Život s extrovertom
Zaujímalo by ma, či je niekto na tom podobne, ako ja. Neznášam oslavy, svadby, spolocenské udalosti. Vadí mi hlasná hudba, hluk , alkohol. Vypijem, tak nanajvys pripitok, aj ten citim v hlave. Tyžden sa dávam po takejto akcii do kopy. Moj muž je pravy opak extrovert, ruka do plafóna, alkohol može tiecť potokom , je ho všade. Dochadza medzi nami k nedorozumeniam a necitim sa pri ňom ako sa má parnerka citit, kedze na každej oslave ma nechá samu a on sa veselo zabava a nevidim ho aj niekoĺko hodin. Nakoniec ma nechá zaviest domov a on sa zostáva bavit a piť do samého konca.Je, správne takéto sa správanie partnera voči partnerke?
@anonym_autor ja síce nemám partnerku ale seba by som opísal, že som presne ako ty a partnerku sa snažím aby bola bližšie ku mne povahovo....obaja si inak predstavujete ako tráviť čas
@anonym_autor takých ako ty, je veľa, nie si v tom sama.
Ani ja neznášam oslavy. Muž áno, no nepije ale má rad spoločenské aktivity, ja zase nie. Niekedy idem aj ja niekedy nie. Proste ma nebaví
@anonym_autor a je správne tvoje správanie sa k partnerovi? on sa má prispôsobiť, ty nemusíš? či?
Je to často? Čo ti vlastne na tom vadí? Kto sa má prispôsobiť? Nemôže nikto, lebo by ste v sebe ubili prirodzenosť.
@anonym_autor a kde ste sa vy dvaja takto rozdielni roznamili?
Ja som tiez introvert, ale nie az taky radikalny ako ty.
no vieš, tu ťažko radiť, keď v tomto ste nekompatibilní, tak ako ty by si privítal ainé jeho správanie, atk si myslím , že aj on u teba..asi nič iné nezostáva, len to tolerovať, veď snáď to nie je zas tak často..
No, len problem je v tom ze sme spolu 25 rokov a neviem si predstavit zostať s takymto čovekom na dochodku, veď to nemusim byt ani vo vzťahu lebo aj tak som večne sama. Chyba mi nejaka spriaznena duša, clovek co by stal po mojom boku a zdieĺal so mnou moje nastavenia a citenia. Mojmu muzovi je to jedno, ako sa ja citim , hlavne že on sa citi komfortne a naplnene.
To riesis po 25 rokoch? To si si este nezvykla????
No, len problem je v tom ze sme spolu 25 rokov a neviem si predstavit zostať s takymto čovekom na dochodku, veď to nemusim byt ani vo vzťahu lebo aj tak som večne sama. Chyba mi nejaka spriaznena duša, clovek co by stal po mojom boku a zdieĺal so mnou moje nastavenia a citenia. Mojmu muzovi je to jedno, ako sa ja citim , hlavne že on sa citi komfortne a naplnene.
@anonym_autor no, tak kym je prec, zariad si program podla seba. S nim, ci bez neho, si sama. Tak mozes byt sama aj s nim nadalej. A travit cas podla svojich predstav. Takto sa aspon sem- tam vidite, po rozchode nebude ani to
no vieš, tu ťažko radiť, keď v tomto ste nekompatibilní, tak ako ty by si privítal ainé jeho správanie, atk si myslím , že aj on u teba..asi nič iné nezostáva, len to tolerovať, veď snáď to nie je zas tak často..
@cina1 Práveže je to veĺmi často. Skoro kazdy vykend je buď na oslave alebo koniček, aleboJa som p chodi kazdy mesiac na pat dni ku ridičom. Ja som pernamentne sama . A vkastne aj ked sme spolu, tak mňa nechá samú a on si ide po svojom.
@anonym_autor 25 rokov? Vydržala si zodpovedne. Ale nie každá má šťastie na spriaznenú dušu. Takže lepšie sa s tým zmieriť , že možno nikdy, či už by bol rozchod alebo nie.
@anonym_autor a kamosku nemas? Ci tuzis po muzskej spriaznenej dusi po 25 rokoch ?
@cina1 Práveže je to veĺmi často. Skoro kazdy vykend je buď na oslave alebo koniček, aleboJa som p chodi kazdy mesiac na pat dni ku ridičom. Ja som pernamentne sama . A vkastne aj ked sme spolu, tak mňa nechá samú a on si ide po svojom.
@anonym_autor no to mi je luto, hlavne ked som si precitala,ze ste spolu 25 rokov...tak tam vyhliadk anai korigovania zrejme nie je...
Však a načo chodíš na tie oslavy?
Aj tak tam asi veľa zábavy nenarobíš, tak nech ide sám
Ja pijem extra málokedy, niekedy ani ten prípitok nevypijem, ale rada sa smejem, mam rada vtipy a čierny humor a zabavím sa aj bez muža, pretože ten zasadne rieši šport a prácu a to zas nie sú témy pre mna
Aby ste ma dobre chápali, mne nechýbaju tie akcie, ja som hyperzenzitivna introverkta, ja som spokojna vo svojom prostredi, mam rada knihy, roibim rucne prace, mam kvety zahradu , hubarcenie, prirodu len mi chyba muzska energia, ktorá by bola rovnako nastavena ako ja.
Ja som sice extrovert, introvertov nemusim no vela ludi naraz nemusim a celkovo aj oslavy . Na druhej strane co je na tom ze on ostane a ty ides domov ? Teraz sa Ti ma prisposobovat kolko... natrvalo ? Ak Ti nic nevycita, nekrici, nesprava sa ako debil ale v klude Ta zavezie alebo da zaviest, tak co je na tom? To len k tym spolocnym oslavam . Inak moj stary ked uz je nejaka oslava fakt raz za pol roka dajme tomu tak sa zrube, pritom ja nepijem ani kvapku. On skrz mna nepije casto ( fakt 3-4x do roka) a ja skrz neho tych par x prehliadnem. Kompromis pre oboch
To druhe o com pises v komentari aby labzoval kazdy vikend kdesi je vela. Prisposobit sa mate vediet obaja
Aby ste ma dobre chápali, mne nechýbaju tie akcie, ja som hyperzenzitivna introverkta, ja som spokojna vo svojom prostredi, mam rada knihy, roibim rucne prace, mam kvety zahradu , hubarcenie, prirodu len mi chyba muzska energia, ktorá by bola rovnako nastavena ako ja.
@anonym_autor sorry ale prečo si pred 25 rokmi za ala existovať s extrovertom, ktorý má rad spoločnosť zábavu ….
Je to ťažko pochopiteľne
Však a načo chodíš na tie oslavy?
Aj tak tam asi veľa zábavy nenarobíš, tak nech ide sám
Ja pijem extra málokedy, niekedy ani ten prípitok nevypijem, ale rada sa smejem, mam rada vtipy a čierny humor a zabavím sa aj bez muža, pretože ten zasadne rieši šport a prácu a to zas nie sú témy pre mna
@pribinak Tak zase rodinná oslava raz za pat alebo desať rokov je slušnosť zučastniť sa.
@anonym_autor sorry ale prečo si pred 25 rokmi za ala existovať s extrovertom, ktorý má rad spoločnosť zábavu ….
Je to ťažko pochopiteľne
@pribinak Lebo, vtedy sa v ramci tej zabavy alebo spolocenskej udalosti, venoval v prvom rade mne, ako partnerke, tak ako by to malo byť.
@pribinak Tak zase rodinná oslava raz za pat alebo desať rokov je slušnosť zučastniť sa.
@anonym_autor tak hádam si vedela,koho si beries,či nie? Pred svadbou taký nebol?neverím....a za 25r keď sa nezmenil,už sa nezmení. To,že ste odlišní by dajme tomu ešte bolo ok,ale aspoň z času na čas by bolo ok urobiť kompromis.
Napr.ist na akcie, svadby, hostinu,skrátka medzi ľudí,(tvoj ústupok) a prísť z tej akcie spoločne nazad (manželov ústupok)
Ak to doteraz nebolo,už neviem,či to bude.
Ale veď sa hádam viete porozprávat a prísť na spoločnú reč.
@pribinak Lebo, vtedy sa v ramci tej zabavy alebo spolocenskej udalosti, venoval v prvom rade mne, ako partnerke, tak ako by to malo byť.
@anonym_autor ufff s tebou je to ťažké ….na oslave sa venujem oslávencovi rodinným príbuzným, pomôžem s čím treba a až potom partnerovi
Ono to je tak, on má svoj život a popritom teba. Pre teba je asi on tvoj život a svoje nemáš nič alebo málo.
@anonym_autor to nevieš zvládnuť jednu oslavu za 5 či 10 rokov ?
Som si myslela že máte oslavy 10x za rok
@pribinak Ty , čo na tom nevieš pochopiť, ze prideš na oslavu s manželom a ostane pri tebe prazdna stolička a ty ani nevieš kde je. Nakoniec ho dovezú domov na blato, ked uz vsetci su davno doma a vyspava dva dni opicu.
@anonym_autor ufff s tebou je to ťažké ….na oslave sa venujem oslávencovi rodinným príbuzným, pomôžem s čím treba a až potom partnerovi
@pribinak Predstav si že aj ja sa venujem ludom na okolo, tiež tam nespim, ale ked vsetci tam maju pri sebe svoje polovicky a ja tam pridem s mužom a cely vecer nie je pri mne, tak mi to asi vadi.
A to si zistila, že ste takí rozdielni až teraz? 🙄 keď už si extrovert vzal introvertku a introvertka extroverta, tak musíte robiť kompromisy.. nič iné vám neostáva.. nechaj ho občas vyblázniť sa a na ďalšej akcii sa dohodnite, že pôjdete po hodine spolu domov, napr. choďte na niektorú svadbu/oslavu iba zagratulovať a choďte domov
@pribinak Ty , čo na tom nevieš pochopiť, ze prideš na oslavu s manželom a ostane pri tebe prazdna stolička a ty ani nevieš kde je. Nakoniec ho dovezú domov na blato, ked uz vsetci su davno doma a vyspava dva dni opicu.
@anonym_autor Tak sa rozveď, nechápem čo chceš počuť...keď je rodinná oslava raz za 5-10 rokov, absolvovala si ich v manželstve 2-5. Keď sa "vtedy" pred 25 rokmi venoval tebe ako partnerke, samostatne zabávajúceho si ho teda zažila možno polovicu času, teda 1-3x. Fakt, na nevydržanie s ním😂😂😂
No tak sa rozved 🙂 vsak deti su uz asi velke, nemas dovod pri nom ostavat, naco. Ale ako najdes spriaznenu dusu, ked nemas rada ludi, to ti neporadim

@anonym_autor nehodíte sa k sebe