icon

7-mesačné dieťa odmieta jesť

julcinka19
2. júl 2025

Ahojte, idem si k vam pre radu, skusenost.
Dieta ma 7 mesiacov a takmer od narodenia mame problem s jedenim. Odmieta, pije malo, potom par dni fajn, zas tyzddn zle, nasilu mu napcham flasu, zacali sme s prikrmami - to iste.
Ja uz som z toho znicena psychicky uplne. Vsade pozeram, kolko by malo dieta s jeho vahou a vekom zjest, my ani zdaleka sa nechytame. Ked uz mam pocit ze papa lepsie, znova sa zopakuje nejake prdenie, tvrda stolica a zaa to iste - tyzden nejdenia. Absolvovali sme gastro, neuro.. s pediatrom bojujem od narodenia, ako je to mozne, ze dieta nechce jest, nepyta si... ak aj, tak vypije 60-70-80ml. Prosperuje, sice pomalsie, ako by mal… ale pribera. Uz ozaj ale neviem co robit, som v totalnom strese. V noci nechce pit, cez den mi kazde druhe krmenie odmietne. Vypije denne max 500-600ml mlieka. Nemate skusenosti s takymi nejedakmi? Zmenilo sa to u vas/zlomilo? Kazdy mesiac cakam, ze sa to musi niekedy skoncit - ten boj s jedlom. Ale stale nic a to uz vyse polroka..
Dajte vediet, ci nemate podobne deticky…
Dakujem

anajka266
2. júl 2025

Sme na tom úplne rovnako. Málo mlieka, málo vody, málo prírkmu. Oslavujem kazdy mililiter a kazdu lyzicku. Kazde krmenie je pre mna skuska nervov a trpezlivosti. Našla som pár fíglov co trochu ako tak funguju pri jedeni, ale ani tie niekedy nezaberaju a zacne ju nadrapovat a je koniec. Mlieko ak nechce, nevypije, ani flasu jej nestrcim do ust. Pri prikrmoch robim niekedy doslova herečku z SND🤣ale to je take nevedome jedenie, kedy jej strcim lyzicku ked to najmenej caka, no prehltne.. je to boj a myslim si ze to ani tak skoro neprejde.. taktiez od narodenia mi pila vzdy menej ako mala

julcinka19
autor
2. júl 2025
@anajka266

Sme na tom úplne rovnako. Málo mlieka, málo vody, málo prírkmu. Oslavujem kazdy mililiter a kazdu lyzicku. Kazde krmenie je pre mna skuska nervov a trpezlivosti. Našla som pár fíglov co trochu ako tak funguju pri jedeni, ale ani tie niekedy nezaberaju a zacne ju nadrapovat a je koniec. Mlieko ak nechce, nevypije, ani flasu jej nestrcim do ust. Pri prikrmoch robim niekedy doslova herečku z SND🤣ale to je take nevedome jedenie, kedy jej strcim lyzicku ked to najmenej caka, no prehltne.. je to boj a myslim si ze to ani tak skoro neprejde.. taktiez od narodenia mi pila vzdy menej ako mala

@anajka266 uplne rovnako :/ uz som zufala z toho… myslela som, ze casom to prejde ale niekedy mam pocitc ze je to dokonca horsie.

pribinak
2. júl 2025

Koľko váži? Akú má dĺžku?

julcinka19
autor
2. júl 2025
@pribinak

Koľko váži? Akú má dĺžku?

@pribinak presne neviem, 7350-400 a 68 cm asi.

pribinak
2. júl 2025
@julcinka19

@pribinak presne neviem, 7350-400 a 68 cm asi.

@julcinka19 však to je celkom pekná váha. Žiadny dôvod na paniku.

julcinka19
autor
2. júl 2025
@pribinak

@julcinka19 však to je celkom pekná váha. Žiadny dôvod na paniku.

@pribinak to áno, mal 2510 pri prichode z nemocky. ale to jeho jedenie je otras.. a ten kolotoč vieš 3 dni dobre, už sa potešim, že hadam to travenie nejak dozrelo… a zas zle a dookola. Neviem kde robim chybu 🙈

anajka266
2. júl 2025
@julcinka19

@pribinak to áno, mal 2510 pri prichode z nemocky. ale to jeho jedenie je otras.. a ten kolotoč vieš 3 dni dobre, už sa potešim, že hadam to travenie nejak dozrelo… a zas zle a dookola. Neviem kde robim chybu 🙈

@julcinka19 vsade z kazdej strany aj ja pocuvam ze ved vahu ma dobru😀 lenze to neriesi náš problem, ze dieta je minimalne.. niekde sa to odzrkadli ten deficit prijimanych latok, zivin,… kto nezazil, nepochopi

tanicka907
3. júl 2025
@julcinka19

@julcinka19 my sme prisli s rovnakou vahou z nemocnice a takisto som stale riesila ako malo papa aj ked ma vsade uistovali, ze pokial pribera a je spokojna, nemusim sa stresovat a mali pravdu 🙂

Taktiez 7mesacne dieta si da max 2 lyzicky prikrmu, mne zacala papat az ked mala 15 mesiacov...takze necakaj, ze ti zje celu misku, staleje mlieko c.1

julcinka19
autor
3. júl 2025
@tanicka907

@julcinka19 my sme prisli s rovnakou vahou z nemocnice a takisto som stale riesila ako malo papa aj ked ma vsade uistovali, ze pokial pribera a je spokojna, nemusim sa stresovat a mali pravdu 🙂

Taktiez 7mesacne dieta si da max 2 lyzicky prikrmu, mne zacala papat az ked mala 15 mesiacov...takze necakaj, ze ti zje celu misku, staleje mlieko c.1

@tanicka907 ahooj, ano lenze mlieko rovnaky problem ako pisem 🙂 casto nasilo a malicko.. keby pil mlieko, prikrmy neriesim … lenze 🤨 tiez tak malo mliecka pila tvoja? Niekedy aj nechapem, ze ako to, ze pribera.. 🙈😃

tanicka907
3. júl 2025
@julcinka19

@tanicka907 ahooj, ano lenze mlieko rovnaky problem ako pisem 🙂 casto nasilo a malicko.. keby pil mlieko, prikrmy neriesim … lenze 🤨 tiez tak malo mliecka pila tvoja? Niekedy aj nechapem, ze ako to, ze pribera.. 🙈😃

@julcinka19 ano, tiez to bolo tak ze 3 dni nepapala a potom jeden den sa nevedela dojest alebo mi zjedla cely prikrm a tak dokola, nebolo tam nic pravidelne