Výhody a nevýhody manželstva
Dobre ráno.
Čo vás viedlo k tomu vydať sa/oženiť? Čo aj tu dennodenne čítame, ved tých manželstiev je viac zlých ako dobrých. Vlastne nielen tu, ale aj v okolí človek vie o veľa prípadoch, kedy to nie je dobre. O tom svedčí aj vysoká rozvodovost.
Mam 28 rokov a seriózne rozmýšľam o tom, že sa nevydam nikdy. Mam síce priatela, ktorého ľúbim, ale manzelstvo mi príde ako veľký risk. Čiže aj keby ma požiadal o ruku, odmietnem. Veď človek nikdy nevie kedy ho muz/žena podvedie a podobne. A možno sa o tom dotyčna/y ani nikdy nedozvie.
Aj svadobná hostina mi príde ako vyhodené peniaze.
A aby som nezabudla. Peniaze, Nehnutelnosti, teda byvanie nočná mora a vecna téma. Každý má mať svoje byvanie či spoločne? Nevie sa
Strasnw debilne položená otázka
@anonym_ff4fed ako drvivá väčšina v poslednej dobe, ani nemám chuť niečo písať
Vsetky negatíva čo píšeš sa môžu stat aj v partnerstve a boli to rovnako ako aj v manželstve a aj radosti
Každý vzťah je o tom ako si ho ti ľudia spravia
My sme sa brali z praktického hľadiska ,nakoľko žijeme ďaleko od všetkých ,ak by sa nám niečo stalo,my dvaja budeme o tom druhom rozhodovať ,vdovský dôchodok,návštevy v nemocnici a všetky praktické starosti
a žiť s niekym, ktorý keď napríklad umrie alebo ochorie tak nebudeš poňom ani zo zákona mať žiadne práva nieje risk? Tak sa nevydávaj, ak sú to vyhodené peniaze … veď ani nevieš čo je základ manželstva, keď sa pýtaš na vlastne peniaze a nehnuteľnosti ..
@anonym_autor ja som nikdy nerozmyslala nad tým či sa mi to oplatí alebo nie. Mala som vzťah v ktorý má napĺňal a prirodzene ten vzťah napredoval a prišlo k svadbe a založení rodiny. Nikdy som to nebrala tak že sa musím zabezpečiť alebo niečo podobne. Mne by prišlo divne naorilald založiť si rodinu a žiť len tak. Keď sa vyskytnú problémy veľmi ľahko sa vie odísť potom čo za mna nie je úplne dobre. Manželstvo ta núti tie veci aj riešiť aj keď to je veľa krát nie úplne ľahké ale stojí to za to. Ja beriem manželstvo na cely život.
Je mnoho žien a mužov,čo sa netúži nikdy vydať a oženiť sa.A nemusia byť za tým žiadne prepočty.Jednoducho potom netúžia.Tak,ako niekto netúži po deťoch,tak niekto netúži po tom,aby slubil niekomu niečo na večnosť.
Všetko,čo si vymenovala sa môže stať aj v partnerskom aj v manželskom vzťahu.Kebyze je manželstvo záruka niečoho,tak ta rozvodovosť vyzerá inak.
Potom sa nezabudnite prísť posťažovať, že keď frajer skončí v nemocnici, že vám o ňom nič nechcú povedať slebo že keď zomrie, tak nemáte nárok na nič. Za mna je oveľa ťažší záväzok dieťa ako má zelativ a predsa má deti kopec ľudí, a keď sa rozídu, tak majú nápady ako striedavá starostlivosť alebo neúmerne výživné či už z jednej alebo druhej strany
veľmi malá vzorka - v tvojom okolí...ja mam zase v okolí prípady, ked spolu "len žili" a odišli od seba, pri prvých problémoch, lebo veď sa len pobalíš a ideš obrazne povedané. Uzavreté manželstvá skôr chcú riešiť problém, oddalujú ( nehovorím, že niekedy nie zbytočne) rozvod a snažia sa to vyriešiť. To máš ako s elektronikou - niekedy sa opravovala aby vydržala dlho, teraz sa všetko hned vyhodí a kúpi nové - lebo ved neoplatí sa 🙂 a veľmi záleží či chceš deti. Veľa partnerstiev ked má deti sa neskôr aj tak vezme kvoli deťom, lebo ved iné meno - viac problémov.
@anonym_autor ja som sa vydávala z veľkej lásky, mali sme však všetko 🙂 v živote by som nepovedala, že mi môj exmanžel urobí to, čo urobil. Po rokoch , skúsenostiach, už by som to nerobila.
a samozrejeme " praktické dôvody" ako informovanosť, dedenie, a pod....to ani nehovorím
Nie je to vina « manzelstva « ze sa ludia rozvadzaju. Je to o tom ako pracuju na vztahu. Iba tak v skratke. Inac je to tema na cely zivot.
@zuzidr ....ani s jednou vecou,čo si vymenovala sme nikdy nemali problém.
@doriiis no vidíš, myslela som, že pri napr. zdr. stave informujú len blízku rodinu....v blízkom okolí som mala prípady, kedy žene začalo vadíť a dokonca aj dieťaťu väčšiemu - že sa mamina volá inak ako on a tatino a pod.
Ahoj. Urcite sa oplatí ísť do manželstva. Je to v prvom rade aj o tom akého muža si vyberieš. Byt manželkou je viac (aj z právneho hľadiska ) ako byť družkou.
Manželstvo je také aké si urobíte treba na ňom pracovať. Su lahké aj tazsie obdobia.
Na svadbu budeš mat krásne spomienky nie sú to vyhodené peniaze. Za pár dní leteckej dovolenky pri mori das tiež nemalý peniaz
Musíš sa viac snažiť admin, zla téma.
@doriiis no vidíš, myslela som, že pri napr. zdr. stave informujú len blízku rodinu....v blízkom okolí som mala prípady, kedy žene začalo vadíť a dokonca aj dieťaťu väčšiemu - že sa mamina volá inak ako on a tatino a pod.
@zuzidr ....no vidíš.Vies o tom,žep priezvisko vieš zmeniť na počkanie na hocijakej matrike.Nikdy môj muž nemal problém s tým,že sa volá inak,ako deti.Za 14 rokov ani raz
veľmi malá vzorka - v tvojom okolí...ja mam zase v okolí prípady, ked spolu "len žili" a odišli od seba, pri prvých problémoch, lebo veď sa len pobalíš a ideš obrazne povedané. Uzavreté manželstvá skôr chcú riešiť problém, oddalujú ( nehovorím, že niekedy nie zbytočne) rozvod a snažia sa to vyriešiť. To máš ako s elektronikou - niekedy sa opravovala aby vydržala dlho, teraz sa všetko hned vyhodí a kúpi nové - lebo ved neoplatí sa 🙂 a veľmi záleží či chceš deti. Veľa partnerstiev ked má deti sa neskôr aj tak vezme kvoli deťom, lebo ved iné meno - viac problémov.
@zuzidr toto moze byt vyhoda, ale aj nie. Vela nevernych muzov podvadza manzelky a nerozvedie sa len preto, aby sa nemuseli delit o majetok alebo aby nemusel platiti alimenty a mat deti na krku. Tak to velakrat dvaja ludia spolu tahaju a pritom subuz davno vzdialeni. A potom decka si myslia, ze je normálne mat chladny vztah, odpojeny vztah, konfliktny vztah a tahaju si to potom do svojich vztahov. Lebo za mna sa vacsina nerozvedie len kvoli tomuto. Chlap ma milenky a zena doma trpi v depresiach. Samozrejme, ked dvaja ludia chcu zachranit vztah, je uplne jedno, ci su zobrati alebo nie. Ja vidim v manzelstve ine vyhody, ako to, ze chlap mi nezdrhne, lebo sme zobrati :D ono, velakrat nezdrhne, ale mat vedla seba emocne dpojeneho chlapa, mi ako vyhra nepride 🙂
@zuzidr ....no vidíš.Vies o tom,žep priezvisko vieš zmeniť na počkanie na hocijakej matrike.Nikdy môj muž nemal problém s tým,že sa volá inak,ako deti.Za 14 rokov ani raz
@doriiis písala som opak...muž a dieťa sa volá automaticky inak - žena inak...myslím, že muž nerieši resp. málo kedy - že sa volá inak
Ja som nepozerala na to kolko manzelstiev je zlých. Vzali sme po spoločných 10rokoch. Manzel chcel skôr, ja som nechcela. Bolo to pre mna dost vazne rozhodnutie. Potom som uz citila ,ze je to správny krok. Brali sme sa z lásky, jeden jediný dôvod. Ak som sa mala vydať, tak len tento jedenkrát, a verím, ze spolu vydržíme kym nas smrť nerozdeli. Zatiaľ ťaháme 19ty rok spolu.
@lapersefona ...ano
@doriiis mozem sa spýtať prečo? Zeny v prípade rozchodu nemali rozdielne priezviska?
@anonym_autor nie manzelstiev je viac zlych ako dobrych. Je to o vztahoch celkovo. Fakt strasne debilna uvaha toto na to ze mas 28. Samozrejme ze ta manzelstvo pred nicim takym neuchrani. Pre mna je to o pocite. Status manzelky mi dava iny pocit ako priatelky. Brali sme sa lebo sme chceli. Chceli sme byt zdena a jozef novakovi.
Hlavny a možno aj jediný dovod je zákonné postavenie manželov oproti partnerom.
Jeden z mojich ex bol hrdý chlap, z manželstva mal obavy, bál sa, že sa mu vypomsti. V dlhoročnom vztahu splodil už po 40ke 2 deti. Jedno ráno sa nezobudil. Jeho partnerka zostala sama, na MD s rocnym dieťaťom. Druhé v MŠ. Smutné je, že si potom zmenila priezvisko, aby sa volala rovnako ako jej deti. Vdovske žiadne, hypotéka na krku. Aspoň sirotske snad berie.
Takže ked pridu deti, je z mojho pohladu morálnou povinnostou rodičov vziat sa. Ked len na urade s dvomi svedkami. Ale ja som staromódna.
@doriiis mozem sa spýtať prečo? Zeny v prípade rozchodu nemali rozdielne priezviska?
@lapersefona .....preto,lebo keď sa raz zoberieme,aj muž bude mať moje priezvisko.😀A preto,lebo sme sa tak dohodli.Dokonca to navrhol môj muž
@zuzidr toto moze byt vyhoda, ale aj nie. Vela nevernych muzov podvadza manzelky a nerozvedie sa len preto, aby sa nemuseli delit o majetok alebo aby nemusel platiti alimenty a mat deti na krku. Tak to velakrat dvaja ludia spolu tahaju a pritom subuz davno vzdialeni. A potom decka si myslia, ze je normálne mat chladny vztah, odpojeny vztah, konfliktny vztah a tahaju si to potom do svojich vztahov. Lebo za mna sa vacsina nerozvedie len kvoli tomuto. Chlap ma milenky a zena doma trpi v depresiach. Samozrejme, ked dvaja ludia chcu zachranit vztah, je uplne jedno, ci su zobrati alebo nie. Ja vidim v manzelstve ine vyhody, ako to, ze chlap mi nezdrhne, lebo sme zobrati :D ono, velakrat nezdrhne, ale mat vedla seba emocne dpojeneho chlapa, mi ako vyhra nepride 🙂
@romi0310 samozrejeme o výhodách ,nevýhodách a skúsenostiach, tu môžeme debatovať donekonečna. Všetko má svoje pre a proti
možno sa autorka za 5 rokov neskutočne zamiluje a partner ju požiada o ruku a bude svadba ako hrom. Ľudia sa menia, menia názory...
@lapersefona .....preto,lebo keď sa raz zoberieme,aj muž bude mať moje priezvisko.😀A preto,lebo sme sa tak dohodli.Dokonca to navrhol môj muž
@doriiis ze ty máš krajšie priezvisko jak on? 😉 to je zaujímavé
Ja nejdem ani len do toho vzťahu. Nikto nestojí za tu bolesť
Potom sa nezabudnite prísť posťažovať, že keď frajer skončí v nemocnici, že vám o ňom nič nechcú povedať slebo že keď zomrie, tak nemáte nárok na nič. Za mna je oveľa ťažší záväzok dieťa ako má zelativ a predsa má deti kopec ľudí, a keď sa rozídu, tak majú nápady ako striedavá starostlivosť alebo neúmerne výživné či už z jednej alebo druhej strany
@janka_266 s tou nemocnicou nesúhlasím- mne o partnerovi poskytli info aj cez telefon aj osobne a vobec sa nik nepozastavoval nad tým že nie sme manželia
@doriiis ze ty máš krajšie priezvisko jak on? 😉 to je zaujímavé
@lapersefona ....nie každý muž je maco,čo si potrebuje niečo dokazovať neustále.Moj muž nechcel aby naše deti mali priezvisko jeho otca.Mojho otca má radšej ako svojho.A nikdy to nikto neriešil.Vsetko prišlo same a je to také prirodzene

Strasnw debilne položená otázka