Životný štýl sezónnych pracovníkov v zahraničí
Co si myslite o ludoch, ktori nemaju typicku pracu na tpp, ale chodia vylucne do zahranicia na sezony? Alebo kde sa co najde, ale vzdy v zahranici. Ze nebudu otrocit za par euro na Slovensku. Pride vam to zodpovedne? Mam v rodine znamych - manzelsky par, takto ziju. Potom ked maju volno tak cestuju.
Nemam takych ludi v okoli, ale ani nevidim dovod, preco by som si o takych ludoch mala nieco mysliet, resp. nechapem, ze preco by to niekomu malo vadit.
Nič si nemyslím.
Každý tak ako mu to vyhovuje.
Ja takých ľudí osobne nepoznám, lebo sa pohybujem v prostredí vzdelaných ľudí, ktorí neotrocia a zarobia normálne, ale tiež kebyže nemám vzdelanie, nemám potenciál, využívam rôzne možnosti.
Tiež je ok ak niekto vyhľadáva sezónne práce.
Oni su moc fajn, zabavni, aj v hlave maju, ale nemozem sa zbavit pocitu, ze su taki akoby nepremyslali nad buducnostou. Ze riesit dochodok? Ved ziadny nebude a podobne reci. Ani karieru nebuduju, ze naco, oni to nepotrebuju ku stastiu.
Pokial maju vyrieseny dochodok, tak preco nie? Ved cestuju. Neprepijaju to.
@beata_k vyriešený dochod znamená investovať. My už nebudeme mať dôchodok v dnešnom ponímaní od štátu
Autorka,
Sú tí ľudia šťastní? Žijú život podľa seba?
Ak áno, je to super.
Nič si nemyslím.
Každý tak ako mu to vyhovuje.
Ja takých ľudí osobne nepoznám, lebo sa pohybujem v prostredí vzdelaných ľudí, ktorí neotrocia a zarobia normálne, ale tiež kebyže nemám vzdelanie, nemám potenciál, využívam rôzne možnosti.
Tiež je ok ak niekto vyhľadáva sezónne práce.
@zmrzlinka2021 Praveze oni maju na viac nez sa takto poflakovat po svete. Znama napriklad vie plynule taliansky, francuzsky a anglicky. Takze tak trochu ma mrzi, ze sa akoby zahodili.
Autorka, ak to im vyhovuje a netuzia po kariere, tak je vsetko v poriadku. Ty ak potrebujes budovat karieru, tak buduj.
Neriešila si to tu asi dva mesiace dozadu a išlo o sesternicu? Zas vymyslená tema kde si treba honit ego kto žije “lepšie”?
Neriešila si to tu asi dva mesiace dozadu a išlo o sesternicu? Zas vymyslená tema kde si treba honit ego kto žije “lepšie”?
@bonboniera tiez sa mi zda, ze tu bolo nieco podobne nie tak davno.
Ale ako sa poflakuju prosím ťa?
Normálne si zarobia, nekradnúť a potom cestujú. Majú zážitky na celý život.
Nie každý chce skončiť s domom kde sa vrany otáčajú, všetky peniaze len do domu, muž od rodiny, a dovolenky maximálne stanovacka v okolí.
Mám známu, začala tak žiť po rozvode, na 2 týždne hodí deti k babke a vycestuje... Nič moc teda...deti 7 a 9
Ale ako sa poflakuju prosím ťa?
Normálne si zarobia, nekradnúť a potom cestujú. Majú zážitky na celý život.
Nie každý chce skončiť s domom kde sa vrany otáčajú, všetky peniaze len do domu, muž od rodiny, a dovolenky maximálne stanovacka v okolí.
@zmrzlinka2021 Myslim to tak, ze nemaju nic staleho, ziadnu istotu a ani ziadne byvanie. Vsetko investuju do cestovania.
Mám známu, začala tak žiť po rozvode, na 2 týždne hodí deti k babke a vycestuje... Nič moc teda...deti 7 a 9
@hindakus Akoze cestuje alebo pracuje v zahranici?
Myslim, ze su dospeli a pokial nechcu byvat u Teba, tak ich nemusis riesit, isto mas dost svojich starosti😉
ešte napíš vek tých ľudí... lebo ak 30 - 40 r tak v pohode.
Autorka,
Ale istoty proste neexistujú. Dnes mne sa darí, o rok môžem byť úplne na dne. Dnes môžeš zarábať krásne peniaze, a zrazu prídeš o job, zrúti sa tu sociálny systém, vojna, hocičo..
ešte napíš vek tých ľudí... lebo ak 30 - 40 r tak v pohode.
@deti95060810 Ona ma 40, on 43.
Autorka,
Ale istoty proste neexistujú. Dnes mne sa darí, o rok môžem byť úplne na dne. Dnes môžeš zarábať krásne peniaze, a zrazu prídeš o job, zrúti sa tu sociálny systém, vojna, hocičo..
@zmrzlinka2021 Toto ano, s tym suhlasim. Clovek vlastne nikdy nevie co prinesie buducnost.
mame v rodine par ktory takto cestujú a pracujú , aktulane zbierajú niekde jablká
maju do 35r , ale určite to budu robiť dlhodobo
minuly rok boli 3 mesiace v indii na dovolenke predtym vo finsku na lodi chytali ryby či niečo take , domov chodia na par dni do roka nemaju ani vlastne vybanie žiju u jej mami
za mňa kazdy nech si žije ako vie a chce
My mame vacsinu takych ludi v nasom okoli. To, ze si ludia myslia, ze su nevzdelani nie je pravda. Su medzi nimi pravnici, doktoranti, atd. Po pravde v 30tke mysliet na dochodok? To je tak nekonecne daleko a kym sa tam clovek dopracuje, tak si uzije kolko? 2-3roky a je po nom. To tiez vidim v okoli, ze sa ludia tesia na dochodok a max behaju po lekaroch. Do buducna to bude este horsie. To by sme sa museli dozivat min 100roko, aby to stalo za to. Ludia si chcu uzivat kym mozu, kym su zdravi a nie cakat 40rokov ked tu uz mozno ani nebudu. Nepotrebujes nic staleho, a jednu istotu ma kazdy, ze tu raz nebude, takze materialne veci ti budu nanic.
Pre boha ako mozes toto riesit 😃
Pravdepodobne su stastny . Mozno pre nich niesi zodpovedna ty
mame v rodine par ktory takto cestujú a pracujú , aktulane zbierajú niekde jablká
maju do 35r , ale určite to budu robiť dlhodobo
minuly rok boli 3 mesiace v indii na dovolenke predtym vo finsku na lodi chytali ryby či niečo take , domov chodia na par dni do roka nemaju ani vlastne vybanie žiju u jej mami
za mňa kazdy nech si žije ako vie a chce
@minesasubu Ano, takto aj oni ziju, len teda neziju o rodicov, maju prenajaty nejaky byt. Teraz boli na takom tripe Miami, Bahamy, Mexico a tak. Vcera sa vratili, zazitky maju nadherne, to verim aj podla foto co mi ukazovali 🙂
Vsetko ti vysvetlili. Bud budes ich rozhodnutie akceptovat, alebo sa budes nad tym stale zamyslat. Jedno aj druhe je iba na tebe, im to moze byt uplne jedno ako ty "vyriesis" ich zivot, tak ci tak ich zivot je iba a len ich rozhodnutie.
Ty kks ze majú naviac ako poflakovat sa po svete. 🤣
Ty kks ze majú naviac ako poflakovat sa po svete. 🤣
@lucia13022023 No ved maju. Ona s takou jazykovou vybavou a robi niekde chyznu. A to neurazam tu pracu ako taku.
Ja už v hlave toľko kapacity nemám aby som sa zaoberala este aj s ostatnými kt sa ma vôbec netýkajú
Nevidim najmensi dovod na to, aby si sa starala do toho, ako ziju ini dospeli ludia. Tuto z tvojich prispevkov ide cista zavist, ze oni maju a ty nemas. Tak setri alebo chod pracovat na sezonu do zahranicia, kde zarobis tolko, ze budes mat z coho zit, odlozis a este Ti ostane na cestovanie. Nie pre kazdeho cloveka je prioritou kariera, v niektorych poziciach ani kariera neexistuje, ze cely zivot robis to iste. A ze nebudu mat dochodok? Uz ani ti, co maju teraz 40+ ten dochodok mat nebudu, ked sa o to sami neposnazia, lebo na nas uz nebude mat "kto robit".
Kazdy zije tak ako uzna za vhodne. Osobne poznam niekolko ludi, ktori pracuju manualne v Skandinavii a sezonne, vzdy urcity cas do roka. Maju dostatok financii z toho na zabezpecenie bezneho zivota tam, tak isto v SR alebo CR a taktiez su zabezpeceni usporami. Vedia, ze toto nevydrzia vecne, tak sa pripravuju uz teraz na to, aby mali pri odchode dost na uctoch.
A tiez ma pobavilo, ze maju na viac ako sa poflakovat po svete. Kazdy zije tak ako sam CHCE. A bez ohladu na to, ci sa to tebe paci alebo nepaci. Ty im linajkujes zivot? Ze niekto je "iba" chyzna? Tak ta chyzna nie vlastnou sikovnostou zarobit viac ako tu VS vzdelany clovek.
Autorka, napis, kolko mas rokov a aku karieru😉
Tak nám prezraď čosi o sebe. Koľko máš rokov, kde si to kariérne už dosiahla, koľko zarábaš a koľko si toho precestovala, teda pardón, to je pre Teba poflakovanie, tak si aspon 2 domy postavila ?

Pokial maju vyrieseny dochodok, tak preco nie? Ved cestuju. Neprepijaju to.