Vyšlo niekomu znovu byť s bývalým?
Dobrý večer, chcem sa spýtať či to niekomu vyšlo s bývalým. Viem, že sa hovorí že dvakrát do tej istej mláky nevstúpiš.. ale možno to niekomu vyšlo.
Zaujíma ma, či sa dal niekto dokopy napríklad po 4 rokoch od rozchodu a sú spolu. Ľudia sa nezmenili, len si uvedomili, že im vlastne bolo dobre, plusi vo vzťahu prevyšovali nad mínusmi a povedali si, že to skúsia a vyšlo to..
Ďakujem
Mala som kolegu. Rozviedli sa, po niekoľkých rokoch sa k sebe vrátili a znovu zobrali. Pred rozvodom mali spolu 3deti.
Dolezity je podla mna aj dovod rozvhodu.
Ja poznám jednu, čo je 2x rozvedená s tým istým chlapom.
@domkakvet dôvod bol nevera
Keby mi bol partner neverný druhu šancu by určite nikdy nedostal. Pre mňa je nevera no go, totálna strata dôvery, poníženie, sklamanie. Už nikdy by som takému cloveku nedokázala verit
Neveru by som nikdy neodpustila. Čiže dovi dopo navždy.
Nevera je zavazny dovod. A opatovny vztah moze fungovat jedine v pripade, ze je s tym oklamana strana absolutne vyrovnana, je to pre nu uzavreta vec, a uz sa k tomu nebude nikdy vracat, odpustene. A nie ze pri prvej nezhode a hadke sa to bude vytahovat a vyhadzovat na oci. A toto dokaze skutocne len malokto.
Pri nevere určite nie, žiadnu šancu by už nedostal.
tak to je teda za mna dost velke minus. podvedena strana bude v pohode? ziadne upodozrievacky, dovera funkcna?
Ja som za toho nazoru, že ak niečo raz skončilo tak to malo skončiť. Čo má ostať tak ostane.
Tak toto môže fungovať jedine tak, že mu ďalšie nevery budeš potichu tolerovať.
Ak ťa už raz podviedol a ty mu to odpustis a dáš sa s ním znova dokopy, tak mu tým dáš jasne najavo, že ti to nevadí 🙂 pripadne, že to môže robiť, ale musí si dávať väčší pozor, aby si na to hneď neprišla.
Moja sestra sa dala dokopy s bývalým, s ktorým chodila ešte na strednej asi pred dvadsiatimi rokmi, ona rozvedená, on tiež, každý po jednom dieťati a sú spolu. Uvidíme dokedy.
A keď je na strane nevery žena ktorá podľahla.. tiež máte takýto názor?
@ruxandra ako napr že ďalšie nevery bude potichu tolerovať? Či to len na mužov je taký názor?
Je jedno kto a prečo bol neverný. Podvedieš raz, podvedieš viackrát. Veľká šanca, že podľahneš znova. Dôvera bude navždy narušená. Budú podozrievačky, kvôli tomu hádky atď.
za mna je to jedno. v zdravom funkcnom vztahu proste nepodvedies. nemas potrebu. nieco tam nefungovalo ked sa to stalo. aj ked len z nudy tak proste ta ucta tam k tomu podvedenemu nebola.
Je ato vysoko individualne, zalezi od kombinacie racia a pocitov. Nevera nie je koniec sveta, ak je odkomunikovane, preco sa tak stalo a clovek vidi postoj toho, kto podviedol a ci ma zaujem o napravu. Neexistuje pausalny navod, ci do toho ist alebo nie, ale bez kvalitnej komunikacie sa nepohnete.
Známemu a jeho manželke. Boli spolu pár rokov, rozišli sa, rozhádali, nedokázali si prísť na meno. Raz jedného večera sa jej pokazil počítač a on niečo nepotreboval, čo si u nej zabudol. Tak sa navzájom kontaktovali. On k nej prišiel, že už emócie vychladnuté, tak snáď to prežijú obaja bez ujmy. Kecali do rána a zistili, že bez seba nevedia byť. Bola svadba a v rýchlom slede po sebe 3 deti. Postavili alebo kúpili si dom neďaleko mesta, kde pracujú a funguje im to. Ale sám povedal, že je to skôr výnimka ako pravidlo. Oni si nemysleli, že niekedy budú spolu.
Poznám osobne, 8-9 rokov spolu chodili, potom sa rozišli, žili rok od seba a opäť sa dali do vzťahu a je im spolu super, sú šťastní, zistili, uvedomili si, že im je spolu super. Obaja mali partnerov v čase rozídenia.
Ale ako napísala @domkakvet, zaleží od dôvodu rozchodu... nevera, zničená dôvera, ublíženie, napadnutie, podraz to je iný kaliber... Ak sa ľudia rozídu, pre banalitu, stratu chémie, nudu... časom si môžu uvedomiť, že to bola vlastne hlúposť a niekedy ako @maury napísala, po vychladnutí emócii sa chémia môže opäť naštartovať 🙂
Tak v pripade nevery v ziadnom pripade.
Tiež sme sa rozišli po 3 rokoch pre mňa krásneho vzťahu, kvôli nevere. Myslela som,že bol to skrat. Dali sme sa dokopy a podviedol ma zas s inou po mesiaci 🙈🙈🙈 bol na zoznamke. Nikdy viac,žiadne návraty. 🤮
Poznám jeden pár. Boli spolu už pár rokov, neviem presný dôvod rozchodu, vraj nejaká blbosť, jeden na druhého sa urazili. Po rokoch sa znova stretli, nejak po 10-13tich rokoch. V tom čase obaja už nejaký čas v druhom vzťahu. Ale keď sa videli, tak v nich to vzplanulo nanovo. Zosobášili sa na prahu 40tky a majú dieťa, cca 8-10 rokov má. A sú stále spolu.
Ale ako napísali aj vyššie, ak v tom bola nevera, je vysoko pravdepodobné, že sa zopakuje....
@123profil321 prečo si myslíte že sa nevera pravdepodobne opäť zopakuje? Keď to niekto spravil tak si myslíte, že to už bude robiť do konca života? Alebo to bolo myslené, že by sa to zopakovalo už v tom znovu nadobudnutom vzťahu kde už nevera bola?
Ze sa to môže zopakovať v tom obnovenom vzťahu, kde už nevera bola. Ako napísali pralinka, yelena a janka_23
Ak ťa raz niekto zradí, poníží, ublížiť a ukáže ti, že si ťa neváži, už ten vzťah nikdy nebude taký aký bol. A bude to trvať veľmi dlho, kým sa tá rána zahojí. A ty budeš veľmi dlho podozrievavá a nedôverčivá.
Ono, dá sa to zlepiť. Sú také páry, ale mne by to trvalo veľmi dlho, kým by som to dostala z hlavy, ale by to pre oboch trápenie, hlavne pre partnera, lebo by mi naozaj dlho trvalo, kým by som uverila, že už to naozaj neurobí a zrejme by som ho "strážila" :/
Áno

ano, poznam, ale oni sa nerozisli kvoli nezhodam, ale kvoli roznym zivotnym smerovaniam