2-ročné dieťa nechce jesť a ani žuť
2r dieta nechce vobec nic jest. Hned ako dostane tabier sa v tom porype minutu a uz to hodi na zem alebo to rozhadzuje. Ak ho krmim musim to zmixovat, kusky mi nezje. Krmenie ale poslednu dobu odmieta. Sam vie jest lyzickou, ale NECHCE!!! Kedysi si dal dost pusy aspon 3l jedla a az potom rozhadzoval. Uz toto trva rok. Nemam uz silu na to a neviem co robit. Je velmi tvrdohlavy.
Ma 91cm a 11.4kg( tuto vahu ma rovnaku uz 5 mesiacov) nepribral ani deko.
Chodime na gastro, imunoalergo, pediatricke a striedame sirupy, bkomplex, rybi tuk a nic nepomaha. Teraz testujeme pangamin zatial bez uspechu.
Neviem ako dalej, mam uz toho dost. Nevladzem ho uz hodinu krmit a zje 3l. Do vsetkeho ho musim nutit, sam ai neda do pusy nic. U lekarky ked dostane chrumky tak zje ale doma ani omylom. Cela rodina sme uz zufali. Co robit?
@vrds neporadim, ale súcitím. Ešte doplním pre neveriacich, že také dieťa sa radšej pozvracia od hladu, keď sa raz rozhodne, že nebude jesť. Ja som to robila mojim rodičom a moje deti to robia tiež. Manzel ich išiel vychovať štýlom hlad je najlepší kuchár, tak musel potom čistiť povracané koberce :-/
@vrds v tom veku som ich na 95 % kojila. Rozjedli sa až tak v 2 rokoch. A aj to bol proces, že miesto jedla dali liter kefíu na deň, jedlo až postupne. Ale ja som deti nikdy nekrmila, išli sme metódou BLW (dieťa sa kŕmi samé koľko chce). Ale keď sa rozjedli, tak v 3 rokoch zjedli porciu väčšiu ako ja.
Odporúčam ponúkať iba plnohodnotné liečivé jedlo - banán na kolieska, čistý jogurt, syr a také. Ono to zvádza dávať rožok, piškóty, puding a také bludy, aby sa dieťa najedlo. Ale potom bude veľký problém prejsť z tých somarin na zdravé skutočné jedlo.
@ziarifka ma alergiu na kravsku bielkovinu a bielko.
Problem je ze ked mu necham tanier s jedlom, tak to rozsype hned a bordel robi. Vam to nerobili?
Banan ani neda do ust, pri tom banan do 1 roka v pohode zjedol. To ked mu dam smari na zem a poskace potom a cela podlaha je spinava. Ked to zacnem hned upratovat este sa rychlo ponahla urobit co najviac bordelu.
Moj je UM neocate junior.
Rozok, chleba, vianocku vobec nezje. Pre mna je problem mu davat jedlo rano lebo tym ze neje chleba a nic nepokuse sam, tak len kase ostavaju a kedze nemoze mlieko tak iba s rastlinnymi a to mu teda nechuti. Obedy ako tak jedol zelenina, maso a bulgur, ryza, zemiak atd a pomixovane a to som ho nutila a sedela pri nom aj hodinu. ALe teraz uz ani to nie. Uz nechce vobec nic
s tým mixovaním si to poriadne pokazila...tiež sme mix. a nemohli sme sa toho strááášne dlho zbaviť...
nemá iné problémy len jedenie? to je na diagnózu...
@deti95060810 hej len jedenie. A to uz trva pomaly rok
@viestta veruze vydrzi, mam odskusane na dcere (pas), bezne nemocnica a infuzky.
tak vyskúšaj peritol - na predpis a tak isto nutridrinky ...
my to už máme všetko vyskúšané ....
@deti95060810 a pomohlo? My teraz skusame pangamin. Druhy den zatial
Nezabera
@vrds peritol zaberie aj dospelému... nutridrinky sú na posilnenie organizmu...
@lenusiatko nas nema PAS. Je len extremne tvrdohlavy
Myslím, že tu lieky a vyšetrenia nepomôžu, je to proste "v hlave"
Pokazilo to mixovanie.
Dieťa proste nie je naučené žuvať, nevie to.
Nemá návyky pri stolovaní, ktoré by už 2 ročné malo mať
Nedávala by som mixované, pre začiatok max. roztlačené vidličkou + kúsky
Nerobila z jedenia drámu, išla vzorom - jesť spolu pri stole - nekŕmiť
Samozrejme to chce veľa veľa trpezlivosti
@vrds super, ak je inak zdravy, vyskusaj parkrat to, ze budes jest len ty a on sa bude pozerat. Zostane zaskoceny. Mozno si vypyta..... Ale ty mu povies, ze to je tvoje jedlo. Ked bude velmi naliehat, das mu kusok do ruky... A zopakujes, ze je to tvoje a on ti to nemoze jest. Atd..... Uvidis, podla rekacie, ci sa realne jedna o nechutenstvo, alebo len vymysla, lebo vie, ze ho budes nutit
@vrds moj maly bol taky, on nejedol aj dva dni, potom grcal od hladu.
Neporadim iba ta chcem podporit.
aj môj bol dojčený do 2 rokov a pevnú stravu mal len ako doplnok, takisto odmietal, hádzal na zem, postupne sa naučil keď som ho odstavila, ale bol to dlhý boj, pevné nervy a pokoj, radšej kŕmiť lyžičkou ako keby mal nejesť celý deň
@jablkovastrudla a ako sa to poriesilo?

Myslim si, ze v tomto pripade sa treba riadit tym, ze hlad je najlepsi kuchar. A v ziadnom pripade nenutit, tym si si zarobila na problemy. Zjes, kolko zjes a mozes ist. Dalsie dostanes az o dve hodiny.