icon

Zomrela mi 44-ročná kamarátka

zivotsakrasnemeni
12. feb 2026

Predvčerom mi zomrela kamarátka.az včera som sa to dozvedela... 44 rokov, rakovina ...a už z toľkých liekov,chemo a všetko jej zlyhala pečeň... A doma má muža s 5 ročnou dcérkou,to sa naše deti aj hrali ;(( bola mi blízka a stala pri mne v najťažších chvíľach , keď som sa aj ja s 2 deťmi rozchádzala s ex...
Nič nehľadám tu z len vcítenie... je vhodný dar, kvety ,a aké?

anonym_6d5c85
12. feb 2026

@zivotsakrasnemeni neviem komu chceš dať dar. Ale teda na pohreb kľudne biele ruže

krasneleto
12. feb 2026

@zivotsakrasnemeni koho chces obdarovat ? dceru? nie... nevhodne... nema sviatok, zomrela jej mama

anonym_72faa3
12. feb 2026
@anonym_6d5c85

@zivotsakrasnemeni neviem komu chceš dať dar. Ale teda na pohreb kľudne biele ruže

@anonym_6d5c85 Ruže skapú rýchlo. Je zima.

anonym_72faa3
12. feb 2026

Smutné. Dieťa je malé. Mala dievčatko dosť neskoro. Trauma na celý život.

januska12323
12. feb 2026

Dar? Jej manželovi vyjadri sústrasť a opýtaj sa ako im môžeš pomôcť. Či už doniesť navarené jedlo, zobrať dcérku von...

anonym_012c4a
12. feb 2026

riadila by som sa zverejnenou info o pohrebe (snutocne oznamenie) ak ide na kremaciu (a tam to mas napisane) tak len jednu ruzu napr (biela je vhodna) ak ma klasicky pohreb tak mozes aranzman s napisanou stuhou (idealne nie zive kvety) ak je obrad urobeny len v kruhu rodiny tak si zapal doma za nu sviecku

anonym_cd8bd3
12. feb 2026

@zivotsakrasnemeni je to velmi smutne. Tiez “cakame” kedy prehra boj blizka osoba. Skvely clovek, uzasna mama a este lepsia babka. Vzdy ked pomyslim, o co pridu tie malicke deti je mi do placu. prilis mlada na to aby zomrela. Hoci mi nie je mamou, neviem sa s tym vyrovnat a zaroven mam pocit, ze mi neprinalezi sa zosypat. Ani si nechcem predstavit, co prezivaju najblizsi. Velmi rada by som jej napisala, ako velmi ju mam rada a aky je to skvely clovek. Taketo veci by sa nemali diat.

anonym_ef12b0
12. feb 2026

unlucky

anonym_0f2090
12. feb 2026

@zivotsakrasnemeni dar? tipujem ze pojdes na pohreb, urcite pekny veniec by som dala urobit. je to hrozne :(((( mlada zena, rakovina prsnika? ak smiem vediet :(

anonym_02f8e2
12. feb 2026

@zivotsakrasnemeni dar na pohreb? Uf, to snáď nie. Vyjadruje sa úprimná sústrasť, kúpia sa smútočné kvety, veniec. To je všetko.

anonym_09bdbb
12. feb 2026

Mne zomrela o nieco starsia, CA, dr podcenil cytosku. Onedlho ma - by mala narodky a snivalo sa mi, ako jej tak ako kazdorocne volam, zdvihol to pan Boh, ze odkaze🌌

anonym_307fbd
12. feb 2026

@zivotsakrasnemeni Je mi to veľmi ľúto, strašne ako umierajú mladý ľudia...ja už posledný týždeň som úplne mimo sp všetkého. Pretože dnes som sa dozvedela, že jedna veľmi dobrá známa má rakovinu . Spolu sme boli tehotné, kočíkovali sme spolu, fotky máme s deťmi. Len neskôr sa odsťahovala a cesty sa rozišli. Ale na fb vieme o sebe. Pred par dňami zomrel synovi kamarát a včera som sa dozvedela, že jeden náš davny kamarát tragicky zahynul . Otvorím fb a furt nejaké parte celkom mladých ľudí...co je to za doba.
@zivotsakrasnemeni Kvety predpokladám,,ze len na hrob odnesieš .Nech ťa ani nenapadne inak !

anonym_307fbd
12. feb 2026
@anonym_cd8bd3

@zivotsakrasnemeni je to velmi smutne. Tiez “cakame” kedy prehra boj blizka osoba. Skvely clovek, uzasna mama a este lepsia babka. Vzdy ked pomyslim, o co pridu tie malicke deti je mi do placu. prilis mlada na to aby zomrela. Hoci mi nie je mamou, neviem sa s tym vyrovnat a zaroven mam pocit, ze mi neprinalezi sa zosypat. Ani si nechcem predstavit, co prezivaju najblizsi. Velmi rada by som jej napisala, ako velmi ju mam rada a aky je to skvely clovek. Taketo veci by sa nemali diat.

@anonym_cd8bd3 Úplne ti rozumiem..mne keď umrela krstná mama mňa to zasiahlo veľmi hlboko. Veľmi dlho aj dodnes ju s mamou spomíname ako bojovala do posledného dychu a vždy verila, že tú hnusnú chorobu porazi! Nemalo by sa ti diať a brať mladých dobrých ľudí...

anonym_cd8bd3
12. feb 2026
@anonym_307fbd

@anonym_cd8bd3 Úplne ti rozumiem..mne keď umrela krstná mama mňa to zasiahlo veľmi hlboko. Veľmi dlho aj dodnes ju s mamou spomíname ako bojovala do posledného dychu a vždy verila, že tú hnusnú chorobu porazi! Nemalo by sa ti diať a brať mladých dobrých ľudí...

@anonym_307fbd ako si sa s tym vysporiadala? Ja odkedy viem, ze je na tom zle si hocikedy na to spomeniem a placem. Neviem si predstavit, ze tu zrazu nebude, ze jej nebudem moct podakovat za vsetko a povedat aka je skvela. No zaroven mam pocit, ze mi neprinalezi az taky smutok ked nie som najblizsia rodina. Nemyslim, ze dokazem ist na pohreb. Hocikto z rodiny by zomrel by som niesla lepsie. Je to hrozne

anonym_3a37e3
12. feb 2026
@anonym_72faa3

Smutné. Dieťa je malé. Mala dievčatko dosť neskoro. Trauma na celý život.

@anonym_012c4a nechcem rozprávať vášne v takom smutnom prispevku, ale aj pri kremacii sa nosia kytice a vence.
@anonym_72faa3 aj, keby mala staršie dieťa je to trauma naozaj treba moralizovať?

@zivotsakrasnemeni povieš v kvetinárstve, že to je pre mladú ženu a poradia ti.Ja som dávala robiť z krémových chryzantem a zelených chryzantem.Je to smutné mne zomrela 36 r suseda s 2 r dieťaťom každý deň, keď vidím tu malú je mi smutno

anonym_307fbd
12. feb 2026
@anonym_cd8bd3

@anonym_307fbd ako si sa s tym vysporiadala? Ja odkedy viem, ze je na tom zle si hocikedy na to spomeniem a placem. Neviem si predstavit, ze tu zrazu nebude, ze jej nebudem moct podakovat za vsetko a povedat aka je skvela. No zaroven mam pocit, ze mi neprinalezi az taky smutok ked nie som najblizsia rodina. Nemyslim, ze dokazem ist na pohreb. Hocikto z rodiny by zomrel by som niesla lepsie. Je to hrozne

@anonym_cd8bd3 Čas...moja blízka rodina, deti ,práca. Jednoduché uvedomenie, že mám tu stále tých na ktorých mi záleží.. moju najlepšiu mamu, muža, deti, moje všetko ♥️ a život musí ísť ďalej .A viem ako jej aj keď dospelým deťom dodnes strašne chýba.A nie je deň aby sme si na nu nespomenuli.S láskou ako na všetkých, ktorí už tu s nami nie sú 🥰

viera27
12. feb 2026

U nas napriklad nechceli kvety, ale radsej nech tu sumu prispeju nadacii na vyskum rakoviny. Uz som dva take pohreby absolvovala a bolo to krasne.

petulda333
12. feb 2026

Mne zomrel kamarat a spoluziak,ked sme mali 20r. Tiez rakovina,mal vraj nejaku ktoru v tom case mali len 4ludia v Europe. Bolo to hrozne. Velmi rychlo odisiel. Predtym zdravy sportovec

anonym_cd8bd3
12. feb 2026
@anonym_307fbd

@anonym_cd8bd3 Čas...moja blízka rodina, deti ,práca. Jednoduché uvedomenie, že mám tu stále tých na ktorých mi záleží.. moju najlepšiu mamu, muža, deti, moje všetko ♥️ a život musí ísť ďalej .A viem ako jej aj keď dospelým deťom dodnes strašne chýba.A nie je deň aby sme si na nu nespomenuli.S láskou ako na všetkých, ktorí už tu s nami nie sú 🥰

@anonym_307fbd dakujem za odpoved 🙂 tak nech vas nestastia uz iba obchadzaju

anonym_307fbd
12. feb 2026
@anonym_cd8bd3

@anonym_307fbd dakujem za odpoved 🙂 tak nech vas nestastia uz iba obchadzaju

@anonym_cd8bd3 ĎAKUJEM. PODOBNE AJ VÁS .AJ VŠETKÝCH NÁS.

karolinakr
13. feb 2026
@anonym_cd8bd3

@anonym_cd8bd3 a prečo nenapišeš?

karolinakr
13. feb 2026
@anonym_09bdbb

Mne zomrela o nieco starsia, CA, dr podcenil cytosku. Onedlho ma - by mala narodky a snivalo sa mi, ako jej tak ako kazdorocne volam, zdvihol to pan Boh, ze odkaze🌌

@anonym_09bdbb oh wau keby bola v nebi, tak už netrpí

anonym_cd8bd3
13. feb 2026
@karolinakr

@anonym_cd8bd3 a prečo nenapišeš?

@karolinakr pretoze neviem, ako berie svoju smrt. Berie AD. Nechcem, aby bola smutna a pripominat jej to. Sem tam jej napisem ako sa citi a poslem fotku deti, pripadne zaspominam na nejake pekne zazitky co s nou mam. Ale takto otvorene jej napisat ako ju lubim neviem ci je vhodne. Nechcem aby si myslela, ze ju uz pochovavam a lucim sa. Da sa to pochopit?

karolinakr
13. feb 2026
@anonym_cd8bd3

@karolinakr pretoze neviem, ako berie svoju smrt. Berie AD. Nechcem, aby bola smutna a pripominat jej to. Sem tam jej napisem ako sa citi a poslem fotku deti, pripadne zaspominam na nejake pekne zazitky co s nou mam. Ale takto otvorene jej napisat ako ju lubim neviem ci je vhodne. Nechcem aby si myslela, ze ju uz pochovavam a lucim sa. Da sa to pochopit?

@anonym_cd8bd3 samozrejme..na druhej strane, ked zomrie a to nikto nevie, koĺko ma ešte času, nebudeš si to vyčítať, že si jej to nikdy nepovedala? neviem, či sa stretavate, ale ked jej povieš, vždy si pre mňa veĺa znamenala, na to nemôže nikto uraziť 🙂

anonym_cd8bd3
13. feb 2026
@karolinakr

@anonym_cd8bd3 samozrejme..na druhej strane, ked zomrie a to nikto nevie, koĺko ma ešte času, nebudeš si to vyčítať, že si jej to nikdy nepovedala? neviem, či sa stretavate, ale ked jej povieš, vždy si pre mňa veĺa znamenala, na to nemôže nikto uraziť 🙂

@karolinakr urcite si to budem vycitat, casto myslim na to ako jej napisat nieco v tom duchu ako to sformulovat. Tiez si spatne vycitam, ze sme spolu travili menej casu lebo vzdy nieco bolo. Mam pocit, ze ak to napisem uz sa s nou rozlucim a nie som na to pripravena. Naozaj pre mna strasne vela znamena.

anonym_effd8a
17. feb 2026

@zivotsakrasnemeni rakovina je sviňa, nikto si ju nevyberie. Mali sme v rodine niekoľko takých prípadov. Na pohreb by som doniesla normálne veniec, je zima na živé kvety, manželovi by som odkázala že sa na teba môžu obrátiť keby niečo potrebovali. Ak sa vaše deti bavia, možno by som ich občas zavolala na kávu, ak sa toľko poznáte.