icon

Mám sa rozviesť?

rusnaky
4. júl 2025

S manželkou mame dve deti. Náš vzťah uz dlhšiu dobu- 2r nieje tym cim by mal byt. Stale sa hadame. Uz sa spolu ani nebozkavame stale ma od seba odbije to iste je aj v postely pri snahe sa o tom porozpravat preco nechce so mnou spat povie zasa somariny riesit.
Najviac sa bojim toho, ze necham dve deti s ktorymi mam velmi dobry citovy vztah. Co robiť v tomto pripade?

Strana
z2
barka1
4. júl 2025

@rusnaky najprv by som skusila normálne rozhovory, možno aj poradnu. Ak by to nezabralo, tak rozvod a striedava starostlivost. Deti nechajte žit doma a vy sa pri nich budete striedat.

sissy27
4. júl 2025

Spytaj sa manzelky ako si predstavuje vase dalsie spolunazivanie, ci jej takyto “vztah” vyhovuje, co ma na tebe este rada okrem toho, ze platis ucty…
A rozvodom sa konci manzelstvo, nie rodicovstvo. Detom mozes byt dobrym otcom aj po rozvode.

rusnaky
autor
4. júl 2025
@sissy27

Spytaj sa manzelky ako si predstavuje vase dalsie spolunazivanie, ci jej takyto “vztah” vyhovuje, co ma na tebe este rada okrem toho, ze platis ucty…
A rozvodom sa konci manzelstvo, nie rodicovstvo. Detom mozes byt dobrym otcom aj po rozvode.

@sissy27 asi tak ako hovoris, plus sa starat o dve auta a uz po novom aj riesit kupu domu lebo 3 izbovy byt uz nestači.

predavamknihy
4. júl 2025

Skús jej vytvoriť pohodové, nerušené domáce prostredie (deti na večer odnes napr. k babke, prekvap ju dobrou večerou, kúp fľašu kvalitného vína...) a nenásilne otvor rozhovor o tom, čo ťa trápi a asertívne jej vysvetli aj prečo. Spýtaj sa, ako to vníma ona, čo by jej vyhovovalo, prečo odmieta blízkosť a intimitu. V žiadnom prípade na ňu neútoč, netlač, ak je to možné, skús sa odosobniť. Drž debatu v príjemnej atmosfére.
No a odpoveď na svoju otázku zistíš, podľa toho, čo ti povie. Možno to vyriešite, držím palce.
Ak manželka nepochopí, že sa snažíš pomôcť, zachrániť vzťah, ak jej nedôjde, že to nie je situácia ty vs. ona ale vy dvaja vs. problém a naďalej bude sabotovať manželstvo... tak aj to je odpoveď.

enusamt
4. júl 2025

Pokym sa manzelka nezapoji o zachranu manzelstva, tak dom ani nerieste. Dom ju neobmakci, aby bola k tebe pritulnejsia.. V prvom rade zapracujte na vztahu.
Navrhni jej poradnu. Ked odmietne, tak nech ona navrhne konkretne riesenie. Ci vobec prejavi snahu..
Drzim palce

ika02
4. júl 2025

Ahoj, chcelo by to pohľad aj z jej strany. Ak celý deň lieta okolo detí (nevieme vek), celá domácnosť je na jej hlave, nakupuje, varí a ešte chodí do práce a Ty večer prídeš domov, zvalíš sa pred televízor a oddychuješ, nemôžeš očakávať, že sa na Teba vrhne a urobí Ti striptíz. Neviem, ako žijete, ale skús sa vžiť do jej kože, či by si sa s ňou chcel vymeniť a robiť to, čo ona.

amonet
4. júl 2025

vo vztahu ste vzdy dvaja, a za nespokojnou manzelkou je muz co nechape. vacsinou. takze vymenoval si co robi zle ona pome sa zamysliet co vsetko robis ty? ake ulohy doma robis? s cim jej pomahas? kedy si jej len tak kupil kvety? kedy bola sama niekde s kamoskami, vlasy, nechty?

greywolf
4. júl 2025
@ika02

Ahoj, chcelo by to pohľad aj z jej strany. Ak celý deň lieta okolo detí (nevieme vek), celá domácnosť je na jej hlave, nakupuje, varí a ešte chodí do práce a Ty večer prídeš domov, zvalíš sa pred televízor a oddychuješ, nemôžeš očakávať, že sa na Teba vrhne a urobí Ti striptíz. Neviem, ako žijete, ale skús sa vžiť do jej kože, či by si sa s ňou chcel vymeniť a robiť to, čo ona.

@rusnaky Drzim palce. No co uz. Porozpravajte sa ako to vidi dalej ona. Ci ju nieco netrapi nieje unavena. Na druhej strane mozu to byt vsetko vyhovorky a uz ta nelubi. To treba zistit. Tak sa spytaj ci by bola rada keby sa ti venoval niekto iny ked ona nema zaujem. 🙂

sevrin
4. júl 2025

Odíď od nej a deti samozrejme berieš so sebou. Vybavené.

rusnaky
autor
4. júl 2025
@amonet

vo vztahu ste vzdy dvaja, a za nespokojnou manzelkou je muz co nechape. vacsinou. takze vymenoval si co robi zle ona pome sa zamysliet co vsetko robis ty? ake ulohy doma robis? s cim jej pomahas? kedy si jej len tak kupil kvety? kedy bola sama niekde s kamoskami, vlasy, nechty?

@amonet vonku jej chodit nezakazujem. Kadernik podla potreby. Varim vacsinou ja kedze mi to ide lepsie. Staram sa o deti ako viem-vytvaram program. Pracujem na 24h zmene po praci nespim a fungujem s detmi. Este co ma robit chlap??
Podotykam som zivitel rodiny ;)

predavamknihy
4. júl 2025
@rusnaky

@amonet vonku jej chodit nezakazujem. Kadernik podla potreby. Varim vacsinou ja kedze mi to ide lepsie. Staram sa o deti ako viem-vytvaram program. Pracujem na 24h zmene po praci nespim a fungujem s detmi. Este co ma robit chlap??

@rusnaky koľko majú deti rokov? Nemohla sa zmeniť žena po pôrode?

domkakvet
4. júl 2025

@rusnaky zober ju na dovolenku, staci aj tu na Slovensko aspon na dve noci.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
magic08
4. júl 2025

mam taky dojem z teba, ze sa moc pozitivne opisujes. dokonaly chlap, zivitel rodiny, 2 auta, dom v plane, vsetko doma robi, vari, upratuje, len manzelka nevdacna, co nema o neho zaujem.
Kedy ste si naposledy sadli a rozpravali sa pri pohari vina? Kedy si ju naposledy vzal na veceru? na nakupy? mate nejake spolocne konicky, spolocné ciele? ci len domacnost, deti a pod?
Vies po čom tvoja zena tuzi? o com sniva? co by chcela? Stavim sa ze netusis.
O vztah sa treba starat, pestovat to, čo ste pred rokmi začali. Ak vsetko upadne do stretotypu a veci sa stanu samozrejmostou, tak to tak dopadne. Pekne to vidiet v tom, co si napisal, staras sa o deti! o domacnosti! a po 24 ke nespis, ale fungujes... NO WAU a ta zena sa ma z toho pokadiť? Ked zaujem o nu s tvojej strany je len sex vecer ked deti zaspia? a jediny zaujem o komunikaciu je preco nechce s tebou spat?
takto to bohuzial nefunguje

sissy27
4. júl 2025
@magic08

mam taky dojem z teba, ze sa moc pozitivne opisujes. dokonaly chlap, zivitel rodiny, 2 auta, dom v plane, vsetko doma robi, vari, upratuje, len manzelka nevdacna, co nema o neho zaujem.
Kedy ste si naposledy sadli a rozpravali sa pri pohari vina? Kedy si ju naposledy vzal na veceru? na nakupy? mate nejake spolocne konicky, spolocné ciele? ci len domacnost, deti a pod?
O vztah sa treba starat, pestovat to, čo ste pred rokmi začali. Ak vsetko upadne do stretotypu a veci sa stanu samozrejmostou, tak to tak dopadne. Pekne to vidiet v tom, co si napisal, staras sa o deti! o domacnosti! a po 24 ke nespis, ale fungujes... NO WAU a ta zena sa ma z toho pokadiť? Ked zaujem o nu s tvojej strany je len sex vecer ked deti zaspia? a jediny zaujem o komunikaciu je preco nechce s tebou spat?

@magic08 fiha, tak chlap funguje ako vladze a este je za kkta 😃 a madam teda robi co? Zrejme doma na rodicaku uz mozno aj siestym rokom, teda prijem ziadny ale dom chce, aj vo svojom aute sa vozit. Ona doma s detmi a vari muz po nocnej. Ona intimnosti odmieta ale nevysvetli preco a ked sa jej opyta, tak nevie normalne odpovedat. Ale muz je ten chuj, co sa nezaujima a nepozna jej tuzby 🤡 Tak dufam, ze ona tie jeho pozna a snazi sa ich aspon obcas naplnit, no…

magic08
4. júl 2025
@sissy27

@magic08 fiha, tak chlap funguje ako vladze a este je za kkta 😃 a madam teda robi co? Zrejme doma na rodicaku uz mozno aj siestym rokom, teda prijem ziadny ale dom chce, aj vo svojom aute sa vozit. Ona doma s detmi a vari muz po nocnej. Ona intimnosti odmieta ale nevysvetli preco a ked sa jej opyta, tak nevie normalne odpovedat. Ale muz je ten chuj, co sa nezaujima a nepozna jej tuzby 🤡 Tak dufam, ze ona tie jeho pozna a snazi sa ich aspon obcas naplnit, no…

@sissy27 pockaj, my vieme len jeho pohlad a pekne sa opisal, ako on doma vsetko robi. Lenze realita moze byt niekde uplne inde. O vztah ako taky sa treba starat!!! Ja nevravim, ze je zle ze v domacnosti funguje, naopak, tak by to malo byt a je to super, lenze nestaci fungovat len v domacnosti a pri detoch a o zenu prejavit zaujem jedine vtedy, ked chce zasunut. Chapes o com hovorim? Vztah treba pestovat cely zivot, nie len na zaciatku a potom sa bit do hrude, lebo ved vsetko doma robim, varim upratujem o deti sa staram!!! a kde je manzelstvo? o to sa treba starat v prvom rade

magic08
4. júl 2025
@rusnaky

@rusnaky ked pracujes na 24ke, tipuje, ze mas 2 dni volno? Tak je? co robis tie 2 dni?

rusnaky
autor
4. júl 2025
@magic08

@magic08 dobre skus ty nespat v 24ke prist dokov a zasa nespat a zena rano vstane o 7 k detom pridem domov a povie ze je nevyspana akoze to fakt ?? .. a je nervozna cely den lebo sa nevyspala..
Ano travime spolu cas chodime na prechadzky, vecer si posedime a pokecame ale tam to aj skonci ako nahle si lahneme tak zazracne do 23s spi 😄

Treba sa vratit asi do 90tych rokov kedy muzi nevedeli poriadne co je prebalit dieta a po robote este isli na pivo. V domacnosti neboli automaticke pracky,susicka,umyvacka riadu a neboli jednorazove plienky a vsetko by bolo OK.

rusnaky
autor
4. júl 2025
@magic08

@rusnaky ked pracujes na 24ke, tipuje, ze mas 2 dni volno? Tak je? co robis tie 2 dni?

@magic08 nie niekedy mam aj 3x 24 po sebe .. mam nepravidelnu pracovnu dobu takze nemsm dva dni volna a ked ich mam alebo aj viac dni tak som doma a travim cas s rodinou.

magic08
4. júl 2025
@rusnaky

@magic08 dobre skus ty nespat v 24ke prist dokov a zasa nespat a zena rano vstane o 7 k detom pridem domov a povie ze je nevyspana akoze to fakt ?? .. a je nervozna cely den lebo sa nevyspala..
Ano travime spolu cas chodime na prechadzky, vecer si posedime a pokecame ale tam to aj skonci ako nahle si lahneme tak zazracne do 23s spi 😄

Treba sa vratit asi do 90tych rokov kedy muzi nevedeli poriadne co je prebalit dieta a po robote este isli na pivo. V domacnosti neboli automaticke pracky,susicka,umyvacka riadu a neboli jednorazove plienky a vsetko by bolo OK.

@rusnaky mozem sa spytat kde robis? ako mozes robit 3 dni po sebe 24ky? bez naroku na oddych?

rusnaky
autor
4. júl 2025
@sissy27

@sissy27 asi tak 🙂 ale mas chybu na rodicaku 4ty rok 🙂)

rusnaky
autor
4. júl 2025
@magic08

@rusnaky mozem sa spytat kde robis? ako mozes robit 3 dni po sebe 24ky? bez naroku na oddych?

@magic08 ossr, jednoducho nepravidelny pracovny cas ;) 12ky alebo 24ky zvacsa 24ky
Ale je obdobie ked mam 12dni volno ale to neznamena ze som 12 dni prec, ale som doma

magic08
4. júl 2025

posadil si si zenu a povedal jej o tom, ze nie si spokojny a stastny v manzelstve a ze uvazujes o rozvode? Vie o tom, co v sebe riesis?
ci, ked "chodime na prechadzky, vecer si posedime a pokecame" tak o com sa bavite? o detoch a o tom, co treba doma porobit?

rusnaky
autor
4. júl 2025
@magic08

posadil si si zenu a povedal jej o tom, ze nie si spokojny a stastny v manzelstve a ze uvazujes o rozvode? Vie o tom, co v sebe riesis?
ci, ked "chodime na prechadzky, vecer si posedime a pokecame" tak o com sa bavite? o detoch a o tom, co treba doma porobit?

@magic08 ked sa spytam preco sme spolu vlsstne tak ona polozi otazku mne .. a ked sa dalej pytam tak mlci uz sa to stalo 4x ze bude ticho uplne akoby onemala a ja vtedy sa neskutocne viem vytocit ale clovek ta proste ignoruje a tvari sa ze nic sa nedeje a nikto sa s nim nesnazi rozpravat. Vsimlo si ti vela ludi z mojho okolia ze sa snazi byt prisna a mudra -niektory znami ked nieco robia tak volaju mna bez nej , iny zasa pred nou su radsej ticho
Islo mi stale o to zachranit nas vztah ved pre nieco sme sa brali mame dve zdrave deti, ale rozhodol som sa ze dalej to takto asi nejde

amonet
4. júl 2025
@rusnaky

@magic08 ked sa spytam preco sme spolu vlsstne tak ona polozi otazku mne .. a ked sa dalej pytam tak mlci uz sa to stalo 4x ze bude ticho uplne akoby onemala a ja vtedy sa neskutocne viem vytocit ale clovek ta proste ignoruje a tvari sa ze nic sa nedeje a nikto sa s nim nesnazi rozpravat. Vsimlo si ti vela ludi z mojho okolia ze sa snazi byt prisna a mudra -niektory znami ked nieco robia tak volaju mna bez nej , iny zasa pred nou su radsej ticho
Islo mi stale o to zachranit nas vztah ved pre nieco sme sa brali mame dve zdrave deti, ale rozhodol som sa ze dalej to takto asi nejde

@rusnaky tak v tomto pripade by som riesila poporodnu depresiu a odbornika

sense
4. júl 2025

Skúste manželskú poradňu, alebo mediátora keď sa už neviete porozprávať...kúpu domu by som prestala riešiť a rovnako tak to predložila aj polovičke. Koľko majú deti rokov?

magic08
4. júl 2025
@rusnaky

@rusnaky u vas zomrela komunikacia, empatia a pochopenie (ak tam vobec niekedy bola) nepytaj sa jej preco ste spolu, hovor o sebe!!! ona nieje na vysluchu. Hovor o sebe a svojich pocitoch, bez vycitiek. To co je za komunikacia, pri ktorej sa ty vytocis? prepac, ale kaslala by som na take rozhovory, ked viem, ze sa nastves, tiez by som bola ticho.
ak chces nieco zmenit zacni od seba a zena, ak ma zaujem, tak si to vsimne.
navrhi jej manzelsku poradnu, povedz ze nie si stastny v tomto manzelstve a ze bud to spolu vyriesite, ale sa rozvediete. Ak jej na tebe zalezi, rozhybe sa, ak nie, tak asi aspon skusil

sissy27
4. júl 2025
@magic08

@sissy27 pockaj, my vieme len jeho pohlad a pekne sa opisal, ako on doma vsetko robi. Lenze realita moze byt niekde uplne inde. O vztah ako taky sa treba starat!!! Ja nevravim, ze je zle ze v domacnosti funguje, naopak, tak by to malo byt a je to super, lenze nestaci fungovat len v domacnosti a pri detoch a o zenu prejavit zaujem jedine vtedy, ked chce zasunut. Chapes o com hovorim? Vztah treba pestovat cely zivot, nie len na zaciatku a potom sa bit do hrude, lebo ved vsetko doma robim, varim upratujem o deti sa staram!!! a kde je manzelstvo? o to sa treba starat v prvom rade

@magic08 ale o to manzelstvo sa musi starat aj ona a zakladom je komunikacia. A ak na priamu otazku “preco ma odmietas, co sa deje” odpovie “nic sa nedeje, riesis hluposti” tak sorry, ale tu zlyhava ona.

magic08
4. júl 2025
@sissy27

@magic08 ale o to manzelstvo sa musi starat aj ona a zakladom je komunikacia. A ak na priamu otazku “preco ma odmietas, co sa deje” odpovie “nic sa nedeje, riesis hluposti” tak sorry, ale tu zlyhava ona.

@sissy27 zlyhali obaja. niekde sa chyba stala. otazka je, ci to bolo kedysi ine, alebo to bolo takto stale. v tom je zaroven aj odpoved. ak to bolo kedy ine a oni sa po sebe ziadostivo hadzali a teraz to nie, tak treba riesiť pricinu, kedy sa to zacalo a dobiedzanim a vkuse tlacenim na sex nic nevyriesi.
Ale pokial tam ta vasen nebola od začiatku, tak neni o com a je jednoduchsia cesta odist.
kazdopadne, to ze to nefunguje, je chyba na oboch stranach

magic08
4. júl 2025
@sissy27

@sissy27 on je nervozny a podrazdeny z toho, ze ma plne gule a ona zas frustrovana, ze na nu vkuse tlaci sexom. Z toho potom hadky, konflikty a nezhody, lebo ho vytoci do nepricetna aj mlcanie namiesto odpovede.
toto sami nevyriesia, musia chcieť obaja, mat zaujem obaja.

Strana
z2