icon

Život s partnerom na dlhodobej práceneschopnosti

26. aug 2025

Ahojte, ani neviem, čo chcem povedať, možno sa len vyrozprávať.

Mám priateľa, sme spolu 3 roky. Obaja máme kadejaké zdravotné problémy a tolerujeme a podporujeme sa navzájom. Vieme, že pre žiadneho zdravého vitálneho človeka by sme neboli atraktívni. Nejako to ale posledné mesiace ide dole vodou a v zásade sa vidíme veľmi málo. Už tri mesiace má nejaké bolesti, snažia sa lekári zistiť, aký je problém. Je väčšinou doma, občas dva krát do týždňa niekde vybehneme, alebo prídem k nim domov ho pozrieť. On je na PN.
Ja pracujem. Na jednej strane ho chápem, lebo aj mne často býva zle a som celý deň odpálená. Na strane druhej sa cítim veľmi osamelá, pre jeho PN nikam nechodíme. Ja nie som náročná, nepotrebujem dovolenky, wellnesy apd, mne by stačilo kino, prechádzka do mesta, ísť niekde na buger alebo na pizzu. Mám ho rada, chápem ho, a chcem stáť pri ňom. Ale na druhej strane chcela by som aspoň trochu žiť, aspoň trochu.

P.S. Kamošku mám iba jednu, má už detičky, nemá na mňa veľa času. Kamaráta mám jedného, vybehneme občas na zmrzlinu alebo sa prejsť, ale priateľ na neho žiarli.

Strana
z3
mogaa
26. aug 2025

priateľ nemá vychádzky? lebo je rozdiel neísť von a nechcieť ísť von

autor
26. aug 2025
@mogaa

priateľ nemá vychádzky? lebo je rozdiel neísť von a nechcieť ísť von

@mogaa má, ale nie vždy sa mu chce. A dopoludnia ide do obchodu, ku lekárovi, do lekárne apd. Potom ma vychádzky od 15 - 17.00. Ja robím do 16.30.

viestta
26. aug 2025
@anonym_autor

@mogaa má, ale nie vždy sa mu chce. A dopoludnia ide do obchodu, ku lekárovi, do lekárne apd. Potom ma vychádzky od 15 - 17.00. Ja robím do 16.30.

@anonym_autor ma vychadzky dve hodiny doobeda, dve hodiny poobede. Co este tam naspekuluje so stretavanim s tebou ked si v case jeho vychadzok v robote? Neviem, ale dava ti to logiku? Strav s nim vikendove vychadzky, lepsie to nevyspekulujes len na tie vikendy.

oriesocek
26. aug 2025

Tak chod k nemu - niečo uvarte, pozrite telku, hrajte spoločenské hry, pokecajte… keď sa necíti na chodenie hore-dole. Ja keď som mala akútnu fázu s platničkami, tak som bola rada, že prejdem na wc….po operácii ani to nie…

rozculena
26. aug 2025

@anonym_autor A otázka je aká?

autor
26. aug 2025
@viestta

@anonym_autor ma vychadzky dve hodiny doobeda, dve hodiny poobede. Co este tam naspekuluje so stretavanim s tebou ked si v case jeho vychadzok v robote? Neviem, ale dava ti to logiku? Strav s nim vikendove vychadzky, lepsie to nevyspekulujes len na tie vikendy.

@viestta ved prave, ze iba cez vikend sme spolu. Aj to nie stale, iba ked je mu dobre. Ak ho chcem vidiet cez tyzden, musim po robote k nim domov, posedim, vypijem kavu. Taky vztah, nevztah.

autor
26. aug 2025
@rozculena

@anonym_autor A otázka je aká?

@rozculena či bude zajtra pršať v Dolnom Kubíne.

rozculena
26. aug 2025
@anonym_autor

@rozculena či bude zajtra pršať v Dolnom Kubíne.

@anonym_autor opýtaj sa Iľka

autor
26. aug 2025
@rozculena

@anonym_autor opýtaj sa Iľka

@rozculena som sa ho pýtala, a on že ty budeš vedieť, vraj keď sa ukľudníš.

hipuska
26. aug 2025

Veď nech požiada o zmenu času poobednych vychádzok keď uz budeš doma...

rozculena
26. aug 2025
@anonym_autor

@rozculena som sa ho pýtala, a on že ty budeš vedieť, vraj keď sa ukľudníš.

@anonym_autor ja som kľudná,bavím sa

patka06
26. aug 2025

Koľko máte obaja rokov?
Ste spolu 3 roky a bývate každý zvlášť?
Možno by tvoj problém vyriešilo spoločné bývanie

autor
26. aug 2025
@patka06

Koľko máte obaja rokov?
Ste spolu 3 roky a bývate každý zvlášť?
Možno by tvoj problém vyriešilo spoločné bývanie

@patka06 a z čoho by hradil spoločné bývanie?

anonym_881975
26. aug 2025

@anonym_autor Ahoj,podľa mňa by si mu to mala na rovinu povedať, nič v sebe nemusím zbytočne,nech vie že čo a ako a uvidíš podľa jeho reakcií či sa bude snažiť niečo zmeniť.

viestta
26. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no byvanie by ste hradili z toho co teraz platite rodicom za strechu nad hlavou a stravu, ktoru vam zabezpecuju. Ci byvate u nich zadarmo?

patka06
26. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor to čo platíte teraz každý zvlášť za 2 bývania, by ste spolu platili za jedno.

autor
26. aug 2025
@viestta

@anonym_autor no byvanie by ste hradili z toho co teraz platite rodicom za strechu nad hlavou a stravu, ktoru vam zabezpecuju. Ci byvate u nich zadarmo?

@viestta on neplati rodicom nic, je uz viac ako rok na PN a ma neplatenu PN. Ja nebyvam s rodicmi, hradim si vsetko sama.

veselo_neveselo
26. aug 2025

@anonym_autor Tak on je prave chory, a ty si chces uzivat. Ved si uzivaj, ale bez neho - on to prave teraz nedokaze, nema vychadzky, je unaveny cokolvek. Ak je sanca, ze bude lepsie v buducnoati, tak to len musis pickat a uzijete si neskor spolu. Ved svet nekonci, ci?

Ved si to daj aj opacne, kedze sme na mamickovskom fore, tak napriklad mi to pripomina chlapov co nutne potrebuju sex po porode, a stazuju sa ked zena nemoze, ako strasne trpia, tych par mesiacov.

Kde je nejaka empatia s partnerom, co si prave nemoze "uzivat" z objektivnych pricin?

autor
26. aug 2025
@patka06

@anonym_autor to čo platíte teraz každý zvlášť za 2 bývania, by ste spolu platili za jedno.

@patka06 to by som vsetko hradila ja, este by mi stupli naklady na energie a media. Urcite by som to zo svojho platu neutiahla.

autor
26. aug 2025
@veselo_neveselo

@anonym_autor Tak on je prave chory, a ty si chces uzivat. Ved si uzivaj, ale bez neho - on to prave teraz nedokaze, nema vychadzky, je unaveny cokolvek. Ak je sanca, ze bude lepsie v buducnoati, tak to len musis pickat a uzijete si neskor spolu. Ved svet nekonci, ci?

Ved si to daj aj opacne, kedze sme na mamickovskom fore, tak napriklad mi to pripomina chlapov co nutne potrebuju sex po porode, a stazuju sa ked zena nemoze, ako strasne trpia, tych par mesiacov.

Kde je nejaka empatia s partnerom, co si prave nemoze "uzivat" z objektivnych pricin?

@veselo_neveselo vies, ja mam kazdy den stavy, ze je mi zle na odpadnutie. Mam tlak 95/65 a s nim fungujem, toci sa so mnou vsetko, mam zavraty, ale idem, lebo musim. Ked ma chyti obrovska bolest, skoncim na infuziach. Som dva - tri dni mimo a potom idem zase. Toto mam 5 rokov, kazdy Bozi den. Ale snazim sa zit, cvicit, fungovat. Ja som sama, o mna sa nikto nepostara.

namornicka
26. aug 2025

Pre perspektivu spolocneho zivota je dolezite to, ci sa tie zdravotne problemy riesia, ci je tam nadej ze sa partner, ked sa mu skonci PN, zaradi do pracovneho zivota. Lebo vsetko sa da vydrzat ak mas motivaciu.

autor
26. aug 2025
@namornicka

Pre perspektivu spolocneho zivota je dolezite to, ci sa tie zdravotne problemy riesia, ci je tam nadej ze sa partner, ked sa mu skonci PN, zaradi do pracovneho zivota. Lebo vsetko sa da vydrzat ak mas motivaciu.

@namornicka no to neviem, popravde. Uz je na neplatenej PN a nevyzera to lepsie, prave naopak. Stojim pri nom, snazim sa mu pomahat.

anonym_75604f
26. aug 2025

Ja mimo témy, ale prečo máš taký tlak? To sa nedá vyriešiť kávou, soľou atď?

anonym_75604f
26. aug 2025

zobaka
26. aug 2025

nech poziada o poobedne vychadzky, spolu byvat nemozte? ci nemate dostatok financii na spolocne byvanie?

autor
26. aug 2025
@anonym_75604f

@anonym_75604f nie, riešim to už dlho, ale mávam takýto nízky. Kávu netolerujem, solím dosť. Snažím sa cvičiť, aby sa trochu zdvihol, solím, pijem veľa vody, zdravo sa stravujem, ale je to brutál tento tlak. Som aj anemická, nevstrebáva sa mi železo, čiže musím brať železo vo vysokej dávke každý deň.

autor
26. aug 2025
@zobaka

nech poziada o poobedne vychadzky, spolu byvat nemozte? ci nemate dostatok financii na spolocne byvanie?

@zobaka má vychádzky aj doobedu aj poobede. Mal povodne od 14-16, prelozil si ich na 15-17.

anonym_75604f
26. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_75604f nie, riešim to už dlho, ale mávam takýto nízky. Kávu netolerujem, solím dosť. Snažím sa cvičiť, aby sa trochu zdvihol, solím, pijem veľa vody, zdravo sa stravujem, ale je to brutál tento tlak. Som aj anemická, nevstrebáva sa mi železo, čiže musím brať železo vo vysokej dávke každý deň.

@anonym_autor už posledný spam, vieš prečo sa ti nevstrebava železo? Tento problém mám možno aj ja, lebo sa mi ani užívaním železa zatiaľ nepodarilo zvýšiť ferritin, drží sa na 10-14 stále. Ale o súvislosti s tlakom som nepočula, ja mám normálny

gemerka17
26. aug 2025
@anonym_autor

@namornicka no to neviem, popravde. Uz je na neplatenej PN a nevyzera to lepsie, prave naopak. Stojim pri nom, snazim sa mu pomahat.

@anonym_autor musíš v sebe vyriešiť par otázok:
1. Ohľadom priateľa. Je priateľ opravené tak dlho na PN ? Aka je jeho diagnoza? Ake vyšetrenia ma za sebou? Bol konzultovať stav na vyššom pracovisku a aj sa tam o neho niekto stará? Čo robi priateľ preto aby mu bolo lepšie?
2. Ohľadom seba. Mam pokračovať v tomto vztahu-nevztahu? Týkajú mi biologicke hodinky? Je to strata času na neho čakať, kym sa to da do poriadku? Robite na vašom vzťahu obaja ? Chcete sa ďalej posunúť? Si vyrovnaná s tým, ze ty za svoje zdravie a fungovanie bojuješ viac ako priateľ?

Možno keď si to zodpovies nahlas, zistíš riesenie svojej dilemy čo robiť.

autor
26. aug 2025
@anonym_75604f

@anonym_autor už posledný spam, vieš prečo sa ti nevstrebava železo? Tento problém mám možno aj ja, lebo sa mi ani užívaním železa zatiaľ nepodarilo zvýšiť ferritin, drží sa na 10-14 stále. Ale o súvislosti s tlakom som nepočula, ja mám normálny

@anonym_75604f problém je v žalúdku a v čreve, nevstrebe sa mi železo a teda mám ho nedostatok. Upozornil ma na to lekár, že to príde a už to prišlo.

Strana
z3