icon

Zachovala som sa nevhodne svojou gratuláciou?

4. jan 2024

Pekný deň prajem 🙂.

Viem kedy má kamarát narodeniny. Pretože sme rovnaké znamenie, narodili sme sa v rovnakurazeý mesiac, iba iný deň. Bavili sme sa o tom, sám mi to povedal. Boli sme v kontakte často. Písavali sme si. Keď bol deň jeho narodenín poslala som správu, v ktorej som mu zagratulovala. Takú všeobecnú správu, kde som mu len napísala, že mu prajem všetko naj k sviatku. Nič čo by znelo nejako zaväzujúco, alebo prehnane citovo. Odpísal, že ďakuje. Znelo to tak urazene. Keď som sa ho spýtala, že čo sa deje tak mi povedal, ževraj som mu isto klikala na facebook, keď viem, že má sviatok. Že to považuje za oobťažovanie a stalkovanie.
Zarazilo ma to. Teraz už viem, že iniciatíva a slušnosť sa voči niektorím ľuďom nevypláca. Už ho neberiem ani ako kamaráta, ale ako známeho niekde v dialke.
Zachovala som sa svojou gratuláciou nevhodne ?

Strana
z4
simsalabim
4. jan 2024

NIe, "kamaratovi" trosku sibe.

vanilkovazmrzka
4. jan 2024

Neverim ze sa to skutocne stalo 😅

jj298
Odpoveď bola odstránená
crazy_cat_lady
4. jan 2024

ja by som mu povedala, ze si to ako dobra kamaratka pamatam datum jeho sviatku a nepotrebujem k tomu FB :D a ked mu gratulacia pride ako obtazovanie, tak sa na neho vybodni :D

autor
4. jan 2024

@vanilkovazmrzka stalo, čestné slovo

jesenzima
4. jan 2024

Ako sa zo slova "ďakujem" dá vyčítať urazenosť?

autor
4. jan 2024

@jesenzima Kedže sme spolu boli v kontakte. Poznám jeho vyjadrovanie, aj štýl písania. Keď má dobrú náladu, alebo sa niečo poteší nepíše tak "stroho", alebo pridá nejakého usmievajúceho sa smajla

madeincssr
4. jan 2024

Mozno ma nejaku vaznu znamost a obava sa, ze keby sa to dozvedela (tvoja nevinna gratulacia; v jeho ociach nepravdiva info o zistovani si cosi o nom na nete), bude ho z niecoho podozrievat.

autor
4. jan 2024

@jesenzima Tu už to slovo "ďakujem" a nejaké vyčítanie z neho nebolo podstatné. Potom čo povedal, že ho údajne stalkujem.

autor
4. jan 2024

@madeincssr Tak to by mal teda riadne chorobne žiarlivú stíhačku 😁To by mu nemohol potom napísať nikto. Ani kolegyna z práce napr.

grof_monte_christo
4. jan 2024

Su len 2 možnosti, buď sa v ten deň zle vyspal, alebo je na hlavu 🙂

petamich
4. jan 2024

wtf? vsak kazdy den mi automaticky vyskoci, kto ma narodeniny, nepotrebujem nikomu nikam klikat

melanta
4. jan 2024

Poďakoval ti a ty si usúdila, že to znelo urazene, tak si sa opýtala, či sa niečo deje. Už toto je divné. Ako môže ďakujem znieť urazene? Nenamýšľaš si tak trochu? A zároveň, možno je typ, že nepotrebuje, aby mu blahoželal hocikto. A niekto, s kým si písal (písal, nie stretával sa) podľa mňa je nikto. Gratulujem ľuďom, ktorí sú moji blízki alebo skutoční priatelia, nie ľudia, s ktorými som si písala. Možno máš pocit, že ste priatelia a pre neho si iba niekto, s kým si voľakedy písal.

h2
4. jan 2024

No to je pako! Ak má dátum narodenia v profile na FB a máš ho v priateľoch, ani na ten profil nemusíš klikať, príde ti upozornenie, že má narodeniny (aspoň teda, mne to takto chodí). A keby aj nie, načo má teda FB a na ňom túto informáciu, keď nechce, aby mu tam KAMARÁTI chodili? Dobre si urobila. Ty sa snažíš, zablahoželáš mu a on ťa ešte obviní, že ho obťažuješ?! No nech ide niekam, blbec!

autor
4. jan 2024

@petamich veď áno, na fb vyskočí upozornenie samo. ja som ale v ten deň na FB ani nebola. Ako píšeme pamätám si to, lebo sme rovnaký mesiac, rovnaké znamenie. Gratuláciu som mu poslala formou whatsapp.

h2
4. jan 2024

Mne tie upozornenia chodia, aj keď na FB nejdem celé týždne.

grof_monte_christo
4. jan 2024

A nemáš ty o neho trochu väčší záujem ako iba o kamaráta? Že by niečo vycítil a pri tejto príležitosti ti to vyhodil na oči? Lebo toto naozaj nie je normálne.

dharmasanata
4. jan 2024

Možno si myslí, z tvojej dlhšej komunikácie, že po ňom ideš a keďže sa mu nepáčiš tak zareagoval takto. Ono asi zrejme mu píšeš často a jemu to ani príjemné nieje. A poukazuje o tom aj to, že si sa ho pýtala čo sa deje, akoby bol tvoj frajer a musel ti niečo vysvetľovať..

autor
4. jan 2024

@melanta Tvoje odpovede na vec znejú opäť nadradene. S cieľom zhadzovať niekoho, že je v tvojích očiach vlastne "nikto". Ale každý máme svoju optiku. A len ja viem, v akej hĺbke naše kamarátstvo bolo. Ty detaily nevidíš. Od teba sa ani iná odpoveď očakávať nedá, čo už tu väčšina z nás pozná. Kedže mali tú "česť" poznať tvoje povýšenectvo. Ja som bola tak vychovaná, že nie je nič zlé na tom, niekomu zablahoželať. Že je to slušnosť.
Tak sa neopieraj o slovo "ďakujem" ako o hlavný pilier. Keby bol aj on slušný, tak odpíše normálne. A paranoju o jeho údajnom stalkovaní si odpustí, či ?

moonlight1210
4. jan 2024

Napisala by som mu po pravde, ze mi predsa sam povedal, kedy narodeniny ma, a ze si to pamatam iba preto, lebo ich ma takmer vtedy, kedy ja. Inak by som davno zabudla, ze vobec dajake ma, lebo zas tak dolezity pre mna nie je, aby som si ho znacila do kalendara.

A kedze sa chova ako paranoidny debil a kvoli jednej uplne normalnej slusnej gratulacii ma oznacuje za stalkera (no najskor stalkuje druhych sam, ked mu zrovna toto napadlo ako prve), bude lepsie si uz nepisat. A blokla by som ho. Tym by u mna zhasol.

Je mozne, ze ma daku neliecenu poruchu, ktora by sa casom prejavila ovela viditelnejsie a zacne obtazovat on mna (utocit na mna vymyslenymi fabulaciami, ze sa mu stalo to a ono a mozem za to ja, hoci aj na dialku.).

Radsej dovidenia dnes, ako problemy s nim zajtra.

maris5
4. jan 2024

odpisala by som mu: Prepac, ze si pamatam kedy mas narodeniny. Uz ta nebudem kontaktovat, aby si nemal pocit, ze ta obtazujem.

viestta
4. jan 2024

Co je zle na odpovedi "Dakujem?". Co este na tom treba dalej rozoberat? V konecnom dosledku chapem toho chlapa, ktory slusne podakoval a ty este mas potrebu to rozoberat. Ak sa mu chces v nutit do pozornosti a on nema zaujem, tak je jasne, ze tie tvoje komunikacie mu pridu otravne. Ak si rozpitvavaci typ a aj z obycajneho "Dakujem" vies vyrobit aferu, tak sa mu ani necudujem. Vycitat zo slova "Dakujem" urazenost, na to treba fakt specialny talent

autor
4. jan 2024

@grof_monte_christo
@dharmasanata Nie, nie. nejdem po ňom.Ani som mu nič také nedala najavo.A keď sme sa bavili, tak to bolo síce dôverné. O živote, jeho príbuzných, vzťahoch na pracovisku. Ale ziadne náznaky niečoho viac. Ani z mojej strany, ani z jeho.

taga
4. jan 2024

Prave si si odpovedala
Kazdy ma svoju optiku
TY VIES v alej hlbke BOLO vase kamaratsvo
TY! JEHO POHLAD JE OCIVIDNE INY! ON toto "kamaratsvo" tak vazne nebral a tieto tvoje "kamaratske" pociny a analyzovanie jeho 'dakujem' mu proste lezu na nervy. Daj mu pokoj a mas pokoj

grof_monte_christo
4. jan 2024

@autorka A on ti gratuluje k tvojmu sviatku? Tvoja pozornosť mu nie je príjemná a hľadá za tým niečo iné. Tento kontakt by šiel na výmaz, hotovo, koniec analyzovania prečo a zaco.

autor
4. jan 2024

@viestta Už som to tu vysvetlila s tým ďakujem. Tak sa tu neopierajte ako o jedinú barličku, s ktorou ma môžete zhodiť.
Ty keď z niekým komunikuješ dlhšie a poznáš toho človeka, tak mi nehovor, že z jeho štýlu písania nevycítiš, akú má náladu. Na to nie je treba špeciálny talent. Na to stačí vnímavosť.
Ale ak vnímavosť považuješ za špeciálny talent, tak to mi ťa je ľúto ...
Ďakujem, a pekný deň prajem.

karolinakr
4. jan 2024

chlapi si namyšlaju, ked sa ho spytaš na počasie, usudi z toho, že chceš celonočny postelny maraton.. .
tomuto ked vadi, že mu gratuluješ, ukaž mu prostredník a zablokuj ho..Nevieš sa vynajsť?

cimage
4. jan 2024

Keby si si aj pozrela jeho profil, tak co? Ved on si to tam dal dobrovolne a musi ratat s tym, ze ludia to vidia. To, ze si si zapamatala jeho datum je pekne a tiez, ze si mu napisala. Len je to bulo a skoncila by som s nim.

bloger
4. jan 2024

Skôr on sa zachoval úplne nevhodne. Ty si dobrá a slušne vychovaná. Chcela si ho potešiť.

viestta
4. jan 2024

A ak aj ten druhy ma zlu naladu, tak co? Ked si taka vsimava a vies vydedukovat, ze ma zlu naladu, tak ho nechaj.

Strana
z4