icon

Je fingering v mladom veku bezpečný?

13. sep 2025

Caute, viem ze som tu asi jedna z mladsich, mam 16 a frajer 17. Sme spolu dost dlho na to, ze uz nas to oboch taha dalej, no sex riesit nechceme. Viem ze je to komplikovane a nechceme si pokazit zivot, ja tiez nechcem brat antikoncepciu. Ale povedzme si narovinu, nieco by sme uz radi skusali. Skor myslim veci ako fingering, mozno oral a podobne. Je to v pohode? Lebo nechcem citat “pockaj kym budes starsia”, to si viem povedat aj sama. Chcem sa spytat ci je to bezpecne a ci treba riesit hygienu a s cim pocitat, ako sa na to pripravit. Dakujem

doriiis
13. sep 2025

Neverím,že v dnešnej dobe sa jedno 16 ročné dievča musí pýtať cudzích žien na to,či treba riešiť hygienu pri prstovani a že ako na to.Proste neverim

tim23
13. sep 2025

@anonym_autor samozrejme že treba riešiť hygienu

moonlight1210
13. sep 2025

Samozrejme, ze musi mat chalan ciste prsty a ciste nechty. Nechces potom chodit tyzden ako na ihlach, lebo ta tam dole vsetko svrbi, stipe a pali do zblaznenia. Plus neustaly vytok.

Oral detto, ze musi byt chlapec vyumyvany aj pod predkozkou. Lebo ta uz len z tej “vone” nadrapi a bude po vzruseni. Nieto, ked mu ju odhrnies a najdes tam “tvaroh” s vonou olomouckych syreckov.

Ty tiez samozrejme poumyvat na sebe kazdy zahyb, ak chces oral od neho. Presne pre to iste. Nechces mu ponuknut pohlad na kusky mazu pekne naukladaneho v zahyboch.
Takze intimgel, najlepsie bez vyrazneho parfumu (lebo to sa vie obcas pobit s tvojou prirodzenou vonou a nechctiac vytvori “neopakovatelnu” kombinaciu).

Plus ciste zuby a usta. Rataj ale s moznostou, ze z jeho slin zapal mozes chytit i tak. Aj ked si zuby umyje. Narusi ti to ph, a uz to ide.
To riziko je tam vzdy.

Da sa na tieto aktivity vrhnut aj spontanne, bez pripravy a umyvania. Len riziko, ze si ty, ci obaja, odnesiete z toho okrem orgazmu aj tyzden liecby kvasiniek, ci mykozy je potom ovela, ovela vyssie.

Obcas su ludia nekompatibilni do vysokej miery.
Kamoska sa preto rozisla s frajerom. Nemohla s nim nic mat. Kazdy pokus o styk, ci oral, alebo cokolvek pohlavne, koncilo jej liecbou zo zapalu. Po troch rokoch, ked chodila na gyn ako na klavir a brala uz vsemozne lieky, to zabalila.
S terajsim je uplne v pohode, hoci sa najprv bala mat s nim sex.

anonym_83c6c6
13. sep 2025

@anonym_autor Tiež som si vždy hovoril, že mám čas atď. A teraz nemám možnosť. A už ani nestojí tak ako kedysi... V minulosti v 16 ženy už veselo rodili. Ste prakticky pohlavne dospelí, tak kedy chcete to "niečo viac?" V päťdesiatke?

bennn
13. sep 2025

je mi dosť smiešne si prečítať tuto akože otázku. Však sa normalne vo svojom zaujme umyjem čo viem a ako viem a idem na to. Nie v 16tich ani 17tich nie je "skoro". To len tá naša spoločnosť si tak nastavila zákony. Tam je skôr to, že či to nebudeš ty ľutovať, alebo ako sa k tomu psychicky postavíš. že mala som skúsenosťi, alebo "nikdy som nemala..." alebo "kiež by som nemala..." subjektívne z rôznych pohľadov je taký aj onaký postoj nepodstatný a absurdný. Zaleží na pohľade. Kľudne robte čo chcete, ale ťažko predpokladať, že vám vzťah vydrží navždycky keď máte 16 rokov a ste na SŠ. Ale to nie je problém predsa. Len to treba brať do úvahy. O 10 rokov to pochopíš ak to nechápeš teraz. A čo ty vieš, možno vám to vydrží. Možno nie, a budete mať skúsenosť a dobré spomineky alebo, v tom čase dobré spomienky, ktoré by ste dnes radšej nemali. ... V 16tich a 17tich je celkom problém nájsť súkromie, takže to je výzva č.1. výzva č.2 je vždy používať ochranu(lebo v danej situacii a emocionalnom rozpoloženi človek ma tendenciu počúvať svoje chute/pudy, a potom to zle končí) ... Antikoncepciu by som vôbec na tvojom mieste nebral. To je čisto môj názor, že pokiaľ to žena nepotrebuje, nikdy by som jej nedovolil(keby to bolo na mne) brať antikoncepciu. To rozhádže hormonálny systém a nálady a o zdraví nehovoriac. Je to tak 50 na 50 či to zaberie. ... Nie, máš kondómy všade v obchode. Treba si zvyknúť. ... Ja keby som mal príležitosť v tom veku, vzhľadom na osobu, alebo osoby ktoré som mal rád aj neskôr, neľutoval by som. Ale tak ja som dobrý človek. Aj keď to neskončilo dobre s ani jednou osobou z toho veku, resp. nevydržalo, ten vzťah a komunikacia skončila, neľutoval by som. ... Človek to skôr ľutuje, keď si nájde niekoho vo vyzretejšom veku, kedy už je schopný plánovať budúcnosť aj čo sa týka penazí, bývania atď. (tam už nemáš na čo čakať, už ťa zákon neobmedzuje, skôr ti uteká čas, lebo peniaze pribudaju z vyplaty pomaly vzhladom na ceny všetkého, najmä bývania) tak by si bol aj radšej, keby to bolo prvýkrát s tou osobou. ... Ale smelo do toho, ak ste spolu dlho a poznáte sa... je to prirodzené. ... často mladí zvyknú vzťahy tajiť pred rodičmi... zase záleží od situácie a rodičov a vzťahu s nimi. Myslím, že do 18 to zvládnete aj s utajením. A potom už je to jedno. 🙂

sszuzu8
13. sep 2025
@anonym_83c6c6

@anonym_autor Tiež som si vždy hovoril, že mám čas atď. A teraz nemám možnosť. A už ani nestojí tak ako kedysi... V minulosti v 16 ženy už veselo rodili. Ste prakticky pohlavne dospelí, tak kedy chcete to "niečo viac?" V päťdesiatke?

@anonym_83c6c6 o nič neprídu. Uvažujú správne keď sa nechcú ponáhľať

svetlonos
13. sep 2025

Podaktorí ste tu strašne premudreli. Uz su s vekom v pohode aj na sex, fakt? Ono s jedlom rastie chut a kto nepozna to slavne - neboj dam pozor! A kolko takych pozorov chodi po svete!
A presne o toto ide. Pohlavné zreli je jedna vec. Schopní postarat sa o dieta, financne, výchovné, psychicky uz uplne niečo iné. A povedzme si na rovinu, ci kedysi ci dnes - 17 a 18 rocni su nie dospeli ale nevyzreti jedinci.

Autorka, jasne hygiena je super dôležitá.

moonlight1210
18. sep 2025
@anonym_83c6c6

@anonym_83c6c6 "V minulosti v 16 ženy už veselo rodili."
To neznamena automaticky, ze to bolo pre ich telo zdrave. Na tehotenstvo a porod je to dost hranicny vek.

anonym_77d1e3
18. sep 2025
@moonlight1210

@anonym_83c6c6 "V minulosti v 16 ženy už veselo rodili."
To neznamena automaticky, ze to bolo pre ich telo zdrave. Na tehotenstvo a porod je to dost hranicny vek.

@moonlight1210 v dnešnej dobe majú už deti deti , takže tak

moonlight1210
18. sep 2025
@anonym_77d1e3

@moonlight1210 v dnešnej dobe majú už deti deti , takže tak

@anonym_77d1e3 netusim, kam mieris.
Ak na biovek, tak to je tu storocia. A stale to neznamena, ze je to pre telo matky zdrave, otehotniet a porodit pred vekom 18 rokov.
Sex ako taky je zas nieco ine. Otehotniet zas nieco dalsie.

anonym_3f2088
18. sep 2025

Prstovanie mu nedovoľ, keď si panna, oblizovať si možete😀 a hygiena je základ, aby ste boli fresh tak pomožu vlhčené obrúsky.