Vraj som zanedbaná

20. apr 2024

Budem písať radšej anonymne, kedže tu mám fotku a nechcem aby ma spoznali moje známe...

Baby, ako by ste reagovali keby vas partner vam povedal, ze ste zanedbana?
Máme dceru, ktora vyžaduje 24hod starostlivosť, ktorá je samozrejme na mne. Nikam nechodim to je pravda, max na nechty a vlasy si farbim doma sama.
Ale doma robim všetko, domacnost , dieta, vsetko okolo domu, lekari, nakupy, vybavovanie je na mne. On chodi ,,len,, do prace.
Som z toho dost nešťastná, pretoze sam vidi a vie, ze ked dcera zaspi padam na hubu aj ja. Nemam silu este so sebou robit nieco extra zrejme ako on vyzaduje.. on mi v nicom nepomoze.
Preto ma to dost zabolelo. Rada by som si nasla cas na seba alebo na nejaku kamaratku ale bohuzial momentalne to nejde.. on s nou ,, nevydrzi,, nevie co ma robit s nou. Rodinu tu nemam.
Ked niekam ideme na vylet, tak si dam saty alebo rifle, namalujem sa.
Pred tym nez sme mali dieta som sa malovala vyrazne aj som sa obliekala vkusne. Nehovorim, ze teraz vyzeram o 180stupnov inak ale proste mam taky pohodlny styl.
Poprosim o normalnu diskusiu, bez urazania.
Dakujem Vam

dskjhfdlkdjhl
20. apr 2024

Akoze s dietatom nevydrzi? Chce mat doma vystavny kus, tak sa postara o dieta a zenu posle napr. do kadernictva, alebo cvicit (dosad si co potrebujes) a pekne si stanov nejaky den/dni a cas, kedy on bude doma s dietatom a Ty nebudes zanedbana.

babovka2321
20. apr 2024

Povedz mu, ze tvoja vizaz je JEHO VIZITKA.

januska12323
20. apr 2024

Tak pánko nevydrží s vlastným dieťaťom to by som sa pozrela. Zajtra ráno vstaň, uprav sa a vyraz do mesta/ku kamoške /na prechádzku... Mobil si zabudni doma a vráť sa až po obede. Keď prídeš pýtaj sa prečo nie je to a hento urobené (čo všetko ty bežne stíhaš) a vypýtaj si obed.

amy2807
20. apr 2024

To je syndróm dnešných chlapov..chcú deti dokonalú domácnosť dokonalu ženu..ja som s mojím chlapom spravila taký cirkus keď mi toto raz povedal..že to ľutoval ešte dlho ...lebo tiež všetko na na mne domácnosť dieťa a potom že pribrala si zanedbávas sa a podobne debiliny...nevydržala som to navrieskala som naňho čo sa doňho zmestilo zobrala som dieťa a išla k rodičom na víkend..potom sa uvedomil..prišiel s prosikom...treba sa vždy ohradiť pri takýchto rečiach lebo si bude dovoľovať viac..

gejb
20. apr 2024

Nevie co s nou ma robiť? Tak nech sa naučí.
Keď ste ju splodili bol pri tom, tak nech aj vychováva a stará sa.
Na dve hodinky mu ju nechaj a on si poradí, neboj sa...Len sa vyhovára lebo vidi ze to na teba zaberá.

lakebabe
20. apr 2024

Pripájam sa k názoru že to ako vyzerá žena na materskej je z veľkej časti vizitka chlapa. Keď chce mať doma upravenú kocku nech si vezme každý deň svoje dieťa, ty si zbehni do fitka, na vlasy , ku kozmetické, na nákupy...
A kým tam ty budes nech rovno aj navari, operie, uprace a bude mat doma oddychnutu upravenú kráľovnú 👌

martinka13
20. apr 2024

Nevie, čo ma robiť? Veď on to zistí. Len ho nechaj s ňou a rob, čo Ta baví a čo potrebuješ

wolf_
20. apr 2024

Ako by som reagovala? V prvom rade by som nerobila zo seba slúžku! ("Ale doma robim všetko, domacnost , dieta, vsetko okolo domu, lekari, nakupy, vybavovanie je na mne. On chodi ,,len,, do prace."). Dbala by som na to, aby sme tím, čo sa týka domácnosti, nákupov, vybavovačiek, všetkého. A samozrejme rovnako aj ohľadom dieťaťa, je otec, neexistuje, že on s ňou nevydrží, tak sa vzťah s vlastným dieťaťom nebuduje.
A s tým ide ruka v ruke aj to čo tu primárne riešiš. Že si sa "zanedbala". Či to je tak posudzovať nebudem, neviem. Ale mňa osobne by to neurazilo, vážim si úprimnosť od blízkych ľudí, aj takúto. Zjavne je na čase zmeniť pravidlá v domácnosti. Nie si len upratovačka, slúžka, manželka, matka, si aj žena.

lilianka28
20. apr 2024

A ako sa on pričini o to, aby si ty z 24 hodinovej starostlivosti mohla ísť ku kaderníčke, na kozmetiku, na nákup oblečenia? Och, takýchto mám najradšej. Je mi to ľúto, že takto ťa zhodil. Ako keby žil na Marse, nie s vami. A za to ako ty vyzeráš môže aj on.
Takže nechaj vychladnúť hlavu, zajtra si s ním sadni, a natvrdo mu oznám, že ak chce mať doma "modelku", v utorok odchádzaš ku kaderníčke a odtiaľ na kozmetiku a očakávas, že o dcéru bude postarané. Podobný postup by som použila, že idem na kávu s kamoškami a na nákup a jednoducho starať a myslieť aj na seba.

amy2807
20. apr 2024

Hlavne neurob to čo robí vela žien že zvesis plecia a budes mu prikivovat v tomto že má pravdu a hľadať v sebe chybu..to je cesta do pekla ( vlastná skúsenosti)..urobí si z teba potom handru ..nemá čo si toto k tebe dovoľovať a mať takéto blbé reči pokiaľ je naozaj všetko na tebe a on s ničím nepomôže..treba sa rázne ohradiť kľudne sprav cirkus .nech vie že takéto poznámky na tvoju adresu nemá čo vypúšťať z huby.

hradnapani
20. apr 2024

tak ako je zanedbany chlap vizitkou zeny, tak to plati aj opacne. Ale napriek tomu povedat toto zene, ktora je 24/7 v zabehu pri dietati je chrapunstvo. Proste sa nadychni a zacni sa o seba starat, volny cas ti tiez padne dobre a on nech sa zacne starat o dieta. A za tymto vsetkym moze byt este aj to, ze je to clovek, ktory si ta proste nevazi a ani po navsteve kozmetiky a kadernictva, fitka a obchodov si najde dalsi dovod, ako ta zhodit, lebo kludne mohol povedat "zdas sa mi nejaka unavena, urob si cas pre seba". Ale to uz ty vies, co je za tym.

0silvia0
20. apr 2024

Povedz mu, ze si si jeho slova zobrala k srdcu a od buduceho tyzdna budes chodit 3x do tyzdna cvicit. Predsalen oblecenie lepsie vynikne na dobrej postave.
Vydrzi nevydrzi s vlastnym deckom by ma nezaujimalo.
Takto by to urobila sebavedoma, rozumna zena. Putka zvesi hlavu a da si doma v teplakoch raz do mesiaca 30 brusakov a posnazi sa doma mat upratanejsie aby mal panko menej podnetov ku kritike

mikadooo
20. apr 2024

Sadla by som si s ním a zistila, akú má on predstavu o tvojom výzore. Ok. Ak chce, aby si bola znovu nalíčená, tak keď príde z práce, bude MUSIEŤ byť s dieťaťom koľko? desať minút? Pätnásť? vydržať, kým sa nalíčiš. A potom večer zas 5 minút, kým sa odlíčiš. Súhlasí? Super! Nesúhlasí? Tak sorry... Fakt to tým pádom nepôjde 🤷🤷🤷. Volá sa to kompromis. PS: NEEXISTUJE chlap, ktorý nevydrží 15+5 minút s vlastným dieťaťom, treba len chcieť na oboch stranách a vytvoriť si návyk. Keď túto fázu zvládnete, môžete skúsiť krajšie obliekanie. Postup by som navrhla obdobný - keď príde z práce, pridáš 5-10 minút na nahodenie sa do niečoho krajšieho ako sú tepláky. Všetko je to o zvyku...a o kompromisoch na oboch stranách. Ak on od teba niečo chce, musí pre to aj on niečo obetovať. Neboj sa, zvládne svoje vlastné dieťa, len mu treba trochu dôverovať. Na začiatok mu trochu pomôž, trebárs nech sú pri tebe v kúpeľni, neskôr ich kľudne z kúpeľne vypoklonkuj, vysvetli mu, ako fungujú hračky a čo s nimi treba robiť a nech sa trošku posnaží, keď ťa chce mať krásnu 😉.

sima338
20. apr 2024

Ježiš toto je moja ,,oblúbená" skupina chlapov...Takí, čo chcú dokonalú ženu, rodinu, deti a sami do toho dávajú málo...normálne mu povedz, že vyzerať perfektne niečo stojí, či už čas aj financie a to môžeš byť krásna aj prirodzene, ale hold, pekné a kvalitné oblečenie fakt nestojí málo, make up tiež nie je zadarmo, kaderníčky su dnes tiež drahé, nehovoriac o veciach napr výplne, laserová epilácia, telové procedúry a pod...takže môj nádherný dokonalý, ked chce dokonalú ženu, nech pripraví financie a naučí sa byť sa s malou...bože ja sa tak vytočím tu na koňovi hocikedy 😂

koniarova
20. apr 2024

On je švihák lázeňský?

nikoletta1712
20. apr 2024

A ešte raz sa ma niekto opýta, že prečo nie som vydatá, zasnúbená, doma na materskej!!!.
Samí kokoti…

hradnapani
20. apr 2024

@nikoletta1712 ale kdeze... o normalnom chlapovi netreba zakladat diskusiu, do povedomia sa dostava obvykle len tato nevydarena sorta.

jaond19
20. apr 2024

"V nicom nepomozes, nic nevyzaduj." By som mu povedala. "Co nedas, sa ti nemoze vratit."

melanta
20. apr 2024

Pindáte tu na chlapa. Ale je rovnako jej vina, že takto si muža naučila, že pán domáci nerobí nič. Ty si ho naučila, že si nie manželka ale slúžka. Takže sadni s ním, vysvetli že urobila si chybu, že si mu dovolila byť pán veľkomožný a ty slúžkou. Ale že napravíš to, aby si nebola zanedbaná a od tohto týždňa sa obaja rovnako podielate na starostlivosti o dieťa a domácnosť. A daj mu zoznam. Sama si sa postavila do tejto role, tak z nej aj vyjdi. Nebude to jednoduché. Ale už aj kvôli dcére by si mala. Aby si jej neukazovala, že normálna rodina funguje tak, že žena sa ide zodrať a muž chodí "iba" do práce.

autor
20. apr 2024

@dskjhfdlkdjhl nevydrzi, proste dieta ma zachvaty a on nevie co ma robit v takej situacii.. nechcem mu davat lekciu na ukor dcerky.
Ale baby, dakujem pekne fakt ste mi potvrdili v podstate to, co som si myslela aj ja..
On je chlap s pupkom🤣 a sampzrejme chce mpdelku, tak som mu povedala nech mi prispeje na moju ,, starostlivost o seba a to uz jasne ze nie ani pocut🤣🤣
Asi skocim k rodicom na tyzden a necham mu prazdnu chladnicku, a plnu pracku a nech sa stara.

mane01
20. apr 2024

Ale to je skvela sprava! Hned sa objednaj ku kadernicka, naplanuj fitko, a jedno poobedie aj na nakupy novych handier. A muzikovi oznam, ze sa teda ides o seba starat a dieta je teda na nom, samozrejme! Inak, a ma pravdu! Ty sa ides potrhat, zanedbavas sa… pekne krasne si urob na seba cas! A ci vlastny otec vydrzi s vlastnym dietatom… to je snad vtip?! Vsak on vydrzi… co ine mu uz ostava… ked nechce mat doma zanedbanu zenu.

wolf_
20. apr 2024

On nevie čo má robiť v takej situácii... A ty si vedela? Či si sa to tiež musela učiť? ... Neviem čo má dcérka za problémy, ani nehovorím, aby dávaš lekcie na úkor dcéry, ale preboha ženy prestaňte neschopných mužov ospravedlňovať. Ani vy ste nespadli z neba so všetkými vedomosťami, skúsenosťami, rovnako ako muži, ktorí "nevedia" a ospravedlňujete ich tým.

reanda
20. apr 2024

a ty mas pocit, ze si zanedbana? vadi to? necitis sa dobre v 'pohodlnom style' a chcela by si sa zas o seba starat ako pred dietatom?

ckocka
20. apr 2024

Vyluxovala by som mu účet za kaderníka, handry, kozmetiku a aspoň trojdňový wellnes.

lujza123
20. apr 2024

@nikoletta1712 tu v niektorých témach je to naozaj ako hitparáda debilov, ale častokrát si za to môžu aj baby samé….

Tu autorka všetko doma stíha sama chlap nemusí nic, iba existovať ako taká ozdoba. V ďalšej dnešnej téme zas baba platí komplet nájom aj za frajera, potom opäť téma z dneška mlada kocka žije jak dôchodkyňa, len sedí doma na zadku pred TV a obskakuje hnilocha

Ale hlavne ze majú nejakého chlapa a niesu single

janettdamian
20. apr 2024

Odkazujem tvojmu mužovi: že "zanedbaná" žena je vizitkou muža

nikoletta1712
20. apr 2024

@lujza123 Veď toto!…Mám pocit, že každá žena, ktorá tu píše, tak je s tým chlapom len pre to, lebo sa bojí byť sama…Je mi ich ľúto…

michaela789
20. apr 2024

Ako tu bolo spomenuté - žena je vizitka muža. Je to jednoducho tak. Chce mať doma dračicu a ty nemáš čas sa ani len prezliecť z teplákov, nieto nejaký makeup. Veľmi fér od neho. Úplne chápem, ako ťa to muselo raniť po tom, ako nechávaš 100% v starostlivosti o neho, (aj) jeho deti a (aj) jeho domov. Mňa by to doslova nasralo. Možno si málo asertívna. Ak je taký zaslepený samým sebou, normálne si ho posaď a konštruktívne sa opýtaj kedy sa máš o seba starať, aby mu to vyhovovalo. Ak má rozum, dojde mu to a pri troche šťastia sa bude cítiť aj trápne za také reči.
A ty, prosím, zapracuj na sebaláske. Si jeden človek ale zastávaš prácu 8mich a to je, doprdele, riadny výkon! Zvládol by to on? Mať navarené, popratané, deti v cajku? Pochybujem. Môj manžel je šikovný a obetavý, ale nedáva to ani on pri tom rozvrhu, ktorý musím pri ňom, dvoch deťoch, dome a záhrade mať.

danyelia
20. apr 2024

Možno budem mať odlišný názor ako väčšina, ale trochu tomu nerozumiem...Nemyslím teraz zblázniť sa kvôli chlapovi, ale cítiť sa dobre kvôli sebe - naozaj nemôžeš ráno (keď mala predpokladám ešte spí) vstať o 10 minút skôr a trochu sa upraviť a nalíčiť? Fakt si raz za 2 mesiace nenájdeš čas na kaderníčku? Nechty zvládneš aj doma, malá hádam zvládne byť 10 minút pri Tebe s hračkou. Obliekanie nie je vec peňazí, ale vkusu, veď sa obleč pekne hoci aj na výlet, do obchodu, na prechádzku - v prvom rade kvôli sebe, nie kvôli chlapovi...Neber to ako chválenie sa, skôr ako motiváciu - ja mám 4 malé deti, prekonala som rakovinu, teraz mám 1 prácu a 2 brigády popri tom, muž odchádza o 6- ráno do práce, vracia sa večer po 20:00, no stále si nájdem čas upraviť sa, aj cvičiť, hoci len doma popri varení (lebo chcem)...Všetko sa dá, zmeň si nastavenie v hlave, žiadne výhovorky, - ale urob to hlavne kvôli sebe, aby si sa cítila spokojná a príťažlivá...

sissy27
20. apr 2024

Fiha, tak pupkacik, co okrem prace hovno robi, bude teba buzerovat, ze si zanedbana… no ok, tak kedze dieta s nim nemozes nechat (ak dobre chapem, ma zdravotny problem, ktory on nevie zvladnut 🙈 inak najvyssi cas, aby sa naucil) tak potom budes musiet najst ten cas inde - napriklad miesto zehlenia jeho koseli, alebo varenia jeho vecere, prania jeho veci, atd. Jaj a nezabudni mu pripomenut, ze cim lepsie budes vyzerat, tym vyssie budu aj tvoje naroky na partnera, nech s tym pocita. Lebo nie je jediny na svete a ak si ta on nevazi, tak iny bude…