icon

2,5 ročný nechce skúšať rôzne jedlá

bladymary
7. dec 2015

Máte niekto skúsenosti s tým, že je vaše dieťa extrémne prieberčivé a nové jedlá ani nevyskúša, pretože keď sa na ne čo i len pozrie napína ho na vracanie? Neviete čím to môže byť? Čo treba robiť?
Môj syn ešte nikdy nevyskúšal maslo, syr, šunku, salámu...atď. Radšej zostane hladný. Už som si ako-tak zvykla, stále mu dávam dokola to isté, aby sa aspoň trochu najedol, ale keď vidí, čo mám ja na tanieri, tak sa ide pozvracať z niektorých vecí (už sa pár krát stalo, tak niekedy jem oddelene). Napr. pri pohľade na kečup, uhorku, kapustu... a ďalšie normálne veci. Papá veľmi málo, zato mlieka vypije denne min. 3/4 l mlieka. O zelenine už nieto ani reči. Bojím sa, že nebude mať všestrannú výživu.

Strana
z2
siska53
10. dec 2015

@kmkke skuste lahostajnost. Ponuknut,ale byt vnutorne vysporiadany s tym,ze to nezje. Ale ine nedat!
Dakedy to chce len cas (ako u mna,len ja som mala srdcovu chybu telo sa branilo narastu hmotnosti,po operacii sa to vylepsilo a vyrazne).
Ide o to aby ste to nedohnali do stavu,ze vas tym bude vydierat,vy zufali... A aby naozaj nedostaval len tych par v podstate nezdravych jedal (piskoty,"ovocny" jogurt).
My mamr pravidlo,ze kto poprple jedlo,dezert nedostane. Ale zas ma kazdy pravo na to,ze mu vsetko nemusi chutit.

senka111
10. dec 2015

Tak ja mam extrem u oboch deti,tie moje zjedia vsetko a mam pocit,ze aj mna.Varim v kuse lebo co navarim sa vsetucko zje a na druhy den pozrem a nic.Od roka dostali lyzicu do ruky a vzdy jedli to co my dospely,len to bolo inak ochutene.Vzdy stolujeme spolu,to znamena ze s malou jeme spolu pri stole.Ked chrumem mrkvu hned chce aj ona spolu ju osupeme a zje ju celu.Spolu s detmi varim-hovorim im co to je ,ovoniavame a ochutnavame spolu.Niekedy uz o 10.30 pistia kedy je obed😂.Syn uz ma 10 a dcera 3.Maso my mala vyklepe len taky fukot,dam jej korenicky a robi.Zajtra som oznamila ze nevarim to bude co budeme jeeeest.😃😃😃

sense
10. dec 2015

to ze nechce maslo alebo salamu, ta nie je ani zdrava, nevadi, moja vypije asi 500-600ml mlieka denne, zeleninu zje bez problemov ale tiez su veci kt. nezje, napr. maslo, margarin, zerve syr al. iny syrokrem, dzemm med, chlieb zje len razny ziaden iny...ani zemiaky nezje, cerealie, vlocky, krupicu, ani sladke jedla ako buchty, cestovinu na sladko, palacinky nic , vzdy ma na tanieri zeleninu , maso, prilohu ...zeleninu zje vzdy a zvysok podla toho ake je maso a aka je priloha ked ryza, bulgur al. cestoviny tak to zje vzdy, zemiaky ako som pisala nie ...ale ak nezje nic z taniera nedostane ine az dalsi chod... a jedalnicek u nas :

po zobudeni mlieko to si pyta resp ovomaltine, na ranajky jogurt al. kusok sucheho chleba bud s rajcinami, uhorkou, paprikou, sunkou ....desiata v skolke ovocie, doma bud ovocie alebo par orieskov alebo doje to co nezjedla na ranajky, obed bud zeleninova polievka nejaka husta, alebo zelenina masko priloha, ci cestoviny s nejakou omackou, pred spanim mlieko, olovrant ovocie a vecera podobne ako obed a pred spanim mlieko al. ovomaltine...

moni244
10. dec 2015

Ja by som nerobila tragediu a paniku z toho, ze nechce nove jedla, ale to, co mi najviac zarezonovalo je, ze ho napina a aj sa povracia, ked jes ty nieco, co sa mu nepaci a preto jes inde a inokedy. Toto je velmi divne.
Ja neviem, preco je v dnesnej dobe tolko nejedlikov, mojej som od 7 mesiacov nemixovala, od roka jedla to,co my, len menej ochutene, je,kedy my, ziadne krmenie, nezje, fajn, zoberiem a dostane az dalsi chod, ziadne slakdosti, kolac a podobne, mlieko pije od 14 mesiacov kravske, z hrnceka, tak 2-3 krat do tyzdna hrncek na ranajky, inac syry, jogurty, vymyslala, len ked isli zuby,

haslerka31
25. nov 2018

@ssslnieckooo presli 3 roky , ako tvoj syncek papa teraz?Ja mam 2 rocneho a tiez odmieta varenu stravu , do 1,5 jedol vsetko a od juna zrazu prestal .Zacali mu rast zubky (prvy mu narastol v 13 mesiacoch) a prestal jest varenu stravu. Zufala som uz z toho...

janka95
25. nov 2018

Ahoj aj moj maly je presne taky isty. Konečne sa naučil aspoň paradajku, včer spapal aj papriku a rád ma akurat na kolieska nakrajanu uhorku,syrokrem,vajičko,lučinu,maslo. Ale ak mu k tomu pridam niečo čo nema rad koniec. Dnes vlastne nechce jesť skoro nič. nechápem tomu. Ja mlieko dam iba večer pred spanim nič viac. Ak sa pekne naranajkuje može aj rano k tomu mliečko inak nie maximalne pred školkou občas ale tam vraj nema problem papať ráno chlebik. Náš je ale zle naučeny aj na jogurtik keksik piškot.. teraz to mame tak uješ maš za odmenu nezješ nemáš celý deň nič. ale je to ťažké ked vidim ostatne deti okolo ako zjedia aj "trávu okolo cety" ako im všetko chutí skor pred nimi musia jedlo skrývať kolťko zjedia a náš by sa podelil aj s celou rodinou s jednym obedom :D

Strana
z2