icon

Udrží nevera manželstvo pohromade?

8. nov 2025

Nejdem si po názory, preto prosím, aby do tejto témy neprispieval nikto, kto nemá skúsenosť. Naozaj neziadam žiadne rady ani hodnotenia, a už vôbec nie odsudzovanie. Keďže často tu také témy sú, pýtam sa tých, ktorý také niečo žili alebo žijú. Je možné udržať manželstvo, aj keď máte milenecký vzťah? Často sa stretávam s tým, že manželstvo tvorí zosúladeny pár, ale jednoducho sa nudia a dobrodružstvo hľadajú inde. Proste doma super muž, žena a za dverami sa z času na čas stretne s milencom, milenkou. Nemôžem sa to opýtať nikoho, ale zaujíma ma to. Keďže je možnosť anonymne prispieť, tak snáď sa niekto nájde. Myslím tak, že manželstvo je ok, napriek tomu má človek milenca/milenku. Dakujem

Strana
z2
doriiis
8. nov 2025

A podvádzany manžel/ ka o tom vedia?

autor
8. nov 2025
@doriiis

@doriiis nie, určite nie.

autor
8. nov 2025
@doriiis

@doriiis prvoradé je, aby sa nikomu neublížilo.

doriiis
8. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ... To už sa stalo a deje. Pretože klamstvo vždy ublíži. Hlavne, ak podľa tvojich vlastných slov ten podvádzany nevie, že druhá strana sa až tak musí, že mu nenapadá iný spôsob ako to zmeniť ako nevera. Je to podraz, nech sa na to pozeráš a ospravedlňujes to akokolvek

autor
8. nov 2025
@doriiis

@anonym_autor ... To už sa stalo a deje. Pretože klamstvo vždy ublíži. Hlavne, ak podľa tvojich vlastných slov ten podvádzany nevie, že druhá strana sa až tak musí, že mu nenapadá iný spôsob ako to zmeniť ako nevera. Je to podraz, nech sa na to pozeráš a ospravedlňujes to akokolvek

@doriiis hneď prvá veta je, že sa nepýtam na názor ani na hodnotenie. Pýtala som sa na iné. Prosím, respektuj to.

autor
8. nov 2025
@doriiis

@doriiis a nepýtala som sa, ako na to pozerať alebo ako to ospravedlniť. Moja otázka znela inak. Nie je potrebné byť v každej diskusii.

svetlonos
8. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor
v prvom rade ublizujes sama sebe, zradis totiz seba! Nikdy nevies kedy a ako sa to partner dozvie a si v .... vies kde. Ved si predstav, ako by si sa dokazala tomu svojmu partnerovi pozriet potom do očí. Pokial toto v pohode dokazes, smelo do toho, no skor co neskor ta to dobehne.
A nechci vediet ani, akym neuveritelnym sposobom som sa to dozvedela ja. To proste nevymislíš 😁.

anonym_7f7d2e
8. nov 2025

Normálne sa dá takto fungovať, ale nie je to pre každého. A určite ten manželský vzťah nie je úplne v poriadku, keď to takto majú.

doriiis
8. nov 2025
@anonym_autor

@doriiis a nepýtala som sa, ako na to pozerať alebo ako to ospravedlniť. Moja otázka znela inak. Nie je potrebné byť v každej diskusii.

@anonym_autor ... Nô žit sa tak dá. Kým na to druhá strana nepríde.A niekedy aj potom.Ci sa to dá nazvať vzťahom v poriadku je už individuálne posúdenie.

autor
8. nov 2025
@svetlonos

@anonym_autor
v prvom rade ublizujes sama sebe, zradis totiz seba! Nikdy nevies kedy a ako sa to partner dozvie a si v .... vies kde. Ved si predstav, ako by si sa dokazala tomu svojmu partnerovi pozriet potom do očí. Pokial toto v pohode dokazes, smelo do toho, no skor co neskor ta to dobehne.
A nechci vediet ani, akym neuveritelnym sposobom som sa to dozvedela ja. To proste nevymislíš 😁.

@svetlonos je mi ľúto, že si kvôli tomu trpela a trápila sa. Toto by nemal zažiť v manželstve nikto.

anonym_0b6caf
8. nov 2025

Da sa tak fungovat poznam minimalne 3 zeny ktore maju milenca DLHODOBO!

muchotrafka298
8. nov 2025

Ja poznam dvojicu, ktora ma manzelstvo len na oko, kazdy ma ineho partnera. Nechcu sa rozvadzat kvoli detom a majetkom, hnutelnym aj nehnutelnym, ktore maju spolu. Kazdy si zije ako uzna za vhodne, oni sa tak dohodli. Ona zije sama (nezdiela s tymi frajermi co ma jednu domacnost), on s inou partnerkou dlhodobo.

anonym_b6a418
8. nov 2025

Autorka, čo si myslíš, že je len jeden vzor takehoto manželstva? Každý, to má nejako inak. Čo sleduješ touto diskusiou?

anonym_8df6b2
8. nov 2025

Poznam takych manzelstiev viacero, tych vernych je mensina. Bud je to dlhodoba alebo prilezitostna nevera, niektori sa rozisli, ini funguju dalej, ale je to pomerne bezny jav.

anonym_cb9cce
8. nov 2025

Dacsavtak fungovať. Len žena je tvor, ktorý sa v drvivej väčšine prípadov zamiluje. A tam to uz potom fungovať nebude.

anonym_dc34bd
8. nov 2025

Nemyslím si že ani. Ja som v deň keď som zistila jeho neveru zbalila jeho veci a nečakala ani kým príde domov, jeho veci pristáli u jeho rodičov a dovi dopo. Jeho bájky má vôbec nezaujímali. Nechcela som po ňom nič ani obrúčku ani priezvisko, nič.
Susedu dlhodobo podvádzal manžel, keď sa dozvedela o nevere psychicky sa zrútila naslafevala hospitalizácie. Ona už nikdy nebola ako predtým

anonym_3e721d
8. nov 2025

Nejde to udržať dlhodobo, teda ak sa tým pred sebou tajíte. Ak žijete v polygamii tak to problém nebude 🤷🏼‍♀️.

anonym_c82fe7
8. nov 2025

Manželstvo, kde je nevera nikdy nie je OK. Ak ten čo podvádza tvrdí, že je všetko v najlepšom poriadku doma, tak potom má nejaký problém. Asi nedokáže fungovať v monogamnom vzťahu, tak by si taký nemal vytvoriť.

anonym_8c8c2a
8. nov 2025

@anonym_autor dá za cenu , že druhá strana o tom vie a súhlasí. Ja osobne by som nesúhlasila. Ty by si súhlasila? Keby ma manžel popri tebe aj bokovku? Že ty by si sa starala o rodinu, domácnosť,deti a muž by chodil na prietrty inam?

krasneleto
8. nov 2025

urcite je to v poriadku, pokial mate otvorene manzelstvo a tym padom kazdy z vas mozes len tak z nudy ako pises spat s niekym inym... v inom pripade to v poriadku nie je... a ked sa teda da v manzelstve nudit, tak treba nudu zahnat spolu a nie sa nudit kade tade

autor
8. nov 2025

No dobre. Ja som nikde nepísala, že je to o mne. A poprosila som, že nechcem tu žiadne názory a rady, chcela som skúsenosti.

viestta
8. nov 2025
@anonym_autor

@svetlonos je mi ľúto, že si kvôli tomu trpela a trápila sa. Toto by nemal zažiť v manželstve nikto.

@anonym_autor a preco udrziavat take manzelstvo. Len napis, preco udrzat manzelstvo ak jeden z partnerov v nom nie je spokojny a ten druhy je dlhodobo klamany?

svetlonos
8. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor
netrpela som, bola som ohromne prekvaoena. Manzelia sme neboli, ale vztah trval 8 rokov. Hlavne pan dokonaly bol ziarlivy a on sam svaty... teda sa tak tvaril dovtedy.
Potom som uz len planovala vyrovnanie majetku a rozchod.
Vsetci o tom vedeli a tvarili sa akoby nič 😏.
Fakt na to kasli a pouvazuj, co ti chyba. Toto ta nebude dlhodobo naplnat, uvidis 🙂.

anonym_771de3
8. nov 2025

@anonym_autor mňa tu teraz asi ukamenuju, ale napíšem svoju skúsenosť, s manželom sme spolu asi 20 rokov, z toho 12 rokov manželia, a áno mala som milencov, a aj som sa zaľúbila, lenže to trvá tak rok-dva a potom chémia vyprchá. Takže som prišla na to ze nema zmysel sa rozvádzať, môj manžel mi v mnohých veciach vyhovuje, rozumieme si, som tolerantná k nemu on ku mne, vychovavame 2 deti, len po jednej stránke nám to neklape.. A každý z tých mužov bol dokonalý manzel, otec, o rodinu sa staral, len doma mu chýbalo jedno ... A až na jedného sú všetci stale ženatí s tou istou partnerkou. Takže ak to vieš dobre utajiť, je mozne manželstvo udržať.

anonym_7f7d2e
8. nov 2025
@anonym_771de3

@anonym_autor mňa tu teraz asi ukamenuju, ale napíšem svoju skúsenosť, s manželom sme spolu asi 20 rokov, z toho 12 rokov manželia, a áno mala som milencov, a aj som sa zaľúbila, lenže to trvá tak rok-dva a potom chémia vyprchá. Takže som prišla na to ze nema zmysel sa rozvádzať, môj manžel mi v mnohých veciach vyhovuje, rozumieme si, som tolerantná k nemu on ku mne, vychovavame 2 deti, len po jednej stránke nám to neklape.. A každý z tých mužov bol dokonalý manzel, otec, o rodinu sa staral, len doma mu chýbalo jedno ... A až na jedného sú všetci stale ženatí s tou istou partnerkou. Takže ak to vieš dobre utajiť, je mozne manželstvo udržať.

@anonym_771de3 Pravdu máš. Takto nejako to môže vyzerať.

alickapusinka
8. nov 2025

TY o tom kto bude a nebude v diskusi nerozhoduj.Na to sú administratori.Nevera a mať partnera popri mužoví alebo žene je nevera.A zbytočne písať že manželstvo je OK.Ak by manželstvo bolo ok niktorý s partnerov by s nehladal milenku /milenca.

autor
8. nov 2025
@anonym_771de3

@anonym_771de3 dúfala som, že sa nájde aspoň jedna osoba, ktorá pochopí, čo sa vlastne pýtam. Veľmi pekne ďakujem za príspevok.

autor
8. nov 2025
@alickapusinka

TY o tom kto bude a nebude v diskusi nerozhoduj.Na to sú administratori.Nevera a mať partnera popri mužoví alebo žene je nevera.A zbytočne písať že manželstvo je OK.Ak by manželstvo bolo ok niktorý s partnerov by s nehladal milenku /milenca.

@alickapusinka ja o tom nerozhodujem, slušne som poprosila. Už je potom na ostatných, či sú schopní porozumieť. Ale samozrejme akceptujem, že vždy sa nájdu jedinci, hlavne na fórach, ktorí MUSIA prispieť všade a su presvedčení o svojej pravde. Len som nechcela mať diskusiu zaplnenu radami a kaznami o tom, čo je a čo nie je správne. Išlo mi o iné.

anonym_7cb78c
8. nov 2025

@anonym_autor áno, dá sa to. Žijem tak už 3 roky, problém je už len v tom, že môj milenec si zmyslel, že sa zamiloval a chce somnou žiť. Aj keď sme mali jasné pravidlá, nie vždy sa asi dajú dodržať, takže tu čoskoro nastane koniec, ale tebe sa to stat nemusí.

krasneleto
8. nov 2025
@anonym_autor

No dobre. Ja som nikde nepísala, že je to o mne. A poprosila som, že nechcem tu žiadne názory a rady, chcela som skúsenosti.

@anonym_autor to ti tu teda nikto nenapise... ale poviem ti ako to dopadne, ked sa jeden chodi nudit inde.... vzdy NA MILU JARMILU

Strana
z2