3 mesačný nechce papať
Ahojte, ako ste riešili a čo vam pomohlo ak sa vam stalo toto ??? Moje 3 mesačny syn doteraz krasne jedol, je už len na UM , papal kazde 3 , maximalne kazdych 5 hodin. Zrazu prestal jesť, nebol ani chory, ani nie je plačlivý, smeje sa, tvári sa že mu nič nie je, ale už vyše 13 hodín nejedol, našťastie čajík vypil - už 3x plnu flašu, takže aspon tekutiny má... netuším čo sa stalo, nemenili sme ani druh mliečka, ani nič, proste nema hlad a neviem prečo..... ☹
@drobec33 aj moja pediatrička mi najprv poradila zmenit mlieko, menili sme dokonca 5 druhov a ani jedno nechcel. (jemu ako prve hned zachutio to babylove, pri nom nebol dovtedy ziadny problem). A az ked nechcel ine UM tak mu robili testy na alerige na mliečnu bielkovinu a laktorzu. A tie boli negativne. Preto mi potom povedala ze mam skusit teda kašu - ze je to tiez forma mlieka ale iná a ze tam mu to vadit nemusí. Lebo vraj sa mohlo naakumulovat niečo čo mu v tom prvom mlieku vadilo a prejavilo sa to az teraz. A k tej kaši mi kazala aj čajik na lepsie travenie aj zacat s par lyzickami polievočiek - z jedneho druhu zeleniny postupne...
A to ze 3 dni nejedol a bol v podstate na čaji - no... on jedol, ale tak ze po 15tich hodinach od jednej davky mlieka nebol stale hladny, to som mu uz nejak nasilu dala, lebo to bola dlha doba, ale sam hlad nemal.
Niekto mi hovoril ze deti maju take obdobia ze proste nepotrebuju tolko jest lebo vela priberali a stagnuju na vahe bez toho ze by to bol problem... z toho mam ale obavu lebo sa mi nezda normalne aby tak malo potreboval. Kiez by to tak bolo, ale spoliehat sa na to by bol risk, neviem...
@mirka1611 Nepisala si, ako dlho maly pil UM predtym, pokial ho zacal odmietat. Je dost mozne, ze ho pil kratko na to, aby sa
mu alergia/intolerancia prejavila.
Podla toho co si napisala, sama lekarka usudila, ze bude problem s niecim, co je v mlieku A presne, kumulacia vybehla teraz. 😒
Myslim ze kazde dieta ma to svoje oddobie ked papa menej bez toho, aby to malo zdravotny podklad. Ale u tam maleho babatka?! Z coho moze mat zasoby v tele? Tomu nerozumiem 😖 Ked je dieta uz vacsie a ma uz aj iny prijem stravy ako mlieko, tak to pochopim, ale takto?! Nikto mi to nevysvetlil, preto je mi to divne 😒
Samozrejme ze ti prajem aby to bol docasny stav a maly bol zdravy ako buk 😉 Ak ti mozem v dobrom podarit, mozno zbytocne, snaz sa davam mu kase kde je co najmenej cukru, pripadne ziadny. Skus sa lekarky opytat, ci mu napr. mozes robit psenovu alebo pohankovu kasu a do nej pridat nejake ine mlieko.
Daj vediet, ako pokracujete 😉
ahojte baby, aj moja mala uz par dni odmieta papat, predtým sme papali kazdu 1,5 hod az 2, a teraz mi nechce ani po 4 hodinach, my sme na materskom mliecku, ale z prsnika mi nechce vôbec ppapat až ked jej odstriekam tak z flašky horko tazko vypije 20-40 ml. a to sme boli včera na poradni a pýtala som sa doktorky ze kolko by mala za den vypit mliečka, ona ze tak 900 ml. tak mi teda nevypijeme ani len polovicu z toho . som z toho nestastna prečo tak odmieta papat. sa bojim aby nebola dehydrovana, lebo ani po lyzickach to nechce, ani čajik. ☹
@vikiiiii Nezufaj, vsetko sa da do poriadku 😉 Skusala si zmenit polohu pri kojeni? je placliva, nema hnacku,dobre spinka? Nepises kolko mala ma. Podla toho co pises, ti asi ozaj pije velmi malo. Moze byt za tym cokolvek. Flasu moze odmietat, lebo pije z prsnika. Ja som tento problem mala so starsou, po case mi prestala pit, bola som zufala. ☹ Moze ju boliet brusko, preto domieta. Ked si kojila, mrvila sa ti pri nom? Mohla zacat inak viac tahat a nahlta sa vzduchu. Moze byt iba v takom chvilkovom obdobi. A co ti lekarka na to povedala?
@skmataluv rozhodne nie, ani ja mlieko nemam rada, vobec ho nepijem a deti boli v pohode. Len maly kravske mlieko nemoze, ani jogurty dokonca, hned ho prezenie, takze on je na sojovom mlieku a jogurtoch. Ale nema problem pit normalne, chuti mu, len ho nemoze. Ked sa narodil, bol na normalnom UM, ale po par tyzdnoch bol velmi nepokojny, odtahoval sa od flase, prestal pit. Kedze ja som tazky ekzematik, podarilo sa mi na predpis vybavit mlieko, ktore je na vsetky typy alergii, teda aj na laktozu a po par dnoch, asi vyse tyzdni, sa maly zmenil na uplne ine dieta, spokojne, usmievave, ktore krasne pilo mliecko. Takze urcite treba patrat po pricine.
@mirka1611 necitala som uplne vsetky prispevky.. ale podla mna je priskoro. vobec by som na tvojom mieste nesla po jogurtikoch.. mliecne sa nemaju davat tak skoro. ja mam skusenost od svagrinej ktora ma tri deti, lekarky, zdravotacky, padiatrickych sestier dovoch.. ze fakt netreba zacat skoro .. ze ak raz sa tie prikrmiky davaju po ukoncenomtom mesiaci , tak by sa to tak malo.. ono nehovorim,ze treba veci striktne dodrziavat.. kedysi mozno to tak nebolo.. ale je to nejaka ta prevencia proti alergiam a moznym problemom. ja osobne na tvojom mieste by som zavolala lekarke, nemusis za nou ist.. ale myslim,ze ona je tu na to odbornik a mala by byt ochotna ti poradit. co si osobne myslim ja... ked ti neplace drobec, tak to nejak neries.. podstatne je.. aby si ho po dvoch troch dnoch prevazila.. a pozrela si ubytok ci pribytok na vahe. ak bude dietatko prospievat, je vsetko v poriadku a nemaj nejake starosti.. prejde par dni a budes moct davat mrkvickove prikrmiky, jablcka a tak. ja som rozmyslala,ze tiez dam skor . .a to moj maly papa 1000 ml nutrilonu denne bezne :D , tak ako na krabici, nenecha nazmar nic :D .. noo neodporucala mi ani lekarka.. hovorim.. ani zvysok okolia.. zeee je to skoro . nooo zasa taka rada, akych as drzim .. ja... daj na svoj instinkt ;) . drzim palce
@graceful9 my ráno kupvanu mliečnu kašu, na obed 10 lyžic polievky - nasilu..........po zobudení jogurt s rozmixovaným banánom.......potom bud ovocnu výživu alebo znova jogurt........okolo 21 vypije ale 100 ml mlieka a v noci okolo 2-3 znova 150 ml materského mlieka ....a toje jedlo za celý deň.............hrozne málo
@mirka1611 no ja zijem v UK, tak tu nam predpisali Nutramigen Lipil mlieko, ale na SK myslim nie je. NA SK je podobne mliecko myslim neocate. Teraz ma vsak napadlo, ze sojove UM sa velmi nedoporucuje detom mladsim 6m. takze skus radsej to neocate. Alebo mozno ine kocky budu vediet poradit.
@drobec33 skúsala som všetko, aj zmeny polôh pri kojeni, ale ona sa odtahuje a vrešči pri nom, doktorka mi len povedala ze to su tie refluxove deticky, mame slaby reflux, ze to ju môze jedovat, ale zatial ze priberá, aj ked len velmi málo, tak to riešit nebude, ze ono sa to snad časom upravi.kupila som si aj odsavačku, a došla som na to ze už pomaličky ale isto začinam strácat mliečko, kedze malinka tak zle papa. malinka ma 2 mesiace a neni ani chora, ani ju neboli bruško, takže neviem čim to môže byt ☹ a ako to dopadlo nakoniec u vás ked nechcela tiež pit mliečko?
@vikiiiii Rexluf je hnusoba, starsia ho mala tiez. Nie extra silny, ale uzili sme si svoje. A mala aj koliky, takze sme si placu uzili ze az ☹ Dopadlo to zle, lebo som prisla o mlieko uplne. 😢 Lutujem, ze som si vtedy nezavolala laktacnu poradkynu, pretoze by mi vedela poradit. Pri druhej som to uz urobila a problem sme vyriesili. Aj ked bol iny. Zakladom je, pokial chces malu kojit, aby si odsavala, odsavala a este raz odsavala. Inak sa ti produkcia rapidne znizi. Je to dopyt, ponuka. Musim sa sice priznat, ze ja som tiez odsavala a uz som plakala, tak ma ruky boleli od odsavania. Lenze aj som zle a malo odsavala, bola som z toho akurat tak nervozna a to mala velmi dobre citila. Dalsia moja chyba ☹
Aj ti malinka grcka? Mne lekarka tiez vysvetlila, ze ta kyselina v pazeraku je velmi neprijemna pre deticky a poradila mi, aby som malej mliecko zahustovala svatojanskym chlebom. Pri kojeni bola velmi nervozna, plakala, odtahovala sa. Presne ako tvoja. Pri tom sa to dalo osetrit, dobra laktacna urcite poradi ako na to. Vtedy treba dat papat vo zvysenej polohe. My sme dokonca aj postielku museli zvysovat, aby nam negrcala. Mali sme nohy vypodlozene knihami. Urcite by som na tvojom mieste hladala laktacnu poradkynu, maju skusenosti so vselicim. Som si ista, ze ti pomoze. My sme mali reflux a koliky cez pol roka. Som rada, ze to mame za sebou. Drzim paste, zvladnete to obe 😉
ahojte mamicky, ja mam podobny problem. uz ako s dvojmesacnou dcerkou sme boli hospitalizovane v nemocnici prestala zo dna na den papat. boli sme tam 1 tyzden a nic nezistili ani tam nechcela papat dali jej infuzie a potom zacala papat ale malo. aj mliecko sme skusali zmenit ale nepomohlo. niekedy pekne spapa po 120ml po 3 hodinach .ma take dni kedy nechce nic papat a dokonca ani cajik vypit. ale pritom neplace, smeje sa a dzavota. mliecko aj cajik som sa pokusala davat aj lyzickou aj striekackou ale vypluva to.skusala som aj v spanku davat ale to mi spapala len par krat. prosim vas viete nejako poradit, uz fakt neviem co robit... dakujem krasne
Ahojte mamičky!!!Mi máme ten istý problém už asi 3-tí týždeň.Jednoducho mi nechce piť mliečko.Keď mal 10 dní,vypila 90 ml,keď mala 2 mesiace 120 ml, a odvtedy nevypije viac,skôr menej,plače pri tom,vyteká jej,čertí sa počas jedenia.Aj dudel na flaške som jej vymenila ne dvojku,lebo z jednotky jej už ťažko išlo,ale z dvojky sa zas zatrháva,rýchlo jej tečie,normálne už mám nervy keď začíname papať!!!Pondelok bude mať 4 mesiace,tak dnes som jej dala prvú mkvičku,začnem s prikrmovaním,lebo takto to ďalej nemôže ísť,veď ona pije veľmi málinko!Som smutná,lebo som to tiež zažívala teraz už 6-ročnou dcérkou,ktorej som jednoducho musela dať už skoršej príkrm lebo už ani pani doktorka nevedela radi stým že nechce mliečko!Ja neviem prečo je to tak,niektoré deti zas iné ani nechcú!!!!Prajem krásny deň 🙂
Necitam vsetky prispevky, len zaciatok, pije sladeny alebo nesladeny caj? Ak sladeny, zasyti ho a mlieko uz nechce. Ak nesladeny, proste nechce mliecko, asi nie je hladny... Vela deti nakoja mamicky napr. vecer o 19 hod a vydrzia im spat az do rana... 🙂 A potom papaju 🙂 Ak je spokojny, neplace, mozno nema chut, mozno pije rychlejsie a skor sa nasyti a na dlhsie. Mozno si zjedla nieco, preco mu mliecko nechuti, alebo napr. ak mas kramy, vtedy deticky odmietaju mliecko. Ale vydrz, nevzdavaj to, 3-4 dni prejde to, zbytocne hned davat prikrmy, ak nie je hladny...
Môj synček má 2 mesiace...menila som mlieko pred týždňom v sobotu a od vtedy tiež nechce piť. Vypije napr 100 ml, ale na trikrát. napr. vypije 60 ml a potom už nechce, dáva mi tam jazyk a veĺmi plače. Ale to začal robiť až keď som zmenila mlieko.Dovtedy vypil pekne 100ml, niekedy si opýtal a vypil aj 120ml. teraz sa trápime z 90ml. napr. teraz vypil po 4 hodinách 40 ml a už nechcel, dávala som mu dopiť po 45 min. a stále ešte nechcel. Je to dosť na psychyku, dosť náročné. poradíte???

@aliza stale nad tym rozmýšľam,ci nie je skoro,volala som doktorke,ze mam počkať a prist zajtra s malou,ze sa rozhodneme,tak uvidím.nemoze mať na to vplyv,ze ja mlieko nenávidím a ani počas tehotenstva som ho nepila?