icon

7-mesačné dieťa odmieta piť

9. júl 2025

Dobry vecer,
7mes dieta odmieta piť (je na UM-vypije strasne málo 400ml denne najviac), nic ine okrem toho vypit nechce akoukolvek formou. Plus ma nejake tie prikrmy, aj to štrajkuje a su dni kedy zje pár lyziciek, inokedy tak do 200g za cely den. Teraz momentalne uz druhy den nekakal, zrejme zapieklo lebo nepije. Stretli ste sa s tym?

pribinak
9. júl 2025

Robiť viac riedke príkrmy, vyhýbať sa mrkve, dávať napr cuketu, tekvicu, brokolicu a napriek odmietaniu ponúkať vodu na pitie

nikpa
9. júl 2025

@anonym_autor skúšala si dávať malou lyžičkou? Ponúkaj dokola celý deň. Naučí sa.

autor
9. júl 2025

Ponukam stale aj flasou, poharmi, slamkou, na lyzicke, striekackou,… neotvori mi ani usta

michaela329
9. júl 2025

Skús mu vodu dať vo fľaši, ktorou krmis - kamarátka tak klamala malú, ktorá tiež vodu nechcela. Inak skús naozaj redšie prikrmy, polievky.

autor
9. júl 2025
@michaela329

Skús mu vodu dať vo fľaši, ktorou krmis - kamarátka tak klamala malú, ktorá tiež vodu nechcela. Inak skús naozaj redšie prikrmy, polievky.

@michaela329 davam jej aj v takej istej flasi.. lenze ona odmieta aj mlieko piť aj vodu, takze ziadna zmena

colsami
9. júl 2025

Nas prvy tak nechcel nic pit cca 7-8 mesiac. Z nijakeho pohara flasky. UM absolutne nie. (Bol dojceny ale musel byt v 6mes odstaveny.) Cca mesiac sme fungovali na tom, ze do kazdeho jedla a prikrmu som proste zamiesala urobene UM a vsetko jedol "na riedko". Ale on bol obrovsky jedak zas. Potom sa to uplne zo dna na den zmenilo a zacal pit, len cistu vodu a vypil ju z hocicoho.