icon

Životné trápenie v manželstve

22. aug 2025

Sme spolu s mm vyše 18 rokov. Zažili sme spolu veľa, no nedávam to už. Máme 2 dcéry. Nespájajú nás našťastie žiadne hypotéky ani úvery. Pred cca 5 rokmi sa to dosť zhoršilo, keď som naozaj náhodou objavila v jeho pc video na ktorom som bola ja, v skratke nainštaloval v našej spálni kameru a neskôr som zistila , že vyše roka nezostával v práci ale chodil na miesta kde chodia páriky sexovať a on sa na nich odbavoval. Napriek dohovorom o liečbe a všetkému robí to ďalej doteraz. Za posledných cca 7 rokov som pracovala dokopy cca 3 roky, viem , že je moja chyba , že nezoberiem hocijakú prácu ale snažím sa. Popri práci som si urobila aj vysokú. No on je z toho chorý, vadí mu to nenormálne aj keď sme finančne ok. Doma všetko zabezpečuje ja od potravín po všetko, nevie ani kde má ponožky. On okrem chodenia do práce nerobí nič,vôbec nič(bývame v RD).Kontroluje všetky financie, bez jeho vedomia nemôžem minúť ani cent, všetko zapisuje, ak kúpim niečo čo sa mu vidí drahé tak vrieska nenormálne, celkovo je nervák. Nešoférujem to mu tiež vadí, ja som celkovo taký introvert a viem, že na cestu nepatrím. Posledné mesiace denne myslím na to aby si našiel inú a odišiel, už sme sa bavili o rozvode a on vie, že ja som slabá, pri predstave , že som doslova zlyhala a moje deti nebudú mať normálnu rodinu mi je zle..

Strana
z5
emmi101
22. aug 2025

A naco si s nim este? Uplne by mi stacilo to, keby som nasla kameru. To by mi teda extremne vadilo a rozhodne by som to aj riesila. A to, co pises dalej, nejdem radsej ani komentovat, pretoze to je podla mna extrem a absolutne teda nechapem, ako mozes s takym clovekom fungovat.

mimaapeto
22. aug 2025

určite by som s takým prepáč za slovo úchylom nedokázala bývať a bála by som sa aj o deti... aby sa on nejak nezvrhol aj voči nim...

simsalabim
22. aug 2025

Nielenze uchyl, ale aj clovek, co ta ekonomicky a psychicky tyra... fakt teda deti maju pekny vzor doma.

autor
22. aug 2025
@simsalabim

Nielenze uchyl, ale aj clovek, co ta ekonomicky a psychicky tyra... fakt teda deti maju pekny vzor doma.

@simsalabim velmi sa trapim, predstava , ze som si znicila zivot, tak ma zdeptal, ze si myslim, ze je vsetko moja vina

anonym_018ff7
22. aug 2025

Toto ma uplne jednoduche riesenie. Ty pojdes do prace az momentalne nepracujes a rozvediete sa. A vodicak si mozes spravit aj teraz. A v tom dome/byte by som nebola uz ani minutu. Dcery predpokladam ze uz su velke. A zivot moze pokracovat dalej.

sissy27
22. aug 2025

@anonym_autor nepoteším ťa, ale tvoje deti nemajú normálnu rodinu práve teraz. Otec úchyl, manipulátor, despota, narcis... a matka, ktorá to všetko tíško trpí. Taký vzor si ponesú aj do budúcna a budú mať problém nájsť si normálny, zdravý vzťah, pretože toto ste im vy dvaja určili ako normu.
Nikdy nie je neskoro na zmenu, takže odporúčam vyhľadať odbornú pomoc (psychológa, právnika) a odísť od neho aj s deťmi. A čím skôr, tým lepšie pre všetkých.

enya00
22. aug 2025

dufam ze si si to video aspon nahrala a kameru odfotila… V tomto zit s detmi, toto je podla teba normalna rodina? Zlyhas, ak s nim ostanes..Naber prosim ta sily a ak nie uz kvoli sebe, tak aspon kvoli detom odid..by som mu tu kameru oplieskala o gebulu, hajzlovi

gelifil
22. aug 2025
@simsalabim

@simsalabim a toto jej ako pomohlo?

autor
22. aug 2025
@enya00

dufam ze si si to video aspon nahrala a kameru odfotila… V tomto zit s detmi, toto je podla teba normalna rodina? Zlyhas, ak s nim ostanes..Naber prosim ta sily a ak nie uz kvoli sebe, tak aspon kvoli detom odid..by som mu tu kameru oplieskala o gebulu, hajzlovi

@enya00 sluboval,ze tu kameru nikdy uz neda..a ostatne...tak velmi som chcela normalnu rodinu, manzelstvo..rodina nic netusi ...vsetci si myslia aky je super

anonym_b38166
22. aug 2025

ty si zlyhala? tvoj manzel si chodí honiť nad sexujucimi pármi, prepáč ale je to uchyl. už by som bola dávno v praci a deti v normálnej domácnosti. nejde im žiadnym príkladom, jedine ako lenivá voš

simsalabim
22. aug 2025
@gelifil

@simsalabim a toto jej ako pomohlo?

@gelifil mozno tak, ze ked to bude pocut od inych, ziska silu nieco urobit - sama pise, ze je "slaba".

simsalabim
22. aug 2025
@anonym_autor

@simsalabim velmi sa trapim, predstava , ze som si znicila zivot, tak ma zdeptal, ze si myslim, ze je vsetko moja vina

@anonym_autor nie, nie je to tvoja vina, aky je. Tvoja vina je ale v tom, ze sebou nechas manipulovat: ked uz padlo slovo rozvod, asi to naozaj nie je ruzove. treba sa rozhodnut, ci budete bojovat o zachranu - to musia chciet obaja a idealne s pomocou terepeutov - alebo sa radsej vyberiete kazdy vlastnou cestou.

autor
22. aug 2025
@anonym_b38166

ty si zlyhala? tvoj manzel si chodí honiť nad sexujucimi pármi, prepáč ale je to uchyl. už by som bola dávno v praci a deti v normálnej domácnosti. nejde im žiadnym príkladom, jedine ako lenivá voš

@anonym_b38166 v kuse sedi doma za PC, vsetko vzdy otoci, povie, ze koli tomu, ze ja nerobim, nesoferujem normalne nezijeme

autor
22. aug 2025
@anonym_b38166

@anonym_b38166 dom je moj

vladuska20
22. aug 2025

Mas velku vyhodu,ze dom je tvoj.Zbal mu par veci a povedz:vypadni,zober si tych par svestek a padaj.Papiere o rozvod som uz podala.
Ak neodide aj policiu volaj.Vies,bez neho ti bude omnoho lepsie,vydychnes si a znova nadychnes a zistis,ze uz mozes volne dychat.Potom si budes zase buchat hlavu o stenu,ja koza preco som to uz neurobila davno.
Drzim moc palce,musis byt odvazna.

autor
22. aug 2025
@vladuska20

Mas velku vyhodu,ze dom je tvoj.Zbal mu par veci a povedz:vypadni,zober si tych par svestek a padaj.Papiere o rozvod som uz podala.
Ak neodide aj policiu volaj.Vies,bez neho ti bude omnoho lepsie,vydychnes si a znova nadychnes a zistis,ze uz mozes volne dychat.Potom si budes zase buchat hlavu o stenu,ja koza preco som to uz neurobila davno.
Drzim moc palce,musis byt odvazna.

@vladuska20 bojim sa, ze mi vezme deti, ze mi bude robit napriek, ze zostane navzdy sama..

anonym_ed5900
22. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak to je najlepšie čo sa ti mohlo stať. Zbaliť mužovi kufre a nech si nervači vo svojom. Musíš sa odhodlať, toto sa volá syndróm varenej žaby, on ťa postupne spracováva aby si bola slabá a neodišla od neho..

vladuska20
22. aug 2025
@anonym_autor

@vladuska20 bojim sa, ze mi vezme deti, ze mi bude robit napriek, ze zostane navzdy sama..

@anonym_autor a kam by ich zobral pod most???A preco by si mala navzdy zostat sama.Ked nikoho nebudes hladat,on pride aj sam.

anonym_5f5868
22. aug 2025

@anonym_autor
Pamataj vzdy lepsie do konca zivota sama ako s uchylom alebo v nefunkcnom vztahu .Rozoziera to zvnutra az ochories psychicky-fyzicky.Uz davno neplati, nemas chlapa, nemas pravdy.Len zufale zeny ostavaju v takych “vztahoch “Naber sily a ukonci to, pokial neni neskoro.

autor
22. aug 2025
@sissy27

@anonym_autor nepoteším ťa, ale tvoje deti nemajú normálnu rodinu práve teraz. Otec úchyl, manipulátor, despota, narcis... a matka, ktorá to všetko tíško trpí. Taký vzor si ponesú aj do budúcna a budú mať problém nájsť si normálny, zdravý vzťah, pretože toto ste im vy dvaja určili ako normu.
Nikdy nie je neskoro na zmenu, takže odporúčam vyhľadať odbornú pomoc (psychológa, právnika) a odísť od neho aj s deťmi. A čím skôr, tým lepšie pre všetkých.

@sissy27 tym, ze nepracujem bojim sa , ze sud mi nezveri deti ..

enya00
22. aug 2025
@anonym_autor

@enya00 sluboval,ze tu kameru nikdy uz neda..a ostatne...tak velmi som chcela normalnu rodinu, manzelstvo..rodina nic netusi ...vsetci si myslia aky je super

@anonym_autor mas rodicov? niekoho o koho sa mozes opriet? Rodina je bezpecie a nie toto co mas ty, to normalna rodina nie je.A dobry manzel uz vobec nie.. Je nacase zdoverit sa mame, alebo inej blizkej osobe. Uz to bude zaciatok, hovorit o tom .A prosim ta, prestan sa bat samoty..Radsej byt sama, ako s hentakym

autor
22. aug 2025
@enya00

@anonym_autor mas rodicov? niekoho o koho sa mozes opriet? Rodina je bezpecie a nie toto co mas ty, to normalna rodina nie je.A dobry manzel uz vobec nie.. Je nacase zdoverit sa mame, alebo inej blizkej osobe. Uz to bude zaciatok, hovorit o tom .A prosim ta, prestan sa bat samoty..Radsej byt sama, ako s hentakym

@enya00 byvame spolu s mojimi rodicmi, viem , ze u nich by som mala podporu ale take cosi sa aj hanbim vobec niekomu povedat ..

enya00
22. aug 2025
@anonym_autor

@enya00 byvame spolu s mojimi rodicmi, viem , ze u nich by som mala podporu ale take cosi sa aj hanbim vobec niekomu povedat ..

@anonym_autor a preco sa hanbis Ty? On ma hanbu, nie Ty..Mas v nich oporu a aj tak mas strach.Chapem cely zivot s nim zijes ocividne v strachu, ale je nacase sa pozbierat a vymanit sa z tohoto vztahu. Ak sa bojis kvoli praci, rychlo by som sa zamestnala fakt hocikde a podala ziadost

anonym_664957
22. aug 2025

@anonym_autor lutujem tvoje dcery, maju uplne chory vzor muža

autor
22. aug 2025
@anonym_664957

@anonym_autor lutujem tvoje dcery, maju uplne chory vzor muža

@anonym_664957 nikto nic netusi ...keby to omylom nenajdem , nerozumiem prco sa to vsetko tak stalo...a on v sebe vobec chybu nevidi, ani ked navrieska na mna ako aj dnes...vobec nic, ide dalej akoby nic..

oriesocek
22. aug 2025

daj sa dokopy, zamestnaj sa a ries... tvoje zdovodnenia su take ako ked moje deti, ked neupracu a vymyslaju dovody. Chod do práce, podaj o rozvod a staraj sa o seba a o deti. Jeho posli kade-lahsie. aj ty trochu dospej.

anonym_018ff7
22. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_664957 nikto nic netusi ...keby to omylom nenajdem , nerozumiem prco sa to vsetko tak stalo...a on v sebe vobec chybu nevidi, ani ked navrieska na mna ako aj dnes...vobec nic, ide dalej akoby nic..

@anonym_autor navrieskala by som na neho tak isto. V susednom meste by si pobalili kufre co by to poculi. Zena daj sa dokopy kym je este cas.

autor
22. aug 2025
@oriesocek

daj sa dokopy, zamestnaj sa a ries... tvoje zdovodnenia su take ako ked moje deti, ked neupracu a vymyslaju dovody. Chod do práce, podaj o rozvod a staraj sa o seba a o deti. Jeho posli kade-lahsie. aj ty trochu dospej.

@oriesocek zvazujem to povedat niekomu lebo uz nemopzem ale ani neviem komu... je tu jeden clovek mne blizky, ale zaroven je aj jeho znami..

mk22
22. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor dom je tvoj?
O bože, na čo vôbec čakáš??
Nemôžeš si nic kupit? To je sualene.
Aká uplne rodina?
Kde si saczasekla? Úplná ale všetko na hovno,hlavne ze úplná rodina??

sissy27
22. aug 2025
@anonym_autor

@sissy27 tym, ze nepracujem bojim sa , ze sud mi nezveri deti ..

@anonym_autor a čo ti bráni pracovať? nepracuješ a kto ti platí odvody?

Strana
z5