icon

Vzťahy mladých

luci219
25. máj 2025

Aký máte názor na toto?
Mám už 5 rokov partnera a máme bábo. Ale toto nie je o nás.
Ja mám mladšieho brata a partner má mladšiu sestru. Títo naši súrodenci sú už tiež dospelí a dali sa dokopy. Samo o sebe mi to od začiatku prišlo také trochu nezvyčajné a hneď som samozrejme myslela na to, že ak by im to náhodou nevyšlo, bolo by asi hlavne pre nich trochu nepríjemné vídať sa na nejakých rodinných stretnutiach, keď naše rodiny sú stále spojené skrz mňa a partnera. Ale dobre, nekecali sme im do toho. Ak sa majú radi, nech to skúsia.
Avšak problém je ten, že im to viac nefunguje ako funguje. Boli spolu pár mesiacov, no troskotalo to postupne na komunikácii a netrávení času spolu. Môj brat sa stále trápil pre to, že ona sa mu aj niekoľko dní ani neozve, stále sa musí pýtať a ozývať on. Ak chcú niekam ísť, musí to iniciovať väčšinou len on. A nie je to tak, že by nemala čas. Študuje VŠ a má sem tam brigádu, ale to nie je výhovorka na to, aby sa nevenovala niekomu s kým chodí. Veľmi sa kvôli tomu trápil, mal ju rád no tak nejak sa na chvíľu rozišli. On sa ale stále trápil, lebo mu to bolo ľúto a chýbala mu. Po pár mesiacoch sa dali znovu dokopy. Vraj sa o tom všetkom rozprávali a sľúbila mu, že sa bude snažiť, aby to bolo lepšie a nájde si na neho čas. Ale vidíme na ňom, že sa stále trápi. Rozpovedal sa mi, že je to stále také isté, ak nie horšie. Neozve sa znovu kľudne aj niekoľko dni. Sama väčšinou nič nenavrhne. A pritom väčšinu času je len doma alebo má brigádu (tiež z domu) alebo si robí niečo do školy. Ale často počúvame, že šla na výlet s kamoškami.
Nikto sa do toho nejak moc nestaráme, nekážeme či spolu majú byť alebo sa rozísť. Ale aj nás naokolo trápi, keď vidíme, že je z toho nešťastný. Aj sám môj partner sa na to hnevá aj keď je to jeho sestra, dohováral jej, nech sa začne správať inak, ak chce s niekým chodiť a nech mu neubližuje. Nepomohlo.
Celé je to na hlavu. Nechápem, prečo môj brat na nej tak lipne. Ale ok, má ju rad proste. Ale aj tak... on by už chcel normálny vzťah a ona by najradšej len doma sedela a pozerala filmy a len čakala, kto ju kam zavolá... ako aj jej mama, ale to už je o inom... Očividne ešte nie je vyspelá na vážny vzťah. Ale tak isto aj pre brata je to asi prvý vzťah a bolo by pre neho normálne byť spolu každý deň aspoň v nejakom kontakte a chodiť spolu normálne na rande, do kina, na výlety, na dovolenku ako mladí ľudia...

vikisisi
25. máj 2025

@luci219 ona nie je zamilovaná, on nalieha tak s ním raz za čas niekam ide lebo mu nechce ublížiť a o to komplikovanejšie, že je to vlastne rodina a stále sa budú stretávať pri nejakých oslavách

januska12323
25. máj 2025

Zobudiť by sa mal v prvom rade tvoj brat, môže ju mať akokoľvek rád ale keď slečna nemá záujem tak nemá záujem. Ale nijak by som nezasahovala, je to jeho život.

luci219
autor
25. máj 2025
@vikisisi

@luci219 ona nie je zamilovaná, on nalieha tak s ním raz za čas niekam ide lebo mu nechce ublížiť a o to komplikovanejšie, že je to vlastne rodina a stále sa budú stretávať pri nejakých oslavách

@vikisisi Neviem či vyslovene nalieha. Len chce fungovať normálne ako vo vzťahu. Ale ona si stále neuvedomuje, že mu aj tak ubližuje, keď sa správa takto... alebo aj uvedomuje, ale je jej to jedno a nemá šajnu, ako sa k takýmto veciam postaviť...

luci219
autor
25. máj 2025
@januska12323

Zobudiť by sa mal v prvom rade tvoj brat, môže ju mať akokoľvek rád ale keď slečna nemá záujem tak nemá záujem. Ale nijak by som nezasahovala, je to jeho život.

@januska12323 Veď práve... tiež som toho názoru, že by sa mal zobudiť a možno sa na to proste vykašľať a nestrácať čas... Ale samozrejme, že už rozhodnúť sa musí sám a nevravím mu čo má robiť... Len nebudem ho falošne utešovať a radšej mu poviem trochu svoj pohľad.

danica2711
25. máj 2025

nechaj to na nich, zjavne sú už dospelí, mladému časom dôjde, že dievčine na ňom asi veľmi nezáleží a bude hľadať inde... takých ešte bude...

princezna_bosorka
29. máj 2025
@januska12323

@januska12323 jj, povedz mu to raz zoci voci natvrdo - bud sa spamata a posle ju niekam alebo sa bude tyrat dalej (a ty sa v tom pripade do toho viac nezapajaj a nenechaj zo seba robit butlavu vrbu).

lauricka
29. máj 2025

@luci219 treba mu otvoriť oči, že nasilu to s niekým nemá budúcnosť. Naozaj, je to o ničom. Nech si trochu viac váži sám seba a hľadá inú partnerku pre seba.