icon

8 mesačné dieťa odmieta lyžičku kvôli fľaši

saska121212
11. nov 2019

Ahojte , maly má 8 mesiacov, bol kojeny ,7 mesiacov, od narodenia sme dokrmovali Nutrilonom HA
Papal prikrmy od 4-5 mesiaca, na večer má kašu vo fľaši
Niekedy keď je cez deň fakt unavený dávam mu prikrm cez fľašu, vypije a pritom zaspí.
Ale žiaľ už asi mesiac nechce absolútne lyžičku , skúšala som vsetko, nech sa s ňou pohrá zoznami.
No nechce vôbec nič, keď bol mladší otvoril pusinku na všetko a spapal všetko čo sa mu dalo. No teraz nechce ani kaše ktoré jedol stále,ani jablko proste nič. Všetko chce cez fľašu.
Máte niektorá nápady ako postupovať?

evittam
11. nov 2019

@saska121212 Nedat flasu. Hladny dlho dobrovoľne nebude.

saska121212
autor
11. nov 2019

@evittam viem,že som to už skusila- ráno sa zobudil, dostal mlieka iba 90ml , po hodine plakal hladom a ani náhodou žeby papal lyžičkou. Pekne si vyplakal fľašu 🙄 bol hore bez jedla nejaké 4-5 hodín

a_da99
11. nov 2019

@saska121212 skús kúpiť tie plnitelne kapsicky a dať mu to cuckat z toho 🤷🏻‍♀️

zuzzuzi909
11. nov 2019

@saska121212 ja by som tiez nedala flasu.. a ani kapsicky, lebo to je tak isto podobne flaske..

adamadent
11. nov 2019

Mne keď nechce dieťa jest, naberiem iba sebe. Keď ma záujem o jedlo ktoré mam na tanieri tak mu dám akože zo svojho. Mam to tak už predpripravené. Cez fľašu to ide rýchlejšie a bez námahy. Ja som dávala väčšinou prikrm po zobudeni, nie pred spaním, vtedy bývala už unavená na kŕmenie.

saska121212
autor
11. nov 2019

@adamadent tak to tiež spapa iba pár lyžičiek. Ale aspoň niečo. Budem to robiť tak ako píšeš 😊

evittam
11. nov 2019

@saska121212 Vydrzat dlhsie. Neboj sa, neumrie do vecera😉. Len nech pije. A pride na to.