icon

Vyrovnanie sa s obavami o rovnocennosť vo vzťahu

19. júl 2025

Nachádzam sa v situácii, kde som na začiatku kariernej cesty, ešte nemám nič vybudované, iba sa rozbieham, hladam správny smer a cestu. Zisťujem aké to je byť sebestačná a zodpovedná. A zoznámila som sa s mužom, je milý, láskavý ale starší, on má toto životné obdobie už dávno za sebou a má vybudovaný život, kariéru, bývanie, všetko už má vybudované. A ja sa ocitám v situácii, kde sa cítim ako keby zaostávam a mám z toho obavy.

autor
Autor odpoveď zmazal
taisu
19. júl 2025

tak v jeho očiach je tvojou najväčšou výhodou prave to, že si mladá a naivná.

autor
19. júl 2025

Teda, chodíme spolu už nejaký čas, je nám spolu dobre, ľúbime sa, len mi vŕta hlavou, že on mal predomnou partnerky-rovnesníčky a neviem sa zbaviť obáv, že ho omrzí mať partnerku, ktorá mu nie je rovnocenná. Nemám taký prehľad o živote ako on, nemám zatiaľ nič vybudované, cítim sa pri ňom viac ako decko než ako partnerka. Keď niekam ideme, všetko zariaďuje on, zvyčajne aj platí, robí mi taxikára. Vraj to robí rád a chápe, že ešte len začínam. Mám ho veľmi rada, ako asi žiadneho pred ním. Ale aj tak sa bojím, či by nechcel viac samostatnú a rovnocennú partnerku a či ho táto dynamika medzi nami neomrzí. Som o dosť mladšia, teda bude mi trvať, kým ho aspoň ako tak dobehnem. A to on má ešte úspešnú, vybudovanú kariéru, čiže z finančnej stránky ho zrejme nedobehnem nikdy. Ale aj tá osobnostná stránka, aký je už stabilný, sebaistý a oťukaný v rôznych oblastiach. Je vidieť, že je už ďaleko predo mnou. Čo si o tom myslíte? Máte to niekto podobne a vydržal vám vzťah? Ustúpili tie obavy časom?

zuzinabila
19. júl 2025

@anonym_autor ma uz deti s nejakou inou zenou?

anonym_a7f072
19. júl 2025

vyzerá tak že tvoj idol je od teba omnoho starší od teba, možno aj rozvedený možno s odrastenými deťmi.
on sa isto zas obáva či keď je taký starý či si udrží tak mladé žieňa ako si ty. Hlavne naivné.

laurinka27
19. júl 2025

Vsak väcsina muzov praveze chce mladsie partnerky a nehladaju si zenu podla kariery alebo podla toho, aby im bola rovnocenna - muz ako "dominantny lovec" skor chce mat v tomto navrch.

reanda
19. júl 2025

a to ho chces ako partnera zivotneho, ci obchodneho? lebo zivotni partneri si nemusia byt rovni karierne

gribka1
19. júl 2025

To koľko je medzi vami rozdiel, 20 rokov? Ináč ty ako mladšia máš iné výhody, na ktoré on starší nemá.

autor
19. júl 2025
@anonym_a7f072

vyzerá tak že tvoj idol je od teba omnoho starší od teba, možno aj rozvedený možno s odrastenými deťmi.
on sa isto zas obáva či keď je taký starý či si udrží tak mladé žieňa ako si ty. Hlavne naivné.

@anonym_a7f072 prečo naivné? Nie je to až taký veľký vekový rozdiel, ale je badateľný v našom prípade. Je iba tridsiatnik. Deti nemá.

tykat
19. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_a7f072 prečo naivné? Nie je to až taký veľký vekový rozdiel, ale je badateľný v našom prípade. Je iba tridsiatnik. Deti nemá.

@anonym_autor a ty mas kolko?

anonym_f5eb44
19. júl 2025
@anonym_autor

Teda, chodíme spolu už nejaký čas, je nám spolu dobre, ľúbime sa, len mi vŕta hlavou, že on mal predomnou partnerky-rovnesníčky a neviem sa zbaviť obáv, že ho omrzí mať partnerku, ktorá mu nie je rovnocenná. Nemám taký prehľad o živote ako on, nemám zatiaľ nič vybudované, cítim sa pri ňom viac ako decko než ako partnerka. Keď niekam ideme, všetko zariaďuje on, zvyčajne aj platí, robí mi taxikára. Vraj to robí rád a chápe, že ešte len začínam. Mám ho veľmi rada, ako asi žiadneho pred ním. Ale aj tak sa bojím, či by nechcel viac samostatnú a rovnocennú partnerku a či ho táto dynamika medzi nami neomrzí. Som o dosť mladšia, teda bude mi trvať, kým ho aspoň ako tak dobehnem. A to on má ešte úspešnú, vybudovanú kariéru, čiže z finančnej stránky ho zrejme nedobehnem nikdy. Ale aj tá osobnostná stránka, aký je už stabilný, sebaistý a oťukaný v rôznych oblastiach. Je vidieť, že je už ďaleko predo mnou. Čo si o tom myslíte? Máte to niekto podobne a vydržal vám vzťah? Ustúpili tie obavy časom?

@anonym_autor zena, co riesis? Mam muza starsieho o 10 rokov ale taketo karierne a budovacie a rovnocenne koniny som nikdy neriesila, vobec ti nerozumiem.

anonym_a7f072
19. júl 2025
@anonym_f5eb44

@anonym_autor zena, co riesis? Mam muza starsieho o 10 rokov ale taketo karierne a budovacie a rovnocenne koniny som nikdy neriesila, vobec ti nerozumiem.

@anonym_f5eb44 môže byť aj viac ako 10 rokov. muž je tridsiatnik - môže mať 38.
autorka koľko má sme sa nedozvedeli.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
mimacaci
19. júl 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub to co za divadlo tu inscenujes? a preco by vobec mala toho "svojho" takto natahovat? co je drbnuta? ak ho ma vazne rada, nevidim dovod na take divadielka. mimochodom, chcela by som vidieť muza, ktory ma vazne o zenu zaujem, ze sa bude ticho ako dilino prizerat, ako sa ta jeho tvari, ze tam nie je s partnerom, ale s "otcom". normalny by sa bud ozval a predstavil ako jej partner alebo ak by mal pocit, ze slecna to prehana s divadielkom, tak by sa postavil, odisiel a uz by ho v zivote nemusela vidiet.

skor sa priklanam k nazorom a otazkam vyssie. ma deti? ake stare? a aky je vlastne ten vekovy rozdiel? preco mu stroskotali vztahy? apod. a nie hrat divadielka, ako keby mali obaja 13.

janetinka27
19. júl 2025

@anonym_autor ahoj, pisrs ze mal partnerky-rovesnicky, ale tie su uz ex,cize im to neklapalo.
Partneri nemusia byt karierne rovnocenni, skor je potrebne, aby si dokazali vzajomne naplnat potreby, vazili si neden druheho, mohli sa o seba opriet, doverovali si, vyznavali pidobne hodnoty, mali spolocne zivotne plany, znasali sa povahovo atd.
Nesustreduj sa na to, aby si ho karierne dobiehala, to nebude dobre pre vas vztah ani pre teba, najma ak budete si chcet zalozit rodinu, mozu sa stat pre teba deti prekazkou v raste atd

olimuc
19. júl 2025

Ty si na zaciatku a to pomyslene asi nemas nic, ani karieru, ani byvanie atd. Pozeras na neho ako na poloboha lebo mas este celu cestu pred sebou a on ta inspiruje a moze formovat. Zena v jeho veku, co ma karieru, byvanie atd .. proste, ked ju omrzi posle ho domov a tiez ju neohuri tak jednoducho a nebude z neho nadsena len preto, ze existuje. Ak potrebuje toto uzna nie, s rovnocennymi to fungovat nebude. Nemusite byt rovnocenni, ale nespoliehaj sa 100% iba na neho. Ak sa k nemu pristahujes … nepatri Ti nic okrem tvojej igelitky. Takze vztah je fajn ak si spokojna ale mysli aj na to, ze nie vsetky vztahy koncia happy endom … a MK je ich plny.

larsen
19. júl 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub Som sa pobavila na tých tvojich taľafatkách 😂 Pilcherová môže ísť k tebe na kurz.