icon

12-mesačné bábätko neprehĺta kúsky

julcinka19
5. dec 2025

Ahojte, prosim, mam taky problem,
Babatko, ak mu dam kusky, vacsinu drzi v ustach a neprehlta….musim mu davat zapijat vela vody atd.
Nemali ste podobnu situaciu? Co s tym mozem robit?
Stale musim mixovat…
Dakujem

ariannazara
5. dec 2025

No tak mixuj, ja som robila to iste a zacal jest az neskor no tak co..nauci sa raz kde je napisane ze to musi byt v 12m?

julcinka19
autor
5. dec 2025
@ariannazara

No tak mixuj, ja som robila to iste a zacal jest az neskor no tak co..nauci sa raz kde je napisane ze to musi byt v 12m?

@ariannazara ahooj, myslis, ze je to stale ok? A kedy zacal papat kusky tvoj? Dakujem🙂)

biglovemom
5. dec 2025

Skus nemixovat ale len pucit vidlickou.

ivana3111
5. dec 2025

@julcinka19 moj ma 11m a kusky mu ani nedavam lebo sa uz aj dusil , nema este stolicky. Pucim vidlickou, mixujem a skusam uplne rozvarenu zeleninu. Rozok vie zjest aj chrumky.

rivini
5. dec 2025

@julcinka19 mixuj a ponukaj obcas aj kusky ako uhorku, chlebik. Moje dieta jedlo 15 mesiacov len zmixovanu stravu…

julcinka19
autor
5. dec 2025
@rivini

@julcinka19 mixuj a ponukaj obcas aj kusky ako uhorku, chlebik. Moje dieta jedlo 15 mesiacov len zmixovanu stravu…

@rivini dakujem za podoooru 🥰 celkovo je to nejedak a bojujeme s prikrmom vseljakym aj mixovanym, takze … tazko este s kuskami… ale skusam no..

julcinka19
autor
5. dec 2025
@biglovemom

Skus nemixovat ale len pucit vidlickou.

@biglovemom skusam aj tak, akonahle pevna konzistencia 4-5 lyzic a skoncil:/

januska12323
5. dec 2025

Neboj naučí sa.

julcinka19
autor
5. dec 2025
@januska12323

Neboj naučí sa.

majamat
5. dec 2025

nikedy s tym maju deti problemy, ak sa ti da, skus roztlacat vidlickou najemno. nie jet vyslovene mix, ale uz su tam malinke kusky. casom sa nauci.

ketrin
5. dec 2025

z vlastnej skúsenosti - mixuj, kým samo dieťa nebude pripravené, moja tiež jedla neskôr kúsky (oveľa neskôr ako ostatné deti) a prišlo to samo a bez problémov. Hlavne nepočúvaj tie múdre reči o tom: ale veď to už musí... No nie nemusí. Každé dieťa je iné, a ako moja pediatrička povedala - radšej najedené dieťa ako zadusené dieťa 🙂

miriamzba
5. dec 2025

Môj najstarší bol taký, nejedol kusky velmi dlho, furt sa jedlom dusil, niekedy sa poblil. Dlho som mixovala, potom na velmi jemnucko krajala, lebo popučene vidličkou nezniesol. Za mňa 2 rady- trpezlivost a opatrnost. Urcite sa naučí🙂

terry2003
5. dec 2025

Mixuj

niky1234
5. dec 2025

Aj moj prvorodeny tak dlho mixovanu potom jemne popucenu… teraz ma 4 roky a stale ho vie na dacom co mu nechuti natiahnut… niektore deticky su take… mixuj a pomal ponukaj aj ine … nauci a🙂🙂mladsi syn zas naopak ten ma 8 mesiacov a ten by najradsej vserko zul s dvoma zubami…