Nevera a malé dieťa
Ahojte, asi sa chcem iba vyrozpravat a mozno povzbudit, lebo mi je smutno zo zivota. Po 12 rokoch vztahu nas s 2,5 rocnou dcerkou opustil manzel...nasiel si inu zenu. A to sme mali roky velmi pekny vztah, iba posledne mesiace bolo citit, ze sa vzdalujeme a ze stale pracuje, na mne bola domacnost a dieta. Nic take hrozne sa u nas nedialo, proste taka klasika s malym dietatom-kolotoc povinnosti a unava, ale stale sme sa vedeli porozpravat a podporit. Iba posledne mesiace,ako uz niekoho mal, som ho nespoznavala. Najviac mi je luto, ze po prevaleni nevery sa rozhodol odist. Sice stale opakuje, ze ma zmatok a potrebuje cas, ale odstahoval sa a nadalej sa stretava s milenkou...tak aka snaha, ked sa k tomu postavil takto. Nechapem, ci ma tak zatemneny mozog novym vztahom alebo sa zmenil na takeho sebca schopneho takto ublizit svojim najblizsim a ja som to nevidela? Ale ani nikto z nasho okolia to necakal. Stalo sa to takto niekomu? Nespoznavam ho ani v tom, ze na miesto snahy a prosby o odpustenie hlada chyby vo mne a ospravedlnuje tym svoju neveru. Samozrejme, ze za vzdialenie sa vo vztahu su vzdy zodpovedni dvaja, ale takto sa riesi prva kriza vo vztahu po tolkych rokoch? Viem, ze za to, ze sa rozhodol pre neveru moze on a nie iba milenka, ale aj tak ma mrzi, co su zeny schopne urobit inym zenam. Kde sa vytratila ludskost a sucit? Novej zene staci, ze jej povie, ze " uz si s manzelkou tak nerozumieme"? Ved aj ona raz bude matka maleho dietata💔 Zeny nerobme si toto navzajom.
Je mi to ľúto.
Podľa mňa na tebe hľadá chyby, aby sa ospravedlnil pred sebou. Lebo určite nejaké výčitky má.
Každý má chyby aj každý robí chyby.
Poplač si...každý deň to dúfam bude lepšie...
Je to len obdobie....aj keď fakt blbé...
Tá žena nie je chybe. Na chybe je Tvoj muž. A nech si ide. Ty máš na lepšieho! Držím palce!
Tej druhej to moze byt jedno a ani sa jej necudujem, co ona s tebou ma? A si si ista, ze o tebe od zaciatku vedela? Neboj sa, tvoj muz urcite velmi farbisto opisal aka si harpia, ako to u vas nefunguje uz roky, len mate male dieta, tak sa nechce teraz rozvadzat a podobne rozpravky.
A mne dokonca 2x písala sms herečka exova...aká je medzi nimi chémia a ako mu mám dať pokoj a neničiť zdravie 🤣
@maranta_leuconeura hlavne ak je este sama bezdetna a nevie si ten zivot ani predstavit
Autorka, bude to teraz pre teba urcite tazke, ale skus sa vzchopit hlavne kvoli diwtatu. Mozno si aj muz uvedomi casom, ze prichadza o rodinu skrz nejaky obycajny prietrtok a bude sa chciet vratit a napravit to
Osobne by som nikdy nechcela ženatého muža ,keď mu to neklape nech sa rozide rozvedie a nájde si inú milenku priateľku alebo cokolvek hľadá ,je mi ľúto tvojej situácie ,ale hore hlavu odišiel rozhodol sa .,ries bývanie a najmä dieťa ,.snaz sa mu nerobiť peklo sám sa tak rozhodol ale už by som ho naspäť nechcela .Preboli to venuj sa práci dieťaťu a verím tomu že po čase ai nájdeš niekoho lepšieho najmä verného
I ked vyssie baby pisu, ze nova znamost za to nemoze, aj tak plne chapem tvoje pocity a tiez nechapem, ako si niekto moze zacat so zadanym muzom, ktory ma doma male dieta. Ja by som nevedela s kludom doma spavat...jedna vec je, ze sa rozhodne ukoncit svoj vztah a nasledne zacat novy po boku inej, ale aby som bola ta kvoli ktorej sa odstahuje od svojej rodiny...ten pocit by ma znicil psychicky. Nuz ale ludia su rozni, zjavne to vnimaju niektori uplne inac. Verim, ze to budes mat tazke a ak by sa aj muz rozhodol nakoniec inak a chcel by sa vratit, tak by asi trvalo dlhsie, kym by si ziskal znova tvoju doveru resp. otazne je, ci by ste to vobec este vedeli dat doporiadku.
Nie nadarmo sa hovori, kto chce ist toho treba nechat, myslim si, ze to casom olutuje, podla toho co pises to bolo cele velmi zbrkle.
Tebe drzim palce a prajem vela sil ❤️!
Síce tu ženy tvrdia, že ta druha za to nemôže, ale ja s tebou súhlasím. On je blbec, že to urobil, každopádne, ale podľa mňa hentake ženy sú proste úplne zumpy. Nie je to vždy tak, že muž behá za druhou a kňučí, že doma po ňom ani pes neštekne. Sú aj také, čo vyslovene sprosto balia ženatých, s malými deťmi, berú to ako zábavu a šport. Majú všetko u riti. Pochybujem, že by túžili po deťoch, ak, tak potom jedine na pripútanie si toho blbca. Čo ja viem? Myslím, že majú v hlavach dosť nasr…e, keďže musia rozmýšľať niečím iným
Mozno o tebe nevedela vobec ale to je jedno. Ked sa bude chciet vratit s prosíkom, co pravdepodobne tak bude, maj hlavu hore a uctu k sebe. Dovtedy sa zahojis, verim tomu, teraz to boli a este bude, no tvoje dietatko ťa potiahne , zvladnes to neboj 🤗
Minule som počúvala zaujímavú prednášku. Vždy, keď si slobodná nájde ženatého alebo zadaného,zvacsa sa spŕška kritika spustí na túto ženu, že je štetka, rozbíja vzťah atď. Prednášajúca uviedla, že vždy, podvádzana aj nevernik ma 50 percentný podiel, pričom tretia osoba vo vzťahu sa ma spýtať, prečo chce niekoho, kto jej dáva odrobinky. A teraz ta pointa... Ženy podvádzane zväčša vravia, že ako si to robia ženy navzájom, ako to môžu, pričom podvedome apeluju na takéto ženy, nech sa zamýslia nad sebou - z týchto žien ide podvedomí strach, čo keď ten ich muž natrafí náhodou na tento typ ženy.... A podvedie ju. Takže nie, ta tretia je na vine... Treba sa zamyslieť nad sebou, prečo ten muž odchádza zo vzťahu a niečo na sebe zmenit. Samozrejme on sľuboval vernosť, maslo na hlave má aj on..... Je mi to ľúto, čas vylieči všetko a ktovie....
mala by si zobrať život do svojich rúk a odstaviť ho od seba, nie od dieťaťa. Mám kamarátku psychologičku a čo mi vravelo že sa u jej klientiek najviac osvedčil prístup taký že muža ktorý sa rozhoduje a má v sebe zmätok a také tie kraviny, odstavia od seba. Prestanú s ním komunikovať , prestanú mu odpvoedať na sms , emaily, dvíhať telefóny a reagujú len na otázky sms ohľadne dieťaťa, ale len výlučne na ne. Povedala že má týmo systémom 90 % návratnosť mužov k svojim ženám , ak to tá žena samozrejme chce . Nedať mu priestor aby tú žumpu vylieval na ženu , aby ochkal a plakal sám nad sebou ,aký je on neštastný a zmätený , s tým sa musí vysporiadať sám .
Tak jej vie povedat, ze si s tebou uz nerozumie, ale doma sa s vlastnou zenou nevie porozprávať, ze čosi nie je uplne v poriadku? Alebo ze mu cosi vadí? Po tolkych rokoch nema na to gule? No nech si ide prec..blbec jeden
Silno drzim palce nech sa das aj s dieťaťom dokopy a urcite prec od neho... Ktovie kolko to trva, ci je prva ci piata, ale posledna urcite nie
Keď muž takto dorychla odíde od rodiny bez toho, aby boli vo vzťahu závazne problémy a nijako sa nepokúsil situáciu riešiť, tak je v tom silné zaľúbenie sa, ktoré môže skončiť vytriezvením a ani nemusí. Ty musíš vedieť, či o svojho muža chces bojovať, alebo ti o to už nestojí.
Ja, nechápem, ako niektoré ženy obhajujú milenky ženatých chlapov.Čo sú to nesvojpravne osoby, ktoré, boli násilím dotlačene ku vzťahu so ženatým chlapom? Veď, predsa každý dospelý svojprávny človek, musí vedieť rozlíšiť dobré od zlého.Može fungovať neviem aká chémia a príťažlivosť, keď raz viem, že svojím konaním ublížim nevinným ľuďom, tak dám ruky od toho preč.Ja, netvrdím, že chlap je v tom nevinne,ale niektoré ženy idú cez mŕtvoly.Mne, to už pripadá, ako nejaká diagnóza, týchto žien.Veď, aj tu denne témy o nevere o milenkach.Veď, ja netvrdím že sa to nemôže niekomu stať, že proste sa zaľúbi, ale u normálne zmýšľajúceho človeka, príde signál že to nie je správne a v poriadku a proste nie ísť si za tým aj cez všetky morálne, etické zábrany.
Nie nadarmo sa hovori-ze dieta preveei kazdy vztah.
Vy ste boli prilis dlho sami. Bez dietata. Tam uz mozno bol isty zvyk. Taky stereotyp. A do toho dieta. Unava. Nove povinnosti aj vydavky.
A on hladal unik….
Mozno len to vsetko potrebuje spracovat. I ked nie jasne-nie najvhodnejsou cestou ☹
@anna777115 lebo sú vo väčšine prípadoch odsúdené ženy,či už sú vydáte a nájdu si bolkovku alebo ako v tomto prípade majú sex so ženatým,žena je kurva ktorá má rozmýšľať, ona je tá iniciátora a je to jej chýba
Ta zena s tym absolutne nic nema to po prve, po druhe cele je to vina tvojho muza a teda zrejme aj teba lebo bez vetra sa ani listok nepohne, zavri tuto etapu zivota a ides dalej sama s dietatom a v klude
@minenkak Nič, nikdy nie je iba čiernobiele.Vzdy, sú na chybe obaja podvádzajúci.Veď, keď som si vedomá, že som pre spoločný vzťah spravila, všetko čo bolo v mojich silách, tak sa rozidem a oficiálne a s čistým štítom môžem začať niečo nové.
@anna777115 Ten signál má u toho chlapa vypnutý zvuk? Milenky nikto neobhajuje - ani nemusí, žiadny trestný čin nespáchali. A zodpovednosť voči tej podvádzanej žene má iba ten muž, milenke može byť doslova a do písmena ukradnutá, ona jej nikdy nič neslúbila.
Ukazovať na milenku ako povodkyňu všetkého zla je zvyk žien, ktoré si myslia že muž má mať viac dovolené / nevie sa chudák ovládať / jeho sexuálne eskapády sú len prejavom "mužnosti". Žena má povinnosť byť vždy tá ctnostná a preberať zodpovednosť aj za osud cudzích manželiek.
@anna777115 presne nič není čiernobiele
@ckocka Ale, veď to ja netvrdím.Ja, tvrdím, že milenka má rovnaký podiel na Tom vzťahu,ako aj muž.Nevera, síce nie je trestný čin, ale určite je to prešľap proti morálke, etike.Ved, ak milenka pozná, že chlap, je ženatý , tak dobrovoľne koná neeticky.
@anna777115 tak isto je nemorálne ,súdiť a odsúdiť človeka
Tá žena s tým nič nemá ?! Akoze , zeny, toto fakt? To čo už by som musela byt za úbohú chuderu, aby som sa podieľala na rozpade rodiny s malym dietatom . Veď ak sa lubia, ok . Ale nech sa chlap najprv rozvedie a potom si môžu uzivat kolko chcu .
@anna777115 Nie, nemá rovnaký podiel. Ženu podvádza iba a len jej manžel/partner, ktorý má voči nej nejaké záväzky. Milenka voči tej podvádzanej žene žiadne záväzky nemá.
@minenkak Ale, keď odsudzuješ zlo tak tým predsa nemusíš odsudzovať človeka, ktorý to zlo pácha.Iba, poukazuješ , že tie činy nie sú správne.Keby, v spoločnosti neplatili nejaké zákony, nariadenie, príkazy, tak by vládla anarchia,.Predsa, už malé deti učíme rozlišovať dobré od zlého a dospelí si všetko alibisticky obhajujú.

Ale tá žena ti nič nespravila a mozno on s tebou nebol šťastný a možno to tak má byť.Ono to prebolí a zas bude dobre,nebol ani sa nenazdas a zas sa budeš usmievať