Záľuby priateľa

6. apr 2024

Ahojte je tu nejaka žena ktorá má muža futbalistu alebo nadšenca športu a naučila sa s tým žiť ?
Neviem či si dokážem na to zvyknúť keď každý týždeň je program jasný … minimálne jeden deň víkendu je vždy mimo resp odcestovany na inej strane Slovenska a ako partner s ktorým randím je to pre mna nepochopiteľne. Nežijeme spolu a toho spoločného času nie je veľa.
Ak aj mame ísť niekam na výlet je to v duchu ok môžme ísť on si odbehne na futbal a keď skončí zvýši čas aj na mna … nejake výchovne rady ako sa prestať cíti hlupo v takom vzťahu?

klementinka58
6. apr 2024

Syn je futbalovy rozhodca a kvoli tomu sa s nim rozisla pruatelka, nechapala, ze ked mu daju rozpis musi ist piskat a niekedy je to aj sobota aj nedela. Sezona trva par mesiacov...a zarobi slusne
On cakal, ze ho podpori,pride obcas aj na zapas...

katkaseiner
6. apr 2024

chapem ta a mne by to zrejme tiez vadilo....tak bud budes s nim povzbudzovat alebo vas vztah dlho nevydrzi

zmrzlinka2021
6. apr 2024

Prečo by si sa mala cítiť ty hlúpo? Mne by taký vzťah nevyhovoval. Predstav si, že máte deti, domácnosť a toto robí. Skončila by si ako chudera

sense
6. apr 2024

Každému vyhovuje niečo iné. Mame suseda futbalistu ale hra profesionálne. Jeho žene to asi nevadí pendluju medzi dvoma mestami. Stihli dve deti.
Ja dom toto riešiť nemusela ale teda občas sme sa nevideli ani týždeň alebo ozaj len chvíľu, keďže obaja pracujeme nepravidelne. Chlap ešte aj na ksichty plus ja som mala už dieťa.
Budeme spolu už 5 rokov a z toho 2,5 roka sdpolu žijeme aj tak mame spoločného času malo. Ale zato si ho užívame štýlom nejde o kvantitu ale kvalitu

autor
6. apr 2024

@zmrzlinka2021 lebo možno by ho niektorá podporovala atd… ale reálne to vyzerá že trebárs aj keď ideme niekam spolu musíme sa vrátiť do nejakého času sobotu alebo nedeľu lebo futbal
Niekedy sa na to pozerám aj cez seba či niesom nejaka majetnicka …. Ale …

vkatush
6. apr 2024

Máme kamoša, ktorý jednak hráva a zároveň aj trénuje deti. V práci skončí o 14tej a ide trénovať, do večera je mimo, víkendy stále preč.
Žiadna s ním nevydržala, lebo vždy uprednostňuje futbal a až potom to ostatné.

Ak si teraz nevie urobiť z teba prioritu a z futbalu koníček, neskôr (manželstvo, domácnosť, deti) budeš na to pravdepodobne sama, lebo futbal.

Minule chcel stiahnuť manžela na výlet do Talianska na futbal. Vôbec nechápal, že sme mali doma novorodenca, že dať za otočku na víkend stovky eur nie je pre nás easy, nemá nikdy čas sa stretnúť (ani samostatne, ani s partiou), lebo futbal. Ktorý je jeho voľba a pritom sa stále sťažuje, že nemá čas na nič a nikoho. A keď mu povieme, nech uberie, tak neexistuje.

Podobný prípad poznám aj s rybárčením. Muž každý víkend ide na ryby a žena sama na dieťa, tak ako celý týždeň, kým je on v robote. Teraz na sviatky ich nechal doma samé a išiel s kamošmi na niekoľko dní, lebo musí, to sú akcie, ktoré si nemôže nechať ujsť.

Osobne by som nemohla mať pri sebe chlapa, pre ktorého nie je rodina prioritou.

colsami
6. apr 2024

Je to len nadsenec, tj kamosi, pozriet zapas, len si zahrat ... alebo je to jeho profesia, pripadne si tym zaraba na zivot, alebo planuje?
Ak prve, ano zmier sa s tym ze si evidentne az za hobby. A prekazalo by mi to. Ak druhe, ano, preber si to v sebe, ci dokazete buducnost prisposobit takemuto zivotnemu stylu.

Ako je spominane aj vyssie, rybarcenie je tiez vdacny konicek 😁 ale to je jedno ci je to futbalista, rybar, polovnik... Proste akonahle chlap zije v prvom rade pre svoje hobby a vsetko ostatne je az za tym a tzv "nema mieru"... Tak vtedy je pochopitelne ze vacsine zien taieto hobby bude prekazkou kvalitneho rodinneho ci spolocneho zivota.

matkahelka
6. apr 2024

pokial je to len na urovni hobby a nezivi ho to, tak by som mu podakovala za pekne chvile a porucala by som sa. mala som frajera rybara, boli sme spolu 3 mesiace aj s cestou, lebo tiez mal program na vikendy jasny. a ja som bola za kravu, ze som s nim na rybacky nechodila, lebo ine zeny s chlapmi chodili a ako ich to zblizilo. mne to prekazalo, ze som vzdy az druha v poradi. verim, ze existuju take uzasne chapave zeny, ja hold taka nie som.

malapepka
6. apr 2024

Moj 10rocny syn je futbalista. Program od dnes do neviemkedy je jasny - kazda sobota zapas. Nemusime, ale poctivo s nim chodime na zapasy, i ked viem krajsie a efektivnejsie stravit sobotu.
Tvoj priatel. Ma to ako konicek. Niekto ma motorku a stravi na nej pol dna. Niekto bicykel a cely den ho nie je. Niekto ide na ryby alebo je polovnik a stravi tam mnohe hodiny.
Je fajn, ak ma sport ako konicek. Muzom nemozeme brat ich zaluby. Teraz rozmyslas inak, ked estelen spolu chodite a vas cas vam je vzacny. Ja ako dlhorocna manzelka by som uvazovala tak, ze kym je on prec, v klude si poupratujem, navarim, s deckami som... ved nemusi mi byt muz furt za ritou.
Nic zle nevidim na tom, ze hrava futbal.

petulda333
6. apr 2024

Moj muz je futbalista aj rybar. Boli tyzdne,kedy mi to vadilo,ale vacsinou som ho podporovala aj podporujem. Hlupo sa citit nemusis,kazdy z nas je iny

doriiis
6. apr 2024

No trošken si majetnicka.A by sa akože mal vzdať koníčka kvôli tebe?

tttbb
6. apr 2024

A preco ti to vadi? Myslis ze budete spolu nonstop po robote? Ved bud rada ze mas cas aj pre seba, mozes ist za kamaratkami, alebo vymysliet nieco ine a vecer sa stretnete v mieri :D Pokial je inak zodpovedny, mate kde byvat, riesi normalne veci tak pojdes sama proti sebe ak zacnes riesit jeho konicky.

tttbb
6. apr 2024

@klementinka58 Brutal, ja som bol rozhodca 9 rokov a bolo to super. Moznost paralelnej kariery, clovek sa tam stretne s dost zaujimavymi ludmi a este si aj zasportuje a zarobi. Priatelka bola hlupa ked sa pre nieco take rozisla.

klementinka58
6. apr 2024

@tttbb ved mal stastie( smolu) na zenu co chcela byt u neho na prvom mieste aby sa venoval len jej a pod. Takze dufam, ze si najde zenu co to bude tolerivat

autor
6. apr 2024

@malapepka no myspolu nebývame životný styl mame hekticky
Na futbal chodí pozerať nie hrsť a to je aj rozdiel či ?

ivik4
6. apr 2024

Synov otec sice nehra futbal ale den co den je v posilke a este aj prisposobuje veci svojmu jedlu ( takze nielen on ale aj rodina) aby nahodou hladny nebol a x zien mi povedalo zeby to so ziadnym dvihacom zeleza uz viac nevydrzalo ( tie ktore s takymi mali vztah)

xnatalkax
6. apr 2024

Moj muz je tiez futbalista, a este aj rybar 🙄 a este ked sme zacinali spolu chodit tak mal futbal a este aj rozhodca bol.. ja som chodievala snim na tie zapasy, aj ked piskal obcas lebo som chcela byt snim. Potom sme isli niekam. Sme uz spolu 10 rokov. Teraz mi to vyhovuje ze ide na futbal, mam cas pre seba a nemusime byt spolu 24/7. Ale podla mna to je super ze ma hobby a bavi ho to. Co by si chcela mat nejakeho domaseda?

jimi1985
6. apr 2024

@zmrzlinka2021 Ako chudera???? To snad nemyslis vazne. Sport sa da sklbit s rodinnym zivotom,ale parrner musi byt tolerantny a akceptovat zalubu v sporte a podporovat ho.

sissy27
6. apr 2024

Mne by to nevadilo. Moja dcera tiez vrcholovo sportovala a tomu sa x rokov podriadovalo vsetko - rodinny program, financie, nocne vstavanie ked isla na sutaz a bolo ju treba odviezt na zraz, hodiny presedene v halach atd. Takze ak by bol v niecom dobry a talentovany partner, podporim ho minimalne tym, ze mu do toho nebudem pindat.
Teraz citam, ze je len fanusik - ale aj to by som asi akceptovala, ak je vsetko ostatne v poriadku. Ak ale cez tyzden nema na teba cas kvoli praci a cez vikend lebo futbal, tak asi ta prekvapim, ale podla mna nemate vztah, len si pisete a sem tam mate sex.

tanyag
6. apr 2024

Tak je rozdiel, či sa tomu venuje profesionálne - že je futbalista, alebo pasívne...že chodí sa len pozerať...takže ak sa chodí pozerať...je to jeho záľuba, koníček...a neverím, že sa to časom zmení...poznám niekoľko mužov...vášnivých rybárov (ok, nie je to futbal ale tiež koníček)...a každý jeden je rozvedený, pretože všetok voľný čas trávili a aj trávia pri rybách...ženám to vadilo..jeden sa dokonca vyjadril, že nič lepšie ako rozvod ho postihnúť nemohlo, že úplna sloboda pre neho, že sa môže naplno venovať rybám...má aj deti, tie má každý druhý víkend ale on ich odnesie k jeho mame a on ide na celý víkend na ryby 🤷‍♀️

zmrzlinka2021
6. apr 2024

@jimi1985 nedá. Čo.piznam také vzťahy, všetko ťahá žena. Je iné dve tri hodiny do týždňa športovať a iné tým naplno žiť. Taký človek nestíha vzťah, domacnost, deti. Je to nemožné

danica2711
6. apr 2024

športovca pochopí len športovec... my sme obidvaja bývalí vrcholoví športovci a nikdy sme s tým nemali problém, pretože sme obidvaja vedeli, o čom to je

danniiee8
6. apr 2024

A robí to profesionálne alebo iba ako koníček? Pretože napr ja v mojej práci robievam víkendy a je normálne, že s mužom nemáme jediný spoločný víkend voľný. Žiaľ je to práca ktorú som si vybrala s vedomím, že to tak bude a on sa s tým naučil ziť, tiež občas robí víkendy.. Ale keby pracujeme tak, že práca Po-Pia a víkendy môžme byť spolu, určite by mi to vadilo keby to bolo každý víkend a nemozme ísť kvôli tomu niekde napfiklad na noc na pobyt

lb1984
6. apr 2024

Môj ma treningy 2 krát do týždňa ale iný šport a v meste kde žijeme a aj tak ti poviem ze za 18 rokov som sa s tým nezmierila ..... keď som bola mladšia a krajšia ale zjavne blbsia som predpokladala že sa to vekom vekom zmení... taky prd - zmenilo sa iba to ze mame dieťa a kým ja som s nim nad knihami dodrbana z celého týždňa on si tréninguje. 🤬

mandarinka555
6. apr 2024

@zmrzlinka2021 Mala som muža profesionálneho futbalistu, jeden víkend hrali doma, jeden vonku. Mali sme dve deti do jedného roka a neskončila som ako chudera🙈 To akým zázrakom si na toto prišla? Teraz je už starý a ešte si občas ide zahrať so "starými pánmi"😝

lb1984
6. apr 2024

@zmrzlinka2021 ono je to presne tak ako hovoríš. Len to je ta druha strana .... život s deťmi nieje o zalubach, 2 krát do týždňa tréning, potom sem tam posilka, tak pivecko, a už to sú 4 dní z týždňa 🤯 a samozrejme ze tie 3 zvyšné chlap určite pomôže a nechá ženu vydýchnuť tak akurát pred telkou s pivečkom a mobilom v ruke. A najvacsi zabijak je keď robí v dvojzmenke-lebo z dvoch týždňov ti pomôže akurát tak 5 dní.... ja dodnes neverím na zazraky- ze muži sami od seba vedia sami upratať ... osobne nemala by som problém s konickami chlapa pokiaľ mi ten čas ktory venujem domácnosti vráti.... ale zasa je pravda ako si zariadis tak máš a skutočne nemám v okolí žiadneho chlapa ktorý by participoval na domácich prácach....

tttbb
6. apr 2024

@ivik4 Tak to je este vacsi brutal, ja cvicim napriklad tyzdenne 3x asi tak 40 minut , k tomu mam stravu relativne normalnu (ranajky ovsene vlocky mlieko protein, niekedy sunka rozky, obed maso ryza, vecera niekedy protein, niekedy tuniak podla chuti a programu) a neviem si predstavit zeby to nejakej zene vadilo :D Skor ked vidim pupkatych rovesnikov s bruchom ako santa claus a rukami ako anjelina jolie tak mi pridu strasne zanedbani a neviem ktorej zene sa to moze pacit, o ich urovni testosteronu v tele by som tiez pochyboval. A podla mna starat sa trochu o seba je nutnost so zvysujucim sa vekom a je to urcita forma reklamy pre sameho seba. Ja som kedysi posilku neznasal a casom sa z toho stala nutnost v mojom zivote. Ale snazim sa vyzerat skor esteticky a normalne, nejem steroidy, pocas dna pol chladnicky a ani nechcem vyzerat ako hulk. Zaroven sa mi nepacia ani take vychrtle bezecke typy , proste chlap musi mat svaly nejake :D

ivik4
6. apr 2024

@tttbb 3x do tyzdna 40minut je nic, to da aj zaneprazdnena pracujuca matka pri detoch . Pohoda 😄

thoughtfulweirdo
6. apr 2024

Mám muža poloprofi športovca, trištvrte roka je každú celú sobotu preč, 10 mesiacov aj polovicu každej nedele. V týždni XY hodín na bicykli, záleží od počasia. Ale ja som to nikdy nevidela ako problém, takého som ho spoznala a vybrala si ho za partnera 🙂 a teda oblasť mojich záujmov je nekonečná, nemám žiaden problém "adoptovať" si akékoľvek hobby, aby som s niekým trávila čas, takže som s ním počas randenia jazdila na víkendové zápasy, keď som nemala iný program a niekedy som s ním chodila aj v týždni na tréningy, hoci ja som si tam samozrejme len tak blbla 😄 hlavná pointa je v tom, či má dotyčný toľko pozitív, že vyvážia jeho vyššiu vyťaženosť 😉

zmrzlinka2021
7. apr 2024

@lb1984 pomôže? Komu? Žene? Ak žena pracuje, fungujú rovnako. Nechápem prečo by to malo byť ba žene.