icon

Intimita cez sviatky

Dnes o 11:19

Ahojte,
S priateľom sme tento rok nemali úplne najkrajšie, no nejako sme fungovali. Všetko sa zrútilo včera, keď som mu povedala, ze do Vianoc (na 3-4 dní) by som bola rada,ak by sme mali zdržanlivosť v intimite, keďže som bola na spovedi a rada by som chodila v kostole cez sviatky na eucharistiu. No on to zobral strašne zle. Vraj my si to teraz dovoliť nemôžme,keď máme všelijaký vzťah, že čo vymýšľam -sex je predsa najdôležitejšia vec vo vztahu a on ho chce mať vždy, keď sa dá. No a ja som teraz ešte viac zmätená a zúfalá...podľa vás žiadam od priateľa priveľa ak nedávam vždy sex na prvé miesto? On má totiž dosť veľký sexualny apetít, vždy som ho mala aj ja, len teraz tými vztahovými problémami som ho trochu stratila, ale pred sviatkami som od neho vždy žiadala takýto mini celibát a vlastne on mal s tým vždy problém pritom je tiež ako tak veriaci. Verím, že nevadí, že tu otváram trochu viac kresťanskú tému, ale neviem kde inde sa na to mám spýtať. A v podstate nejde len o Vianoce, ale celkovo ak nemám chuť či musím vždy ustúpiť priateľovi a mať s ním ten sex. Lebo on vraví , že to tak má každý mladý pár, že spolu majú pestrý sexualny život dlhé roky, preto im to klape. No ja mám pocit, že sú dôležité aj iné aspekty ako len pestrý sexualny život.

Strana
z3
brontofuz
Dnes o 11:21

akoze fakt v 21 storoci toto citam, potom je slovensko v takej riti ako je

anonym_e79ee4
Dnes o 11:24

Nie je pravda, ze to tak ma každý pár, ako to tvrdí on. Ale tu sa pochopenia nedočkás.

ewwe
Dnes o 11:26

hm aky pristup, teraz si bola na spovedi, trocha vydrzis bez sexu aby si mohla prijat eucharistiu aj s vedomim toho, ze po vianociach budes ,,pachat,, znova hriech? ake alibisticke, ved trocha nad svojou vierou aj porozmyslajte, zapojte mozog, nielen pocuvajte co vam cirkev trepe do hlavy

viestta
Dnes o 11:27

Ja neviem, tak ci tak zijete v hriechu. Ale ak pominiem nabozensky aspekt lebo celkom tomu nerozumiem, tak chlap, ktory nevydrzi bez sexu par dni mi pride divny. A dovody jeho sexualnej diety su uplne vedlajsie. A ked sa toto jeho vydieranie so sexom taha cez cely vztah, tak aj ten vztah nebude kto vie co, bez ohladu na to ci mu podrzis, ci nie. Sex je sice dolezity, ale nie najdolezitejsi. Ale pre toho tvojho je asi jediny dvovod, ktory pre vztah ma. Tak sa cez Vianoce zamysli

adaam
Dnes o 11:27

ja nerozumiem jednej veci:
pri spovedi sa hovorí, že hriech ľutuješ a budeš sa ich strániť a ty sa ich chceš strániť iba na 3-4 dni?
máme podobné zmýšľanie aj v rodine, teda ma takýto postoj neprekvapuje.
a všetci si myslia, že aký sú pobožní

anonym_3a0bf1
Dnes o 11:28

@anonym_autor a že chodenie do kostola dávaš pred váš vzťah sa ti nezdá priveľa? Ja toto nepochopím, pomýlené priority.

zara3
Dnes o 11:28

@anonym_autor chapem ta, ale intimita patri do partnerskeho zivota. Ako by ti bolo, keby bolo naopak. Ja viem, ze post a koli Bohu, ale Boh stvoril Adama a Evu. Nepovedal im drzte celibat a odmietajte sa. Povedal milujte sa a budte dobri ku sebe. Intimita mezi manzelmi nieje "len" styk, ale aj mentalne a fyzicke zdravie a tiez partnerska sunalezitost.

janka12335
Dnes o 11:29

@anonym_autor Ahoj, toto je velmi nevhodne forum na tieto otazky. Su tu ludia, ktori sa potrebuju na niekom vyvrsit, niekoho ponizit, potom je tu par ludi, ktori ti poradia, dalsi sa vysmeju, dalsi su ateisti... Skus napr skupinu Veriace mamicky

janka12335
Dnes o 11:32

@anonym_autor A este nieco - ak mate uz teraz velke problemy, nepochopenie, aj v otazkach viery nesulad - pouvazuj, ci ste si navzajom oporou a skutocnymi partnermi do zivota.

adaam
@janka12335

@anonym_autor Ahoj, toto je velmi nevhodne forum na tieto otazky. Su tu ludia, ktori sa potrebuju na niekom vyvrsit, niekoho ponizit, potom je tu par ludi, ktori ti poradia, dalsi sa vysmeju, dalsi su ateisti... Skus napr skupinu Veriace mamicky

@janka12335 ja by som to fakt iba chcela pochopiť. vyspovedáš sa s vedomím, že o pár dní hriech zopakuješ a v podstate ho ani neľutuješ.
je to správne? funguje to takto? nie je to potom svätokrádež?
neútočím, neponižujem iba tomu nerozumiem

lentakyterapeut

@anonym_autor hlavne nebud otrokom jeho tuzby. Si clovek s rovnskymi pravami. Ked to nechape, ked TEBA nevie respektovat kopni do zadku taky vztah. Ak ta ma rad mal by ta vediet pochopit aj respektovat. Ked nie pride iny. Mozno potrebujes skutocne veriaceho partnera nie len takeho akoze.

anonym_be6e5b
Dnes o 11:34
@adaam

@janka12335 ja by som to fakt iba chcela pochopiť. vyspovedáš sa s vedomím, že o pár dní hriech zopakuješ a v podstate ho ani neľutuješ.

@adaam ved sa jednoducho pojde vyspovedat o mesiac znovu, jednoduche nie?

amdornik
Dnes o 11:35

@anonym_autor z hľadiska viery mi nedáva tvoje konanie zmysel. z hľadiska vzťahu.... premysli si rozchod s týmto človekom. v živote príde množstvo situácií, kedy nebudeš môcť sexovať možno aj týždne, mesiace. môže prísť komplikované tehotenstvo, operácia, čokoľvek, čo ťa vyradí z prevádzky, aj keby si chcela, nebudeš môcť. čo urobí potom? podvedie ťa, lebo ty si nemohla? čiže nie, nie je to najdôležitejšia vec vo vzťahu, hoci má vysokú priečku v hodnotách vo vzťahu.. ale teda, nie najvyššiu.
ak s ním ostaneš, raz doplatíš na ten jeho apetít. a možno s 5 deťmi na krku budeš celá zúfalá, že si si pokašlala život. kašli na také sexuálne hovado. a to ti píše baba, ktorá má tieto aktivitky naozaj veľmi rada. 😉
ešte doplním, že 4 dni sa predsa vydržať dá, však má samoobsluhu, keď už, prepána...

anonym_bc7371
Dnes o 11:39

@anonym_autor tak ja mam otazku... nemate mat sex len za ucelom.plodenia deti? Nie som veriaca ale tak nejako to u hlboko veriacich vnimam.
Za mna... cas na noveho partnera resp. radsej nikoho ako toto.

anonym_2cc473
Dnes o 11:40

@anonym_autor mať či nemať sex tieto štyri dni nie je vaším najväčším problémom. vy dvaja sa k sebe nehodíte, každý z vás má iné zmýšľanie. A nikdy som nemala sex len preto, že ho chcel partner, nikdy!!!! Rešpekt a úcta mu nehovorí nič? A to mám, sex rada a často.

anonym_2295fe
Dnes o 11:41

Z pohľadu viery mi to príde veľmi pokrytecké a keby mi partner dal takúto výhovorku prečo nemať sex, keď inak nemá problém s hirechom, tak si pomyslím, že už nevie čo by si vymyslel, len aby nemusel so mnou spať. A z pohľdau vzťahu, to že nemáš taký sexuálny apetít, keď vzťah nefunguje ako má, je normálne. No niečo čo viete vyriešiť len vy dvaja medzi sebou a treba na to prácu na oboch stranách. Skúšala si mu vysvetliť, že dobrý sex začína u ženy niekde úplne inde ako v posteli? Neviem aké problémy máte a či je nejaká snaha ich riešiť na oboch stranách, ale ak ste sa rok nikam neposunuli a nedokázali to vyriešiť, myslíš, že má zmysel v tom zotrvávať?

anonym_4e17ca
Dnes o 11:44

Pozor trol

bomba36
Dnes o 11:57

A vieš o tom že ako správna kresťanka sex môžeš mať až v manželstve a bez ochrany? Takže čo tu prosím ťa riešiš 😂

pr85
Dnes o 11:57

@anonym_autor Urobila si dobre. Sex patrí až do manželstva. Teraz ísť na spoveď a vyznať sa z hriechov (neboj sa, kňaz ťa neodsúdi, počul už toho dosť) a mať záväzok už nespáchať tento typ hriechu. Partner (rozumiem dobre, že to ešte nie je manžel?) je veriaci? Ak áno, tak mu to vysvetli. Ak je neveriaci a nechce žiť podľa tvojho náboženského presvedčenia, tak by som zvážil zotrvanie s ním. Sex predsa (a to ani u neveriacich) nemôže byť prioritou vo vzťahu. Ale všetko si zvážiť musíš ty sama.

januska12323
Dnes o 11:59

Tvojej výhovorke vôbec nerozumiem, ak nechceš páchať hriech tak ho nepáchaj aj inokedy. Ak chce frajer sexovať vždy keď on chce bez ohľadu na partnerku zaslúžil by si panvicou po hlave. Okrem toho sa k sebe zrejme nehodíte len on nechce prísť o sex a ty o status frajerky.

anonym_155acb
Dnes o 12:22

V podstate by sme mali mat sex len ked idete plodit deti. Ty si poriadny pokrytec. To co mas za vieru? 3dni nebudete mat sex a potom hopsa zas. Ty mas tiez nejake divne zmyslanie zena

motylik2559
Dnes o 12:24

@anonym_autor Ahoj autorka, poviem narovinu, ja sice niesom veriaca, cize nejdem pisat o hriechu, eucharistii, spovedi a inych veciach v nabozenstve. Ale skor co ma zarazilo je, ze tvoj partner ta ocividne nuti mat sex aj vtedy, ked nemas chut, alebo naladu, pritom verim, ze napriek obcasnym dnom, kedy chut nemas, tak sa v tomto smere o neho zaujimas. Partner by ta nemal nutit manipulativnymi recami do sexu. Cim viac ta bude nutit, tym sa ti zial moze po case v tomto smere sprotivit. A teraz si predstav len taku situaciu, ze otehotnies a z nejakeho dovodu pocas tehotenstva by si nemohla s nim sulozit - ako by to on ponal? Vymenil by ta za inu pocas tehotenstva? Alebo by si ostala chora, ze ledva vstanes z postele, vtedy tiez ta nuti so slovami, ze ved teplotu najlepsie vypotis na druhom tele? To,ze je mlady a ma vysoky sexualny apetit ho neospravedlnuje v tom ako sa voci tebe v tomto chova. Lebo naozaj mozu nastat v zivote situacie, kedy bez toho sexu by mal vediet normalne vydrzat bez nejakych vycitiek voci tebe. Pozvazuj, ci je to vhodny partner do zivota. Vsetko ma svoje hranice a ocividne si si ich od neho nechala nejeden krat posliapat. Pride mi v tomto smere dost neempaticky voci tebe. Dava na piedestal len svoj velky sexualny apetit bez ohladu na teba, ako sa citis.

lukbe
Dnes o 12:26
@anonym_be6e5b

@adaam ved sa jednoducho pojde vyspovedat o mesiac znovu, jednoduche nie?

@anonym_be6e5b tak to nefunguje.

anonym_82ff42

Neriešim vieru. Nerozumiem tomu, čiže poúčať ťa a ani vysmievať sa ti nejdem. Ale to, že nevydrží bez sexu pár dní mi príde divné a ešte k tomu z toho robí taký problém. Keby to bolo na na dlhšie beriem, ale 3-4 dni ?
Ak by si náhodou mala zdravotné problémy, čo by potom robil?

anonym_fcf737

Ak ide len o to existuje spôsob aby ste nemali sex v hriechu. Či?

anonym_7aac68
Dnes o 12:30

ja zas nechápem tomu čo ty píšeš. môj manž. katolík a nič také o nejakej zdržanlivosti nerozpráva. žeby spal na hodinách náboženstva?

jesenzima
Dnes o 12:31
@adaam

@adaam tak ono podľa mňa väčšina akože "veriacich" sú takíto pokrytci ... Vyspovedaju sa a hrešia ďalej, veď sa vyspovedaju opäť ... Amen

glorikarebeka
Dnes o 12:32

Boh kázal....milujte sa a množte sa

anonym_d621d9
Dnes o 12:32

@anonym_autor za mňa je to divné. To je načo dobré chodiť na spoveď a ďalej pokračovať v porušovaní pravidiel? Ja som tiež ako -tak veriaca, v praxi to znamená, že na spoveď nechodím, lebo celibát pred manželstvom nebol, ochrana pred počatím aj iná, ako tá jediná povolená. Tak načo by som šaškovala so spoveďou a hľadala obchádzky, výnimky, ospravedlnenia. V Boha verím, občas ho o niečo poprosím, pravidelne mu ďakujem, snažím sa žiť podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia. Ale načo spoveď, keď viem, že určité "zakázané" veci robiť neprestanem? Nečudujem sa tvojmu frajerovi, takáto blbosť by mi ani nenapadla, keďže ste zrejme normálne fungovali. Tým nechcem povedať, že ti, ktorí sa rozhodnú vydržať až do svadby sú mimo. Len vy to zjavne nie ste, tak načo ten cirkus.

anonym_d621d9
Dnes o 12:37
@anonym_bc7371

@anonym_autor tak ja mam otazku... nemate mat sex len za ucelom.plodenia deti? Nie som veriaca ale tak nejako to u hlboko veriacich vnimam.
Za mna... cas na noveho partnera resp. radsej nikoho ako toto.

@anonym_bc7371 nie, sex nie je ani u veriacich len na plodenie detí. Ale ten nezmysel pravidelne niekto vytiahne. Škoda stáť klávesnicu na to.

Strana
z3