Priateľka neznáša nahotu. Môže za tým byť psychológia?
Sme s priateľkou krátku dobu , bude to 6 mesiacov. Predo mnou mala toxického partnera ktorý ju psychicky týral. Ale však čo sa týka sexuálneho života ,z mojej strany je to všetko v poriadku.
Skôr jej tak celkovo ako vadí nahota. Neviem ako to inak povedať. Aj po intímnostiach sa hneď chce obliecť. Alebo že chce mať na sebe aspoň niečo ( podprsenka, tričko ). Keď sa prezlieka predo mnou tak že rýchlo rýchlo . Podľa mňa sa nemá za čo hanbiť. A hlavne nie predo mnou . Myslíte si že v tom môže byť niečo psychické?
A prekaza ti to? Co robis ty preto, aby sa pred tebou ona citila dobre a v bezpeci? Neviem, co psychicke mas na mysli. Kazdy si nesie svoje traumy, ak chces, aby na tom pracovala, skus sa s nou otvorene a ohalduplne porozpravat. Vysvetli jej svoj pohlad na nu, na jej telo. Ak myslis, ze je pre to narusena, tak nie, rozhodne z toho netreba robit dramu, normalny uprimny rozhovor
Viac ľudí to tak má,aj keď sa nemajú za čo hanbiť. Hlavne ju zbytočne neanalyzuj, akoby bola nenormálna. Nie si jej psychológ. Rešpektuj.
nie nemusi to byt psychicke. proste jej nieje prijemne byt naha. Trosku pochopenia a respektu by ti neublizilo...
@lindusss2016 ale prečo by to hneď malo byť traumou? A úprimný rozhovor? To je celá kovbojka, len preto, lebo sa cíti mimo intímností lepšie oblečená 🙄
Pánko ju ešte môže dobre uraziť, keď sa v tom bude vŕtať. Si asi myslí, že jej ide "pomôcť" s neexistujúcim problém a vyrobí sám sebe problém.
inak zaujimal by nazor tej tvojej priatelky. Lebo sebavedomie ti teda rozhodne nechyba.
Tak neskutocne arogantne a sebecky si si isty sam sebou. By ma zaujimalo skor ako to vidi slecna...
Len ci by ti potom nepadlo nieco az na podlahu, a uz sa nedvyhlo...
Ma byt hneď celá naha lebo si ty povedal ? My sme tiež s uz teraz manželom neboli dllllho úplne nahí, po čase sme si na seba zvykli a prišlo to samé . 6 mesiacov je veľmi krátko , veď sa ešte ani riadne nepoznáte 😆
Každá sme iná. Jedna sa necíti komfortne nahá,druhá by nahá najradšej aj vysávala 🤭.Nemusí mať žiadnu traumu,len proste nie je ten typ,čo sa pretŕča. Ty čo máš robiť,hovoriť je,aby sa cítila pri tebe krásna a výnimočná.
Nič viac nerieš, časom to možno aj ona prestane vnímať.
Je to úplne normálne
Tiez som nerada naha, v pohode tricko a spodne pradlo, ale naha nie, ani spat naha nechcem. Nemam toxickeho ex. Muzovi sa pacim. Aj tak som radsej oblecena. Obliekam sa nevyzyvavo, aj v lete.
@ina2405 ale to len pri takých, ktorí nemajú čo iné riešiť a hneď diagnostikujú traumy iným, keď sa ich partneri nespravajú podľa ich predstáv 😏.
Mam to uplne rovnako a je naozaj lesie to neriesit a skusat po mensich krockoch posuvat hranice. Ja to mam uz cez 20 rokov, ale ked milujes ....
Vyuzi to a kup nieco co sa hodi na nosenie pocas ved....
Vyrábaš problém kde nie je. Nie každému je príjemné sa pretŕčať bez oblečenia. Nič viac za tým nie je. Po polroku sa ešte ani poriadne nepoznáte a ona má ísť voči sebe len preto, že tebe sa viac páči holá?
Som taká istá ako tvoja partnerka a nemá to nič dočinenia s mojou minulosťou, ani toxickými ex a pod. Poviem ti pravdu, z čoho to u mňa pramení- nie som so sebou spokojná a veľmi s tým bojujem roky. Už by som aj mohla byť, ale stále nie som, som na seba prísna a aj napriek tomu, že viem ako ma vidí a vníma môj manžel, tak ja samu seba v svojej hlave nedokážem len tak ľahko presvedčiť, že dobre vyzerám. Toť napr. môj problém. Každy máme niečo 🙂 Nerieš, keď ju ľubiš tak to akceptuj, možno sa to časom zmení a možno nie. To je to jediné, čo sa dá robiť.
Máme začiatok februára. Ešte spolu nie ste ani 6 mesiacov, čiže dali ste sa dokopy niekedy v druhej polovici augusta? A keď predpokladáme, že ste hneď neliezli spolu do postele, tak väčšina vášho vzťahu prebieha v zimných mesiacoch. Ja rozhodne nemám s nahotou problém, ale cca od októbra do marca sa tiež snažím čím rýchlejšie obliecť, hoci doma máme teplo. Nie je mi to proste príjemné a nemá to nič spoločné s hanblivosťou.
Ja tiež nemám rada, keď mám byť nahá viac, ako je nutné a nemyslím si, že mám nejakú traumu :D
A čo ma nahá chodiť cez deň alebo čo? Bože normálna vec tiež by som nezniesla len tak bez oblečenia byť, a to nemám žiadnu traumu
Mne doteraz vadí, keď mám byť pri manželovi nahá 🙈 tiež musím byť prikryta, alebo len jemne svetlo, a to sme spolu už skoro 12r a on mi povie s úsmevom, nech zavriem oči, aby som nevidela, že sa pozerá 🤣
Vo filme Bony a klid to tiež slečna robila len v tričku.😉
Pre mňa je to divné, najmä preto lebo naše telo je asi najprirodzenejsie co môže byť, všetci máme de facto to isté. Nie úplne rozumiem tomu, ale je pravda ze keď som bola nespokojná tak som sa skrývala, teraz nahotu beriem ako niečo samozrejme. Spala by som aj nahá ale nechce sa mi každý deň meniť obliečky.😀 Ale ak to berieme z toho hľadiska "aby sme neboli obkukani" tak potom okay, nech je tam niečo "tajomné".
Ale zas skryvanie sa pred partnerom mi nepríde ok. A určite to nie je nič "normálne", hoc podľa komentárov vyššie to má tak mnoho žien.
Tiež si myslím, že je to normálne. Každý sa na to proste necíti. A ak ti to prekáža, tak si poradím samozrejme len jediné - porozprávaj sa s ňou o tom. Ona si nemá ako vydedukovať, že ti niečo vadí.
Kľud, 6 mesiacov je skoro. Nič jej nie je, nie každý sa rád promenáduje nahý so sebavedomím na vrchole.
@ina2405 ale ved ja netvrdim, ze to je traumou. Napisala som, ze kazdy ma svoje a za tym si stojim. Ak ju v minulosti partner ponizoval, tak urcite traumu ma. Ale s najvacsou pravdepodobnostou bude len sama so sebou kvoli niecomu nespokojna, tak to ma drviva vacsina zien. Alebo mu proste len uplne nedoveruje, ja neviem, co v tom je. Ale nerozumiem, preco by ju to malo urazit. Za mna ak je vztah zalozeny na uprimnosti a dovere, tak s tym partnerom predsa mozem riesit vsetko.
Ale suhlasim s tym, ze tento "problem" naozaj problemom nie je a urcite by sa v tom nrmal vrtat stylom: preco nechces byt naha? Si narusena? 🤭
Rešpektuj to prípadne jej kúp nejaké pohodlné spodné prádlo na doma 😀
@lindusss2016 nemusí byť ani nespokojná, každý to má inak, ja som so sebou úplne spokojná a aj tak sa neprechádzam nahá. U mňa je to normálna hanblivosť a nijako sa jej nemienim zbavovať, je to prirodzené.
@elanor tebe to pekne kvapka na karbid... kde ty vidis sebeckost a aroganciu v jeho prispevku?
@ina2405 ale ved nikto ta nenuti sa zbavovat hanblivosti. Ak je tvoj partner s tym v pohode a ty sa na seba vies s laskou pozriet do zrkadla, tak niet dovodu. Tu to ale partnerovi vadi, tak je na mieste, aby to s nou prebral predsa.
Nemyslím si vôbec nič...
V podstate, iba, že sa zamýšľaš nad úplne nepodstatnou otázkou...
Partnerka s ktorou si vo vzťahu je slobodná, samostatne zmýšľajúca jedinečná žena a evidentne "chce"byť s tebou... vzťah vám klape, sex tiež... nezaoberaj sa, nezamýšľaj sa nad vecami, ktoré s tebou "nesúvisia"... je to jej súkromná vec... 😉
Mala s tebou sex..? Mala... chcela... bola pred tebou v rúchu Evinom... buď jej vďačný, že sex mala práve s tebou, mohla byť totiž s iným... 😉
Ľudia, rešpektujte svojích partnerov, nie si vaším majetkom, vážte si, že "chcú" byť práve s Vami... 😉😎

nerieš, rešpektuj. môže, nemusí. nie každej sa páči nahota, aj ked má milujúceho partnera. nie každý je zvedavý na hompálanie hore či dole, nie každý to znesie na sebe