Kde môže byť problém v hľadaní partnerky?
Zdravim,
prisiel som si tu po radu, kedze prakticky som este za svoj zivot ziadnu partnerku/frajerku nemal. Mam 24 rokov, som extrovert, pomerne sebavedomy clovek, ktory je prakticky neustale v pohybe a stretava sa s mnozstvom (aj vyznamnejsich) ludi a, samozrejme, aj zien. Nemam absolutne ziaden problem dat sa do reci s neznamou babou, avsak pri debate to v 99 percentach pripadov aj skonci. Taktiez nemam vobec ziaden problem so zenami flirtovat, ale nikdy to neprejde do niecoho vaznejsieho. A naopak, zeny obcas flirtuju aj so mnou.
Za svoj zivot som mal akurat jeden kratkodoby (pseudo)vztah (trvajuci 2 mesiace), kde maximum boli dotyky, siahodlhe rozhovory, a asi 3x sme sa vasnivo bozkavali, ale tam to skoncilo. Raz som sa bozkaval este s jednou babou na diskoteke. To je vsetko.
Co sa tyka mojho vyzoru, myslim si, ze som relativne dobre vyzerajuci muz, vela ludi mi uz povedalo, ze som pekny, obliekanie mam na celkom dobrej urovni, kedze to vyzaduje moja praca, hygiena je uplna samozrejmost. Co moze hrat proti mne, tak to, ze nie som vysoky (170). Telo vysportovane nemam, mam aj mensie brusko, ale rozhodne nie som tucny ani nemam nadvahu. Aktivne sportujem, bicyklujem, chodim na tury, hram hokejbal, a obcas zajdem aj do posilky. Z inych volnocasovych aktivit sa venujem dobrovolnictvu, citaniu knih, ovocinarstvu a zahradkarstvu, okrem toho celkom dost cestujem. V minulosti som sa aktivne venoval aj folkloru.
Ako uz mohlo byt zrejme s vyssie polozenych viet, som panic. Nejako extremne ma to netrapi, viac mi chyba skor ta emocialna cast vztahov. Priznam sa, ze nie ojedinele si kvoli tomu aj poplacem. Velmi mi chyba niekto, kto by mi bol oporou, niekto, kto by ma vedel vypocut a komu by som mohol 100 percentne doverovat. Ano, mam kamaratatov, ale minimalne ja osobne sa neviem uplne zdvoverit niekomu, kto nema so mnou vybudovane intimne puto.
Ide podla mna aj o to co vyzadujes versus co ponukas. Je super, ze si sam seba vazis a mas sebauctu...nejdes s kazdou suknou, ktora sa na teba usmeje. Cim viac skusas, tym viac skusenosti randenim, spoznavanim, flirtovanim a pod.ziskas. velmi ti fandim a drzim palce.
Ked po niecom dobrom velmi tuzis ver, ze cely vesmir sa spoji, len aby si to dosiahol.
Ono to väčšinou chce aj trochu šťastia byť v tom správnom čase na tom správnom mieste, zdá sa, že tebe chýba to 😅 samozrejme je možné, že tá komunikácia nie je tak super, ako sa tebe zdá, keď tam to končí, ale to my takto neposúdime... neviem, keď si od tej neznámej vypýtaš kontakt, dá ti ho? komunikujete ďalej? alebo ako sa to snažíš posunúť ďalej? ...
Asi by som na to išla pomocou kamarátov, kolegov. Nemá niekto slobodnú sestru, sesternicu, švagrinú,s ktorou by si sa mohol zoznámiť na nejakej spoločnej akcii, grilovačke, chate?
Vela extrovertov si mysli,aki su ukecani,zabavni,no dolezite je,co rozpravas,aky mas prejav a aky dojem robis. Dufam,ze nie si az prilis nechutny recami,to vie zeny velmi odradit,ak aj privelmi nadbiehas,privelmi komentujes jej vzhlad. Mozno mas chlipne reci a pohlad. Nevravim,ze to tak je,len pisem,co normalne zeny odlaka. Zena ti sama nespadne k noham. Ak sa s niekym zoznamis,pozvi ju von,venuj jej cas a postupne spoznavaj. Nie u kazdeho pride laska na prvy pohlad. Mnohi sa zamiluju az po case. A prave ta laska mozno vydrzi dlhsie ako take prvoplanove zalubenie sa
Fiha, tvoj opis sameho seba znie az prilis dokonalo. Niekde bude hacik 🤔
Možno si až príliš zameraný na to, že chceš frajerku. Prestaň tlačiť na pílu. Ja som si paradoxne našla muža v období, keď som si myslela, že chlap v mojom živote je to posledné, čo potrebujem. 😃 A nebuď chvalenkár a chvastúň (či si,to neviem, iba preventívne píšem 😃), ale je to tá najodpudivejšia vlastnosť na mužoch. 😃
V tomto veku zeny cakaju na to super praveho vysnivaneho, co splna cely ich zoznam priani. Ked hned nestretnu, tak cakaju a cakaju. Pravdu? Z toho, co hovoris, si sedivy a spolahlivy priemer. Ti pridu na radu, az ked dievcata narazia pri zlych chrumkavych chlapcoch, alebo vzdaju nerealne cakanie. Musis si pockat, potom ta to najde tiez.
Ja mam skusenost, ze extroverti nevedia pocuvat, co im druha strana hovori. Maju naucene formulky ako odpoved a potom si opat idu svoje. Zvacsa im pripadajuce "vtipne" pribehy.
Tak to je mi fakt zahada, preco si ty este nemal vztah. Nie je tam vobec nic co by tomu branilo. Si zdravo sebavedomy, kultivovany, mas pracu, dobre vyjadrovanie, citlivy a nebojis sa to ukazat, fajn zaluby, vyska 170 vobec nie je problem podla mna. Nechapem to.
Skus opisat viac ako funguju tvoje snahy o zoznamenie a nadviaznanie vztahu.
Od kolkych zien si si za poslednych 5 rokov vypytal telefonne cislo? Kolko zien si pozval na rande alebo aspon na kavu? Ked uz si bol na tom rande, bolo aspon 2 rande, alebo to skoncilo pri prvom? Pozvala nejaka zena na rande teba? Odmietla nejaka zena ist s tebou na rande? Chcel si ju tak velmi ze to bolelo, ked ta odmietla? Kto skoncil ten jeden vztah co si mal bolo to preto ze to nikam neslo?
Určite nájdeš niekoho,komu budeš vyhovovať a kto bude vyhovovať tebe.
To je často o náhode...kedy to bude.
No aj napriek tvojmu kvetnatemu opisu sameho seba, v tebe zrejme bude nejaky ten plašič. 😀 Pri tolkych aktivitach co opisujes aby sa nenasla jedna, ktorej by si sa pacil? Drzim palce.
Poznám vo svojom okolí tiež chalanov v tvojom veku , ktorí nemajú frajerky .. venujú sa svojim koníčkom.. niektoré ženy sú také "líšky" ktoré by chceli od muža to a to a potom keď príde pre chlapa najhoršie obdobie , tak pri ňom nemôžu byť. ( nie všetky ženy sú také) hovorím len skúsenosti mojich kamarátov. Myslím si,že časom si priateľku nájdeš, takže nezúfaj a venuj sa tomu čomu sa venuješ a tá pravá ti príde do cesty. 🙂
Tiež ma napadla aj tá výška. Po 30.tke už človek pozerá na iné veci, ale mladé dievčatá, ktoré vekovo by sa ku tebe hodili,môžu aj toto brať ako nedostatok.
vobec nic si z toho nerob, je velmi vela dievcat v podobnej situacii, ako si ty a v dnesnej dobe sa ceni, ze neskusas vsetky zeny zaradom, kym si najdes seriozny vztah. ja sa v poslednej dobe stretavam s tym, ze praveze muzi su ti, ktori sa nechcu viazat, staci im len “skusat”…az niekedy vaham, ci existuju normalni muzi s hodnotami. vela kamosov ma dievcata len na nezavazne stretka a do vztahu sa nehrnu...tym chcem povedat, ze nie je lahke najst si rovnocenneho partnera a naozaj v tom nie si sam. mozno si este nestretol zenu s rovnakym nastavenim, pockaj si na nu, urcite niekde je.🙂))
zrrejme si povýšenecký
Tak sa vidíš ty alebo ťa takého vidia aj iní? Neraz býva medzitým totiž rozdiel. Z toho popisu sa naozaj ťažko háda, v čom by mohol byť problém. Obsah vyslovených myšlienok, správanie a celkové vyžarovanie býva napríklad tiež na vine, čo my
V tom máš úplnú pravdu @beata_k . Aj ja som extrovert a mám problém počúvať iných, ale keďže si to uvedomujem, pracujem na tom. Takže aj to môže byť unho problém,ak si to neuvedomuje.
@autor poviem ti príklad. Mám kamaráta podobného ako si ty. Milý, slušný, dobrá práca, všetko ok.Pacim sa mu a chce ma pozvať von. Ale stále má oslavuje zlatko, srdiečko (nie sme v žiadnom vzťahu, vadi mi to), neustále ma pozýva na víkend k nemu (vo všetkej pocestnosti), ja neviem, mňa tým úplne odplasil a aj keď by som s ním rada niekam šla, bojím sa,že by to vzal ako rande alebo si začal namyslat niečo čo nie je.
Príliš chceš vzťah. Žena ťa nemá doplniť, musíš mať svoj život ucelený už keď ju spoznáš. Tvoj problém nie je, že nemáš intímny vzťah so ženou, ale to, že nemáš žiadny intímny vzťah. Čo tak začať tým, že si nájdeš skutočných kamarátov, ktorým sa budeš môcť vo veciach zdôveriť tak ako píšeš, že chceš? Naozaj si myslíš, že keď budeš mať priateľku a prídeš za ňou poplačkať si v jej lone, že to bude akceptovať? Asi ťažko. Ty si chlap v tom vzťahu, ty máš byť emocionálnou oporou pre ňu. Veľmi rýchlo si žena uvedomí, že sa na teba nemôže spoľahnúť, keď uvidí, že nemáš svoj život pod kontrolou a potrebuješ emociálnu špongiu.
A ako tu už bolo pár krát povedané, ak si flirtoval s X ženami a nikdy to nevyšlo, chyba bude asi v tebe, nie vo všetkých ostatných. Možno sa treba trochu zamyslieť nad tým, čo ženy naozaj od muža chcú, lebo mám taký pocit, že ty v tom nemáš ani trochu jasno.
Nie si moc vážny? Máš zmysel pre humor? Vieš byť aj ticho? Prečo to naposledy skončilo iba pri bozkávaní? Možno treba viacej akcie z tvojej strany...pri mojom poslednom rande som chlapa takmer nepočúvala lebo rozprával strašne veľa a nezáživne, bez humoru, niekedy je lepšie menej hovoriť
@ravador Vážne? muž nemôže sa svojej priateľke zdôveriť s citmi ? a komu inému? veď partner (muž či žena), je tu aj na to, keď potrebujete emocionálnu podporu, ktorá platí aj pre mužov. Či vy žijete stále v veku, keď muž aj keď by si rád poplakal, tak to má držať v sebe, lebo on je predsa muž a muži nemajú city? Takéto chladného človeka bez citov, respektívne by ich držal stále v sebe a nikdy by im nedal priechod, by som nechcela. Ja si môžem poplakať a vyžalovať a kľudne budem tou špongiou ako ste to nazvali vy aj ja pre neho. O tom je partnerstvo. Vzájomná podpora.👏
@katkazocele Presne kvôli tejto mentalite tu máme epidémiu mentálnych porúch. Môžeš hovoriť koľko chceš, ako sa muži majú zdôverovať svojim polovičkám so svojimi emóciami, ale keď za tebou príde tvoj chlap a rozplače sa, že má nejaký problém, zrazu ti prejde hlavou: "Fuj to prečo mi tu plačká? To je lúzer."
To len vy ženy máte to privilégium, že ostatní akceptujú vaše emociálne výstrelky. Muž sa má vedieť so svojimi emóciami vysporiadať, nie im podľahnúť. Pochopiť, prečo sa tak cíti a ako ten pocit zmeniť na taký, aký by chcel. V skutočnosti sú toto pre zrelého muža veľmi jednoduché otázky. A keď zrelí ešte nie je, má pri ňom nejaký zrelí muž byť, aby mu v tom pomohol, najlepšie otec.
Stoicizmus tu bol desiatky tisícov rokov a muži s tým nikdy nemali žiadny problém. Preto sa teraz muži hádžu pod vlak, či vraždia náhodných ľudí na ulici, lebo ste im povedali, že majú byť emociálny ako ženy. Je úlohou, priam zodpovednosťou každého muža, mať svoje emócie pod kontrolou.
Vieš v čom bude problém? Asi v tvojej totálne ignorácii 😉 Dostal si tu kopu rád a otázok a ani na jednu si nereagoval... Ak sa takto aj správaš v realite tak to poteš panboh
Mozno je problem v tom ze sam seba vidis prilis dokonalo (podla tvojho opisu sameho seba) a mas vels reci ale skutek utek. A nie chybs nebude vo vyske. Mam 172, moj chlap 170cm. A takisto mam kolegu kt ma len 165 cm a ma zenu a 2 deti.

Jednoducho si sa este nezamiloval a v tom je problem.