icon

Keď sa niekoho nájdem, tak mi na ňom začne niečo vadiť

jaja234
3. apr 2023

Ahojte, chcem sa poradiť. V poslednej dobe sa mi často stáva.. ze keď si nájdem nejakého chalan na pisanie/stretávanie tak mi na nom začne niečo vadiť. Ukončíme pisanie/stretávanie avšak po čase začnem kvázi "špekulovať ", či sa vážne nedá preniesť cez tú danú vec a začnem sa v tom vŕtať. Nie som si istá svojou voľbou..

Po čase som sa ozvala chalanovi, s ktorým som si prestala písať kvôli veci co mi na nom vadila. Avšak prišla som po čase na to, že to nie je pre mna az taka zasadna vec (moja spekulacia), tak som sa mu ozvala a prisla na to ze už rieši inú.. tak ma to vzalo.

Máte niekto s týmto skúsenosť?

Strana
z2
lukas212
Odpoveď bola odstránená
miadi
4. apr 2023

Kazda pobozka par žiab kym najde Shrecka.

micusa2222
4. apr 2023

@jaja234 radšej sa venujej matematike a ostatným predmetom na základnej škole...

jaja234
autor
4. apr 2023

@lukas212 Myslím ze je jedno koľko mam rokov. Chcela som aby ste mi poradili, nie riešili môj vek.

micusa2222
4. apr 2023

@jaja234 nie je to jedno..v 15-ke rozmýšľaš úplne inak ako v 30-tke...len dobrá rada, žiadne mudrovanie...

toskanka
4. apr 2023

@jaja234 Tak si dopredu ujasni, ktoré veci su u teba zásadné a z ktorých nemienis upustiť. A kde naopak dokážeš prižmúriť oko. Napíš si červenou veci, ktoré sú No-Go, oranžovou, ktoré dokážeš tolerovať a zelenou, ktoré ocenjes.Tomu sa hovorí ssbapoznanie.

maryetta
4. apr 2023

Ale skus aj ten vek. Inac sa radi niekomu kto ma -násť a nkekto kto ma 30+.
Darmo ja ked som zacinala s muzom som mala 16 rokov.
Teraz sme spolu cca 15-17rokov????
To co mi vadilo vtedy uz ani neviem co bolo 😂
Prichadzaju a menia sa aj tieto veci.

jaja234
autor
4. apr 2023

@maryetta mám 23.
Práve z toho som zmätená, že vtedy som to brala ako pohromu.. prišli iní a zistila som, že by to nebol až taký problém no už je neskoro..

Rovnako je problém aj ten, že s tým chalanom som sa nebavila cca polroka a nejak extra mi to nevadilo, avšak teraz keď viem ze už je tam iná.. tak ma to začína hnevať. Čiste prípad toho, že chcem to čo nemôžem mať a chcem sa toho zbaviť. Alebo mi len vadí, že mi naznačil že si s tamtou sadol viac nez so mnou (aj keď je to trufale tvrdiť keďže sme si len písali a nestretli sa).

jaja234
autor
4. apr 2023

@jaja234 Viem, že pre niekoho sú to blbosti.. no rada by som sa naučila ako si to všetko upratať v hlave a nie dookola sa zamýšľať ci by to vyšlo/nevyšlo.. a hlavne neustupovať v nárokoch, pretože vždy ak som ustúpila tak to nakoniec dopadlo zle lem pre mňa.

basulaak
4. apr 2023

@jaja234 aj ja som taka bola do svojej 20. Bola som mlada a nebola som zalubena, len sa mi vzdy niekto pacil a tak clovek spekuluje. A potom ked pride ON…pfuuuu…neboj tam taketo veci uz neriesis. Prejde to s tym pravym, ten ti obrati svet naruby.

maryetta
4. apr 2023

Nesmies spekulovat nad tym co by bolo keby.
Ber veci take ako su. Nikdy nevies co bude o tyzden. O mesiac. O rok.
A potom sa nad tymto iba pousmejes 😉

jaja234
autor
4. apr 2023

@maryetta
@basulaak Mala som vzťah veľmi mladá, vtedy som bola strašne zaľubena a odvtedy sa mi fakt ze zacil len jeden chalan. Asi som sa nejak obrnila voči mužom alebo neviem, keďže som ten rozchod vstrebavala veľmi ťažko a dlho. Možno je to aj tým, že môj mozog si povie ze to mi nevyhovuje a hned to ukončím aby som sa neskor netrapila (ako vo vztahu).. alebo ja neviem. Mam strach ze si nikdy k sebe nikoho nenájdem, čo mi sadne..

januska12323
4. apr 2023

Najprv toho človeka spoznaj a potom špekuluj či tú vec prežiješ alebo nie. Ak je to nejaká blbosť a povieš mu, že sa ti to nepáči, pred tebou to robiť nebude. Ak niečo vážne v zmysle tri deti s tromi ženami tam nemáš nad čím uvažovať.

jaja234
autor
4. apr 2023

@januska12323 no jednalo sa o chodenie do kostola. K tomu patril k inej viere.. no pri iných som si uvedomila, že by mi to až tak nevadilo.. 🙂

ckocka
4. apr 2023

@jaja234 Neustupuj v nárokoch a nemysli si že ti niečo vadiť prestane ak ti to od začiatku vadí. Odstrašujúcich príkladov tu nájdeš plno.

jaja234
autor
4. apr 2023

@ckocka mne to vadí, ukončím to, po čase začnem nad tým premýšľať ci to bolo až také vážne. Len teraz neviem, či nezačne premýšľať nad tým kvôli tomu ze som dlho sama a chcela by som už vzťah, alebo ešte neviem co chcem od muža.

ckocka
4. apr 2023

@jaja234 To je práve problém tých čo si povedia že im to vlastne až tak nevadí, určite je to lepšie ako zostať sama. Lepšie to nie je, ale majú čo chceli, nezostanú samé.

zooeynka
4. apr 2023

Ak si to ukoncila tak ta logicky az tak neocaril. Ked stretnes toho praveho bude sa ti zdat ze wau a nebudes mat potrebu sa v tom vrtat. Doteraz si takeho nestretla. Takze neustupuj z narokov a hladaj dalej. Ustupovat z narokov zacni ked budes mat 35 a stale budes single.

ckocka
4. apr 2023

Po 35 neustupuj ani o chlp, to už sú tvoje zvyklosti, tvoja povaha tak ukotvené, že premôcť sa a tolerovať niečo čo tolerovať nechceš je reálne nemožné. Možné je potlačiť svoju osobnosť, ale neviem kto by to chcel celý život robiť, takým povahám ja nerozumiem.

zooeynka
4. apr 2023

@ckocka tak ak bude v 35 stale single tak treba prehodnotit ci tie naroky nema zbytocne vysoke, prip.ci sama ponuka to co pozaduje. Lebo ak jej na "kazdom"daco vadi tak chyba nemusi byt v muzoch ale v autorke....samozrejme, ze zo zakladnych presvedceni neustupovat, ale ludom vadia aj rozne banality....ale u autorky je to myslim tym, ze proste nestretla toho do ktoreho by sa zamilovala. Keby ano tak neriesi kraviny. (Tym nemyslim to rozdielne vierovyznanie - to je zasadne)

maminkadeticiek
4. apr 2023

Chandler? 🤔😄

jaja234
autor
4. apr 2023

@jaja234 doteraz som mala skusenosti s takými, čo očakávajú že baba bude iniciatorka a že ona sa bude snažiť (toto očakávam od muža ja), pri iných prípadoch neprebehla iskra (čo som myslela ze časom prebehne ale žiaľ nie).

jaja234
autor
4. apr 2023

Alebo si moja hlava vždy niečo nájde, len žeby som predišla sklamaniu :D

jaja234
autor
4. apr 2023

Avšak keď som sa stretla aj s takými, čo sa nevedeli správať/boli frajerikovia alebo šli na niektoré veci príliš rýchlo, tak som to vierovyznanie prestala brat za takú vážnu vec..

ckocka
4. apr 2023

@zooeynka Vychádzam z predpokladu že nie je žiadnym spôsobom zaručené že stretnem partnera s ktorým som schopná prežiť spokojný život. Stretnúť vhodnú polovicu je z veľkej časti o šťastí, nie každý ho má a za to nijako nemôže.
Ako to vyrieši je potom na zvážení čo je pre neho menšie zlo. Pre mňa je to jednoznačne zostať sama. Poznám sa.
Ale ako pozorujem aj ženy čo si myslia že sa prispôsobia to nezvládnu, to sú tie príbehy od začiatku to nebolo úplne ono, ale myslela som že sa naučíme spolu žiť, alebo tie ešte menej racionálne myslela som že on sa zmení.
Dôvod je podľa mňa ten že ich túžba po partnerovi prehluší hlas rozumu.

jaja234
autor
4. apr 2023

@ckocka Ďakujem. Chcem radšej zostať sama, než nešťastná s niekym 🙂 len mam strach, či sa niekedy nebudem biť po hlave a či konám správne. K tomu rodičia majú v manželstve rušné obdobie, tak sa zamýšľam celkovo nad vzťahmi, manželstvom atď🙂

dilino
4. apr 2023

To ja mám taku švagrinu vyberala vyberala až dovyberala.Ten je škaredý, ten fajči, ten nechce deti, ten nema blond vlasy, nerobi ON prácu aku by som chcela aby robil.A dovyberala tak že má 50 rokov je slobodna bezdetna.TY máš ešte nizky vek ale tým som chcela napísať to že ked nebudeš ochotna neskôr zľaviť s nárokov tak to radšej bud sama.

ckocka
4. apr 2023

@jaja234 Podstatné je spoznať seba. Klamať sama sebe o tom aká som je tá najväčšia chyba v živote.
No a potom s tým ešte nejako rozumne naložiť.

jaja234
autor
4. apr 2023

@dilino viem ze mam ešte čas, no už teraz ma trápi otázka ci sa nájde vhodný partner pre mňa 🙂 a ci som vôbec ja vhodná pre niekoho.

liusa82
4. apr 2023

takáto podobná je aj jedna moja kamoška a to má pomaličky 34 rokov ako ja.Ako chápem takéto chovanie pri pubertiakoch alebo ešte 20 plus.Tiež pár mesiacov je s niekým a už ju to omrzí ževraj to nie je ono nikdy a v kuse jej tam dačo chýba .Pritom dlhý vzťah ešte nikdy ani nemala.Všetko len také niekolko mesačné divno vzťahy.Ja nechápem takéto detinské povahy.A to som si vždy myslela že ženy majú viac rozumu ako chlapi.Takéto chovanie sa mi skôr na nich hodí a že sú vyzretejšie.Ale asi je to od povahy nie od pohlavia

Strana
z2