icon

Vzťahové problémy: Dokáže bývalý partner milovať inú viac?

1. jan 2025

Ahojte, priatel sa so mnou rozisiel na Vianoce. Dozvedela som sa, ze sa vláči s inou, ktorá pre neho vraj nic neznamenala. Nesmierne mi ublizil, najviac ako mohol. Vysvetlujem si to tak, ze mu istotne nieco chybalo a vyhladaval to u nej. Hadali sme sa aj pre nu a on sa jej chodil so vsetkym zverovat, radila mu. Bral ju pomaly ako bezchybneho boha. Na mne videl kazdym dnom viac negativ nez pozitiv, necitila som od neho lasku. Naviac ma stve, ze som nepocuvala svoju intuiciu, ked som citila klamstva. Obranuje si ju, ku mne sa chova ako k nímandovi, otaca vsetko proti, dava si podmienky. Neuveritelne sa mi zhnusil a viem, ze cas zahoji vsetko, ale povedzte, myslite si, ze je niecim lepsia a ja som k nicomu a lubi ju? Je to vobec mozne, aby naozaj tu druhu osobu lubil viac a robil pre nu veci, ktore pre mna nie?

maminkadeticiek
1. jan 2025

Prestan zena!Prestan sa trapit takymito uvahami.Nechal ta pre inu.Otoc list.Neponizuj sa pred nim,ani sama pred sebou.Prestan s tym.Maj sebauctu.

yelena159
1. jan 2025

Zabudni naňho. Maj sebaúctu a nezhadzuj sa len pre nejakého chlapa.

rozculena
1. jan 2025

"Obranuje si ju, ku mne sa chova ako k nímandovi, otaca vsetko proti, dava si podmienky."
Ste rozídení,tak ako to robí? Chodí stále za tebou a hovorí ti to?

miadi
1. jan 2025

Nemusi byt nicim lepsia jednoducho Nebol do teba naozaj zalubeny nemiloval ta a namotal sa na inu. Tak nech ho mà ona ked jej bolo fuk ze je zadany. Ked to vedel urobit tebe casom ked nadsenie z noveho vyprcha to moze urobit aj jej . Keby mal character najprv by sa stebou rozisiel a potom by si zacal s inou. No on je slaboch co od jednej zene k druhej musi ist nevie sa vymacknut ze si prenho Len vrabec v hrsti kym ten holub na streche nie je chyteny. Aspon urobil priestor pre niekoho lepsieho. Laska ta este Len caka.

barka1
1. jan 2025

Tak samozrejme, že je v niecom lepšia ako ty. A tiez ju može lubit viac než teba. A robit pre nu viac než pre teba.
O tom je randenie a spoznavanie. Je dobré poznat viac ludi, kým sa človek usadí a založí rodinu.
Ty by si sa mala z tohto poučit. Lebo podla toho, co píšeš, si ho vohnala do jej náručia prave ty.

milanemila
1. jan 2025

Mozno je lepsia ako ty (alebo mu iba viac vyhovuje), ale jednoducho sa zachoval ako chrapun. Ak mam problem vp vztahu, tak prioritne to riesim s partnerom a nechodim sa vyplakat na plece “kamaratovi”. Ja neviem ale uz sa nenosi take to, ze najprv ukoncim jeden vztah ak uz v nom nechcem byt a potom zacinam nieco nove? :/
Bez ohladu na to aka si/nie si a aka si bola vo vasom vztahu sa zachoval nefer, ze ta tahal za nos a pravom si okrem smutku z rozchodu aj nahnevana.

lienka.7
1. jan 2025

@autorka kašli na neho a netráp sa zbytocne. Nestojí ti za to. Ono neboj, vždy je na riešenie problémov lepšia "ta druha", lebo tej sa velmi ľahko mudruje

kp7333
1. jan 2025

Nechaj tak, casom sa bude hadat aj s nou, zunuje sa mu a pojde si "rady" pytat k dalsej. Najdi si lepsieho.

kandelabra
1. jan 2025

Dievca, uplne nespravne zmyslas. Ona nie je lepsia, ty nie si horsia, ani naopak. Ste kazda ina. Len tvoj ex bol chruno ze hral na dve strany. Chcel tu druhu a teba vodil za nos. Nemala si sa s nim hadat, mala si to ukoncit prva, lebo ziaden muz by sa hentak nespraval keby ta naozaj lubil. Nuz mas poucenie do buducna. Na exa sa vykasli, caka ta niekto ovela lepsi.

rorino
1. jan 2025

Neboj,prebolí to.A či je lepšia?Pre neho možno áno,ale to neznamená,že ty si horšia,na teba čaká lepší pre teba😏

sovica
1. jan 2025

@autorka Chápem Tvoje pocity, lebo je ten rozchod teraz čerstvý. A teda fakt to nemusel spraviť práve na Vianoce. Potrebuješ to spracovať a to nebude z jedného dňa na druhý, na to potrebuješ čas.
Ale prečítaj si po sebe, čo si napísala a pozri sa na to aj z druhej strany. Píšeš: "hádali sme AJ pre ňu" (hádali ste sa a NIELEN pre ňu, to znamená, že nejaký problém vo vzťahu bol), "na mne videl každým dňom viac negatív", "necítila som od neho lásku", "chová sa ku mne ako k nímandovi, otáča všetko proti, dáva podmienky", "neuveriteľne sa mi zhnusil". Načo by Ti bol partner s ktorým sa každodenne hádaš, necítiť od neho lásku a ešte sa Ti aj hnusí? Pre Teba je to len pozitívum, že to ukončil. Zavreli sa jedny dvere, otvoria sa Ti druhé. A o pár mesiacov môžeš byť šťastná s niekým iným. Takže sa vyplač, vyrozprávaj, vyzúr a pokračuj ďalej bez neho. Sústreď sa na seba, začni cvičiť, chodiť na prechádzky, stretávaj sa kamoškami aj s novými ľuďmi, prihlás sa na nejaký kurz (jazyk, tanec, varenie...) a uvidíš, že časom sa Ti uľaví a nakoniec budeš rada, že ho nemáš vo svojej blízkosti.
Otázkami, či je ONA v niečom lepšia a Ty k ničomu, či ju ľúbi viac a robí pre ňu veci, ktoré pre Teba nerobil sa nezaoberaj. Len Ťa to bude zbytočne zraňovať. Momentálne je zaľúbený do nej, takže áno, môže sa mu zdať lepšia, krajšia alebo vhodnejšia do vzťahu a áno, môže pre ňu robiť veci, ktoré pre Teba nerobil. Načo sa ale chceš takými myšlienkami týrať? Zraňuješ len sama seba. Maj trošku sebaúcty, vzchop sa a uvidíš, že ten správny chlap na Teba niekde čaká❤ Tohto ale musíš zo svojej hlavy a srdca úplne vymazať.

loliki
1. jan 2025

Veď dobre urobil. Načo by ti bol taký chalan, ktorý ťa neľúbi. Nech si ide. Ty si nájdeš lepšieho.

earlgrey
1. jan 2025

Áno, je to možné a priam bežné a normálne 😉

vierkainka
1. jan 2025

Mna presne pred 10 rokmi v roku 2015 nechal vtedajší priatel na štedrý den.Dlho som to vnimala ako šok.S odstupim času ti mozem úprimne poradiť, že čas zahojí všetko a zbytočne sa v tom nehrab.Otoc list čím skôr a netráp sa.

karolinakr
1. jan 2025

niekedy chlapa zaujima žena, len preto, že ma väčšie " kozy". žiadnu vedu ani filozofiu by som za tým nehĺadala

mameha7
1. jan 2025

Lepšia? Vôbec nie 🙂. Pokiaľ sa jej zdôveroval, tak vedela aj o tebe. Normálna a charakterná žena by ho poslala preč, kým si s tebou nevyrieši vzťah a nepovie, že to chce skúsiť s inou. Ona sa s ním ťahala, riešila poza chrbát vaše problémy. Toto so slušnou a lepšou ženou nemá nič spoločné. Dvaja bezcharakterní sa našli, neboj ani im to dlho nevydrží s takým charakterom. Nie je lepšia ako ty a ani on. Viem, že to bolí, ale smeti sa vyniesli samé.

bystrozraky
1. jan 2025

Poviem ti to takto - rozchod ma 5 zakladnych faz, ktore obycajne pridu v tomto poradi:
1. Popieranie
2. Hnev
3. Vyjednávanie
4. Smutok
5. Prijatie
Niektore z nich su kratucke a niektore mozu byt dlhsie. Popieranie a vyjednavanie si asi zazila este pocas vztahu. Podla toho co pises tak si momentalne v prechode medzi hnevom do smutku. Odporucam ti dovolit si byt smutna. Mam takeho kamarata ten si dava vzdy 3 dni smutku a dost...potom pride prijatie a si z toho von a pripravena na nove zazitky v tvojom zivote. Hlavne nebud smutna z toho, ze si smutna. Dovol si byt smutna tak vela ako len chces. Bud kludne najsmutnejsia osoba na svete, ak chces. Je to uplne normalne. A bud stastna ked budes pripravena byt stastna. A tie veci co riesis o tom vztahu su proste nepodstatne (este odozva casti vyjednavania s hnevom), aj ked ti to tak teraz nepripada. Prajem vela stastia a coskoro dni plne usmevov ;)

mnamko
1. jan 2025

Netráp sa nie si jediná,moja dcéra tiez nato prisla teraz po Vianociach, majú aj dcerku malú.Ani nemal tu guráž zliest z milenkineho bytu dole k autu ,kde ho dcera cakala.Hrdina prišiel až ráno.Dcera odišla z nového domu ,musi riešiť co s malou, keďže začala chodiť do roboty a škôlku majú ďaleko, keďže v meste bydliska ju nezobrali,on pracuje z domu a robi naschvali ,raz povie ze ju bude mať, potom zrazu nemôže.A mne je tak ťažko ,ked jej nemôžem pomôcť, lebo žijem v zahraničí.