icon

Riešenie nechuťi na sex po rokoch snaženia

20. máj 2024

Ahojte zienky, hlavne tie, ktore sa snazite uz roky. Stalo sa vam a vasim partnerom, ze ste po tolkych rokoch neuspechu (u nas 3 roky) prestali mat chut na sex? Vysetrenia mame vsetky, ja som ok, manzel ma hrozny spermiogram ale ostatne (hormony, genetika) v poriadku. Po tolkych mesiacoch sklamania to uz mame tak ze naco mame mat sex ked z toho aj tak nic nebude. Mali ste to niektora? Ako ste to riesili? Hlavne mi neradte nemysliet na to. Sexuolog/terapia/manzelska poradna/nieco ine?

lindusss2016
20. máj 2024

Rozmyslala si uz niekedy nad tym, ze ak by si ten sex s muzom mala z lasky, z tuzby a nie len ako reprodukcnu cinnost, tak by sa mozno aj zadarilo? To akoze ak by si sa stala matkou, tak uz nemusis sexovat do konca zivota? Akoze na co mat sex? Ako vyjadrenie blizkosti, nehy, vasne, dovery a najhlbsej intimity partnerovi napriklad. Ak toto k nemu necitis, tak potom nie je na mieste, aby ste sa pokusali o dieta. A ja chapem tvoju silnu tuzbu stat sa matkou. Ale vyberaj takeho otca pre svoje dieta, pri ktorom ti nebude nic chybat.

egonsk
20. máj 2024

pekny postar, alebo sikovny sused niektorim zenam vraj pomohol 😉

vanilkovazmrzka
20. máj 2024

Umele oplodnenie nic?

ratira
20. máj 2024

Aj umele oplodnenie je cesta. Ked to inak nejde, tak preco nie. Kazdopadne ta uplne chapem, viem, cim si prechadzas, ked sa proste snazite uz prilis dlho, tak sa z toho stane ako nieco, co musite robit a nie ako nieco, co si zaroven aj uzivate. Treba sa prestat snazit a ono to pride.

autor
20. máj 2024

@vanilkovazmrzka citanie s porozumenim nic? Pytala som sa na chut na sex a nie na ine metody otehotnenia.

veselo_neveselo
20. máj 2024

Nepytala si sa na ine metody, ale ked mate reprodukciu poriesenu ivf, tak vam odpada sex pre plodenie potomstva, a mozete sexovat len vtedy, ked sa vam chce, lebo sa vam chce.
Mozno si este nepocula, ale nemat sex, lebo sa vam prave nechce, je tiez ok.
Ved zivot nie je stale o tom istom - budu obdobia, kedy na sex nebude ani pomyslenie. Ak to mate teraz, lebo ste sa usexovali do vycerpania, ste sklamani ze to nevyslo prirodzend - je ok dat si pauzu.

No a potom si vytvorit prostredie, kde v sebe najdete zas tu iskru ako predtym. Mozno potrebujete dovolenku, alebo aspon vikend spolu kde mozete zas byt bezstarostni.
Mozno potrebujete prijat zivot bez deti, a chvilu moze trvat najst zas tu radost v zivote - potom sa aj chut na sex vrati.

Alebo, a toto je tiez jeden zo skusok vztahu, sa vam to nepodari a rozidete sa, lebo to proste neunesiete ako par. Aj to je jeden z vedlajsich negativnych ucinkov neplodnosti, bohuzial.

h2
20. máj 2024

😦 Je mi ľúto, že sa vám nedarí, ale neber to tak, že načo máte mať sex, keď z toho nič nebude. Veď ľudia majú vo väčšine prípadov sex s tým, že neočakávajú, či dokonca nechcú, aby z toho "niečo" bolo. Načo by potom bola antikoncepcia? Majte sex z lásky a z túžby jedného po druhom. Plodenie detí pusť z hlavy, alebo zver do rúk odborníkom, ak má manžel zlý spermiogram. Tri roky snaženia sú dosť dlhá doba, už by som to na vašom mieste riešila.

vanilkovazmrzka
20. máj 2024

Ja citat viem a citam v tom ze si tak znechutena z toho, ze nevies otehotniet, ze nemas ani chut na sex. Takze logicky z toho vyvodzujem ze ten psychicky blok odbura uspesne otehotnenie, takze nechapem preco ked tak velmi tuzis po dietati, nevyuzijes vsetky moznosti, ktore v dnesnej dobe nastastie uz mas k dispozicii.

terry658
20. máj 2024

My sme to zažili s manželom. Vtedy sme si povedali, že my nie sme darci života a ak máme mať bábo tak budeme mať. Prestali sme sa snažiť a užívali sme si jeden druhého.

petrao2
20. máj 2024

No nic asi prestanem mat sex s muzom
Beriem antikoncepciu takze z toho nic nebude 🤷🏽‍♀️
Hrozny argument a cudujem sa tvojmu muzovi ze ti to toleruje
To ze chce dieta je super ale mat sex iba preto ze chces dieta je odveci
Ked uz budes mat dieta tak tvoj muz ma smolu a sex nebude do konca zivota?
Ver ze sex ma ooovela viac benefitou ako len plodenie 🤨

katy084
20. máj 2024

Nikdy som,, nesexovala,,len kvôli splodeniu dieťatka,chápem vás,ale ste totálne zle nastavený no a môže sa ľahko stať
,že pojdete od seba a po čase budete mať každý svoju rodinu...psychika je gro všetkého...

sheila121
Odpoveď bola odstránená