Zmenil sa váš názor na svokru?
Ahojte ženy.... Bola u nás na tri dni svokra s priateľom na návšteve, že pozrieť vnúča, žije v susednej krajine s partnerom, vídavame sa tak 2x za rok, väčšinou fakt len, že jednodňová vec, teraz viac dní.... Až tak sa nepoznáme, ale v pohode sa rešpektujeme.... A teda, prišla s partnerom a spali spolu u nás, akože sex a viem o tom, bývali v izbe vedľa našej spálne.... príde mi to absolútne nevhodné, neviem... Veď si žijú sami s partnerom v byte bez detí akože prídu na dve noci sem a nevedia vydržať? Proste mi to príde nevhodné, nechutné sú mi aj obliečky a ten gauč odvtedy, zmenila som na nich úplne názor.... Som divná, či tiež by vám to vadilo? Prišli fakt len že na návštevu, lebo hoci máme bábätko, tak teda varila som, upratovala, o dieťa sa starala plus o nich, takže žiadna pomoc ani otázka, že napr nevarim ja alebo tak, pohram sa s dieťaťom , choď si oddýchnuť, najesť sa a pod, jedla som ráno raňajky o desiatej a potom ďalšie jedlo večer o desiatej, keď mi napr pride moja mamina tak chce vždy pomôcť a nenechá sa obskakovať.. A ešte jeden večer sli von, že aspoň teda s mužom jej synom keďže ja nemôžem ísť.... Ako neni to scestné? Mám sto chutí aj s mužom sa hádať za to.... A ešte pripomienky, že mala veľa plače, šak je bábätko krista! A dobre bábätko... Tak som nasratá odvtedy, prišla som si sem vyliať moje pocity, bo muž to nechápe...
A muž 3 dní čo robil?
@anonym_autor To mala vazne potrebu sexovat na 2 dnovej navsteve? 😀 To bude ina pubertacka. Ale je pravda, ze kto by ti ma byt v zivote oporou je tvoj muz. Ano mama je mama, ale mal byt to byt tvoj muz.
Mozno si aj ty u nej dakedy davno sexovala s jej synom. Vratila ti to 😃.
Mozno si aj ty u nej dakedy davno sexovala s jej synom. Vratila ti to 😃.
@anonym_25c0ad nikdy som u nej nebola
@anonym_autor
Nevidím dôvod aby vám svokra upratovala, varila. Ona je na návšteve. Nevnímame ženy ako tie, čo sú tu na sluzenie.
Domácnosť je tvoja a manželova, vy si to musíte podeliť.
@anonym_autor tak svokra má evidente úplne iny životný styl a zmyslanie ako ty (vratane sexu). Nikdy nebude rovnaka ako ty alebo tvoja mama.
To, že si sa 12h nenajedla je len tvoja vec a tvoj problém.
Je v poriadku, ze isla von so svojim synom bez teba. Prečo ti to vobec vadí? Prečo sa chceš s ním hádat? Či sa od teba nemoze pohnut?
Jediné dve veci, co by som asertivne riesila, je muž (on je ten, co ti má pomáhat) a že by som jej strcila kočik, nech ide dieta povozit. To si sa mohla aj najest, aj oddychnut.
@barka1 vieš moja vec, že som 12 hod nejedla....to je také.... Ci mala som sa vysrat na nich, na varenie, umyvanie riadu a starostlivosť o dieťa? Ked som doma sana s malou tak stiham v pohode.... Šlo mi skor o to, ze mi príde divne fakt taky pristup nechat sa obskakovat a ani sa neopytat ci s niecim nepomozem alebo minimalne po sebe odniest riad do umyvadla alebo nenechat jedlo vybrate z chladničky vonku niekoľko hodín a neodlozit späť....ale hej mas pravdu, sme ine uplne....mne nevadi ze sli von, len take to, ze ideme von od piatej do polnoci tam a tam a ani sa nespytam ze nevadi, netreba ti pomoct a kupanim alebo skrátka niečo..... Este dodam, ze boli na slovensku dokopy tyzden dalsie dni na vylete v tatrach, tak tam nech si uziju sex ale nie u mna v mojom byte...
@anonym_autor no vyzerá to tak ze si urobili výlet s free ubytovanim. Úplne otrasne. Totálne tym babam starým z dnesnej doby hrablo.
@anonym_autor
Nevidím dôvod aby vám svokra upratovala, varila. Ona je na návšteve. Nevnímame ženy ako tie, čo sú tu na sluzenie.
Domácnosť je tvoja a manželova, vy si to musíte podeliť.
@zmrzlinka2021 podľa mňa keď má človek malé dieťa, je slušnosť sa pýtať či nepomôžem....ale no ja to beriemz môjho pohľadu, bo ja som tak vychovaná a bolo by mi trápne takto niekam ist
veď a prečo si neobedovala keď oni obedovali? neviem 🤷♀️
A muž 3 dní čo robil?
@koniarova to sa ma ani nepýtaj radšej bo by som ho nakopala dobre.... On chudacik bol unaveny tak si aj cez den pospal....ked som to vytiahla tak este mna zhukal... Ale ja uz som tiez nevyspata od porodu a nezatazujem ho tym, takze spoločnosť povacsa som robila ja jeho rodine... Proste mi je do placu, aj deficit spánku aj všetko....dieta ulozim do postele a dalsia sichta bola po nich upratovat stol, odkladať veci, jedlo z chladničky sa ani neunuvali dať spať do chladničky.. obschli mi aj takr koláče co boli toľko vonku, mna to skrátka štve, bo si veci vážim a nejako sa neveim zrovnať s týmto a s tým, že či sa u muza prejavi takáto mentalita?
veď a prečo si neobedovala keď oni obedovali? neviem 🤷♀️
@biba_18 pretože som kojila, utisovala dieta
@zmrzlinka2021 podľa mňa keď má človek malé dieťa, je slušnosť sa pýtať či nepomôžem....ale no ja to beriemz môjho pohľadu, bo ja som tak vychovaná a bolo by mi trápne takto niekam ist
@anonym_autor lenže to ty tak vnímaš, neznamená to, že tak isto to majú nastavené aj iní ľudia. Treba sa vzájomne rešpektovať. Keď pôjdeš ty k nej s manželom, môžeš jej ponúknuť pomoc s je to ok. No na domácnosť si primárne ty a manžel
a keď spalo poobede?
@koniarova to sa ma ani nepýtaj radšej bo by som ho nakopala dobre.... On chudacik bol unaveny tak si aj cez den pospal....ked som to vytiahla tak este mna zhukal... Ale ja uz som tiez nevyspata od porodu a nezatazujem ho tym, takze spoločnosť povacsa som robila ja jeho rodine... Proste mi je do placu, aj deficit spánku aj všetko....dieta ulozim do postele a dalsia sichta bola po nich upratovat stol, odkladať veci, jedlo z chladničky sa ani neunuvali dať spať do chladničky.. obschli mi aj takr koláče co boli toľko vonku, mna to skrátka štve, bo si veci vážim a nejako sa neveim zrovnať s týmto a s tým, že či sa u muza prejavi takáto mentalita?
@anonym_autor vidíš, a práve muža by si mala svojim nedostatkom spánku zatazovat.
Autorka , absolútne nerypem , k téme sa vyjadrovať nejdem lebo mne by to bolo naozaj jedno . Naozaj , pokiaľ by to nerobili predo mnou tak nech si robia čo chcú . Ale koľko ma tvoje bábätko mesiacov ? Lebo teda ja s láskou spomínam na to , keď bola dcéra bábätko . Aj keď mala koliky a tiež plakala , ale mne prespala 85 percent dňa aj noci … ja chápem že nie každý to ma tak , ale že nedokázat sa pri tak malom bábätku 12 hodín najest ? Čo potom urobíš , keď sa ti začne batolit , stvornozkovat , robiť “zle” ? To len budeš musieť mať oči na stopkách … lebo keď sa už teraz 12 hodín nenajes , neskôr budeš mať velky problém . A ešte si tu “vylievať srdce” , veď svokru nemáš doma každý deň týždeň ani mesiac … no ja neviem teda .
@barka1 vieš moja vec, že som 12 hod nejedla....to je také.... Ci mala som sa vysrat na nich, na varenie, umyvanie riadu a starostlivosť o dieťa? Ked som doma sana s malou tak stiham v pohode.... Šlo mi skor o to, ze mi príde divne fakt taky pristup nechat sa obskakovat a ani sa neopytat ci s niecim nepomozem alebo minimalne po sebe odniest riad do umyvadla alebo nenechat jedlo vybrate z chladničky vonku niekoľko hodín a neodlozit späť....ale hej mas pravdu, sme ine uplne....mne nevadi ze sli von, len take to, ze ideme von od piatej do polnoci tam a tam a ani sa nespytam ze nevadi, netreba ti pomoct a kupanim alebo skrátka niečo..... Este dodam, ze boli na slovensku dokopy tyzden dalsie dni na vylete v tatrach, tak tam nech si uziju sex ale nie u mna v mojom byte...
@anonym_autor a prečo ich neobskakoval manžel?
btw, ja som napr. svokre nikdy neponúkala pomoc, vlastne ani mame a ja nemám rada keď sa mi doma niekto motá, ale pravda, s malým som pomoc uvítala - a teda asi by som takú pomoc aj ponúkla, áno…
a keď spalo poobede?
@biba_18 nespime, uz druhy tyzden mame dni s desatminutovymi spankami, ak dam do postieľky, oci hore, cize hej no potom ju nechavam aj hodinu na mne spat aby aspon trochu spala, raz si ju aj muz vzal na ruky,no ja som sla variť....
@anonym_autor problém nieje svokra, ale tvoj muž
@anonym_autor ja ti uplne rozumiem. Nirktori muzi su uplne otrasni, vzdy uprednostnia svoje potreby.. ako ten tvoj.. ako keby si sa ty nepotrebovala vyspat...a svorku tiež nechápem, asi nebude velmi empatická, ked ju nenapadlo,ze by sa ti zisla pomoc.. a este musi sulozit pocas dvojdnoveh navstevy..Ja a svokra sa vzdy pytame jedna druhej ci treba pomoct,ak je ona tu alebo ja u nej. A urobime co treba. Tvoj muz by sa mal prebrat a zacat sa zapajat. Asi mu to budes musiet vytmavit.Drz sa 🍀🍀
btw, ja som napr. svokre nikdy neponúkala pomoc, vlastne ani mame a ja nemám rada keď sa mi doma niekto motá, ale pravda, s malým som pomoc uvítala - a teda asi by som takú pomoc aj ponúkla, áno…
@biba_18 mňa len dajak štve ten princip....nie ze ma neviem ako pomahat ale ked tvrdia, ze prisli za vnuca, tak aspon ist kočíkať nie? Raz som aj na druhy den povedala, ze ak chcete kľudne chodte sa prejst aj s malou ze nemusime byt v byte zavreti a ostalo ticho, tak viac mi bolo trápne to nadhadzovat keď nemali záujem
@anonym_autor toto ja nepoznám. keď bol muž doma kočikoval on, celkovo sa malému venoval, kúpal ho, uspával… a svokra tiež keď sme boli spolu… fakt si to neviem predstaviť 😔
@anonym_autor ja ti uplne rozumiem. Nirktori muzi su uplne otrasni, vzdy uprednostnia svoje potreby.. ako ten tvoj.. ako keby si sa ty nepotrebovala vyspat...a svorku tiež nechápem, asi nebude velmi empatická, ked ju nenapadlo,ze by sa ti zisla pomoc.. a este musi sulozit pocas dvojdnoveh navstevy..Ja a svokra sa vzdy pytame jedna druhej ci treba pomoct,ak je ona tu alebo ja u nej. A urobime co treba. Tvoj muz by sa mal prebrat a zacat sa zapajat. Asi mu to budes musiet vytmavit.Drz sa 🍀🍀
@allie1008 ďakujem, že ma chápeš ♥️ ja som nikdy neočakávala pomoc, ale ako máme bábätko, tak skrátka nie všetko stíham a fakt minimálne keby riad zo stola upracu alebo sa zo slušnosti raz opýtajú.... mňa ten sex nasral úplne, proste nechápem toto a nemam tu motel, aby mi tu chodili sulozit
@anonym_autor problém nieje svokra, ale tvoj muž
@terezia74 no len smutne, že sa to všetko ukazuje až príchodom dieťaťa ......
Skus nosic. Ak ti tam dieta zaspi, vies sa aj najest v najhorsom pripade
ale - čo ti bránilo poprosiť? zoberte prosím zo stola - keď si mala dieťa na rukách… alebo podržte malú, idem zobrať zo stola… normálne, asertívne…
@allie1008 ďakujem, že ma chápeš ♥️ ja som nikdy neočakávala pomoc, ale ako máme bábätko, tak skrátka nie všetko stíham a fakt minimálne keby riad zo stola upracu alebo sa zo slušnosti raz opýtajú.... mňa ten sex nasral úplne, proste nechápem toto a nemam tu motel, aby mi tu chodili sulozit
@anonym_autor niet zaco, ja som bola na tom rovnako ako ty. Muz sa tiez nejde pretrhnut od roboty,ale aspoň to kompenzuje svokra, ta je fakt poklad.
Mne je blbe za tych tvojich,ze ich take zakladne veci nenapadnu, aspin blbe taniere umyt.
No a to sulozenie je ceresnicka na torte, uzivaju si. Vsak co,su na vylete..och boze.. ja by som sa asi nezdrzala.
Svokra nie je problem, ale za 3 dni Ti ukazala, ze vychovala debila. Jeho navsteva, tak ma cvrkat … umyt riady, urobit ranajky ak je lavy na varenie, atd. Keby si iba uvarila a on robi vsetko ostatne nemas problem. A ano mala si sa na varenie a obskakovanie vy …t . Hras sa na dokonalu gazdinu a stazujes sa. Narobim bordel so vsetkymi v momente ked mi nieco vadi, vidis svokra sa do prace nehrnie ako syn … mas usta uprac es celu lenivu svorku. Chlap je ako pes, ked nedostane po cumaku hned ako spravi nieco zle, nie je schopny to pochopit. Ked nechcu kocikovat … ides ty a riady umyje a sprace tvoj muz … kde je problem. Ked Ti vadil ich sex mala si Isa postavit a upozornit ich, ze im klby vrzgaju viac ako postel…. Treba otvorit usta …
ale - čo ti bránilo poprosiť? zoberte prosím zo stola - keď si mala dieťa na rukách… alebo podržte malú, idem zobrať zo stola… normálne, asertívne…
@biba_18 v tom máš pravdu, no ja nejako nezvyknem prosiť ,neviem.......

@anonym_autor tak svokra má evidente úplne iny životný styl a zmyslanie ako ty (vratane sexu). Nikdy nebude rovnaka ako ty alebo tvoja mama.
To, že si sa 12h nenajedla je len tvoja vec a tvoj problém.
Je v poriadku, ze isla von so svojim synom bez teba. Prečo ti to vobec vadí? Prečo sa chceš s ním hádat? Či sa od teba nemoze pohnut?
Jediné dve veci, co by som asertivne riesila, je muž (on je ten, co ti má pomáhat) a že by som jej strcila kočik, nech ide dieta povozit. To si sa mohla aj najest, aj oddychnut.