icon

Vzťah bez dotykov: Môže sa to zmeniť?

30. dec 2024

Ahojte ženy, mám 35 rokov, dlhšie som bola sama a teraz som sa ocitla vo vzťahu bez dotykov. Zažila ste si niektorá podobné, môže sa to ešte nejako zmeniť? Je to síce len krátka doba 3 mesiace, ale jednoducho v čase začiatkov mi to príde to najkrajšie.Ako sa to ma posúvať ďalej keď tam chýba to základné a to sú prejavy náklonnosti. Z mojej strany to vďaka tomuto už začína chladnúť….a to sme len na začiatku

lindous
30. dec 2024

Záleží čo je dôvod, prečo to tak je, či je hanblivý, bojí sa spraviť prvé kroky, nevie či chceš ty (neviem nakoľko máte vykomunikované v akom vzťahu ste) alebo si na to nepotrpí (prejaví náklonnosti môžu byť rôzne), prípadne sú mu takéto prejavy vyslovene nepríjemné.... skúšala si to inciovať ty? ako reagoval? veď sa o tom porozprávajte... samé od seba sa to nezmení určite... po rozhovore možno a ak aj nie, aspoň to budeš môcť ukončiť...

zuzikak
30. dec 2024

nie nezmeni sa to. Ak si kontaktny clovek tak zial toto nie je pre teba vztah. Pri prvotnej zamilovanosti sa predsa od partnera nechces pomaly ani pohnut. Alebo aspon drzat za ruku a tulit sa. Mozno je to clovek, ktoremu na dotykoch nezalezi a aj to je v poriadku. Je to proste clovek, ktoremu zalezi na inych veciach aby pre neho vztah fungoval. Ale teda necakaj, ze sa to zmeni same resp. ze aj ked budete spolu dlhsie, tych dotykov bude viac.

veklipo
30. dec 2024

Ja by som toto videla ako dost velke riziko. Clovek potrebuje fyzicke dotyky. Inak hrozi odcudzenie. My sme s manzelom nejaky cas kvoli chorobam 2. malych deti spali oddelene a vsimla som si, ze sme boli na seba horsi. Aj teraz mame obcas oddelene spalne, ale iba na velmi nutny cas, max 3-4 noci.
Ked sme aj cez den nevrli, v noci staci dotyk ruky a sme zasa ok. V dlhodobych vztahoch je to velmi dolezite.

mangelxxx
30. dec 2024

ahoj, založil som obdobnú diskusiu pred chvíľou, kľudni si ju prečítaj. Na základe mojich veľa ročných skúseností ti radím, že to treba ukončiť. Neverím, že sa niečo takéto môže zlepšiť k lepšiemu (z tvojho pohľadu).

petamich
30. dec 2024

Ako clovek zijuci s partnerom, ktory to tiez tak ma, ze dotyky a fyzicke prejavy naklonnosti nema v DNA ti vravim, ze sa to nezmeni a bude to len horsie, lebo ty to budes viac a viac vyzadovat, on s tym nevie nic spravit (vzdy ked mu to vyhodis na oci sa bude chvilu snazit a sklzne k tomu, co mu je vlastne), my s tym velmi bojujeme a neviem ci a kam to dobojujeme (aj ked to nie je samozrejme jedina vec, ktoru riesime), takze ak to je pre teba extra dolezite a si kontaktny clovek, ktory to nevyhnutne potrebuje, bude to obrovsky problem

anonym0001
30. dec 2024

Nevidim mu do hlavy, ale bud je naozaj taky chladny clovek, alebo by som mala pocit, ze ho dost nepritahujem, ze nema dost zaujem. Kazdopadne by ma to odradilo a hladala by som niekoho, kto ten zaujem ma.

danica2711
31. dec 2024

je to tak, že on sa ťa síce nedotýka, ale nevadí mu, keď sa dotýkaš ty jeho alebo vadí aj to? Prvý prípad znamená, že je proste nekontaktný, ale druhý by som už nedala...