Zoznamovanie s mužmi: Ako prekonať úzkosť?
Ma niekto skúsenosť s úzkosťou.Ja som rozvedená.Zo vzťahu som odišla kôli tomu,že partner ma nevedel pochopiť a nechcel zmeniť zauživané rituály. Bolo to spojene s tým,že nevyhľadaval spoločné aktivity,nerad s nami travil čas,mal rad svoj kľud,poriadok.Nefungovali sme ,ako rodina.Skôr ja a deti a potom on.Cítim,ze ked mi je s niekym dobre.Potom nie som s dotyčnym dva az tri dni ,pociťujem úzkosť.Hormon šťastia je preč a pride hormon smútku.
a ked si sama, je ti dobre? tvoja nalada by sa nemala menit podla toho, ci s niekym si, alebo nie si.. uz vyber prveho partnera bol blby - to bude mat zrejme korene este v detstve
@reanda ked som sama a rozhodnem sa pre ten krok ja,tak som v pohode.Ale jak mile on chce byť sam a resetovať hlavu,tak to horsie prijimam.Mam pocit,že som na druhej línii.Čiže začnu pocity opustenosti.Strach?Že ma dokazal nechat byť samu,keď nechcem byť sama?Môj otec pil.A celé detstvo mi chýbala jeho pozornosť a laska.Asi to hľadam ajv partnorovi?Ako to zvladnuť?
@anitramaavoseneb myslela som to skor tak, ze ked si sama akoze aj prave uplne bez partnera, bez vztahu.. ci neodvodzujes zmysel svojho zivota a zivotnu spokojnost prave od toho, ci mas nieciu lasku, pozornost.. ano, je to isto spojene s tym, ze si ako dieta nezazivala bezpecie a lasku v rodine tak, ako je to prirodzene.. na to by ti mohla pomoct terapia, kde si nejake veci uvedomis a budes moct opustit vzorce chovania a pocity, ktore ti brania mat plnohodnotny zivot ako dospelej, mat vztah sama k sebe ako k dospelej, citovo zrelej a sebestacnej osobe, ktora nepotrebuje partnera na to, aby ju naplnal laskou, ale aby spolu svoju lasku vzajomne zdielali.. takto je pre teba tazke odlisit, kedy ti vo vztahu nieco naozaj vadi ako dospelej zene a kedy to vadi skor tomu malemu dievcatku v tebe - ano, vtedy pouzivas partnera ako otca a to vo vztahu nefunguje, 'kazi' ho to a ten partner s tym nemoze nic urobit, lebo on ti nemoze vyhovovat ako dievcatku, nemoze ti robit otca, lebo potom nemoze byt partner.. tam si to musis poriesit ty.. nechcem tym povedat, ze teraz kazdy problem vo vztahu je len tvoja chyba a partner je vzdy ok, len, ze sa to proste tazko zistuje, kedy som nespokojna ako partnerka a kedy je to uzkost toho maleho dietata vo mne.. to by si si musela navnimat, nacitit, vediet sa 'pocuvat', vnimat svoje emocie a citit, odkial pochadzaju.. da sa to.. niekto to takto zvladne aj sam, ale teda ta terapia moze byt v tom dost napomocna.. alebo su aj rozne knihy ci videa na tuto temu
@reanda Máš asi pravdu.Vždy sa vo mne prebudi to dievčatko.Ktore si nevšimal otec.A citim,že to vzdy aj padlo pri zoznamovaní.Len keď som pozerala ceny psychologov,tak na to nemam.Som samoživitelka,v prenajme.Pracujem na sebe a veľa čítam.Pomáha mi,žé aj s terajsi partner veľa so mnou komunikuje a počuva moje pocity.Uvedomujem si,že to musim riešit,ak ho nechcem stratiť.Teraz to riešim tak,že som skúsila byť deň uplne sama a bolo to moje rozhodnutie.Lebo deň pred mojim dňom mal svoj den BYT SAM ON.A zatial to dávam a veľa premyšlam a vyplnila som si den a vyplnam ,aby som bola v pohode.
@anitramaavoseneb da sa to aj bez psychologa.. a niekedy aj lepsie, lebo nie kazdy terapeut cloveku 'sadne' a niekto ta moze este viac pomylit.. mas vyhodu, ze mas chapaveho partnera a sama si uvedomujes, ze mas niekde problem - urcite to date 🙂 👍
@reanda dakujem.vazim si tvoj nazor.
Precitaj si knihu laska bez uzkosti, v nej to pochopis, preco sa ti to deje.

@anitramaavoseneb zrejme sa bojis, ze to zasa nevynde, ale s tym musis pocitat bud ano, alebo nie.