Žijem s nudným partnerom
Ahojte milé ženy. Rozhodla som sa napísať otázku smerovanú ženám, ktoré sú viac ako 10 rokov vo vzťahu a prípadne muž je nudnejší typ. Či takýto vzťah má význam. S partnerom sme spolu 17 rokov a uvedomila som si čo mi na ňom dlhodobo vadí. To že je nudný. Máme spolu dve maličké deti, 5 rokov som na materskej nepretržite. Patrím medzi živšie povahy. On medzi nudnejšie. Je plachý, ťažko nadviaže nové vzťahy, nemá extra nápady, stačí mu stereotyp a nemá extra potreby na zmeny. Ak chcem zmenu musím všetko vymyslieť a zariadiť. On je ten ktorý zaplatí účty, jedlo, zarobí. Ja som tá čo dáva nápady, na všetko. Od A po Z. On málokedy má nápad aj čo sa týka detí. Ale je muž ktorý je pokojný , ALE veľa dusí v sebe o čom nevie hovoriť. Postará sa o bezpečie nás aj finančne. Ale nemáme nič spoločné, ani záľuby, ani koníčky. Cítim, že by som tak potrebovala by som s ním zažiť pozitívny adrenalín, napríklad cesta na motorke, alebo aj spoločný skok z lietadla. Vnímam, že až tak sa s ním nudím, že potrebujem takýto silný "úder" zážitku s ním. Stále ho mám rada, ale mám obavy že som odkázaná stále sa prispôsobiť jemu, lebo on tvrdí že prečo by mal robiť veci ktoré chcem ja aby robil. Inak je veľmi šetrný, nekúpi si nič na seba, tak mu veci kupujem ja. Asi som ho rozmaznala. Myslí, že tým budeme mať viac keď on má menej a vyzerá ako chudobný člen rodiny. Ženy poradte prosím. Mám pocit, že takýto typ sa už nezmení na živšieho a že s ním bude stále nuda
Je taký typ.
Tak toto píšeš presne o mne a mojom mužovi, už sa cítim dakedy ako jeho matka, nuž ja som si zvykla že iniciátorom všetkého som ja, hlavne kvôli deťom .
Mne by vyhovoval. Ja zase neznášam behať hore dole, navštevy tu tam hentam u nás . 😂 A môj muž vymýšla programy, kecá od rána do večera 😂 Niekedy aj zaspím keď začne svoj monológ 😂😂😂😂😂
" Mám pocit, že takýto typ sa už nezmení na živšieho a že s ním bude stále nuda"
Ano, bude.
Ale - nechces, aby sa zmenil. Ty si predstavujes nejaku konkretnu zmenu. Po istu hranicu. Ale netusis, co sa bude diat, ak on zacne seba objavovat a zacne odvadzne skusat. Ty nevies, kde sa az zastavi a co vsetko bude chciet preskumat.
Moze sa to cele otocit a budes plakat za starymi casmi, co by si za ne dala, ked ty si bola ten hybatel a on vykonavatel tvojej vole.
Takze si toto zelanie este rozmysli.
Nehovorim, ze sa mas uskromnit. Len zvaz aj toto.
Tak ten skok padakom kup,ja som muzovi na 50tku kupila skolu smyku a tiez mi ppvedal,ze sam tam nepojde tak som rovno objednala aj pre mna,bude to zazitok pre oboch a spolu.Je to na 3hod.datum sa da rezervovat,nechavame to na jesen.
Ked si to nekupis sama,nevydupes sama nemas,o pocitoch si mu uz povedala,on ti tiez povedal svoje.Tak sa zariad uz podla seba aj.
a prečo si si ho vybrala za životného partnera? nie práve kvôli tej istote, čo ti dával?
Tak ten skok padakom kup,ja som muzovi na 50tku kupila skolu smyku a tiez mi ppvedal,ze sam tam nepojde tak som rovno objednala aj pre mna,bude to zazitok pre oboch a spolu.Je to na 3hod.datum sa da rezervovat,nechavame to na jesen.
Ked si to nekupis sama,nevydupes sama nemas,o pocitoch si mu uz povedala,on ti tiez povedal svoje.Tak sa zariad uz podla seba aj.
Áno, nezmení sa. Ty chceš, aby bol akčný ako ty. Zamyslela si sa nad tým, ako by si sa cítila pri jeho požiadavke, aby si sa skľudnila a spomalila a bola ako on? pre niečo si si ho vzala, rozhodla si sa založiť si s ním rodinu. Vtedy ti nevadilo, že je nudný? ja by som na motorku nesadla ani za nič. Neskočila by som padákom. Neznášam adrenalínové 'atrakcie', spúšťajú mi tetanické záchvaty. Nedokážem ísť ani s deťmi na kolotoče. Uprednostňujem pasívny oddych. Aktuálne leňoším na pláži, môj manžel skúša paddleboard. Dcéra skúša s ním, syn sa čľapká vo vode. Ja na paddleboard ani len nesadnem. A čo? on rešpektuje mňa, ja jeho. Doma brázdi lesy na bicykli, ja maľujem, tancujem, počúvam relaxačnú hudbu. Píšeš, že sa o vás postará, je pokojný, dá vám bezpečie. A nie si spokojná, len preto, že nie je adrenalínový typ?
@vladuska20 u mňa by bol takýto darček zbytočný. Nešla by som tam len preto, že mi to niekto kúpi - lebo tam v podstate chce ísť on sám. To nie je darček pre mňa, ale preňho. Mňa by zamrzelo, že ma nerešpektuje a núti do niečoho, z čoho mám strach. Nie všetko sa dá vydupať a v partnerstve dupkanie nožičkami nemá čo robiť.
Áno, nezmení sa. Ty chceš, aby bol akčný ako ty. Zamyslela si sa nad tým, ako by si sa cítila pri jeho požiadavke, aby si sa skľudnila a spomalila a bola ako on? pre niečo si si ho vzala, rozhodla si sa založiť si s ním rodinu. Vtedy ti nevadilo, že je nudný? ja by som na motorku nesadla ani za nič. Neskočila by som padákom. Neznášam adrenalínové 'atrakcie', spúšťajú mi tetanické záchvaty. Nedokážem ísť ani s deťmi na kolotoče. Uprednostňujem pasívny oddych. Aktuálne leňoším na pláži, môj manžel skúša paddleboard. Dcéra skúša s ním, syn sa čľapká vo vode. Ja na paddleboard ani len nesadnem. A čo? on rešpektuje mňa, ja jeho. Doma brázdi lesy na bicykli, ja maľujem, tancujem, počúvam relaxačnú hudbu. Píšeš, že sa o vás postará, je pokojný, dá vám bezpečie. A nie si spokojná, len preto, že nie je adrenalínový typ?
@vladuska20 u mňa by bol takýto darček zbytočný. Nešla by som tam len preto, že mi to niekto kúpi - lebo tam v podstate chce ísť on sám. To nie je darček pre mňa, ale preňho. Mňa by zamrzelo, že ma nerešpektuje a núti do niečoho, z čoho mám strach. Nie všetko sa dá vydupať a v partnerstve dupkanie nožičkami nemá čo robiť.
@nikaeli ja by som tiež nešla. My tiež máme iné koníčky no a čo? Ja nemusím to isté robiť ako on,. Ani on nerobí výtvarné veci, tak ja prečo by som mala robiť to čo jeho baví
@nikaeli to ano,ono vzdy chceme to co nemame.Plati to doslova vo vsetkom aj vo ztahoch.
Nie, nezmení sa, ale taký bol vždy a Ty si mala svoje dôvody, prečo si si ho vybrala. Ako sa hovorí, daj si pozor na to co si praješ, lebo sa môže stať, že sa ti to splní. A nebudeš vedieť co s tým. Keď vie zabezpečiť rodinu a ty si organizačný typ, tak si uži ze môžeš organizovať podľa seba, a on sa rad zúčastní. A hlavne, neobmedzuje ta a môžeš v rámci vašich financií robiť čo chceš. Možno by stačilo keby si ho sem tam poverila nejakou úlohou v rámci organizovania, co by nemusel vymyslieť, ale teba by odbremeniť.
môžeš sa angažovať v nejakom občianskom združení a tam využiť svoje organizačné schopnosti aj zažiť adrenalín s ľuďmi podobného razenia, muž sa buď pridá alebo nepridá, ale stabilita a spoľahlivosť partnera je skôr pozitívum ako negatívum, zážitky a adrenalín si vieš zabezpečiť sama
@anonym_autor ved nechod hned s kanonom na zajace, musi to byt hned zoskok padakom? Aby to nemalo skor odradzujuci efekt... Ake ma konicky, co ho zaujima? A dohodnite sa najprv na niecom z danej oblasti (riadenie nejakeho nestandardneho auta/spotriaka/Tesly/kamiona, paddleboard, plavenie sa nejakou lodkou (typu Batuv kanal, jazera/priehrady), bajk/ebajk vylet (pripadne aj s prenocovanim po ceste), jaskyne, pozicat si karavan, poznavaci zajazd (aj v CR je velmi vela zaujimaveho), technicke (ci ine) muzea, nejake zazitkove jazdy vlakmi (para resp. atraktivna trat), zrazy veteranov atd. atd.
Ja by som povedala, ze nenudi ta ani tak muz ako to, ze si uz piatym rokom na retazovej RD.
Uprimne? Bud rada zato co mas. Nesnaz sa svojho muza zmenit. Keby to chcel on od teba akoby si sa citila? Vaz si, ze mas milujuceho muza, spolahliveho, starostliveho. Potrebujes adrenalin? Tak si ho urob sama, co ti brani v tom ist zoskocit sama s tym padakom?
"ked je koze dobre, ide sa na lad smykat". Mala by si radsej takeho, co sa nestara, kazdy vikend beha s kamosmi na motorky, turistiku, chlastacku, chatu, atd? tvoj muz vyzera ako clovek, co by sa pre rodinu rozdal a jedina chyba je, ze nevie vymysliet program? tak si s nim o tom pohovor, dohodnite sa ze raz za cas ma prist on s niecim a verim, ze sa posnazi, lebo mu na vas zalezi.
Pres zalozenim rodiny si vedela aky je …. Preco si si ho brala? Zo zvyku? Kvoli zabezpeceniu? Chod do roboty a budes mat adrenalin, aby si stihala vsetko a ked nebudes mat dost, cez vikend skus nejaky adrenalinovy zazitok sama … niekto musi aj deti strazit. bud rada, ze je nudny a postara sa o vsetko. Mas cas na realizaciu. 5 rokov je prilis dlho a je to vidiet.
@anonym_autor No, mozno bude lepsie, ked pojdes do prace, potom Ti nuda mozno skonci, si prilis dlho doma.
Pockaj kym nastupis do prace
Môj je tiež taký, málokedy niečo vymyslí...no mne to naopak celkom vyhovuje. Napríklad ja vyberám aj destináciu dovolenky,hotel, proste ho postavím pred hotovú vec. On je spokojný a ja tiež, mňa to celkom baví vymýšľať program. Môj tiež nie je moc ukecany, no zvykla som si a ma to aj svoje výhody. Kamoška má tak ukecaneho muža, mňa by z neho bolela hlava, celý deň bla bla bla 🤣. Buď rada, že máš starostlivého chlapa. 100%zhoda v partnerskom vzťahu neexistuje
@anonym_autor Manzel nie je problemom, ale tvoja 5rocna materska. Evidentne sa nudis, a namiesto toho, aby si pozrela na svoj zivot hladas chybu v druhych.
Zacni sa viac venovat konickom, osobnemu rozvoju a uvidis, ze nudu v zivote mat nebudes. Ved skocit s padakom mozes aj bez muza, naco ho k tomu potrebujes?
Jedine teda, ze mas nudneho muza ale nie tym, ze by bol prilis pokojny, ale tym, ze ma vymlete v hlave. 😆
Mňa vždy pobaví ako si niekto vyberie partnera, má s ním deti a potom mu zrazu dôjde, že ho vlastne nechce lebo človek, s ktorým má deti je stále ten istý.
Mňa vždy pobaví ako si niekto vyberie partnera, má s ním deti a potom mu zrazu dôjde, že ho vlastne nechce lebo človek, s ktorým má deti je stále ten istý.
@januska12323 ale väčšinou im dôjde po 3 deťoch že majú doma gamblera alebo alkoholika pripadne násilníka, ešte som nečítala, že by niekomu vadil starostlivý chlap, čo sa stará o rodinu
Mne by vadil taky muz, som akcna, aj moj muz, organizuje a vymysla program ale na tvojom mieste by som si ho nevybrala za muza a este k tomu nenarobila deti a potom sa ides zamyslat, že ti taky typ nevyhovuje.Ci iny muz nebol na vyber, tak si brala prveho ktory sa usmial.
Sama si si tomu na vine.
@anonym_2bbd17
@januska12323 casto sa zabuda na to, ze zena vdaka detom dost vnutorne narastie (“dospeje”) a dost sa jej prehodia priority, uvedomi si co je fakt dobre a co zle, pochopi svoju hodnotu a tim najstastnejsim narastie sebelaska a zacnu konecne odstrihavat toxickych ludi. Nechapem preco sa to tak vycita tim zenam, proste ludia casom menia nazory/ priority, v ktorych boli vychovavani. 99%ludi ma nejake bolesti z detstva a to aj budu v zivote pritahovat.
Ale tuto autorka sa nudi no
Autorka, píšeš že ste spolu 17 rokov a máte malinké detičky do päť rokov. Ja, nechápem, prečo si s ním išla do tých detí, keď ti povahovo nevyhovuje. Čo teraz ideš riešiť adrenalín, keď máte dve malé deti, tie sú podľa mňa dostatočný adrenalín.
presne tak, 11-12 rokov spolu žili pred deťmi tak za ten čas mohla zistiť aký je
By ma zaujímalo, ako si si ho rozmaznala? Sorry, ale skôr mi prídeš rozmaznaná ty...
Rozprávala si sa vôbec s ním o tom, čo chceš? Kompromisy s partnerom sa dajú vždy urobiť, ale na modrom koníkovi asi ťažko...
@anonym_autorsom na tom podobne. Tiež dávam návrhy na aktivity ak chcem niekam ísť. Nanajvýš vymyslí prechádzku po Dúbravke.🙂 Navyše nemáme spolu deti a rodinu ďalej minimálne hodinu cesty. Inak je príjemný, zhovorčivy, mám v ňom oporu. Ja som skôr tichšia ale mám rada aktivity. Sme spolu 12 rokov, z toho 2 roky manželia, obaja po 50-ke. Tiež neviem čo s tým aj som mu to povedala že sa niekedy nudím. On proste taký je, keď niečo vymyslím tak ide. Chýbajú nám spoločné záľuby, mne aj vlastné. Mám aj nepravidelný pracovný rozvrh takže sčasti ti uznám.
@anonym_autor ach,bude to len horšie...aj môj je taký. Predtým som nechápala čo svokre vadí na svokrovi, teraz vidím vekom,že môj muž je celý svokor.....no čo už. Gauč, do roboty, z roboty na gauč. Žiadne záľuby, nerád komunikuje s ľuďmi. A nie takýto nebol

@anonym_autor aj moj je taky typ. Pokojny spokojny. Nepotrebuje vymyslat neviem co. Mam problem ho dostat do kina ci na veceru. Ja niesom nejaka akcna ale on ani vela nehovori. Ked pijeme kavu musim z neho tahat odpovede. Ale inak je super ma vela kladnych vlastnosti