Život na dedine verzus túžba po meste
Dobrý deň, prosím, poraďte, ako by ste to riešili vy. Mám manžela, obidvaja máme 35 rokov a už druhý rok žijeme na dedine u nich, v rodinnom dome spolu so svokrovcami. Je to maličká dedinka, nemám tu ani rodinu (naši žijú cca. 200 km od nás), ani kamarátov, momentálne som na materskej. Páči sa mi, že je tu kľud, krásna príroda a mám milujúceho manžela a synčeka, svokra a svokor sú tiež OK. Ani jeden z nás nechce mať hypotéku na krku. Problém je v tom, že ja by som žila radšej v malom meste /v byte/, chýbajú mi rodičia, stará kolektíva, proste domov. Neviem, či tu ostať... manžel sa, samozrejme, nechce sťahovať.... Takže zmiešané pocity. Možno to bude aj tým, že predtým som žila v meste na Orave a tu sa cítim ako v inom svete, úplne iná mentalita ľudí, všetko...
Ďakujem za rady a nápady. A samozrejme, nikoho som nechcela uraziť, aj ja mám svoje muchy. 🙂 Som len zvedavá na váš názor.
nechcem byt zla, ale zivot v meste na orave nema daleko od zivota na dedinke 😀 ale k veci: nad tymto si mala premyslat predtym, nez ste sa "usadili" u svokrovcov. obzvlast, ak ma muz a aj ty s nimi dobre vztahy, bude po 2 rokoch nelogicke ziadat od neho, aby ste sa len tak prestahovali do mesta. alebo nazad do tvojho rodneho mesta. muz v tom nebude vidiet zmysel. ine by bolo, keby vam svokrovci strpcovali zivot ale takto? mala si na tom trvat na zaciatku, idealne zacat spolu zit ako rodina 100 km od vasich a 100 km od svokrovcov v nejakom stredne velkom meste. spolocne si vybudovat to svoje a najst postupne spolocnych priatelov. takto si sa zakuklila niekde, kde sa ti to prestava pacit a nevies, co s tym.
Zišiel by sa kompromis. Takto sa vyjadriť, že on nikam nejde, milujúci je ako hrom, ale len keď ste u jeho rodičov.
My sme toto riešili ešte pred tým ako sme sa zobrali a bolo pre mňa dôležité, aby sa naše predstavy o budúcnosti a o tom kde a ako budeme žiť zhodovali, lebo by som nebola ochotná v tomto spraviť kompromis. Ja by som na dedinu ďaleko od všetkého jednoducho žiť nešla a ku svokrovocm dupla. Keď už si tam, ťažšie radiť, musíte sa vy dvaja porozprávať a treba vytiahnuť logické argumenty, dobré otázky dala hore pribinak.
kedze muz je vychod, ty orava, predpokladam, ze taky poprad by bol viac-menej zlaty stred. co tak skusit s muzom hodit este rec? hoci pochybujem, ze teraz nieco dosiahnes, presvihla si prilezitost.
@anonym_autor neviem teda kde presne si, ale dedinské školy na východe sú na 70-90 percent rómske deti. Teda viacej Rómov ako bielych a tomu zodpovedá aj úroveň vzdelávania ( na 1.stupni sa učia rómovia po slovensky )
@anonym_autor dedina je fajn pre male dieta a mamu na MD/RD. Ake budete zvladat chodenie/rozvazanie do skolky, skoly a Ty navrat naspat do prace? Starsie dieta uz potom tiez bude mat zaujmy ktore bude lahsie naplnit v meste, nie v dedine.
Nechápem to, že hypotéku nie, svokrovcov už áno, on inde nie, ty tam nie. A východ je čo? Aj Poprad je východ...
@anonym_autor neviem teda kde presne si, ale dedinské školy na východe sú na 70-90 percent rómske deti. Teda viacej Rómov ako bielych a tomu zodpovedá aj úroveň vzdelávania ( na 1.stupni sa učia rómovia po slovensky )
@anonym_72e396 aaaale kdeže si dedinské školy na východe 70-90%romske..to máš teda riadne skreslené predstavy...
Chvalabohu môj nebol taký..... Ja som nechcela na dedinu, on nechcel do paneláku, tak sme si kúpili VLASTNÝ dom na okraji mesta.... proste na začiatku treba vyjasniť kto kde chce bývať a vymyslieť kompromis. A prečo nechcete hypo? Do konca života budete žiť v cudzom dome?
@anonym_72e396 aaaale kdeže si dedinské školy na východe 70-90%romske..to máš teda riadne skreslené predstavy...
@terezka1947 hádam nie sú tam samé romovia......
@terezka1947 viac? 🙂 🙂
Ahoj, a nemas nejake mestecko blizko tej dedinky, kde byvate? Ze by si aspon tak 2x v tyzdni skocila aj s drobcom do toho mesta/mestecka a isla tam s nim na nejake detske ihrisko,kde uvidis,ze su aj nejake mamicky s detmi? Mozno je to taka jedna z moznosti, ako sa socializovat a zaroven sa dat do reci a co ty vies, mozno si tak najdes aj kamaratku🙂
Nedávno sme riešili vlastne bývanie, našťastie sme nešli do dediny ale ostali v malom.meste, všetko mame po.ruke, dokonca aj prácu.
Takže ja ťa plne chápem, len neviem ako to plánuješ riešiť, keď hypo nie a manžel tiež.nechce stade odísť.
@terezka1947 viac? 🙂 🙂
@anonym_f7137a minimálne 100 a viac%😉
Nezabúdaj,že na východe nič nie je😀
@terezka1947 hádam nie sú tam samé romovia......
@sisska96 samozrejme,že nie sú. Neviem ako sa dá takto paušalizovať a ako k tak vysokému číslu došla😳
A ako by si chcela vymyslieť byt v meste keď nechceš mať na krku hypotéku?
@anonym_f7137a minimálne 100 a viac%😉
Nezabúdaj,že na východe nič nie je😀
@terezka1947 hm, jasne, jasne nič nie je, ale pred voľbami hlasy hľadali na východe 😏
kedze muz je vychod, ty orava, predpokladam, ze taky poprad by bol viac-menej zlaty stred. co tak skusit s muzom hodit este rec? hoci pochybujem, ze teraz nieco dosiahnes, presvihla si prilezitost.
@anonym_d14674 byt v Poprade aktuálne 170tis starý 3izb byt na rekonštrukciu, kompletne prerobený od 200tisíc
@anonym_autor a ako chceš získať byť v meste bez hypo?

Škôlka? Škola? Máš auto? Pracovne príležitosti?
Nejaká vidina osamostatnenia sa?