12-mesačné bábätko neprehĺta kúsky
Ahojte, prosim, mam taky problem,
Babatko, ak mu dam kusky, vacsinu drzi v ustach a neprehlta….musim mu davat zapijat vela vody atd.
Nemali ste podobnu situaciu? Co s tym mozem robit?
Stale musim mixovat…
Dakujem
No tak mixuj, ja som robila to iste a zacal jest az neskor no tak co..nauci sa raz kde je napisane ze to musi byt v 12m?
@ariannazara ahooj, myslis, ze je to stale ok? A kedy zacal papat kusky tvoj? Dakujem🙂)
Skus nemixovat ale len pucit vidlickou.
@julcinka19 moj ma 11m a kusky mu ani nedavam lebo sa uz aj dusil , nema este stolicky. Pucim vidlickou, mixujem a skusam uplne rozvarenu zeleninu. Rozok vie zjest aj chrumky.
@julcinka19 mixuj a ponukaj obcas aj kusky ako uhorku, chlebik. Moje dieta jedlo 15 mesiacov len zmixovanu stravu…
@julcinka19 mixuj a ponukaj obcas aj kusky ako uhorku, chlebik. Moje dieta jedlo 15 mesiacov len zmixovanu stravu…
@rivini dakujem za podoooru 🥰 celkovo je to nejedak a bojujeme s prikrmom vseljakym aj mixovanym, takze … tazko este s kuskami… ale skusam no..
Skus nemixovat ale len pucit vidlickou.
@biglovemom skusam aj tak, akonahle pevna konzistencia 4-5 lyzic a skoncil:/
Neboj naučí sa.
nikedy s tym maju deti problemy, ak sa ti da, skus roztlacat vidlickou najemno. nie jet vyslovene mix, ale uz su tam malinke kusky. casom sa nauci.
z vlastnej skúsenosti - mixuj, kým samo dieťa nebude pripravené, moja tiež jedla neskôr kúsky (oveľa neskôr ako ostatné deti) a prišlo to samo a bez problémov. Hlavne nepočúvaj tie múdre reči o tom: ale veď to už musí... No nie nemusí. Každé dieťa je iné, a ako moja pediatrička povedala - radšej najedené dieťa ako zadusené dieťa 🙂
Môj najstarší bol taký, nejedol kusky velmi dlho, furt sa jedlom dusil, niekedy sa poblil. Dlho som mixovala, potom na velmi jemnucko krajala, lebo popučene vidličkou nezniesol. Za mňa 2 rady- trpezlivost a opatrnost. Urcite sa naučí🙂
Mixuj
Aj moj prvorodeny tak dlho mixovanu potom jemne popucenu… teraz ma 4 roky a stale ho vie na dacom co mu nechuti natiahnut… niektore deticky su take… mixuj a pomal ponukaj aj ine … nauci a🙂🙂mladsi syn zas naopak ten ma 8 mesiacov a ten by najradsej vserko zul s dvoma zubami…

No tak mixuj, ja som robila to iste a zacal jest az neskor no tak co..nauci sa raz kde je napisane ze to musi byt v 12m?