icon

Ako zvládnuť sex po pôrode bez bolesti?

10. jún 2024

Dobry vecer. Po dlhom odhodlani potrebujem otvorit temu akou je sex po porode. Potrebujem si precitat nejake skusenosti, rady od zien, ktore mali prirodzeny porod a boli pozasivane. Od inych nie, dakujem.
Je mi tazko a neviem si pomoct. Uz je to nejaka doba a je najvyssi cas to riesit. Nikdy som si nemyslela, ze budem pisat na MK, ale nemam nikoho takeho v okoli a nie s kazdym sa da o tom hovorit.
Klucovym problemom je bolest. Boli pokusy ale ukoncili sme to skor ako sme vobec zacali. Som takmer 5 mesiacov po porode a ja sa neviem uvolnit. Svojho muza tuzim milovat, chcem to ale boli to a je mi to pocitovo velmi neprijemne. Čo by ste mi prosim poradili ako kamoska kamoske? Cvicit sama so sebou, skusat? Prejde to? Kedy ste si to zacali uzivat, tak ako pred porodom?
Ďakujem za kazdu cennu radu 🙏 S muzom o tom vsetkom otvorene diskutujeme…

pralinka25
10. jún 2024

kojis este?

proximaa
10. jún 2024

V prvom rade smer gynekolog, ma skusenosti, vie z coho to moze pramenit, skontroluje ta. Nie si prilis sucha, zeby pomohol lubrikant? Z vlastnej skusenosti: zacali sme velmi pomaly, cca po pol roku. Zo zaciatku to bolo mierne bolestive, hlavne na zaciatku. Neskor bolest zmizla

zuzkaa1991
10. jún 2024

My sme maiu sex po 600nedeli ked lekar dovolil bolest bola hroooozna to.si pamätám skuste lubrikacny gel a kazdy sex.co sme mali párkrát do.mesiaca nepamätám kedze chut bola ale bolesť bola vacsia takze sme mali fakt z mojhoo pohľadu aby si "uzil"muz keďže sme nemalii sex cele tehu🙈

Bolest som.mala najväčšiu asi vyse polroka potom menej a vela robili aj uhly vniknutiu. To.asi a 2 az 3r

Len skúšať skusat moj nazor 😇

banalu
10. jún 2024

Chapem ta. Ja som mala problem aj menstruacny kalisok vybrat 7 mesiacov poporode, skoro som sa rozrevala, ze ja ho tam necham 🤦‍♀️
Treba jazvu masirovat olejcekom na hradzu. Nie je elasticka a tak to boli, lebo je na nu vyvijany tlak. + lubrigacny gel, niekomu proste trva kym sa to tam dole rozbehme. Mne napr. skoro rok trvalo, kym to zacalo fungovat ako ma a necitila som uz ziadnu bolest.
Sice pozasivana vsade, ale hojena "na divoko". Cize ta jazva je signifikantna.

mimi852021
10. jún 2024

Povedať lekárovi sú na to aj čipky ktoré znova vytvoria prostredie a bude to lepšie. Neodkladat to hlavne.

banalu
10. jún 2024

@mimi852021 na tie cipky som uplne zabudla! Presne, este cipky som si davala, odpprucila gybekologicka.

zuzanka.zuzu
10. jún 2024

@mimi852021
@banalu aké čípky?

banalu
10. jún 2024

Myslim, ze tieto to boli

autor
10. jún 2024

Dakujem vam kazdej jednej za napisanu skusenost 🙏 cipky zneju super…
@pralinka25 ano, kojim

gladys_07
10. jún 2024

Ak sa tak este nestalo, porad sa s lekarom. Ak je vsetko podla neho v poriadku, tak uz len cas. Prejde to. Mne bolo treba asi polroka.

autor
10. jún 2024

Takze vravite, ze sa o tejto teme da diskutovat aj s lekarom 🤔 neviem preco som si myslela, ze s tymto len za sexuologom.. odlahlo mi

katuskamala1
10. jún 2024

Prve razy bolelo,sucha som bola,co dovtedy som taky problem nemala a hlavne ozaj velku rolu zohravala hlava,ktora sa proste bála... potom ked pomohol lubrikant tak som sa i ja uvolnila a uz to bolo okey.

dixitka
10. jún 2024

Záleží aj, čo presne ťa bolí. Ja som cítila vyslovene jazvu, hlavne pri určitých uhloch to bol des. A raz mi napadlo tú jazvu rozmasírovať olejom na hrádzu - teda aj hrádzu som masírovala rovnakou technikou, ako pred pôrodom (ak si to nerobila, nájdi si na nete návod) a mega rýchlo to pomohlo. Fakt po 3-4 masážach to bolo o 90 % lepšie. To som bola myslím tiež už tak pol roka po pôrode.

Ak je problém v suchosti, tak lubrikant, a tie čípky vyzerajú tiež sľubne.

domka222
10. jún 2024

Tak ja cítim jazvu ešte stále,hlavne na začiatku (bolesť). A to som už 2,5 roka po pôrode 🫣

nevenka
10. jún 2024

Ja som to doslova odtrpela, 4 mesiace po prvom porode. Dali sme si trochu vina, mne stacilo fakt trochu, aby som bola taka uvolnenejsia. A zakazdym to bolo potom z lepsie a lepsie. Akoby ma ziletkami rezali.
Ale potom aom rodila este 3x a nastrih ani sitie potom uz nebolo, ale bolelo to dost podobne aj tak, ako ked som bola sita. Chcelo to vela lubrikantu, u mna to vino a cas a trpezlivost. A ja som isla aj cez tu bolest, no...🙄

amelie2017
10. jún 2024

Prva vec- smer gynegolog, bohuzial, niekedy to prezenu a zasiju zenu az moc..ak nebude problem tam, tak je v hlave a vo vagine. Lubrigacny gel a rozjazdit to 🙈 pri prvej som bola zasivana, rozpadlo sa sitie, zapal..ozaj som si vytrpela..prve razy to nebolo celkom ono, jazvy som citila, ale nie doslova bolest, ze by sa nedala vydrzat.

pe_mi
10. jún 2024

Ahoj,no keď napíšem ,že vyše roka to bolo zle.velmi ,veľmi bolestivé.nakolko je manžel obdarený a to dosť.boli to muky.po 2 rokoch to išlo normálne.to fakt nepreháňam.mali ste ťažké roky kvôli tomu
Ale ustáli sme to spolu.
Ja som pri oboch pôrodoch bola pozašivana.od klitorisu až po zadok.ja som hojenie mala rýchle,dobré ,ani jazvy tuhé nič..u mňa psychika ,stuhnuté svaly, nevedela som to prekonať ten strach.

peter0123
10. jún 2024

Zrejme to bude individuálne u každej ženy po každom pôrode iné. U mňa cca 3 mes po chut bola ale bolesť bola dosť veľká, takze som muža stopla pár krát, po pár mesiacoch a použití lubrikačného gélu bolo už lepšie až tak že pol roka po pôrode som bola znovu v tom. Po druhom trhu bolo menej šitia aj menej bolesti aj tá rýchlo zmyzla.

henka123123
10. jún 2024

Nepotesim ta ale mna to prestalo bolet az po roku.nepomohlo nic ani gely atd

birdincage
10. jún 2024

Mňa to bolelo hádam rok po pôrode, aj tampón bol problém ja som sa len premáhala 🤦🏽‍♀️ zdravotne bolo všetko ok, len to bolelo. Teraz aj keď mám krámy tak ma boli celý podvozok. Podotýkam že som nástrih nemala, len dva stehy vnútri…

titla
11. jún 2024

Tiez som bola kvalitne pozasivana, ale u nas bola chut, takze aj motivacia. Napriek tomu prve razy som si to viac pretrpela ako uzila. Potom to bolo stale lepsie a lepsie ale asi pol roka trvalo kym uplne vymizli aj tie neprijemne pocity. Chce to cas, trpezlivost a hlavne vela lubrikantu.

nikdenikto
11. jún 2024

Ja som pri prvom pokuse chcela volat môjmu dr. že ma v nemocnici zle zašili a chlap sa do mňa nezmestí 🙈 ale tak môj dr ma upozornil hneď že pokiaľ kojim nech určite používame lubrikačný gél lebo sliznica nepracuje tak ako má, keďže sa bijú hormóny s tými "na kojenie" a telo ich uprednostňuje.

Mne ešte pomohlo ked nešiel muž kvázi do mňa ako misionár ale ja na neho takže som mala kontrolu nad tým aby vnikal naozaj jemne a pomaly. Asi mesiac to bolo na začiatku trochu nepríjemné a potom sa to zlepšilo.