Ako bezpečne dávať väčšie kúsky 9-mesačnému dieťaťu?
Ahojte mam taky problém malenu sa bojím dat väčšie kusky jedla dávam mu úplne maličké a to už na 6 zubov 2 ďalšie sú na ceste bojím sa ze sa nedajbože začne dusiť papa aj rožok chlebík ale keď zoberie do ruky hned mu to zoberiem lebo to dava do úst celé 😪😪😪😪
@anonym_autor tak mu mixuj do 18. Neodchádzaj od neho, kým nemá prázdne ústa, ak má on záujem , tak to vyuzi
@anonym_564c4e chleba asi nerozmixujem a konkrétne mu dávam všetko to co mi papáme a varím. Pre nás stále mu niečo z robím bez trosku soli ale keď niektoré veci sa nedajú popocit
Skus pracovat so sebou viac, a ak budes skusat davat, uvidis ako mi to pojde a budes viac doverovat keho schopnosti. Male deti maju aj dobry davivy reflex, takze ak ho natahuje, nie je to dusenie.
@anonym_autor rozky a chlieb davat starsie, z ktorych si neodhryzne vacsi kusok. Makku potravu ako ovocie, zelenina mozes davat kludne aj vacsie.
Tu nie je problem to, ze dieta nevie spracovat vacsie kusky potravy. Problem si ty a tvoje prehnane obavy
@anonym_564c4e chleba asi nerozmixujem a konkrétne mu dávam všetko to co mi papáme a varím. Pre nás stále mu niečo z robím bez trosku soli ale keď niektoré veci sa nedajú popocit
@anonym_autor kým to je mäkké a vie to spracovať v puse, tak nezakazuj.
@anonym_autor rozky a chlieb davat starsie, z ktorych si neodhryzne vacsi kusok. Makku potravu ako ovocie, zelenina mozes davat kludne aj vacsie.
Tu nie je problem to, ze dieta nevie spracovat vacsie kusky potravy. Problem si ty a tvoje prehnane obavy
@viestta prvé dieťa viete ake to je strach je väčší 😅
Kým si berie do ruky jedlo, ktoré môže jesť, neber mu ho.
Rieš svoj strach, predtým ako začne dieťatku škodiť, Zopakuj si, čo robiť v prípade dusenia. Mimochodom dusiť sa jedlom môže aj škôlkar, školák, dokonca aj dospelý človek.
V tomto veku už nemusíš nutne jedlo popučiť, pokojne môže mäkké aj väčšie kúsky, ktoré požuje - postupne sa to naučí.
Daj do ruky napr. banán, odkrojený mesiačik jablka a pod.
Pre dieťa je dôležité papať aj kúsky jedla a trosku tvrdšie
Jazyk je totiž sval a ten pracuje. Je to dôležité pre rozvoj reči
Ak má záujem tak mu daj kúsky do ruky a buď rada že pekne papa
Ja mam 7mesacne a bojim sa dat co i len maly kusok ze sa zadusi , vsetko mixujem 🙈 s cim je najlepsie zacat kuskami?

@anonym_autor tak mu mixuj do 18. Neodchádzaj od neho, kým nemá prázdne ústa, ak má on záujem , tak to vyuzi