi oddychuje, možno sa otočil, až dosť kus ďalej mi napadlo že sa mu mohlo niečo stať. Ale môj muž úplne rovnako - skonštatoval len že asi mu došli baterky a ani nad tým nerozmýšľal, až keď som to ja začala riešiť tak mu došlo a tiež bol rád že žije ☺️
zbytočne si robiš starosti a výčitky. Nič sa nestalo. Iné by bolo keby už prišla pre neho RZP, alebo pohr. auto.
zbytočne si robiš starosti a výčitky. Nič sa nestalo. Iné by bolo keby už prišla pre neho RZP, alebo pohr. auto.
@anonym_71afe9 no to by som si asi veľmi dlho vyčítala.
nechapem on je diabetik? ako vedel ze ma hypoglykemiu a ta nesuvisi s tlakom
mozno mu len prislo nevolno zasa z toho nerob dramu siel svojim tempom, nemas ty co riesit, ak by mal naozajstnu hypoglykemiu (ako diabetik) tak by nebezal dalej
nechapem on je diabetik? ako vedel ze ma hypoglykemiu a ta nesuvisi s tlakom
mozno mu len prislo nevolno zasa z toho nerob dramu siel svojim tempom, nemas ty co riesit, ak by mal naozajstnu hypoglykemiu (ako diabetik) tak by nebezal dalej
@anonym_6d6d19 nie našťastie nie je diabetik, len to prehnal 🤣
@zabka79 veď áno, on má poznať svoje limity ale aj tak ma to zamrzelo voči nemu že som sa mohla aspoň vrátiť ho skontrolovať no mne to začalo vŕtať v hlave v čase keď už isto šli aj iní ľudia okolo... Mám to tak v sebe nejako že pomáhať pomáhať a toto ma zakončilo na samej sebe že som bola tak povrchná.
@anonym_autor nie si povrchna lebo sa s tym teraz zaoberas...ber to tak ze si sa nieco naucila
@anonym_autor nie si povrchna lebo sa s tym teraz zaoberas...ber to tak ze si sa nieco naucila
@zabka79 ďakujem
@anonym_6d6d19 nie našťastie nie je diabetik, len to prehnal 🤣
@anonym_autor ak nie je diabetik tak sa mu moze znizit glykemia alebo zatocit hlava z prilisnej namahy ale hypoglykemie nebude mat (tak aby ho to akokolvek ohrozilo)
@anonym_autor nie si zodpovedna za cudzieho muza. Nemaj vycitky.
@anonym_autor ak nie je diabetik tak sa mu moze znizit glykemia alebo zatocit hlava z prilisnej namahy ale hypoglykemie nebude mat (tak aby ho to akokolvek ohrozilo)
@anonym_6d6d19 Ja tiež nie som diabetik a hypoglykémiu som zažila viackrát (motanie hlavy, studený pot, triaška), párkrát pri športe keď som prepínala a 2x aj z hladu. Muž mal dokonca hypoglykemický šok z kombinácie hlad + extrémny výkon, jeho úplne vyplo, vyšetrenia mal v poriadku. Takže dá sa uhnať.
@anonym_autor nie si zodpovedna za cudzieho muza. Nemaj vycitky.
@anonym_6a2e00 Toto isté hovorí aj môj chlap - nerieš, toto ho posunulo. Ale ja ich mám nie preto že by som bola zaňho zodpovedná, ale preto že vedela som že tam je, že beží za mnou, nevychádza spoza zákruty a mala som ho ísť aspoň skontrolovať či sa niečo nestalo. Toto si vyčítam že mi to napadlo až o veĽký kus ďalej keď to už ani nemalo význam lebo šli iní Ľudia, ale keby sa mu niečo stalo tak by som si to vyčítala asi celý život že som ho tam tak nechala.

Ozvalo aa ti svedomie, ved to je dobre. Nabuduce uz budes viac obozretna, duplom ak ma zdravotne problemy a ste blizki kamarati