Mám nepríjemný sex po cisárskom reze
Chcem sa popýtať, či ste mali situáciu, že po pôrode bol sex bolestivý a kedy sa to napravilo a čím to bolo. Nerodila som ale vaginálne, mala som 2 x cisársky. To je na tom zvláštne, že na vagíne sa de facto nič nezmenilo. Ale od druhého pôrodu prešli 4 mesiace a je to nepríjemné. Aj na začiatku je to akoby stiahnuté, potom chvíľu OK a zase to začne bolieť. Vlhkosť nie je problém, ale aj tak sme skúsili pridať lubrikant, no nepomohlo. Cítim tlak, diskomfort, nutkanie na močenie. Je to také zlé, že niekedy musíme skončiť. Po prvom pôrode to nebolo.
Ja som mala podobnú situáciu, malý mi hrozne zle spal v noci, celá som bola vystresovaná, ani sa mi nechcelo mať sex. Gynekologička mi povedala, že zo zdravotného hľadiska som v poriadku, že to je psychika, keď dieťa podrastie, tak sa možno uvoľním a bude lepšie. Tiež som mala pocit, že som sa tam dole nejako stiahla. A mala pravdu, syn začal lepšie spávať, keď mal osem mesiacov a zlepšilo sa to, postupne to vymizlo, ale niekedy mám aj tak pocit na močenie, hlavne pri dráždení rukou. Tiež to bolo po druhom cisárskom. Určite sa poraď s Dr.
Poradiť ti môžem len toľko, že chce to čas. Ja som mala to isté,po prvej sekcii nič, úplne všetko v pohode a po druhej sekcii brutálny diskomfort dole ☹️ Zlepšenie prišlo až časom, až po pár mesiacoch. A to som mala riadne nervy,jemine, šak ani normálne som nerodila,tak prečo je to také nepohodlné...fuuu...ale naozaj,po niekoľkých mesiacoch sa to upravilo a už je všetko zase tak ako predtým 🙃
chce to čas. Uvolni sa, mysli na prijemne veci a možno sa to zlepši. Psychika robi vlemi vela
Po polroku to bude ok. Nieco take som o tom citala uz davno, aj moj gynekológ mi to hovoril. Ze ak sa pri cisarskom vyleje nejaka tekutina tak potom to je bolestive. Po 6 mesiacoch u mna prešlo, presne ako mi gynekolog povedal

Určite by som to konzultovala s gynekológickou a nie tu🙏🏻🙂