icon

Život v toxickom vzťahu kvôli deťom

15. jún 2025

Ahojte, ak su tu zienky ktore zostali co vztahu len kvoli detom, ako to nakoniec dopadlo? Odisli ste? Ostali? Zmenil sa vztah napr k lepsiemu? Ja uz nevladzem v tej toxicite zit ale dcerka milujeho svojho otca a je mi to luto rozbit to.

minenkaa
15. jún 2025

Odišla som alebo presne poslala som ho prec a to bola úľava

1sally12
15. jún 2025

Milovať ho môže aj keď budete rozídení.

januska12323
15. jún 2025

Dieťa o otca nepríde pokiaľ nie je debil a v tom prípade by to aj tak bolo dobre.

petkadark
15. jún 2025
@1sally12

Milovať ho môže aj keď budete rozídení.

@1sally12 presne, ostat je vyhovorka zien, co nechcu/nemozu muza opustit a schovavaju sa za deti

pralinka25
15. jún 2025

ved otcom zostane stale.
mysli na to ze tvoja dcera vidi ako to medzi vami je. deti nie su sproste ani slepe. a vzorce z rodiny si beru so sebou a ich rodiny spravidla byvaju podobne. chces aby mala v buducnosti rovnako toxicke vztahy? ak ano smelo zostan.

jaskolka
15. jún 2025

Veď ty mu nebudeš brať dcéru,ani ich vzťah. Dcéra kľudne bude mať milujúceho otca aj naďalej,to sa nevylučuje.. Ale ak je váš vzťah už úplne mŕtvy a navyše zlý a toxický,tak teraz má hlavne "blbý"príklad,ako to nemá v rodine byť. Myslíš,že je dobre,ak trebárs vidí,že je medzi vami napätie, chýba tam smiech,pokoj,otec mamu neobjime,mama otca nepobozka a podobne? A dieťa to cíti, vždy to cíti,aj ked nemusí úplne chápať,o čo ide,alebo keď sa rodičia snažia hrať divadlo,že je všetko super,aj tak to dieťa sa nedá dlhodobo oklamať.

autor
15. jún 2025
@jaskolka

Veď ty mu nebudeš brať dcéru,ani ich vzťah. Dcéra kľudne bude mať milujúceho otca aj naďalej,to sa nevylučuje.. Ale ak je váš vzťah už úplne mŕtvy a navyše zlý a toxický,tak teraz má hlavne "blbý"príklad,ako to nemá v rodine byť. Myslíš,že je dobre,ak trebárs vidí,že je medzi vami napätie, chýba tam smiech,pokoj,otec mamu neobjime,mama otca nepobozka a podobne? A dieťa to cíti, vždy to cíti,aj ked nemusí úplne chápať,o čo ide,alebo keď sa rodičia snažia hrať divadlo,že je všetko super,aj tak to dieťa sa nedá dlhodobo oklamať.

@jaskolka je to tak ako píšeš, u nás je to v štádiu kedy si pred dcérou aj nadávame… už ma to extrémne unavuje..

lujza123
15. jún 2025

Ak je raz niekto chuj tak sa to nikdy nezlepší , bude iba horšie. To by musel ten človek pracovať sam so sebou a uvedomovať si ako sa sprava.
Bohužiaľ väčšina chujov sú doživotne chujmi, pretože sú presvedčení o svojej vlastnej dokonalosti a nadradenosti a nemajú potrebu nic meniť

Dcérka miluje svojho otca lebo je ešte dieťa. Ak ide o toxicku osobu (narcis, manipulátor, lakomec, sebec, agresor, klamár, alkoholik) tak ho raz bude neznášať.

Zbytočne sa tu teraz zamýšľas ako ti je lúto niečo rozbiť. Rozbité to je už dávno

Tento človek bude mať dopad na teba a aj tvoje dieťa, či sa s ním rozides alebo nie. Ako matka si povinná chrániť svoje dieťa, už len výberom otca si jej to riadne do*ebala, tak to skús zachrániť. Radšej toxický tatko každý druhý víkend ako toxický tatko nonstop.

* píšem z vlastnej skúsenosti, zo skúsenosti mojej dospievajucej dcéry, darmo sme sa rozisli ked bola maličká, ten jeho zly vplyv na jej život, na jej pohľad na mužov tam bohužiaľ je.

lucia11kob
15. jún 2025

Nie nezmení sa to k lepšiemu. A nečakaj kým deti vyrastú, lebo z toho môžeš mať psychické problémy.

deti95060810
15. jún 2025

nebude lepšie si sadnúť a porozprávaˇt sa? navrhnúť ako ďálej?
lebo len tak poslať muža preč ako ti radí autorka hneď v prvom príspevku nie vždy ide.
najmä ak je byt spoločný.

gabu_lienka
15. jún 2025

Prave kvoli dietatu by si to mala ukoncit. To je hnus, toto robit detom, strasne lutujem vsetky deti, ktore musia zit s magormi. Poznaci ich to na cely zivot. Ja neviem ako ste niektore prisli na to, ze by to malo byt pre ne akoze lepsie.

pralinka25
15. jún 2025
@deti95060810

nebude lepšie si sadnúť a porozprávaˇt sa? navrhnúť ako ďálej?
lebo len tak poslať muža preč ako ti radí autorka hneď v prvom príspevku nie vždy ide.
najmä ak je byt spoločný.

@deti95060810 tak s ohladom na to ze pise ako si pred dcerou aj nadavaju asi nejake posedenicko a debatka nepomozu uz.

123nikolaa123
16. jún 2025

Ahoj, ja som takýto vzťah ukončila teraz v jeseni, uplna strata úcty, vyhrážanie, vulgarizmy, bez dotykov, bez sexu, neochota rozprávať sa o probléme, ponižovanie… on miluje dcéru, dcéra miluje jeho, mame ju v striedačke, teraz ideme predávať nehnuteľnosti, bolo to strašne ťažké… vyhrážanie, že prídem o dcéru, proste ma chcel totálne dať na dno aby som sa vrátila, nie cez láskavé slova alebo podobne ale presne takto… aj tak ma to Strašne ťahalo naspäť domov na čo som bola zvyknutá, uz to je po pól roku iné, lepšie… zvykám si

dananov
18. jún 2025

Možno ti to tak príde teraz ale pre to dieťa to dobré nie je. je to ťažké a bude to pre dcérku najskôr ťažké ale treba odísť. Dlhodobo je to naozaj jediné riešenie. Takéto veci zvyknú eskalovať