icon

Vzťahy z rozumu a bez lásky

Včera o 21:15

milujete svojeho partnera vzdy ked mate vztah?..... Alebo inak polozim otazku, ....boli vase vztahy iba o laske, ze jeden druheho vzdy miloval,................ ale boli aj z rozumu...... ci dajake priechodne, kde z jednej lasky prechadzate "vztahom" do dalsej lasky na ktoru cakate? Uznavate vobe vztahy z rozumu?

domkakvet
Včera o 21:19

@anonym_autor uznavam kombinaciu, ak napriklad vidim, ze muz pije, alebo viem, ze je zenaty, tak iskra a ani chemia nestihne ani prebehnut, lebo je to pre mna stopka.

anonym_640a19
Včera o 21:24

@anonym_autor vždy iba o láske

biba_18
Včera o 21:30

vzťah z rozumu som nemala 😏 ani neviem načo by mi bol…

a0
Včera o 22:17

@anonym_autor si myslím, že v každom vzťahu by mal byť aj ten rozum. Ale často nie je, potom to tu tak aj vyzerá, v tých diskusiách..

biba_18
Včera o 23:30

@a0 ale vzťah z rozumu je predsa len niečo iné 😏

anonym_d68785
Včera o 23:39

@anonym_autor áno bol taký, muz zabezpečený, nemusela by som pri ňom ani pracovat ale po 2 mesiacoch som to vzdala, nezačala som k nemu cítiť bohužiaľ nič. 2 roky na to sa oženil.

anonym_88eda9
Dnes o 06:09

ano mala som dva vztahy z rozumu, kde boli ti muzi naozaj super.. boli aj stedrí a zabezpecení a v podstate by som sa mala pri nich ako prasa v zite, oba vztahy vydrzali rok a padlo to na intimite a na tom, ze som to nevedela posunut dalej a skor som unikala, lebo cas s nimi a blizkost a vycerpavala viac ako bolo pre mna unosne. Teraz mám vztah z lasky, ale tam sice funguje blizkost, no nefunguju ine veci... oproti muzom, ktorých som spominala, je tento muz viac sebecky, lakomy, neprijal tak mojho syna, je lenivy, viac uzatvoreny... aktualne som v stadiu, kedy by som ho proste chcela prestat lubit, lebo jeho postoj a nazor ma zranuje. Nie je zly, len je proste iny ako ja.

a0
Dnes o 06:49
@biba_18

@a0 ale vzťah z rozumu je predsa len niečo iné 😏

@biba_18 ja chápem ale tak môžeš milovať aj chlapa s minimalkou ale rozum nepustí si s ním urobiť deti. Takže radšej použiješ rozum a vyberieš si nejakého, čo zarába trošku viac, nech dieťa uživíš. Keď ti životná láska dá facku, použiješ rozum a nájdeš si inú lásku, ktorá ťa nebude biť. Čo znamená, že použiješ pri láske rozum a ideálne ešte predtým ako vojdeš do vzťahu, lenže sú tu stále stovky žien, ktoré isto zmenia chlapa - po svadbe, po dieťati,… a teda tam ten rozum bol určite na poličke a nie v hlave. 🙂

martin96321
Dnes o 07:20

@anonym_autor Vacsina vztahov zacina z lasky a potom to je uz len z rozumu. Bez rozumu by tie vztahy nevydrzali

anonym_95a124
Dnes o 07:53

Moje manželstvo,ktoré považujem za spokojné bolo z rozumu.Po veĺa nevydarených vzťahoch som konečne chcela niekoho,kde budem cítiť,že ma miluje.V tých predošlých som milovala ja a vždy som padla na hubu. Bola som za handru.Môj muž sa ku mne chová s rešpektom, je spoĺahlivý, šikovný a aj keď som nikdy nemala z neho motýle v bruchu, tá láska postupne u mňa tiež prišla.Ale nebola to iba chemická reakcia mozgu,žiadne zaĺúbenie,ale vyzretá, úprimná láska,lebo je kto je a robí,čo robí.Nevymenila by som ho za nikoho na svete.

zuzana76
Dnes o 08:06

Nemala som vela vztahov, viac menej take studentske kamaratstva a potom prisiel manzel, to bolo z lasky aj z rozumu, lebo splnal kriteria dobreho muza, manzela, priatela, myslim, ze vztah len z lasky (napr milujem alkoholika, milujem chlapa, co je meschopny, nedokaze si udrzat pracu atd…) taky nevydrzi, po case laska, resp ten osial vyprcha a zene alebo chlapovi zostanu len oci pre plac. Takisto z rozumu, kde absentuju city, laska, tak to je zase chlad, myslim, ze je dolezite, aby vztah bol zalozeny aj na laske a aj rozumny vyber.