Žiarlivý manžel
Ahojte, nemyslela som, že niekedy budem pýtať radu, ale dostala som v situáii, kedy potrebujem pohľad iných ľudí. Pred mesiacom mi manžel spravil scénu kvôli kolegovi, ktorý mi počas pracovnej doby volal a po vybavení pracovných vecí sa ma pýtal, ako sa mám, aký víkend som mala, ako sa majú deti. Je to ten typ kolegu, ktorý nerieši, len pracovné veci, ale sa popýta aj mimo. Nielen mňa, ale aj ostatných kolegov, kolegýň. Zostala som v šoku, lebo s týmto kolegom spolupracujeme už roky, manžel ho pozná, lebo som mu chcela dohodiť kamarátku, takže som ho viackrát spomínala a keď voláme, tak to počuje, keďže pracujeme obaja z domu. Proste som zostala zarazená, keď na mňa začal zvyšovať hlas, že sa s ním cukrujem, lebo sa smejem a nemám s ním čo riešiť súkromné veci. Mám vybaviť len pracovné a stopnúť ho, že iné ma nezaujíma. Chudák kolega, v živote nič ani nenaznačil, žeby ma balil, dokonca je odomňa o 7 rokov mladší, 15 centimetrov nižší a hľadá slobodnú ženu bez záväzkov. Môže na neho žiarliť? Veľmi ma to zranilo, lebo ja som vkuse doma, iba s deťmi chodíme po vonku, na výlety, občas zájdem do práce a ide ma z niečoho takého obviňovať? Odvtedy sa so mnou vôbec nebaví a keď chcem s ním komunikovať, tak mi stále vykrikuje, že sa cukrujem s kolegom. A že ničím rodinu. A čo ma dorazilo, že pred týždňom som mu našla v zásuvke čerstvo vyltačené fotky bývalky na A4, hádam 30. Pri konfrontácii mi povedal, že to je v pohode, vytlačí si, čo chce. Mne je už z toho do plaču, do teraz to bolo normálne manželstvo bez problémov a v priebehu mesiaca sa toto stane? Máme dve deti, rozvádzať by som sa nechcela, ale znovu ťažko žiť pri niekom, kto so mnou už nekomunikuje, nevšíma si ma, obviňuje ma z niečoho takého. Ja neviem, ako to riešiť.
Tiež ma napadlo, že keď taký predtým nebol,že on niekoho má.
Vaše manželstvo nebolo bez problémov, to si iba ty myslíš. Za mesiac taká zmena nenastane, len ak by mal on inú a chcel to hodiť na teba 🤷♀️
Neviem, trávili sme spolu veľa času, nemyslím, že niekoho ma. Možno sa mýlim, už neviem. Myslela som, že prišla kríza stredného veku, on pracuje hlavne z domu, nemá osobne kontakty s kolegami. Možno už to mu nerobí dobre.
A ty to utni. Rázna debata. A tiež si myslim, ze vaše manželstvo nebolo bez problémov. Akože manžel si vytlačí XY fotiek byvalky-to je čisto znak dospelosti a funkčného manželstva.🤦♀️
Podľa mňa potreboval len zámienku na to, aby ti urobil nejakú scénu. Kolega prišiel vhod.
Pre jednu nehodu by som sa nerozvadzala, ale treba sa porozprávať a prísť na to, čo ho trápi a ako sa pri tebe cíti, a aj on by mal vedieť, ako ti je neprijemne, ak ti neverí a robí takéto scény.
A vieš čo?!? , skús ho "prekvapiť" vyber fotku bývalej, vezmi do spálne, polož na vankúš kde spíš ty, popraj mu pekné sny a chod spať k deťom.
Keď tak môžeš ju pozvať aj na spoločné raňajky k vám...🤦♀️🤦♀️🤦♀️.....
...Akože STOP...
Viac vecí si máte, čo-to vysvetliť..on žije vo svojej žiarlivosti...len si si to neskoro všimla , alebo.....
tie fotky sú divné ... aj kebyže nič s ňou alebo inou ženou neriešil, tak je to detinské správanie aby ťa ranil ... on je z nejakého dôvodu frustrovaný, nemá kontakty, tak sa mu nepáči že ty si veselá a bavíš sa s ľuďmi s ktorými si v styku ... chce ti to znepríjemniť ...
no ... neviem, neviem ti poradiť ... či ho ofukovať, či na neho kašlať ... ale nespráva sa ako dospelý človek ...
Mne tie fotky byvalky skor pridu ako trucakcia, ze aby si mala dovod ziarlit aj ty. Kazdopadne sa sprava ako male decko, a rodinu rozbija aj on svojim spravanim. Teda za predpokladu, ze za tym vsetkym je ozaj len jeho ziarlivost a nie nieco ine..
Keby sme nemali deti, tak by som v tom momente, ako som našla fotky ukoncila. Ubíja ma, že si nedá vysvetliť, že toto je bežná komunikacia medzi ludmi. A aj ma to uráža, lebo nikdy som nebola so žiadnym chlapom na káve, obede, som skôr uzavretejsi typ, ktorý si rozumie a vie uvoľnene porozprávať s pár ludmi. Mimo prace sa venujem výlučne rodine. Vie to aj on, preto ma toto cele prekvapuje…
A vis co? Mne to připadá jako by sám mel spatne svědomí a hledá nějaký způsob, jak to hodit na tebe.
Zbystřila bych.
Je dobré si to možno vydiskutovat s ním, ak máš ešte chuť a silu....
Žiť v nedôvere by som nemohla, aby som mu dokazovala moju pravdu... tá druhá vec sú fotky a jeho argument... to by ma zabolelo a neviem, či by som s nim potrebovala ešte byť....
Suhlasim s komentarmi, ze si nasiel zamienku aby svoje zle svedomie hodil na teba ☝️
No možno mu to padlo vhod, ak má záujem o bývalú, všetko zle hodí na teba a on vyjde ako ľalia. Preto ti vyhodil na oči kolegu, alebo zrejme sám má postranné úmysly.
Ahoj, okrem psychickeho tyrania a milenky, som si s ex manzelom zazila vela inych veci. A jedno viem na isto, ten, kto lubi, sa takto nesprava.
Ak ma milenku, treba to zistit- dokazat. Mozem poradit jednu hlavnu vec - ak sa budes chciet rozviest, rob si dokazy, zisti si kam sa davaju peniaze, maj dobreho pravnika, uz ovela skor, ako on... atd.

Už tu bola téma. Chorobná žiarlivosť je čisté peklo. Keď taky nebol, tak s vysokou pravdepodobnosťou on niekoho má/rieši a tak si myslí, že to robíš aj ty. Trestanie tichom je hnusná manipulačná technika a nemala by mať miesto v zdravom vzťahu. A k tým fotkám-máš božskú trpezlivosť. V sekunde by ich mal strčené v papuli. Tebe vyčíta nezmysly s kolegom a on si tlači fotky ex. A ešte robí dusno.