icon

Bola som podvedená pri dovolenke v Chorvátsku?

6. jan 2025

Dobrý deň. Celá rodina sme mali vlani naplánovanú dovolenku v Chorvátsku cez inviu vlastne tú skrachovanú nemeckú cestovnú kanceláriu. Všetko zastrešovala švagriná. Ide o to že peniaze sme stále nedostali naspäť.
Ja som jej dávala peniaze v hotovosti mama tiež. Lenže sa rozvádzajú s bratom, odišla do zahraničia a nekomunikuje. Posledné info máme z vlaňajšieho novembra. To preposlala ešte mail, teraz ani telefón nedvýha. Jedná sa niekoľko tisíc euro.
Vrátili už každému peniaze, alebo ešte čakáte?

maranco
6. jan 2025

Skladuješ niekoľko tisíc euro len tak doma? Že ich vieš dať bez problémov v hotovosti.

Keď už niečo riešiš s financiami, je lepšie posielať peniaze na účet a do poznámky napísať dôvod, máš tak aspoň nepopierateľný dôkaz, že si niekomu niečo dala a nemôže to zaprieť.

Aj ona ich potom musela zbytočne ísť odniesť do banky a tak zaplatiť dovolenku.

autor
6. jan 2025

@maranco celé roky sme takto riešili rodinnú dovolenku, výplatu dostával v hotovosti. Máme s mužom jeden účet, švagriná a švagor tiež. Do novembra, keď odišla tie peniaze isto neprišli.
Rok predtým som platila v hotovosti aj v cestovnej kancelárii v meste
@sisa_s čítala som, ale tam na konci každému asi nie.

majcu
6. jan 2025

Podla toho ci ste uz boli vycestovani na dovolenke ked to krachlo a museli ste tam platit nieco skrs toho, alebo ste este boli pred vycestovanim ked to krachlo. My sme prvy pripad. Na dovolenke sme tom museli cele hotelu zaplatit este raz. Ale agentura (nie Invia) s nami komunikuje. Mali by sme dostat vlastny kod pomocou ktoreho mame nahrat ucty a tie nam preplatia. Je to potvrdene aj priamo nemeckou poistovnou ktora to preplaca