Ako praktizovať spoločné spanie v rodine?
Ti, čo ho praktizujete, ako ho realizujete? Spíte spolu len v jednej izbe alebo aj celá rodinka v jednej väčšej posteli?
Až v posteli, mohli by ste ju blizsie konkretizovať ..či klasická manželská posteľ? ...ďakujem 🙂
@angeli121212 medzi matrace mozes zastrcit Tkus a natoahnut jednu plachtu na obidva matrace. Nebude tam diera do ktorej niekto zapadne
https://jysk.sk/spalna/doplnky-k-posteli/matrac...
@viestta ja viem aj máme doma ten medzikus ale nestojí to dobre lebo keď tam ten medzikus dám je ten stred kus vyšší tiež to nie je ideálne.. ale teraz na tom už tak nezáleží syn je už väčší a dcéra spí na svojom matraci len keď sme mali len syna a bol taký maličký spal medzi nami a vtedy sa mi zdalo, že do toho stredu akoby prepadával resp. Nie vyslovene len mi prišlo, že to je pre neho nepohodlné...
Spíme spolu s manželom v spálni na manželskej posteli, a deti v detskej izbe
My sme si presli roznymi spankovymi etapami. Dokonca sme par mesiacov aj spali tak, ze deti same vo svojich postielkach spolu vo svojej izbe a ja s manzelom na nasej posteli v nasej izbe. To bola taka vynimka dokial sa tretie dieta nenarodilo… vtedy zrazu chceli spat s nami v izbe (pretoze som si uz nemohla k nim vecer lahnut ich kludne uspat). Tak sme kupili dve tenke matrace z ikey, dali na zem a tak dve najstarsie deti spali na zemi v nasej izbe, ja a manzel na posteli (180cm) a babo v “next to me” alebo vedla mna na posteli.
Potom ked babo bolo vatsie, tak sme ani neviem preco, spali tak, ze manzel sam na posteli a ja so vsetkymi na zemi 😂 akoze.. mame postele, aj izby, ale takto to nam vyhovovalo par mesiacov zas… kazde rano sme periny spratali, matrace opreli o stenu a bolo..
Teraz spime tak, ze ja a novorodeniatko na tej velkej posteli a manzel na matraci na zemi v detskej a deti s nim vo svojich postielkach - alebo sa pritulia k nemu.
Ako a kedy sa to zase zmeni, neviem.. my sa prisposobujeme situacii.. ale z nasej skusenosti - spat na matraciach na zemi s malymi detmi je najpohodlnejsie a najbezpecnejsie - mozes spat ako chces a dieta ti nespadne.
Su to samozrejme docasne riesenia zakial su deti malicke, o dva-tri roky bude vsetko zas inak..
My mame jednu klasicku manzelsku,k nej sme dokupili este polovicu tej istej a na dalsej strane ma starsia svoju postel..ideme od steny k stene 😁 starsia je v podstate sama vo svojej,neprekotula sa k nam,mladsia je zarovno s nami..uvidime,dokedy to tak bude
Máme veľkú manželskú posteľ, dcéra má svoju posteľ prisunutu na mojej strane. Nekotúľa sa k nám v noci, iba keď zaspáva, tak ju držím za ruku. Ja mám rada keď sa v noci zobudím a chytím ju za rúčku. Zato svokra pri kazydej návšteve nezabudne spomenúť, že by už mala ísť spať do detskej izby. Aj nám navrhla, že kúpi malej posteľ. Neviem načo, ona svoju posteľ má 🤦🏽♀️
Ja spim zo synom, dcera spava sama vo svojej izbe a manzel spava v obyvacke.
Samozrejme by som bola najradsej keby aj synacik spaval vo svojej izbe lebo mi to uz pekelne lezie na nervy ze je namne nalepeny ale co uz mam s nim robit. Dufam ze raz konecke dospeje do toho stadia ze si povie ze chce byt sam vo svojej izbe a pevne verim ze to nebude dlho trvat uz.
manzelska postel 180 cm, po bokoch prirazene klasicke detske postielky (jedna prirazena k stene, druha priviazana o ram postele spagatom), matrace su v rovine, medzery medzi matracmi vyfutrovane dekami, obe deti obcas cestuju... starsi syn ma 28 m a spi pri manzelovi, mladsi 9 a spi pri mne.
@princezna_bosorka ďakujem, to sa mi páči
Mu spíme v jednej veľkej manželskej posteli. Posteľ máme prisunutú k stene. Deti spia pri mne, každý z jednej strany a vedľa syna muž. Neobmedzuje nás ti zatiaľ. Deti spia pomerne dobre, myslím, že sú takto spokojnejší a ja tiež, keď nemusím vstávať, keď sa náhodou zobudia.
Jaj a ešte som zabudla napísať, že máme jednu veľkú matrac bez diery v strede.
@sifo ja mu stale vysvetlujem ze je uz je velky ze by bolo dobre keby spal sam ale on aj tak prisiel s placom ze on nevie sam spat. Zo zaciatku som ho posielala naspäť do svojej izby po kazde ked prisiel ale on vzdy taky cirkus v noci spravil ze zobudil cely dom tak som to vzdala.
@pupava36 Toto je jedna z najťažších vecí na rodičovstve. Ľúbiš to dieťa, snažíš sa mu teda vyhovieť. Dieťa zistí, že si niektoré veci vie vydobiť plačom a skúša ako ďaleko až vie rodiča dotlačiť.
Tiež som s tým mal problém, že som sa ocitol v situácii, že syn sa ma snažil trénovať.
Aj keď viem, že je to pre Teba ako mujúcu matku ťažké, ale musíš si stanoviť pravidlá, vysvetliť dieťaťu, že také pravidlá platia a byť konzistentná pri ich dodržiavaní.
V Tvojom prípade sa dieťa možno pár nocí nevyspí a Ty si budeš vyčítať, že si na dieťa zlá, ale musíš mať autoritu. Keď racionálne vyhodnotíš, že je pre dieťa dobré aby spalo samo, nemôžeš nechať dieťa vyjednávať, argumentovať ale trvať na tom ako si sa rozhodla.
@pupava36 keď to vzdáš pre cirkus, tak ho učíš, že cirkus sa oplatí robiť. Bude tak ako si vycirkusuje.
My mame dve 140 postele zošrobovane( hýbali na navzájom) a spím s 8 ročným o 8 mesačným, menší je pri stene a ja v “strede”, manžel chrápe ten je vedľa 😊👍je to najvaaaac pre nás

No my máme prisunutú synovu posteľ ku čelu našej postele a detskú dcérinu postieľku bez bočnice prisunutú na moju stranu postele.. a keďže pri kúpe manželskej postele sme nemysleli na to, že to bude takto samozrejme sme kúpili 160ku šírku😂 ono do rána skončíme zväčša všetci v tej jednej posteli.. keby sa mám teraz rozhodnúť kúpim širšiu posteľ a jeden veľký matrac aby nebola v strede akoby diera resp. ten predeľ..