Ako začať intímny vzťah bez skúseností?
Ahojte,
mám skoro 30 a zatiaľ som nemala intímny vzťah. Chcela by som to zmeniť, ale viem, že prvýkrát by to malo byť bezpečné a s niekým, kto ma chápe.
Som introvertka, nikdy som nemala veľa kamarátov a viackrát sme sa s rodinou sťahovali, takže spoznávanie nových ľudí bolo vždy náročné. V minulosti som skúšala pár rande, ale nevyšlo to a na dlhší čas som to prestala skúšať.
Teraz by som chcela skúsiť moderné možnosti – napríklad bezpečné dating apps alebo stránky, kde môžem úprimne povedať, že som zatiaľ nebola intímna s mužom a hľadám niekoho trpezlivého a chápavého.
Máte skúsenosti alebo tipy na takéto aplikácie, stránky alebo rady, ako k tomu pristúpiť bez stresu a tlaku?
Vopred ďakujem za chápavé odpovede.
aby sa ti neozývali samí úchyly
Prvý krát počujem o takej aplikácii 🤭.
@zuzanita1609 dating apps su jednoducho zoznamky, v zivote si o nich nepocula?
A myslim si,ze po vacsine ti budu pisat pisalkovia,uchylaci atd atd..
Podľa mňa to má teda od bezpečného randenia veľmi ďaleko 😀 Veď nikdy nevieš, kto sa za tým profilom skrýva, v dnešnej dobe sa už aj tie fotografie dajú vytvoriť tak, že ich nerozoznáš od reality.
dávaj si pozor najma na zufalcov, ktorý by sa rozhodli ti tu napisat - najlepsie nereagovat
@tati_30 prečo píšeš cez chat gpt 😄
@zuzanita1609 dating apps su jednoducho zoznamky, v zivote si o nich nepocula?
A myslim si,ze po vacsine ti budu pisat pisalkovia,uchylaci atd atd..
@anonym_06ca2b vážne nie,som asi už stará skoro 40ročná kôra 🤭. Nikdy som sa nezoznamovala cez zoznamky,bude to asi tým (papuľa a úprimnosť mi ide od srdca 😁). Ale ak je niekto introvert,menej spoločenský typ,možno to niekomu pomôže niekoho k sebe nájsť.
Myslim že táto téma je celá vymyslená. Ale v prípade že nie a v prípade že by to tu raz hľadala nejaká skutočná žena čo tento problém naozaj rieši. Stretnúť sa zo zoznamky s dakym úchylákom neodporúčam. Keď tak v kaviarni nie uňho doma. Kamarátka takto išla on jej dal nejaké dôvody že prečo chce aby išla k nemu a ona sa nechala presvedčiť. Tlačil na ňu so sexom aj keď sa na to necítila a že ju toľko prehováral a toľko na ňu tlačil že nakoniec ,,súhlasila" no a namiesto prvého milovania ju tam vyprášil ako starú rohožku. Dodnes jej z toho je zle. Tesne potom mi hovorila že sa cíti ako znásilnená. Čiže aj takito muži sa tam pohybujú
Myslim že táto téma je celá vymyslená. Ale v prípade že nie a v prípade že by to tu raz hľadala nejaká skutočná žena čo tento problém naozaj rieši. Stretnúť sa zo zoznamky s dakym úchylákom neodporúčam. Keď tak v kaviarni nie uňho doma. Kamarátka takto išla on jej dal nejaké dôvody že prečo chce aby išla k nemu a ona sa nechala presvedčiť. Tlačil na ňu so sexom aj keď sa na to necítila a že ju toľko prehováral a toľko na ňu tlačil že nakoniec ,,súhlasila" no a namiesto prvého milovania ju tam vyprášil ako starú rohožku. Dodnes jej z toho je zle. Tesne potom mi hovorila že sa cíti ako znásilnená. Čiže aj takito muži sa tam pohybujú
@anonym_a6655e chybu spravila ona.Moze si niekto vymýšľať dôvody a tlačiť ako chce, ale mám svoj rozum.
@tati_30 to budeš mať ťažké na zoznamkach ešte tak nájsť si introverta, neskúseného ....
@anonym_1918c6 Áno, priznávam sa, pomohla som si s GPT, keďže ho teraz používa takmer každý. Popravde, už dlhšie som sa chcela poradiť ohľadom mojej situácie na tomto fóre, len som hľadala slová, ktorými by som ju slušne opísala a hlavne, aby to nevyznelo zúfalo. Ale asi som beznádejný prípad. 😑
@anonym_a6655e chybu spravila ona.Moze si niekto vymýšľať dôvody a tlačiť ako chce, ale mám svoj rozum.
@tati_30 to budeš mať ťažké na zoznamkach ešte tak nájsť si introverta, neskúseného ....
@anonym_a3d0cd no však áno bola to jej chyba a to môže byť ešte rada ako dopadla a že od neho niečo nechytila lebo chlap bol známa firma... len by sa tej istej chyby mali ostatní vyvarovať
@anonym_1918c6 ako si to zistila,že bolo písané cez umelú inteligenciu? (Ja už neviem,keď to takto pôjde ďalej, ľudia už nebudú ani mať snahu rozmýšľať,veď načo keď to zariadi nejaký procesor,ram -u nás doteraz rozum) 🤨🙄.
@anonym_1918c6 ako si to zistila,že bolo písané cez umelú inteligenciu? (Ja už neviem,keď to takto pôjde ďalej, ľudia už nebudú ani mať snahu rozmýšľať,veď načo keď to zariadi nejaký procesor,ram -u nás doteraz rozum) 🤨🙄.
@zuzanita1609 tie dlhé pomlčky vždy píše AI 😄 aj tá štruktúra celá.
@zuzanita1609 nedavno tu bola záplava týchto vymyslených AI príbehov tak už sme zvyknuté
človek, čo bez AI ne je schopný súvisle a zmysluplne napísať 3 vety o tom, že sa chce zoznámiť a ešte nemal sex, by sa ani s nikým zoznamovať nemal
Tak tento stres ako začať ti nezávidím. Tiež som to odkladala, ked som mala po 20 a bolo to čoraz horšie. Zvolila som potom volny pad a šla do toho naostro. Dopadlo to velmi zle a zas ma to odpálilo na niekoľko rokov samoty. Tebe však držím palce.
@tati_30 ja som tiež bola dlhodobo takmer do 30 bez vzťahu a intímneho života. Neviem si predstaviť, žeby som sa s niekým len tak vyspala, lebo už mám veľa rokov. A potom, hoci to znie ako klišé, ale keď som najmenej čakala, tak prišiel niekto, kto mi bol kamarát, partner, chapava duša. A po čase, postupne a pomaly to šlo ďalej. A vieš čo ti poviem? Vôbec som nemusela riešiť aké to bude a podobne. Lebo som vedela, že ma má rád takú aká som. A keď niečo nevyjde, tak to "opravíme" nabudúce.
Len to chcem týmto povedať, že radšej počkaj, ako by si potom mala ľutovať, že si to urobila s nejakým blbcom len preto, že už si mala 30 rokov.
@mirokub Ďakujem za úprimnú radu. Skúsim si pozrieť tú facebookovú skupinu. Čo sa týka dating apps, pár som skúšala ešte počas štúdia na vysokej škole, ale stačilo mi vidieť len pár profilov a hneď som ich mohla kategorizovať ako úchylákov. Keď som nastúpila do práce, myslela som si, že tam sa s niekým zoznámim, ale čakal ma ženský kolektív s dvoma mužmi jeden je ženatý a druhý je divný.
@tati_30 žiadna dating app nie je úplne bezpečná, lebo nikdy nevieš, kto je na druhej strane.. resp. na každej dating app nájdeš kopec hnoja...
proste si s tými mužmi najprv popíš, potom sa s nimi pár krát stretni na verejnom mieste.. riaď sa na základe pocitov.. V konečnom dôsledku to aj tak môže dopadnúť všelijako.
nie si beznadejny pripad, zaklad je hladat v bezpecnych vodach. cez kamaratky/kamaratov. mne sa to tak podarilo. vystartoval po mne brat jednej vtedy znamej. ja som ho nepoznala a teraz sme manzelia. alebo cez spolocne zaujmy kde sa ludia casom spoznaju.
najhorsie stretka boli cez zoznamky a to bolo peknych par rokov dozadu a co citam, tak teraz su tam este horsie individua
Ešte raz ďakujem tým, ktorí mi úprimne a hlavne slušne odpísali. Všetky rady si zoberiem k srdcu a skúsim facebookové skupiny a skupiny so spoločnými záujmami. Čo sa týka dating apps, s nimi nadobro končím. Dnes som totiž nabrala odvahu a porozprávala som sa o tom s jednou z mladších kolegýň. Ona mi odporučila jednu dating app, ktorá je vraj otvorená, čo sa týka intimity, a dá sa tam úprimne vyjadriť. Tak som si ju počas obednej prestávky stiahla a po vyplnení profilu mi hneď prišiel like aj správa. Keď som si klikla na profil, pozerám manželský pár v strednom veku. A v správe mi písali, že som im sympatická a že by chceli mať so mnou trojku. Tak som si okamžite svoj profil zmazala. Neviem, či ma kolegyňa nepochopila, alebo si zo mňa jednoducho urobila prču.
Ešte raz ďakujem tým, ktorí mi úprimne a hlavne slušne odpísali. Všetky rady si zoberiem k srdcu a skúsim facebookové skupiny a skupiny so spoločnými záujmami. Čo sa týka dating apps, s nimi nadobro končím. Dnes som totiž nabrala odvahu a porozprávala som sa o tom s jednou z mladších kolegýň. Ona mi odporučila jednu dating app, ktorá je vraj otvorená, čo sa týka intimity, a dá sa tam úprimne vyjadriť. Tak som si ju počas obednej prestávky stiahla a po vyplnení profilu mi hneď prišiel like aj správa. Keď som si klikla na profil, pozerám manželský pár v strednom veku. A v správe mi písali, že som im sympatická a že by chceli mať so mnou trojku. Tak som si okamžite svoj profil zmazala. Neviem, či ma kolegyňa nepochopila, alebo si zo mňa jednoducho urobila prču.
@tati_30 vraj je aj kresťanská zoznamka. Tam by mal byť každý s minimom intímnych skúseností a pochopením k zdržanlivejšiemu postoju. Či je to bezpečné pod rúškom viery to neviem. Opatrnosť je vždy na mieste. Vždy si treba strážiť súkromie a žiadne stretnutia mimo verejný priestor.
@tati_30 Prestaň riešiť aplikácie a začni sa správať ako zdravý človek. Rozmýšľaj, komunikuj s ľuďmi, usmievaj sa, prestaň sa vyhovárať na to, že si introvert a tráv viac času vonku ako pri mobile a počítači a niekoho si určite nájdeš.
@tati_30 ahoj asi to nebude dobra rada, ja som introvert a domased, ale s mužom som sa dala dokopy po veľkej dávke alkoholu😂 Uz mame dve deti a som rada ze som ho stretla
Žiadna zdržanlivá zoznamka neexistuje. Neviem kde si bola doteraz ako baba že nemáš žiadne skúsenosti, to mi pripadá naozaj zvláštne. U chlapov je to pomerne bežné ale u dievčat ... to si sa asi vôbec okolo seba nepozerala, resp. nevyvijala žiadnu aktivitu v tejto oblasti, zoznámenia sa a pod. Normálne majú baby chalanov pomaly na každý mesiac jedného keby chceli. ... Facebookové skupiny su fajn, ale v drvivej väčšine je to mŕtve, alebo fake účty, resp. ľudia čo sa nechcú zoznamovať. V tom veku už je veľa z nich aj zadaných či rozvedených a s deťmi.
Zoznamka u dievčat funguje tak, že dostaneš xy správ a lajkov. U chlapcov tak, že nedostanú správu ani lajk aj celý rok. Takže každý si tam čelí iným výzvam a často nechápe tú druhú stranu, pretože si to jednoducho nevie a nedokáže predstaviť.
Napriek tomu odporúčam zoznamku, ktorá je komerčná, teda bude na nej najviac ľudí, čím viac ľudí tým väčšia šanca. Aktívne ju používať. Vyplniť si profil seriózne, vlastnými slovami. Žiadny chatgpt. A vedieť čo hladáš. Opakujem pre ženy: Hľadať nerovná sa, čakať a čítať správy čo mi prídu, aj keď nemám žiadny match, čiže sú to všetko ľudia čo si platia drahe VIP účty. ... Vonku potrebuješ trpezlivosť tiež, trva to roky ako vidíš, prečo potom nevydržíš s mobilom v ruke v snahe nájsť niekoho s kým by to šlo ?
Nechce sa mi to citat ale zoznamky su pre stratene pripady (cest par vynimkam) chlapi su tam zufali a hladaju dieru nie vztah. Kamoska s jedmym sla je doba ze necakas na 5te rande na druhom mu dala a on ho nevytiahol cele jej to ram dal. A ona v strese. Radsej hladaj doverneho kamarata. Isto v tvojom veku nejakych mas radsej rovno popros ak mu veris ci bybti s tym nepomohol. Raz prisla takto kamaratka ze bude mat rande ale nechce aby ten chlap vedel ze je panna. Tak som bol jej prvy.

Prvý krát počujem o takej aplikácii 🤭.