icon

Ako zvládnuť stratu záujmu o intímny život?

afterdark
2. aug 2025

Partnerka sa dostala do prechodu, čo je v jej veku prirodzené. No to prečo sem vlastne píšem je, že spolu s prechodom stratila absolútne záujem o intímny život. Aby som to upresnil. Nikdy nepovie nie, vždy sa milujeme, ale je to už len o mojej potrebe. Chýba mi ten záujem a jej snaha. Je to len z mojej strany aby som uspokojil svoje potreby. Skončili aktivity z jej strany, kedy sa vrhla ona na mňa. Niekto by povedal, že čo riešim, keď môžem mať sex kedy chcem, ale tu ide o to, že ma trápi, že je to len o mne. Moja otázka patrí ženám, ktoré si tým obdobím prešli a o ich radu. Vráti sa to časom, alebo to už bude len takto. Ak by som tomu mohol pomôcť, tak ako?

Strana
z2
anonym_0c5c06
2. aug 2025

Teraz potrebuje tvoju podporu, toto obdobie je pre ženu veľmi ťažké, emocionálne, fyzicky, psychicky. Áno, vie sa to vrátiť do normálu, zväčša sú potrebné lubrikanty, ale ide to. Pokles libida je pri menopauze bežný.

anonym_e082f8
2. aug 2025

@afterdark akoze bud rad, ze vobec mate sex. Poniektori muzi v tvojom veku su uz nasucho alebo samoobsluha. Co by za to ini dali. To je tak, ze mas rovesnicku, chlap este moze, zene sa uz nechce. Vzdy je lepsie ked ma chlap mladsiu zenu, prave kvoli tomuto.
Viac-menej sa to nezlepsi.

anonym_f3a5bb
2. aug 2025

@afterdark každá žena je iná, ťažko sa dozvieš radu. U mňa, ak vzťah funguje po citovej stránke, žiaden pokles chuti som nezaznamenala ani po 50. Ja hovorím, pokiaľ budem zdravá, tak aj v 80 budem mat chuť. Ale ja som celý život vášnivá. Jedine vtedy nie, ak vzťah nefunguje a necítim z druhej strany lásku a skutočný záujem. Vtedy na toho chlapa nemam chuť.

anonym_471fbb
2. aug 2025

Buď tu pre ňu a podporuj ju. Je to hnus obdobie pre ženu, akurát tým tiež prechádzam a sex? Sme nemali vyše roka ale to sú tam aj iné dôvody a ver mi že menopauza perimenopauza nie je ľahké obdobie, prečítaj si o tom pár článkov ako žena pri tom trpí. Ja mám strašne veľa príznakov a sama sebe sa čudujem že to ešte dávam. Ale cítim že už nie dlho a budem potrebovať pomoc lekára. Aj na vás mužov to raz príde, aj muži majú andropauzu

anonym_029079
2. aug 2025

Mozem potvrdit, ze u nas je to podobne. A to som byvala dost naruziva, no priroda to takto zariadila, tak co uz. Pridala sa aj unava. Partner uz tiez nie je mladik, tak to mame podobne, nevladzeme obaja 🙂

krasneleto
2. aug 2025

@afterdark berie substitucnu liecbu? ma zaujem sa k tomu postavit normalne? alebo proste ma definitivne na haku a zmierena s tym ze sa jej nechce? su prirodzene stimulanty libida, vyskusajte, specialne lubrikanty na suchost, atd.. .podstatne je sa otvorene porozpravat a najst riesenie... zial, nerada ti to hovorim, ale niektore zeny naozaj koncia so sexom po prechode a su s tym ok....

anonym_e082f8
2. aug 2025
@krasneleto

@afterdark berie substitucnu liecbu? ma zaujem sa k tomu postavit normalne? alebo proste ma definitivne na haku a zmierena s tym ze sa jej nechce? su prirodzene stimulanty libida, vyskusajte, specialne lubrikanty na suchost, atd.. .podstatne je sa otvorene porozpravat a najst riesenie... zial, nerada ti to hovorim, ale niektore zeny naozaj koncia so sexom po prechode a su s tym ok....

@krasneleto ale ona nekonci, len po nom neskace ako predtym.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
anonym_8a86f1
2. aug 2025

Momentálne som v stave, že nemám absolútne žiadny záujem a som vďačná partnerovi, že to chápe a nenalieha na mňa. Keď vidí aké mávam stavy, veľakrát ma len objíme a súcití so mnou. Či to prejde? neviem. Sama som to nečakala a hlavne som nevedela, čo všetko sa so ženou v tomto období deje. Ani z ďaleka to nie je iba o potení, či vynechanom krvácaní. Príde obdobie, keď sa nebude chcieť ani tebe. Potom si spomeň na túto diskusiu. Lebo to nie je o tom, ako jej pomôcť. Je to o tom, že tebe to takto nevyhovuje. Ak by to chcela zmeniť, riešila by to sama. Riešiš to však ty.

anonym_0c5c06
2. aug 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub nie všetky ženy môžu brať HRT. Ktoré nie - a je ich veľa. Ktoré majú v rodinnej anamnéze karcinóm prsníka, karcinóm endometria, endometriózu, ochorenie pečene, ktoré berú lieky na riedenie krvi, prekonali trombózu, embolizáciu ( srdce, pľúca, mozog ), majú vysoký krvný tlak, diabetes s komplikáciami, sú fajčiarky, Mnoho žien nevie, že má trombofilný stav a ups, až tu zistia.

stellarstar
2. aug 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub ten krem je aj u nas v at akurát minulý týždeň moja kolegyňa hovorila

simsalabim
2. aug 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub hned som si kukla moje BMI - dnes necelych 21 - to je akoze zle?

anonym_accede
2. aug 2025
@anonym_e082f8

@afterdark akoze bud rad, ze vobec mate sex. Poniektori muzi v tvojom veku su uz nasucho alebo samoobsluha. Co by za to ini dali. To je tak, ze mas rovesnicku, chlap este moze, zene sa uz nechce. Vzdy je lepsie ked ma chlap mladsiu zenu, prave kvoli tomuto.
Viac-menej sa to nezlepsi.

@anonym_e082f8 áno, chlap potrebuje mladšiu, aby si chudáčik, starý prco ešte mohol zatrtkať s nejakou dravou dračicou. Potom bude mladá opatrovať deda a môže prežiť zvyšnú tretinu života ako vdova, sama. A aj starý 60-70 ročný chumaj je nadržaný a potrebuje "plodnú" ženu, tak aký tam bude vekový rozdiel? 20-30 rokov? By som sa asi mala obzerať po vekovej kategórii môjho otca, lebo priorita tohto sveta je aby bol aj dedulo ukojený.

Autorovi sa ospravedlňujem, nemám moc radu. Je pekné že ti záleží aby si to aj ona užila. Prajem Vám aby sa to nejako ešte dalo do normálu a aby ste boli ešte obidvaja spokojný

krasneleto
2. aug 2025
@anonym_e082f8

@krasneleto ale ona nekonci, len po nom neskace ako predtym.

@anonym_e082f8 ona s nim ma sex nasilu... tak to je lepsie nemat ziaden , ci?

anonym_a6b430
2. aug 2025

@afterdark vôbec nepíšeš či má aj iné príznaky prechodu. Alebo iba po tebe neskáče? Ako dlho ste spolu? Nemôže byť že vášeň už trochu vyšumela?
Sama som v prechode (užívať výživové doplnky na zmiernenie prejavov)aj by som skočila ale nie je po kom....
PS ak by bola tak suchá ako ja pred pár rokmi tak sex ani nemáte

anonym_a34da5
2. aug 2025

No u mna je to prave naopak. Perimenopauza a mozem kazdy den. Uplne to citim inak ako ked boli deti male,praca, domacnost, ulohy. Teraz mam kopec casu aj pre seba. S muzom mame fakt super obdobie, ktore si uzivame.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
anonym_0c5c06
2. aug 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub ženy, ktoré majú trombofíliu nemôžu hormóny v globále, čiže žiadne formy hormonálnej substitúcie.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
mirokub
Odpoveď bola odstránená
simsalabim
2. aug 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub v perimenopauze, predpokladam. 55r, cyklus pravidelny.

anonym_0c5c06
2. aug 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub nie je to pravda. Mne dala hematologička prísny zákaz akejkoľvek hormonálnej liečby. Nielen estrogén, pozor. Mám niekoľko známych s podobnou diagnózou a podobným problémom.

stellarstar
2. aug 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub nie je to pravda, mám tiež tr.filiu a nesmiem žiadne hormóny

mirokub
Odpoveď bola odstránená
mirokub
Odpoveď bola odstránená
eeffka
2. aug 2025
@stellarstar

@mirokub ten krem je aj u nas v at akurát minulý týždeň moja kolegyňa hovorila

@stellarstar krem? Budem za blbu ale kde sa to maze? 🫢

stellarstar
2. aug 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub nežijem na sk ale v at, neboj ja som pod kontrolou

stellarstar
2. aug 2025
@eeffka

@eeffka neviem ani ma to nenapadlo ju opýtať sa

eeffka
2. aug 2025
@stellarstar

@eeffka neviem ani ma to nenapadlo ju opýtať sa

@stellarstar sa opytaj aj na nazov az bude prilezitost 😁 zatial mi netreba ale iz mam pred 50kou takze kazda rada je dobra

stellarstar
2. aug 2025
@eeffka

@eeffka akurát som to nasla na nete na vnútornú stranu stehien alebo rameno

Strana
z2