icon

Závislosť na dcére

19. sep 2023

Ahojte. TEMA NIE JE VYMYSLENÁ!! Kiežby bola☹️

prisla som si po nazor, lebo mam pocit že moj priatel je chorobne závislý na našej dcére a mna chce uplne vysackovat z ich zivota🙈 dcéra ma pol roka a priateľ, ktorý zarába dva x toľko ako ja, ma posiela už do prace lebo on ma tiež nárok na matersku a chce byt doma on. Že však aj tak som svoju pracu milovala a bavila ma tak prečo chcem byt doma keď môže byt doma on. Za druhé chce byt doma s dcérou do jej 4 rokov ( a verim že keby nie je plne kojená tak by to zvládol lebo pracuje 100% HO a vkuse je mi za zadkom neustále chce dcéru kupat, uspavat, prebalovat, hrať sa s ňou..) mna posiela oddychovať, dava mi peniaze aby som sla s kamoskou von napr. Navrhla som aby sme šli na spoločnú dovolenku a viete čo mi povedal? Že keď chcem nech idem že on s malou zostane doma. Mám pocit že ma mal doteraz len na to, aby som mu vynosila dieta a už ma absolútne nepotrebuje 😒

viestta
19. sep 2023

Co by niektore zeny dali za to, ze by sa otec zaujimal o svojé dieta, postaral by sa o neho, podielal sa na opatere aj vychove a mame by doprial relax, ostal doma na materskej...
Skor mam pocit, ze ty sa nechces o nu dellit s druhym rodicom. Alebo na neho jednoducho ziarlis...

heidy222
19. sep 2023

Toto robí veľa žien a téma je divná len preto, lebo sa tak správa muž

ciernysokol
19. sep 2023

Ja ti to verim,uz som taku situaciu videla.problem nie je,ze sa chce starat,ale ze ta tam nechce.on ocividne nechce vztah s tebou,iba s malou.najma sa nedaj vyhodit zo zivota malej.ale vyzera to kadejako,budete bojovat o priazen dcery.ktora si toho raz bude vedoma.ty zakazes,on dovoli,aby ho mala radsej.no tazka situacia.

autor
19. sep 2023

@viestta neziarlim ale keby ti vlastný muz trhá dieta z ruk a nechape, že dcéru kojím a je ešte mala aby som od nej sla prec? Si myslim že starostlivosť ma byt 50:50 a nie 20:80 a podobne. Lezie mi na nervy jeho neustále odháňanie mna od dcéry.

autor
19. sep 2023

@ciernysokol presne tak, navyse ju neustále fotí a zverejňuje na IG čo mne extremne vadí. Kupuje jej značkové oblečenie za niekoľko sto € mesačne ale povedal že mna živiť nebude keď budem už len na RD 🤦🏻‍♀️

ciernysokol
19. sep 2023

No super.a ako ste fungovali predtym?bol normalnejsi?aby to nedopadlo rozchodom,asi by chcel striedavu starostlivost.snad ho to casom prejde,len dufat.ma ta vobec rad?

doriiis
19. sep 2023

@viestta ...no ale odháňať matku od dieťaťa tiež nie je ok.
Veľký pozor na takýto tip otcov.

viestta
19. sep 2023

@doriiis je otazka ci odhana, z prveho prispevku to nevyznelo

modra_kolobezka
19. sep 2023

Fuha! Tak toto je sila! Akoby bola dcera jeho majetok...
Poznam 2 podobne pripady. Muzi maju vztah s vlastnou matkou silnejsi ako s partnerkou. A ak najdu taku, co im porodi dieta, to chcu vychovavat s vlastnou matkou, nie s matkou dietata.... Pevne verim, ze ten tvoj muz sa spamata...

sissy27
19. sep 2023

Ved ho nechaj na tej rodicovskej - prave teraz, ked sa riesia posr@ne plienky, rastuce zuby, nocne vstavanie, plac za “anibohnevieco”, o chvilu lezenie, nespanie… presne ako hovoris, starostlivost ma byt 50:50, nie 80:20. Nebud sebecka ani ty. Zmizni na 10 hodin z domu, a v noci sladko spi 9 hodin, rychlo ho to omrzi…
Co sa tyka zverejnovania fotiek - ak s tym neprestane po normalnom rozhovore, tak by som spolu s kamoskami kazdu jednu nahlasovala kym mu nebloknu ucet.

dadis
19. sep 2023

Moj ex bol podobny, aj ked menej vyrazne...bola som len nutny doplnok pre jeho milovane deti. Akonahle vsak deti stratili dokonalost - odklonili sa od jeho predstav a ocakavaji, postupne jeho city chladli a pozornost ustala.

ropucha6
19. sep 2023

A on z coho chce zit, ked teba zivit nebude? Tie fotky by som stopla, kludne nech mu zablokuju ucet. Zvysok neviem, zdravy vztah je fajn, ale toto znie trochu cudne.

zuza265
19. sep 2023

Mne osobne je to cele zvlastne - vobec to tak v reale byt nemusi 🙌🏼 ale napadaju ma uplne divne veci. Inak asi najnormalnejsia co mi napadne - aj muzi mavaju nieco ako “poporodna depresia” citia sa odsunuti a nepotrebni. Nenahradza si pocit dietatom? Ale aj tak mi to cele pride zvlastne “az nenormalne a nepekne”

tiika
19. sep 2023

Tiež poznám taký prípad. Ten zial nedopadol dobre. A chápem ta. Je na tom až niečo choré, neprirodzene.
V tom prvom prípade išlo o to, že tomu mužovi sa jeho vlastný otec dostatočne nevenoval a on si povedal, že to deťom vynahradí. Ono človek si povie fajn. Ale keď už to preháňal, matku chcel načisto odstaviť, posielal do prace, chcel dávať umelé mlieko, aby ho ani nedojcila, všetku starostlivosť o dieťa robil iba on, trhal jej dieťa z rúk, útočil na ňu, začalo to byt vážne.
Za tým musí niečo byt. Podľa mna by bol fajn psychológ, no nemyslím si, že by s tým tvoj priateľ súhlasil. Skús možno napísať do poradne tu na MK. Nech sa to nevymkne z rúk, hlavne nezhorší a nezničí vám vzťah. Vela sa rozprávať, vyjadriť mu iste pochopenie (určite nie fotky), nie však suhlas s konaním, určiť si jasnejšie pravidla, hranice by mohlo pomôcť.

larisalarisa
19. sep 2023

uf....silná káva

beata_k
19. sep 2023

Si to panko na 100% HO predstavuje jednoducho. Je ine 6 mesacne batola a je ine 1,5 rocne, co vylezie vsade.
A k teme: No....ano, je to kustik divne, co pozaduje.

koniarova
19. sep 2023

A ako dlho bol už s malou sám?

dadka128
19. sep 2023

Na jednej strane je to čudné.. ale zaujimalo ako sa chová k tebe ? Ako je na tom vas intimny zivot komplet vztah? Povie ti lubim ta a podobne?

Na druhej strane, och co by dalo sa to vela mamičiek 🤣🤧

lalala94
19. sep 2023

No neviem čo by za to dali iné ženy (očividne sa v tejto téme našli ženy, ktoré majú doma neschopákov a tak ti závidia a myslia si, aké je to super), ale z toho čo píšeš, by som takého nechcela ani keby mi platili. Ale tak ja by som nechcela muža, ktorý by ma mal len za chodiacu maternicu. Medzi normálnou starostlivosťou a záujmom a tým, čo opisuješ nie je žiadny prienik a vôbec ti nezávidím. Očividne ale ten tvoj priateľ bude idiot, keď ti povedal, že "teba živoť nebude, keď budeš na RD". Pekne ťa chce vyhnať do práce a už si to aj premyslel. Aký bol počas tehotenstva? Celkovo je aký váš vzťah? Ako dlho ste spolu? Naozaj to vyzerá tak, že si mu bola dobrá len na vynosenie dieťaťa.

ankare
19. sep 2023

Fúha, no ozaj divné. Dojčí čo najdlhšie, aby Ti ju nemohol zobrať, to by zabralo aj na súde, keby k tomu došlo.
Mrzko sa k Tebe správa, kokos.

autor
19. sep 2023

@dadka128 hovorí mi že ma ma rad.

hodiny22
19. sep 2023

Jedna vec je , čo hovorí . Druhá či to aj dokazuje …

thoughtfulweirdo
19. sep 2023

@viestta Niektoré ženy by takéhoto veru nechceli, napríklad ja, hoci si občas povzdychnem, že by sa môj muž mal zapájať trochu viac, veru radšej menej než takto 😅 správnou cestou je tá zlatá stredná, a odmietnuť rodinnú dovolenku s tým, že nech si žena ide sama, nie je zlatou strednou cestou. Je skvelé, že sa o dieťa chce starať, netreba ale zabúdať na to, že jednou z naj vecí, čo otec môže pre svoje deti robiť, je milovať a rešpektovať ich matku. Z opisu to na lásku a rešpekt až tak nevyzerá.

tiika
19. sep 2023

Mna by ešte zaujimalo, ako je to s inými vecami, napr. vybavickou, hračkami, kočíkom, autosedackou atď.? Nechce náhodou, aby mala malá všetko len to najlepšie a najdokonalejšie, nielen oblečenie?
Či to nie je pre neho i taká potreba osobnej realizácie, nejakej kompenzácie. Dcerka je ešte mala, avšak časom sa to ukáže, financie na to ma tiez, aby si cez ňu napĺňal nejaké svoje sny.

Ak áno, mohla by si to vlastne z iného uhla pohľadu využiť vo svoj prospech. Pokial chce pre dcérku to najlepšie, patria k tomu i šťastie, zázemie, fungujúce vzťahy v rodine, nielen materiálne veci. Podsunula by som mu nejakú knihu o výchove, informácie, videá o roly otca, matky, ich vzťahu a vzoroch, ktoré sa tým prenášajú (ako už bolo spomenuté), o tom, že nie je dobre dať dieťaťu prvé a posledné, rozmaznávať ho. Určite chápeš, čo myslím, ak sa vás to náhodou týka.

oliolijanka
20. sep 2023

Tak mame tu zrazu 20% inak orientovanych, vsetci chcu byt kadernici a uprednostnuju deti pred zenami...

Autorka, nespominas to, ale ja si myslim, ze vy spolu ani nespavate. Ked ano, tak malo.
Proste sa v tvojom chlapovi ozyvaju materinske pudy. Ma vela estrogenu.
Precitaj si o vplyve plastov na organizmus.

Porozpravaj sa s manzelom a nech si da tie hormony skontrolovat. Potom budete tomu lepsie rozumiet a on sa bude moct rozhodnut, ci chce dieratu robit druhu matku alebo otca.

ivanakaka
23. sep 2023

skusila by som psychologicku koli sebe je to strasne

elmivelmi
28. sep 2023

Nuz zvlastne,ja na tvojim mieste by som mal divny pocit.A nechcelq by som takeho muza.Hlavne ze ta posiela do orave,ved mu povedz ze si chces na materskej odychnut.Nastastie kojis,to on nemoze.Na tvojim mieste by som konila aj 3roky nech ta id malej neozrhne nasilu a neposle do prace.
Joj nezavidim Ti ho,snad ta id nej neostrijne,hlavne sa nevravaj do prace a ostan s nou ty 4roky doma ked chce on a hl ne koj.A uvidis ako to bude.Mozno casom ak mal bude viacej urevana a pod ho to trosk prejde a mozno bude az presyteny a nebude ti stale za ritou.

lylyjana
28. sep 2023

mne to hrozne divne pripada, ja by som si dala asi nejaku skrytu kameru nech vidim, co s tym dietatom robi ked tam nie si. Lebo ano, jedna vec je starostlivost, co je super, druha vec je, ze ta chce az odstavit.

beata_k
16. máj 2024

Autorka, ako sa vasa situacia vyvija?