Antidepresíva a problémy s dosiahnutím orgazmu u mužov
Ahojte 🙂) priatelka si mysli ze chodim za inou lebo neviem pri nej dosiahnut orgazmus... vzrusuje ma mam nanu chut normalne len ked sa mam spravit nejde to proste dostanem blok cital som vela clankov o paretine (AD) a zevraj paretin je v tomto najsilnejsi mate aj vy nejake skusenosti s AD a orgazmom ?
Dobrý deň, ak tomu dobre rozumiem, tak vy užívate tento liek a pýtate sa, či môže mať vplyv na dosiahnutie orgazmu - tak paretín patrí k SSRI, z príbalového letáku kopírujem:
,, Sexuálna dysfunkcia:
Selektívne inhibítory spätného vychytávania sérotonínu (selective serotonin reuptake inhibitors, SSRI)/inhibítory spätného vychytávania sérotonínu a noradrenalínu (serotonin norepinephrine reuptake inhibitors, SNRI) môžu vyvolať príznaky sexuálnej dysfunkcie (pozri časť 4.8). Boli prijaté hlásenia o dlhodobej sexuálnej dysfunkcii, pričom príznaky pokračovali aj napriek ukončeniu liečby SSRI/SNRI."
Okrem toho sa ako veľmi zriedkavý nežiadúci účinok udáva priapizmus.
Takže áno, veľmi častým nežiaducim účinkom paretínu je sexuálna dysfunkcia. Odporúčam konzultovať stav s lekárom, ktorý tento liek predpísal. V letáku sa spomína ešte možný vplyv na kvalitu spermií pozorovaný v laboratórnych podmienkach, takže ak sa snažíte o dieťatko, tiež sa treba poradiť.
Najdôležitejšie však je, že SSRI SA NESMÚ VYSADIŤ NARAZ ale postupne, po dohode s lekárom, aby sa predišlo závažným reakciám.
no a vysvetli jej ze nechodim za druhimy....
Všeobecne všetky AD vplývajú na libido a orgazmus, áno paretin, sertralin sú špecialitky. Čo nemá vplyv by mal byť coaxil a brintellix.
@anonym_a4aa84 ešte trittico..
@adambee vysvetliť jej to, ak je normálna pochopí. Skúste niečo na oživenie, čo ti zvýši chuť.
Všetky psychiatrické lieky sposobuju tieto problémy
Tiez mam ten problem, Serlift. Ale ja som mal ten problem aj pred AD, takze u mna sa to asi nepocita.

Všeobecne všetky AD vplývajú na libido a orgazmus, áno paretin, sertralin sú špecialitky. Čo nemá vplyv by mal byť coaxil a brintellix.