icon

Zamrznutý vzťah. Čo robiť, keď partner neprejavuje city?

27. sep 2025

Ahojte, priznám sa, že sa cítim divne. Mám priateľa a v poslednom roku náš vzťah ochladol. Neobjíme ma, nechytí ma za ruku, nepobozká sám od seba, nepohladí. Keď ide o sex, tam je všetko, ale to trvá 20 min a potom po bozkoch a objatí už môžem len snívať. Intenzita našej komunikácie sa znížila, aj telefonátov, správ. On tvrdí, že je taký a takto to majú aj doma v rodine. Ale taký na začiatku nebol.

Ja som sa veľmi snažila, aby sa náš vzťah posunul niekde ďalej, aby sme začali spolu bývať mali spoločné plány do budúcnosti, trávili viac spolu čas apd. Ale z jeho strany tam bol bolo veľmi jasné nie. Samozrejme, že som sa cítila frustrovaná, keďže ani po roku, ani po dvoch, ani po troch sa nič nezmenilo. Viac krát som mu povedala, že ak to medzi nami má byť takéto, tak je načase, aby sme si obaja hľadali niekde inde to, čo potrebujeme. Ja vzťah a muža, čo ma bude naozaj milovať a budem pre neho na prvom mieste a on kamošku s výhodami, lebo presne toto potrebuje a zrejme aj navždy potrebovať bude. Samozrejme, vždy keď sa chcem rozísť, tak sa zmení na pár dní, píše mi, hovorí mi zlatko, chytí ma za ruku na ulici, je ako med, ale po dvoch dňoch, niekedy ani to nie je všetko tam, kde bolo predtým. Veľa som sa pre neho naplakala, a aj keď som oficiálne s ním, cítim sa ako najosamelejší človek na svete. V naozaj ťažkých chvíľach za posledné štyri roky som bola sama. Keď som potrebovala jeho pomoc, nedostalo sa mi jej, na všetko som bola viac menej sama. Včera sme mali menšiu výmenu názorov a on mi poslal obrázok nižšie. A ja som zastala a zamrzla. Čiže napokon z toho celého vyjdem ako ja tá, s ktorou sa nedá žiť a existovať. Ktorá svojimi činmi a rečami zraní človeka... Po tomto, čo mi poslal, sa vo mne niečo zlomilo. On sám vie, že som teraz veľmi nešťastná a smútim, lebo mi zomrel veľmi blízky človek, ktorého som mala nadovšetko rada a že potrebujem blízkosť niekoho pri sebe. A tej blízkosti sa mi nedostáva.
Toto správou som zrazu pochopila, že toto už nepôjde spraviť.. a on sa tvári, že všetko je ok, a že život ide ďalej a nič sa nedeje.

Keby vám niekto poslal niečo takéto, prešli by ste to v pohode bez povšimnutia?
A tvárili by ste sa, že je všetko OK? Čo by ste si pomysleli, keby vám váš partner, s ktorým máte komplikovaný vzťah poslal niečo takéto?

Zamrznutý vzťah. Čo robiť, keď partner neprejavuje city?
Strana
z3
dskjhfdlkdjhl
27. sep 2025

@anonym_autor Obaja by ste si mali uvedomit, ze slova zranuju a podla toho sa chovat. A ak vztah nefunguje, tak je lepsie to ukoncit a nezranovat sa dalej. On je presvedceny, ze ho zranujes Ty, Ty zase, ze on a neviete sa z toho vymotat.
Netreba sa vyhrazat rozchodom a potom vo vztahu ostat, ak sa chces rozist, tak sa treba rozist-taketo vyhrazanie nicomu neprospieva.

anonym_4ff59a
27. sep 2025

@anonym_autor ja by som nečakala, kým mi niečo pošle, ale vzťah dávno ukončila, lebo zjavne od neho očakávate každý niečo iné

zmrzlinka2021
27. sep 2025

@anonym_autor

Načo filozofie okolo toho. Proste sa s ním rozid. Chodenie ukázalo, že vás vzťah nie je dobrý a nemá budúcnosť. Načo teda čakáš?

autor
27. sep 2025
@dskjhfdlkdjhl

@anonym_autor Obaja by ste si mali uvedomit, ze slova zranuju a podla toho sa chovat. A ak vztah nefunguje, tak je lepsie to ukoncit a nezranovat sa dalej. On je presvedceny, ze ho zranujes Ty, Ty zase, ze on a neviete sa z toho vymotat.
Netreba sa vyhrazat rozchodom a potom vo vztahu ostat, ak sa chces rozist, tak sa treba rozist-taketo vyhrazanie nicomu neprospieva.

@dskjhfdlkdjhl ja sa nevyhrážam, reálne som vzťah niekoľko krát ukončila. Neozývala som sa, nereflektovala som na správy. Ale samozrejme, pre neho to nebolo ukončené. Zrazu ma atakoval správami o tom, ako ma miluje, ako mu chýbam. Raz ma vystriehol v nákupnom centre - zrejme tam bol náhodou - ale videl ma, išiel za mnou a už mi nedal pokoj a ťahal ma na kávu sa porozprávať. Alebo pošle správu, že sa človek zľakne, čo sa preboha stalo, napíšem mu, či je ok a potom to už ide... to sú naše rozchody. Pritiahne ma vždy späť.

autor
27. sep 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_autor

Načo filozofie okolo toho. Proste sa s ním rozid. Chodenie ukázalo, že vás vzťah nie je dobrý a nemá budúcnosť. Načo teda čakáš?

@zmrzlinka2021 ver mi, že ak by to bolo také jednoduché pre mňa urobila by som rázny rez už dávno. Ale nie je. Niekedy sa veci skomplikujú a človek preto aby prežil ostane vo vzťahu, ktorý mu neprináša to, čo potrebuje, ale len preto, aby mal aspoň niekoho pri sebe.. aspoň jedného človeka.

dskjhfdlkdjhl
27. sep 2025
@anonym_autor

@dskjhfdlkdjhl ja sa nevyhrážam, reálne som vzťah niekoľko krát ukončila. Neozývala som sa, nereflektovala som na správy. Ale samozrejme, pre neho to nebolo ukončené. Zrazu ma atakoval správami o tom, ako ma miluje, ako mu chýbam. Raz ma vystriehol v nákupnom centre - zrejme tam bol náhodou - ale videl ma, išiel za mnou a už mi nedal pokoj a ťahal ma na kávu sa porozprávať. Alebo pošle správu, že sa človek zľakne, čo sa preboha stalo, napíšem mu, či je ok a potom to už ide... to sú naše rozchody. Pritiahne ma vždy späť.

@anonym_autor Vzhladom k tomu, ze ste sa zatial vzdy k sebe vratili, tak to bolo len vyhrazanie-ziadny skutocny rozchod nenastal-doteraz.

autor
27. sep 2025
@dskjhfdlkdjhl

@anonym_autor Vzhladom k tomu, ze ste sa zatial vzdy k sebe vratili, tak to bolo len vyhrazanie-ziadny skutocny rozchod nenastal-doteraz.

@dskjhfdlkdjhl ja už som sa s ním v minulosti rozišla, 3x. Raz sme boli od seba 3 roky, potom 2 roky a potom sme boli od seba 5 rokov.

klementinka58
27. sep 2025

ja tomu celemu nechapem, ten pribeh ti on poslal ako nejaku odozvu na situaciu? Ak ano tak by som brala nohy na plecia, to bude bud manipulator, alebo nejaky psycho...

anonym_4ff59a
27. sep 2025
@anonym_autor

@zmrzlinka2021 ver mi, že ak by to bolo také jednoduché pre mňa urobila by som rázny rez už dávno. Ale nie je. Niekedy sa veci skomplikujú a človek preto aby prežil ostane vo vzťahu, ktorý mu neprináša to, čo potrebuje, ale len preto, aby mal aspoň niekoho pri sebe.. aspoň jedného človeka.

@anonym_autor takže ty ostávaš v nefunkčom vzťahu len pretol aby si niekoho mala pri sebe? Potom je problém v tebe, popracuj na svojom sebavedomí, uvedomuješ si, že čím dlhšie zotrvávaš v tomto vzťahu, tým viac odďaľuješ možnosť mať partnera, ktorý ti bude vyhovovať? Prepáč, ale po prečátaní posledného príspevku toto považujem za vymyslenú tému.

autor
27. sep 2025
@klementinka58

ja tomu celemu nechapem, ten pribeh ti on poslal ako nejaku odozvu na situaciu? Ak ano tak by som brala nohy na plecia, to bude bud manipulator, alebo nejaky psycho...

@klementinka58 ano, bola to odozva na nasu vymenu nazorov, ktoru sme mali vcera.

autor
27. sep 2025
@anonym_4ff59a

@anonym_autor takže ty ostávaš v nefunkčom vzťahu len pretol aby si niekoho mala pri sebe? Potom je problém v tebe, popracuj na svojom sebavedomí, uvedomuješ si, že čím dlhšie zotrvávaš v tomto vzťahu, tým viac odďaľuješ možnosť mať partnera, ktorý ti bude vyhovovať? Prepáč, ale po prečátaní posledného príspevku toto považujem za vymyslenú tému.

@anonym_4ff59a je to momentalne pre mna velmi tazke byt sama. Naozaj si prechadzam tazkym obdobim v mojom sukromi a on je jediny clovek, ktory tu zostal. Ak s nim nebudem v kontakte, budem uplne sama, uplne.

dskjhfdlkdjhl
27. sep 2025
@anonym_autor

@dskjhfdlkdjhl ja už som sa s ním v minulosti rozišla, 3x. Raz sme boli od seba 3 roky, potom 2 roky a potom sme boli od seba 5 rokov.

@anonym_autor Ano, tak to uz fakt tak dlho spolu travite cas a stale nechapete, ze sa k sebe asi nehodite? Tak toto je uz uplne ina kava.

dskjhfdlkdjhl
27. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_4ff59a je to momentalne pre mna velmi tazke byt sama. Naozaj si prechadzam tazkym obdobim v mojom sukromi a on je jediny clovek, ktory tu zostal. Ak s nim nebudem v kontakte, budem uplne sama, uplne.

@anonym_autor To je blbost. Ty sama si, len si myslis, ze nie si. Bez neho by si mala o starost menej. Uplne zbytocne s nim zabijas cas a este si to aj nejako ospravedlnujes hlupymi vyhovorkami. Proste, obaja ste divni a tvrdite, ze ten druhy je divny.

autor
27. sep 2025
@dskjhfdlkdjhl

@anonym_autor Ano, tak to uz fakt tak dlho spolu travite cas a stale nechapete, ze sa k sebe asi nehodite? Tak toto je uz uplne ina kava.

@dskjhfdlkdjhl a vždy ma presvedčí, že je všetko inak, že sa zmenil, že už sme niekde inde. A vždy po pol roku pochopím, že sa nič nezmenilo. Ak by som tu mala svojich dvoch najlepších priateľov a svojich rodičov, odišla by som od neho hneď. Tak ako to bolo v minulosti. Keď som nevidela svetlo na konci tunela. Ale teraz som sama. Odišli mi najbližší ľudia, ktorých som nadovšetko milovala. A on to vie. Som naozaj úplne sama. Nemám nikoho, iba jeho. Teda nemám. Ale je aspoň niekto, kto mi cez deň zavolá a vyberie má 3x do týždňa von na kávu.

unicornlady
27. sep 2025

Ja aj rozumiem tomu, že ak nemáš nikoho, zostávaš aj v tom, čo funguje.
A možno naozaj ešte nie si pripravená ukončiť to, lebo by si zostala ešte vo väčších "sračkách".
To, čo potrebuješ teraz, je nájsť si nejakú formu opory. Možno nejaký krúžok, dobrovoľnícku činnosť, parťáčku (na facebooku bývajú aj skupiny "Parťáčka na výlet, wellness...), bývajú aj centrá pomoci, kde je psychológ zadarmo.

Postupne, pomaličky, keď budeš mať dostatok opory a energie, budeš schopná aj ukončiť tento vzťah. Lebo nebudeš už úplne sama a budeš vedieť, že to zvládneš. Držím palce 🙂

dskjhfdlkdjhl
27. sep 2025
@anonym_autor

@dskjhfdlkdjhl a vždy ma presvedčí, že je všetko inak, že sa zmenil, že už sme niekde inde. A vždy po pol roku pochopím, že sa nič nezmenilo. Ak by som tu mala svojich dvoch najlepších priateľov a svojich rodičov, odišla by som od neho hneď. Tak ako to bolo v minulosti. Keď som nevidela svetlo na konci tunela. Ale teraz som sama. Odišli mi najbližší ľudia, ktorých som nadovšetko milovala. A on to vie. Som naozaj úplne sama. Nemám nikoho, iba jeho. Teda nemám. Ale je aspoň niekto, kto mi cez deň zavolá a vyberie má 3x do týždňa von na kávu.

@anonym_autor Z toho vyplyva jedine-chyba a dost velka je najma na Tvojej strane. Ked Ti povie, aby si skocila do studne, tak sa nechas presvedcit? To kolko mas rokov, ze nechapes, ze zakazdym urobis tu istu chybu? To mas potrebu ju stale opakovat? Mudry clovek sa uci z chyb inych, hlupak sa ani na svojich nepouci.

autor
27. sep 2025
@dskjhfdlkdjhl

@anonym_autor To je blbost. Ty sama si, len si myslis, ze nie si. Bez neho by si mala o starost menej. Uplne zbytocne s nim zabijas cas a este si to aj nejako ospravedlnujes hlupymi vyhovorkami. Proste, obaja ste divni a tvrdite, ze ten druhy je divny.

@dskjhfdlkdjhl a s kým budem tráviť čas? Komu zavolám, keď sa budem chcieť porozprávať? Mame? Otcovi? Kamoške? Kamarátovi? Súrodencovi? Rodine? Nikoho z nich žiaľ nemám. Čiže dokáže byť človek úplne sám? Aktuálne som pochovala posledného najbližšieho človeka, čo som mala. Ja už neviem ďalej...

dskjhfdlkdjhl
27. sep 2025
@anonym_autor

@dskjhfdlkdjhl a s kým budem tráviť čas? Komu zavolám, keď sa budem chcieť porozprávať? Mame? Otcovi? Kamoške? Kamarátovi? Súrodencovi? Rodine? Nikoho z nich žiaľ nemám. Čiže dokáže byť človek úplne sám? Aktuálne som pochovala posledného najbližšieho človeka, čo som mala. Ja už neviem ďalej...

@anonym_autor Ano, mozes byt nejaku dobu aj sama. Je to rozhodne lepsie, ako s niekym, kto aj tak o Teba nestoji.

autor
27. sep 2025
@dskjhfdlkdjhl

@anonym_autor Z toho vyplyva jedine-chyba a dost velka je najma na Tvojej strane. Ked Ti povie, aby si skocila do studne, tak sa nechas presvedcit? To kolko mas rokov, ze nechapes, ze zakazdym urobis tu istu chybu? To mas potrebu ju stale opakovat? Mudry clovek sa uci z chyb inych, hlupak sa ani na svojich nepouci.

@dskjhfdlkdjhl teraz bola situacia, ze sme sa dali dohromady ako kamarati, nie ako vztah. Zomrel mi otec, bola som velmi zranena a teda bol pri mne. Vedel, ze je mi velmi zle... ale to kamatatstvo bez dvoch mesiacov skoncilo opat pri vyhodach. Ja som si naivne myslela, ze to bude nieco viac. Ale pochopila som, ze nie.

klementinka58
27. sep 2025

No ja uz som stara raketa, takze mam skusenosti dlhorocne, ale co som poznala par muzov, ktori takto reagovali ani jeden nebol schopny vztahu....normalneho, klasickeho bez inych zien, bez manipulacie...proste toxicka osoba ked ti takto odpisuje

Ja som raz zazivala davno nieco podobne a tam pomoze ked zacnes sama travit cas so sebou, doma so sebou a brat to ako relax nie ako fakt ze nikoho nemas ....Proste dokazem vydrzat aj sama - taketo nastavenie ked sa ti podari tak uz toxicki ludia nebudu mat sancu. Casom sa objavi aj schopny partner neboj nic..Len sa zacat postupne mentalne odputavat a tam pomoze jedine bez kontaktu, ano bude Ti tazko, budes mozno smutna, plakat ale vzdy si povedz ze to zvladnes, pocuvaj hudbu, podcasty o toxickych ludoch a manipulacii a uvidis ako sa ti rozjasni. Po mesiaci uz budes vidiet veci realnejsie, najhorsie na takychto ludoch je to, ze oni nikdy nedaju pokoj a vzdy sa budu snazit ta vtiahnut do vztahu, nie kvoli laske ale kvoli tomu aby mali koho deptat, manipulovat, poucat, filozovat o hovadinach....Takze ziadne ako kamarati, lebo po par tyzdnoch budes tam kde predtym zdeptana. Mne konkretne pomohlo, ked som si povedala " co vsetko som urobila a nevazil si toho " .....

autor
27. sep 2025
@dskjhfdlkdjhl

@anonym_autor Ano, mozes byt nejaku dobu aj sama. Je to rozhodne lepsie, ako s niekym, kto aj tak o Teba nestoji.

@dskjhfdlkdjhl nie naozaj neviem byt sama. Skusala som to. Vies ake to je, ked nemas komu zavolat, napisat, s kym sa stretnut. Ked nikto nezakopne o teba, ako je den dlhy. Na vianoce som bola uplne sama. Na silvestra som bola bola uplne sama. Na velku noc takisto. Ked sa potrebujem s niekym porozprvat, tak si zaplatim Mojra/Hedepy konzultaciu, kde sa za 40 eur rozpravam so psychologom o zivote, o beznych veciach. O veciach, ktore by som preberala so svojim kamaratom, s kamaratkou, s mamou. Ja si musim zaplatit psychologa, 4x do mesiaca, za 160 eur, aby som mala aspon s kym pokecat. Aby som mala aspon nejaky socialny kontakt.

aurelia2000
27. sep 2025

Koľko máš rokov, že už nemáš rodičov, súrodencov, starých rodičov, sesternice a bratrancov, kamarátov, kolegynky- keď si tak "úplne sama". Ako sa ty k týmto ľuďom správaš, že ťa nechávajú samú?

klementinka58
27. sep 2025

a este reakcia na vianoce som sama a pod ....chod cez cestovku na poznavacku, vies kolko takych samotnych ludi tam je?? Ja som naposledy bola s rodinou v Parizi a boli tam 3 zeny a 2 muzi sami, uplne nezavisle od seba...Tak sa tam spoznali, vymenili kontakty bolo to super vidiet..Pritom tyzdnovy autobusovy vylet za 200e a parada milion zazitkov...To co prezivas je skor citova zavislost

unicornlady
27. sep 2025

Autorka, veď ja som preto napísala, že chápem, že to nechceš ukončiť, lebo nemáš ešte nikoho ďalšieho a nemáš oporu v nikom inom.

Preto som navrhla tie možnosti pozrieť fb skupiny, krúžky...
https://www.facebook.com/groups/1089430941769578

unicornlady
27. sep 2025

Napíš, odkiaľ si, možno niečo vymyslíme.

autor
27. sep 2025
@anonym_autor

@dskjhfdlkdjhl teraz bola situacia, ze sme sa dali dohromady ako kamarati, nie ako vztah. Zomrel mi otec, bola som velmi zranena a teda bol pri mne. Vedel, ze je mi velmi zle... ale to kamatatstvo bez dvoch mesiacov skoncilo opat pri vyhodach. Ja som si naivne myslela, ze to bude nieco viac. Ale pochopila som, ze nie.

@anonym_autor Este doplnim. V minulosti som vedela odist bez problemov. Mala som kotvy, o ktore som sa vedela opriet. Mala som uzasnu mamu, o ktoru som sa vedela opriet, mala som tatina, ktory ma vzdy vypocul, mala som skvelu kamosku a mojho najlepsieho kamarata, ktory bol pri mne skoro 30 rokov. Mala som socialne komtakty, mala som ludi, na ktorych mi zalezalo a im na nich. Chodili sme spolu na vylety, do kina, travili sme spolu cas, bavili sme sa. Dnes tu ani jeden z nich zial nie je. Kazdy rok, prisla rana, a dalsia rana. Pred par tyzdnami som pochovala mojho najlepsieho priatela. Mali sme tolko planov. Ako pojdeme na chatu, do wellnesu, do Tatier, do kina, kdekolvek. Odisiel. Kazdy den aktualne placem. Tak velmi mu chcem zavolat, napisat, porozpravat s nim. Posledny clovek, ktory tu pre mna bol, vo dne v noci. A vtedy si moj priatel uvedomil, ze uz naozaj nikoho nemam a neodidem. Lebo to sama nedam.

klementinka58
27. sep 2025

Proste najprv potrebujes byt sama, aj ked sa tomu branis, postupne si vytvorit okruh novych znamych a nie hned hladat nahradu partnera...Lebo zas padnes do vztahu plneho manipulacie

MOzno by ta cestovanie vytrhlo z toho stavu, objednaj si vylety, zajazdy, letenky su lacne teraz, booking a ides. Alebo poznavacky organizovane cestovkou...Tam byva pomerne dost samych ludi ( aj muzov), dokonca ja som sa tak skamaratila so sprievodcom ...

autor
27. sep 2025
@aurelia2000

Koľko máš rokov, že už nemáš rodičov, súrodencov, starých rodičov, sesternice a bratrancov, kamarátov, kolegynky- keď si tak "úplne sama". Ako sa ty k týmto ľuďom správaš, že ťa nechávajú samú?

@aurelia2000 mam 45 rokov. Ako sa ku ludom spravam. No neviem, vzdy som sa snazila byt najlepsia kamaratka a bola som tu pre nich. Rodicov som dochovala a zomreli mi obaja. So sestrenicami a bratrancami som nikdy v kontakte nebola, mam nejakych na opacnej strane SVK, ale nepozname sa. Kolegyne nemam, som zivnostnik, robim sama na seba z domu. Mam klientov, ale s nimi sa kamaratstva nebuduju. A kamaratov? No mala som troch naj kamosov. Z jedneho sa stal alkoholik a bezdomovec v Prahe, nemam na neho kontakt. A ostatni tu uz zial nie su. Aktualne mi zomrel najlepsi kamarat, 30r brato - sestersky vztah sme mali. Bol mojou oporou pocas takmer celeho mojho zivota.

anonym_b42295
27. sep 2025

čiže nevieš od neho odísť tak neviem čo teda riešiš? on sa nezmení, ty sa nezmeníš

anonym_7f91a8
27. sep 2025

Myslela som, že si mladá a neskúsená, ale ty si stará hlupaňa. Tipujem, že máš dobre 40+, možno 50 a celý život znásilňuješ na vzťah chlapa, ktorý o to nemá záujem. A prerábaš ho na svoj obraz, lebo nikto iný nemá celý ten čas záujem o Teba. Nenapadlo tí, že chýba je v Tebe? Nedokážeš byť sama so sebou, nevieš fungovať ako samostatný človek, si infantilná, riešiš hlúposti a vyžaduješ romantické prejavy ako v puberte.
Píšeš tu pomaly každý týždeň, stále len o tom, kto ti zomrel a čo pre teba robil. Hľadaj si radšej psychiatra, toto sama nevyriešiš a ani ženy tu. Život sa mení a prežijú prispôsobiví, nie tí, ktorí sú zaseknutí v minulosti.

Strana
z3