Intímny život po pôrode
Ahojte potrebujem poradiť. Som 5 mesiacov po pôrode a od tej doby čo som porodila je náš intímny život takmer na nule. Trápi ma to, pretože aj napriek tomu, že partner hovorí, že ma chápe a dáva mi toľko času koľko potrebujem, táto stránka vzťahu mu chýba (pochopiteľne). Pôrod som mala bez komplikácií a aj malá je pomerne nenáročné bábätko, preto nechápem čo mi je. Možno že je to spôsobené aj tým, že stále plne dojčím ale neviem. Jednoducho keď malá zaspí tak ja už vôbec nemám náladu na takéto veci. Rada si pozriem film alebo sa len tak túlim ale po intímnej stránke vôbec netúžim. Aby sa priateľ necítil úplne odstrčený tak sa tak raz za dva týždne premôžem ale myslím si, že musí vedieť že, to nie je úplne 100% spontánne. Mali ste niektorá podobný problém? Čo vám pomohlo?
Jasne, ze je to dojcenim. To vsetko vyriesi, ale este je asi skoro dietatko uplne odstavit len tak. Kazdopadne, je to na tebe a nikto ta za to odsudzovat nebude.
Je to hormonami, podla prirody sa mas starat o dieta, tak preto je tam ta nechut. Neboj, to casom prejde aj bez ukoncenia dojcenia.
Po prvom porode som mala totalnu nechut, az ma striasalo ked sa ma muz dotykal. To som si naozaj myslela, ze sa rozideme. Vydrzal. Asi rok to trvalo.
Teraz som po druhom porode a som zvedava, ci sa to zopakuje..
Je to spôsobené hormónom prolaktín, ktorý sa vylučuje pri dojčení. Staraj sa o bábo, a ono sa to zlepší.. ak je manžel fajn, vydržíte spolu aj tento čas 🙂
Nemusí to byť spôsobené len dojčením ako ti píšu dámy vyššie. Ja som sa takto ,,nastavila" po 3. pôrode a trvá to už takmer 5 rokov. Samozrejme už nejakú tú dobu nedojcim, aj keď som dojčila veľmi dlho. No tiež mi všetci tvrdili že je to dojčením ale očividne nebolo. A to som kedysi bola skôr ja tá aktívna. Držím palce nech to tebe prejde a chuť sa vráti 🙂
No my máme s mojim druhým manželom 3 deti, každé bolo dojčené 1,5 - 2 roky, a po každom pôrode sme po 600nedelí mávali sex až na výnimky pravidelne raz za týždeň. Takže nedá sa to zvaľovať iba na hormóny... Je dobré, že spolu spávate aspoň občas, neboj sa, postupne všetko bude už len lepšie, ako bude bábo väčšie, budeš aj menej unavená atď, čo s tým tiež určite súvisí. Určite ho neodstavuj kvôli sexu od dojčenia, to naozaj nie je dobrý nápad.
A keď sa premozes, tak je to také aké to bývalo pred pôrodom? Alebo tomu niečo chýba, je niečo navyše, vadí ti niečo? Tiež som 5 mesiacov po pôrode a plne kojim, ale ja som mala veľký nástrih a hoci je to pekné zahojene a neboli komplikácie, tak ma bez dlhej predohry styk bolí. Lenže manžel má chuť občas aj na rýchlovku, ja tiež by som to mala niekedy keď som unavená radšej rýchlo z krku, ale nedá sa, takže my si vždy musíme nájsť čas tu hodinu sa sebe povenovať a to nie vždy nájdeme. Ale keď bol dobrý styk, bez bolesti, tak ma to navnadili že takých by bolo fajn viac za týždeň. Ako sa hovorí s jedlom rastie chuť.
Čo pomohlo. Obetavá láska. Dojčila som 5 rokov a mala minimálnu chuť na sex. Proste som to urobila. Z lásky a pravidelne. Preňho, pre nás, pre naše manželstvo. Deti sú už väčšie, chuť neskutočná, teraz sa nám to vymenilo 😀
Prešli 6 týždňov a už som nemohla vydržať.Sama som odpocitavala.😃Mali sme sex pravidelný aj po pôrode.Asi preto ,že moje deti spinkali ,a boli dobre.....a je pravda ,že som dojčila mesiac.Takze po 6 týždňoch ,,,,sme nabehli na ,, starý sexuálny život,,,,,😃
nie si nahodou len prilis unavena? najdi si niekoho na pomoc v domacnosti alebo na opatrovanie dietata aspon par hod do mesiaca...
Nooo su to hormony. Dojcenie tomu tiez "pomaha". Vsetko prejde. Niekedy aj 1-2roky 😉. Nevycitaj si to.
@tianna tak toto je uz ozaj len velmi individualne.
@maryetta samozrejme 🙂 ja som to písala len kvôli tomu že autorke tu všetci píšu že to určite prejde časom, po odstavení, atď. Tak nech vie že v určitom percente prípadov to tak ale vôbec byť nemusí a chuť sa už skrátka nevráti. Ja som to totiž všade tiež počúvala, aj manžel si myslel z okolia že to tak skrátka je vždy a očividne nie je. Samozrejme že sa občas prekonám, ale mne by vôbec nevadilo keby sa táto stránka vzťahu už dala úplne vynechať a mám takto ešte aj jednu kamošku čo to vníma úplne rovnako. Aj keď verím že to je zrejme skôr výnimočná situácia.
Ja som aj prestala dojčiť, a stále je chuť na sex veľmi nízka, dieťa má skoro 1.5 roka. Už som rozmýšľala aj nad sexuológom, tak ja len že nie si v tom sama…ale počula som aj také, že sa to do starých koľaji dostáva, keď majú deti 4-6 rokov. Proste ubezpeč partnera, že ho miluješ, robte si radosti miliónom iných pekných veci, randite koľko situácia dovolí a verím, že toto obdobie prekonáte/me 🙂

Jediné, čo ti pomôže, je prestať dojčiť. Lebo práve tým je to spôsobené.